2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

milk Selin'in yediği şeyler 1 veya iki akşık amamdan katmayı denedinmi sebze püresine filan tadını fazla bozmuyor en azından iki kaşık eder 60 ml mama..arada o açığıda kapatırsın..iki öğününe böyle katsan120 ml +150 de içiyormuş 300 bu şekilde yakalarsın..hatta sabah kahvaltısınıda 3 ölçek katarsan 90ml edewr oda sana 360 ml mama ..bir öenri içmediği günlerde durumu bu şeklide toparlamay çalışıyorum ..tabi her zaman yutmuyor sıpa tadını alırsa yemiyor..

anladım canım sağol.. ama eskiden bulamaç şeklinde kahvaltı yapardı artık yapmıyor yumurta ve peynir yiyor ekmekle ıhlamurla onu içiyor.... kahvaltısına mama katamıyorum... çorbalarınada içeceğini sanmıyorum çünkü yoğurt çorbasını bile sevmiyor...sebze çorbasınada hiç katmadım riske girmek istemedim açıkcası yemezse dökülecek diye..... pirinç unu yaparsak katıyoruz ona.... 3 ölçek falan..... koca gece içmiyor sabah kalkınca çok az bi miktar içiyor süt anlayışımız bu bizim.....

öff allah yardımcın olsun ben işten çıktım sanırım şu durumda sanşlıyım.
mama denedim ama feciiii gaz yaptı. bu sefer hiç uyumadı. kaşık maması ile normal mama arasında fark varmıdırki bi onu denemedim ama sanırım oda kar etmicek.
bide gündüz uyku süreleri ve saatleri nedir. kusura bakmayın takip edemediğim için belki tekrarlatıcam size bazı konuları ama inanın o kadar çok sormak istediğim soru varki size
peki kavaltısını nası yaptırıyosunuz pekmez felan koymaya başladınızmıı

300 -500 cc deniyor doğru ..
Fatma inşallah bardaktan içer ..
ESRA ne yaptiki bi arasammı..

]

bizimde aynı yanlız değilsin..

bu arada belki şaşırcaksınız ama doğduğundan beri fön makinasıyla uyuyooo hala dahaa ne zaman geçecek fikri olan varmı

mamayı içiyorda gaz sorunundan bıraktıysan conformil mama var gazlı bebekler için 2 numarasını kulanbilirsin..kaşık mamasıyla devam maması farklı..
gündüz iki kere uyuyoruz..bazen 1.5 saat bazen 45 dk ..uyor ..kahvaltıda yine bazen bulamaç bazen tek tek benim oğlum iştahsız bebek onun için tam bilgi düzgün beslenler verebilir..

Son düzenleme:

aaa derya çok uzuldum sasırdım
kizindan hiç boye bi r tepki almısmıydın daha evel yapmısmıydı bu tarz bir konusma tuba seninle ? bu arada tuba mı tugba mı ?

benzer seyler bizdede çok yasanıyor
dun aksam berke de bana dediki bazen keske dogmasaydım diyorum anne biliyomusun dedi ama kavga tartısam vs miz yoktu dun oyle bahsediyor
senin banakızdıın bazen vurdugun zaman dedi . ama sonrasinirim geçiyor iyiki dogmusum diyorum dedi. oyle uzuldumkiii.
ama oyle zorluyor oyle yıpratıyorki bazen kolundan tutup itirip odana git dedigim oluyor bazen yapma dedigim seyi israrla yapıyor. yada agzından be li ya lı vs cumleler çıkıyor tahammulum yok terbiyesiz konusamısna agzına sembolikte olsa vuruyorum. baska bir yolla durduramıyor engelleyemiyorum
o da agzından oyle bir laf kaçınca hemen ellerinle yuzunu kapatıyor bu hareketi bile oyle agrıma gidiyorki biliyor sonrasında olacagı ama yinede yapıyor diyorum ve uzuluyorum ama ama iste ergenlik yası inmis di yorlar çok dogru bizimki 10 yasında ve nasıl laflar tavırlar agır abi modları içileden çıkıyorum benim oglum boyle olmamalı diyorum ama çocuklar karekteri ile doguyorlar bazen elden birsey gelmiyor zorla istedigimiz tarzı yaptıracagız diye onları mutsuz ed iyoruz bazen.
buyudukce bu konular çok zorluyor derya biliyorum yakinen. ama bebek de ayrı zor yahuu:) ben buyuk zor kuçuk kolay asla demiyorum farklılasıyorsadece
ama buyukde en azından iki saat birine biraktıgında yada bizimki artık evde yanlız kalıyor
nefes alma imkanın oluyor
bbekle oyle degil hep sana muhtac

peki sen tuba yı ihmal ettigini dusunuyormusun ? nerden çıktı bu laflarsimdi durduk yere ?

1- kaşık mamasıyla normal mama arasında fark var olmamı... kaşık maması koyu kıvamlı olduğu bebekleri daha tok tutuyor... biberon mamasına nazaran.... mama denedim gaz yaptı demişsin ama başka mamada deneyebilirsin... bebekler bazısını severek içerken bazısını içmek bile istemiyorlar.....

2- uyku süremiz gündüz yok denecek kadar az 15 dk. uyyuor en fazla oda kuş uykusunda anlayacağın.. geceleride 2-3 saatte bi kalkıyor ama mama yemek için değil totosunu sallattırmak için

3-kahvaltını önce bulamaç yiyordu içine herşey katıyorduk artık 2 ayı geçti tek tek yemeye başladı... kahvaltıda peynir ekmek ve yumurta yiyor ıhlamurla beraber veriyoruz.... pekmezi pirinç unu yaