2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

resimler flash diskte evde kalmıs yarın unutmazsam getiririm zaten yakın cekim bir kesit koyacagım bilmeyen ne goruntusu bu neresi diye anlamaz bile

Dün akşam kızım beni çok üzdü ve gece yatmadan sağtaraf yüzüm pütür pütür döktü..acayip bir durumda yüzüm..Konu şu anne sen beni sevmiyorsun umursamıyorsun ben niye doğdum..ölseydim..ben aynen kafayı yedim ne diyorsun kızım buda nerden çıktı başladı ağlamaya ..ama nasıl sinirden köpürdüm sen bunları nereden çıkartıyorsun diye..ve üstüme öyle geldiki deli gibi en sonunda sevmiyorum seni dedim ..ama kızgınlıkla sonra birden çocukların söylenen herşeyi gerçek sandıkları aklıma geldi..Tabi durumu kurtarmak için için bu gün seninle gerçekten ilgilenmeyeceğim yatağına yatırmayacağım pijamalarını kendin giyineceksin süt vermeyeceğim yaptığım herşeyi saydım ilglenmemek umursamamak böyle birşey kızım işte dedim madem böyle düşünüyorsun bende öyle davranacağım ve aradaki farkı göreceksin dedim..biraz öylece oturdu sonra anne hadi barışalım öpüşelim bu konuyuda unutalım dedi bende hayır dedim bu gün seninle gerçekten ilgilenmeyeceğim dedim ..beni çok üzdün barışmayacağımda dedim..gece yatarken hiçbirşeyine karışmadım tabi içimde içimi yedi odasına gitti bi yanım gitmek istedi bir yanım yaptığı yanlışı anlaması için sözümü tutmalıyım dedi durdum..sadec saçalrından tokalarını çıkartmasına yardım ettimki onları açamazdı..of ya kızım uyudu ben yatamadım üzüldüm durdum neyi yanlış yaptımki diye..ve sonuç suratım dökmüş felaket hemde .buyrun size gelecekte neler bekliyora yanıt işte..bebeklik en kolay dönemi..yedir uyut giydir ..büyüdükçe sorunlarda büyüyor..

teşekkür ederim, önerini dikkate alacağım.

ben direkt beyaz olarak gördüm kendiminkileri. Mor halini hiç görmedim ki, hep incelerim. Bence koyabilirsin foto, tuhaf bulmam. Burada pek çok ortak derdimizi paylaştık, bu da onlardan biri bence.

beyazlamadan müdahale ederseniz geçiyor ..en kısa zamanda paylaşacağım sizlerle ama birtürlü yeterli zama:çok üzgünüm:nı bulamıyorum..

Ay Derya yaa.. hakkaten ne zor Sevgi çok hassas bir konu. Ne olursa olsun, ne yaparsan yap seni hep sevdim - seveceğim ama bu yanlışların için uyarmayacağım anlamına gelmez, kurallar vs gene var, mesajını vermek lazım sürekli, tutarlı olarak. Şöyle yaptın daha çok seviyorum, böyle yaptın sevgim azaldı, çok yanlış ve tehlikeli. ılgi ve sevgi de farklı şeyler. Çok dikkatli olmak lazım. Bu konularda hata yaparsam diye aklım çıkıyor.

Bir de şunu okudum geçen gün gazetede; "düşüncelerimizi hep paylaşıyoruz ama duygularımızı paylaşan bir toplum değiliz. Çocuk ergenlik çağına gelince duygularıyla başa çıkamıyor ve yanlış arkadaşlıklar kuruyor, yanlış gruplara katılıyor. Çocuklarımızla konuşabildiği dönemlerden itibaren duygularıyla ilgili de konuşmak gerekir" diyordu.

canım geçmiş olsun biz ece ye hala zinco gaz damlası veriyoruz günde 5-6 damla falan çok memnunum bitkisel zaten

bozuk makina olayına çok güldüm Esracım
umarım hep içer devam sütünü
Ece de gündüzleri 150 cc falan anne sütü içiyor ben geldikten sonra sabaha kadar 500 ü tamamladığını düşünmüyorum

ıhlamur da iyi geliyor bebişlere

geçmiş olsun maske takmayı dene Hayat a geçmesin

eczaneye sordum emzirirken kullanılmıyor dediler göbek ne olacak ya üff dertlendim yine

dün tartıldım 61 kilo olmuşum 1 kilo almışım siz diyet yapadurun ben kilo alıyorum

500 cc süt olayı bence mama firmalarının dayatması doktor bana günde 500 cc hiç demedi sizin doktorlar dedimi?

bu arada avatarımı değiştirdim nasıl olmuş :) öyle tatlı ki öperken gömülmüşüm burnum yamulmuş :)

süper bir foto Fatmacım

su deyince gözleri parlıyor Ece nin de

koy bence anlaşılmaz bile

ay valla üzüldüm derya sonradan mı kardeşini kıskanmaya başladı acaba
evlatlar arasında ayrım olamaz ki zaten
umarım yaptığının yanlış olduğunun farkına varır
sadece bebeklerin daha fazla bakıma muhtaç olduğunu anlatsan

merhaba kıslar yzamayalı o kadar uzun zaman olduki muhtemel hatırlamassınız beni. bebişim biraz fazla dertliydi çok ağlıyodu hiç birşeye zaman ayıramıyodum yeni yeni düzeldi. ama hala uyku problemimiz bitmedi. sabaha kadar her saat başı kalkıp emziriyorum. aynı dertten muzdarip olan varmıç ne yapmalı bilemiyorum.

yatmadan muhallebi yapıp yedirsen mamayla belki daha uzun uyur

şimdi okula gitmeden bi konuşma yaptık..anne babalar çocukalır her zaman sver sevgileri azalmaz ..ama çocuklar yanlış birşey yaptığında onu ikaz etmek ve doğruyu öğretmek zorundadır..böyle beni sevmiyorusunuz kanısan nerden vardın nden dedim..bilmiyorum diyor ne hissettinde böyle konuştun dedim..siz bana kızıyorsunuz dedi..son günlerde herşeye itiraz eder oldu ağzında hep hayır kelimesi var ve çok zor...1 haftadır ömrümü yiyor ..
Esrako kardeşini kıskanmaya başladı..hep onu seviyorsun diyede bi mevzumuz geçti ozamn onun bebk olduğunu ve o yüzden hep kucağımızda olduğunu anlattım..örnek te erdim yere bıraktım kardeşini yusuf ağladı almadım bak dedim eğer kardeşini burdan almazsam o hiç birşey yapamaz önce ağlar şu anda bize çok ihtiyacı var dedim..ozamn makul geldi ve üzüldüde o zamn atlatıık ama şimdi neden niye ..TEK AÇIKLAMASI KISKANÇLIK ..her zaman önceliği ona veriyoruz alışverişte isteklrede akrdeşiyle ilgilenmesi için fırsat veriyorum amam bugünlerde stresli ..Birde 23 nisana seçilmişti ..sonra bir çalışmasına ben katıldım oyuna katılmıyor diye çağırdılar .meğerse öğreetn bişey bilmiyormuş benimde 5 yıllık profosyonel halkoyunları hocalığı yapmışlığım var gidince durumu kurtardım ama her zaman katılamayacağım için kızımı çıkartım..büyük ihtimal ona üzülüyor ..

canim bence bu kesinlikle kardes kiskancligi..cünkü ayni sorun bende de basladi..yazacagim yazacagim hep unutuyorum yada yazacak kelimeleri bulamiyorum..gecen sabiha paktunaydi sanirim onun videosunda büyük kardeslerde kiskanclik bebek 6 aylik olduktan sonra baslarmis..gercekten ben bunu hissetmeye basladim..oglum sürekli ilgi ister duruma geldi..siz benimle ilgilenmiyorsunuz beni sevmiyormusunuz yada en cok kimi seviyorsunuz der oldu..sürekli agzinda bu kelimeler..bende onu ve kardesini ayni derecede sevdigimi ikisininde benim icin ayni degerde oldugunu anlatmaya calisiyorum ama sanirim pek basarili olamiyorum..sürekli o daha tatli degilmi ben büyüdüm artik felan diyor..esime diyorum sen biraz konusmayi dene ama onunda bu konuda pek basarili oldugu söylenemez..yani nasil konusacagimizi bilmiyorum..derya yalniz degilsin canim..su siralar daha sakin..gecen hafta cok agrasif ve sinirliydi..birde cocuklarda mantik 9 yastak sonra baslarmis..bizimki 6 yasinda oldugu icin mantikli bir sekilde anlatsamda anlamiyor..öf!!su siralar öyle bunaldimki en ufacik seye acayip tepkiler veriyorum..tabi bunun kimseye faydasi yok ama kendime engel olamiyorum..oglumada kizinca cok üzülüyorum..sonra hemen gidip sariliyorum..senağlamaof ne cokta sikintim varmis..anne olmak ne zor..bir fikri olan varsa lütfen yardim etsin..

hep ayni konusmalar..cocuklar 6 aydan sonra bebeklerin gitmedigini ve hep onlarla kalacaklarini anlayinca kiskanmaya baslarlarmis..onlarin problemleri kendilerine ne olacagi imis..yani anne baba onu yine sevecekmi yoksa birakacakmi düsüncesi ve korkusu baslarmis..bence tek cözüm sabiha haniminda dedigi gibi sevmek ve onu birakmayacagimizi ve onu hep sevdigimizi bedensel ve konusarak net bir sekilde sürekli dile getirmek..ona sarilmak ve seni asla birakmam ve seni cok seviyorum seklinde sürekli ona sevgimizi göstermek..sonucta buda bir sürec ve onlarda bu durumu böylece daha rahat kavrayacaklar..doktorum programinda böyle anlatmisti..bakalim bende bunu uyguluyorum..insallah ise yarar..:Saruboceq:

Bir yaşına kadar inek sütüne hayır!

ınek Sütü Yerine Devam Maması

Bebek beslenmesinde inek sütü en az 1 yaş sonuna kadar kullanılmamalıdır. Fakat yapılan araştırmalar annelerin zamanından önce inek sütü vermeye başladıklarını göstermektedir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ilk bir yıl inek sütünün kesinlikle kullanılmamasını önermektedir. Avrupa ülkelerinde 2-3 yaşına kadar inek sütü kullanılmamaktadır.

ınek sütü ile Devam Mamaları Arasındaki Farklar

* Demir kan oluşumu ve beyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle 4.aydan sonra demir ihtiyacı hızla artar. Yetersiz alımında demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülür. 500 ml. inek sütü ile demir ihtiyacının ancak %4'ü karşılanabilirken, 500 ml devam formülü ile ihtiyacın %83'ü karşılanır.

* ınek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken, devam mamaları gerektiği kadar protein içerir ve gerekli tüm amino asitleri sağlar.

* Bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen, aşılarına cevabı arttıran prebiyotik liflerden yoksundur.

* Çinko bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin çinko ihtiyacının ancak %35'ini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %70'ini karşılar.

* ıyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük ihtiyacının ancak %22'sini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %110'unu karşılar.

* Esansiyel yağ asitleri bebeğin sinir sistemi ve beyin hücrelerinin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşırlar. Devam formüllerinin içeriklerinde inek sütüne kıyasla esansiyel yağ asitleri çok daha fazla miktarda mevcuttur.

* D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük D vitamini ihtiyacının ancak %43'ünü karşılarken, 500 ml. devam maması ihtiyacın %90'ını karşılamaktadır.

* ınek sütü, C vitamini açısından çok yetersizdir. Devam Biberon Mamalarına bebeğin ihtiyacı olan oranlarda C vitamini ilavesi yapılmıştır.

Tüm bu gerçekleri göz önünde bulundurarak bebeğinize en az 1 yıl sonuna kadar kesinlikle, 2 yıl sonuna kadar da mümkünse inek sütü vermemelisiniz. ınek sütü kullanmanız gereken her yerde (muhallebi, yoğurt yapımı gibi) devam mamalarını kullanabilirsiniz. ınek sütü ile hazırlamanız gereken hazır ek besinleri mutlaka devam maması ile hazırlamalısınız. Bebeğinizin sağlıklı fiziksel ve mental gelişimini sağlamak için ek besin döneminde günde en az 300 ml. ortalama 500 ml. anne sütü veya devam maması vermelisiniz.

selam,aynı dert bendede var ama sanırım bir çözümü yok:)))))) 8,5 ay oldu hala saat başı kalıp emziriyorum ve aynı zamanda çalışıyorum .uykusuz bir şekilde işe gidiyorum.artık bünyem alıştı buna.ama bebişim ben işe gittikten sonra mışıl mışıl deliksiz 10,30 a kadar uyuyo maşşallah

DERYA canım çok zor işin... malesef 2. çocuk gelince büyükler kaç yaşında olursa olsun bi kıskanma girişiminde bulunuyorlar... kabullenmeleri ve onları anlamaları zorlaşıyor... anca hani bebek biraz büyüyüp konuşmaya onun peşinde koşturup biraz oyun oynayabildikleri dönemde alışıyorlar daha çok kabullenip sahipleniyorlar....

benim bi arkadaşım var 8 yaşındayken kardeşi olmuş... anne baba öğretmen çalışıyorlar annesi işten geliyor koştur koştur mutfağa giriyormuş bunada kardeşinin beşiğini sallada uyusun bende yemek yapayım diyormuştu.... beşiği öyle bi hızlı sallıyordumki diyor amacım beşikten düşsün ona birşey olsun diye istiyordum diyor..... ama komşumunun kardeşimle yaşıt bebekleri vardı onu severdim ama evdeki kardeşimi sevmezdim diyor.... kaç yaşında olursa olsun çocuklar bi kardeşe kendini hazır hissetmiyor.. bakalım bizler neler göreceğiz.... bizimde çok sıkıntılı geçeceği kesin....

ÖZGÜL canım seninde işin zor allah kolaylık versin.... alışacaklar inşallah... biraz sabır.... ama kolay değil tabiki....

FASÜLYEKO 500 ml süt selin içmiyor hatta 300 ml bile içmiyor anca içerse en fazla 150 içiyor ne yapayım hiç yoktan iyi diyorum... dr. umuz bu konuda hiçbirşey demedi... illa o kadar süt içmesi gerekiyor demedi.... ama bazen mama fimalarının uydurduğu birşey mi acaba diye düşünmüyorum desem yalan olur....

ESRAKO senin ECE varya çok numaracı olacak... bütün bebekler öyle aslında insanı yalancı çıkarmayı öyle iyi biliyorlarki..... dersin çocuğum iştahsız birşey yemiyor biri gelir obur gibi yer ağzın açık kalır yada çok yaramaz hiç durmuyor huzsuz falan dersin misafirler gelir mutluluk tanrıçası kesilir melek sanar herkes yine yalancı konumuna düşersin.... o yüzden ben korkuoyrum bizim bebeklerden büyüyünce ne olacaklar bilmiyorum artık....

demekki hep aynı sorunlar..sabiha paktunayı dinlemedim ama özellikle son bir aydır sabiha hocanın dediği gibi davranıyorum tamamen içgüdüsel..geçen telefona resimlerii koydum kızımınki daha az görünüyor du baktım suratını astı hemen onun daha çok göründüğü bir resmi ekledim gösterdim ya bu kadar ince şeylere dikkat ediyor..
geçen kızım beni başkasına verin gibi bir cümlede kulandı şaşrıdım yine ben ne seni nede kardeşini dünyaya değişmem dedim..öyle beni deniyor babaya pek okadar değilde..tek korkum yanlış birşey yapmak devir kötü
en iyi nasıl yetiştiririm
nasıl büyütürüm..

a bugünlerde tubada kardeşini salla diyince acayip hızlı sallıyor..sempatiksalakcinni
500 cc olayı sağlık ocağından bana verdikleri beslenme planında da yazıyor ama süt ve yoğurt toplamı diye yazıyor..500 cc bizdede hayal oldu :gitmelumunekankayizsmile

anladım... biz anlıyoruz ama yusuf ile seline anlatamıyoruz o kadar süt içmeleri gerektiğini... ek gıdalarını çorbalarını kaşık mamalarını güzel güzel yemeleri gerektiğini tavuk gibi gagaklamak değilde normal bi bebek gibi yemelerini ama anlamıyoralsanaalsanasmile bizi çok üzüyorlar....

DERYA canım. bu çocuklarda bilmiş olunca baksana sen ya nelere dikkat ediyor.... onun resmi çok benimki az görünüyor diyor şaşılacak birşey... demekki o koca güne seni gözlemliyor annem yusufa yaptı bana yapmadı diye.... bi ara siz sanırım bi psikolojamı ne bir yere gitmiştiniz yeniden ona gitseniz bu konuda ondan destek alsanız... doğruları bide 3. kişinin ağzından duysa kızın belki ozaman ikna olacak.... yada senin ne gibi davranman gerektiğini kızına nasıl bi açıklamada bulunacağını falan.... gerçekten çok zor bir durum... şimdiden bende düşünmeye başladım acaba ileride bizi neler bekliyor... eyvahedigeldismile

Peditus ve antibiyotik şurup vermişti, ne hatırlamıyorum. Süspansiyondu. Ayrıca echinol vermeye çalıştım ama pek sevmedi Doruk, içiremedim.
bize verilenlerin biri de peditus. antibiyotiği de müsait olduğunda bakıp yazabilir misin? ve de ne şekilde kullandın yani günde kaç kere??

kullan bakalım özgülcüm. inş iyi gelir. bize de adını yazmayı unutma. benim de çatlaklar ilk doğum yaptığımda mor gibiydi. sonradan beyaza döndü. çok acayip dikkat çekmiyor ama var yine de rahatsız ediyor beni.

güzel olmuş onların öperken yamulmak ne kelime..

bak bardakla içirmeyi denesen bardağın hevesine içebilir.biberonda mamayı yap bardağa dök dene belkiş içer..inşalah içer..
.
aaa doğru bak. bir de öyle deneyeyim eve gidince inş. bardağı seviyor ya belki onun hatrına içer. hiç aklıma gelmemişti.. teşekkürler.

bence koyabilirsin esra foto ne olacak ki bişi olmaz..

ooyyhh kardeş kıskançlığı ne zor. babacım ben ve kız kardeşim kıskanmasın diye erkek kardeşimi bizim yanımızda pek sevmezdi bile. bir de ona bişi aldı mı mutlaka bize de alırdı. işin zor.

aç kalıyor demek ki bebeğin. yatmadan kaşık maması yedirmeyi bir dene bakalım. benim de kalkıyor ama bazen saatte bir. genelde iki üç saatte bir kalkar.

evet 500 ml değilmiş 300-500 arasıymış ohh beeee
rahatladım valla
ohh be ben de rahatladım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…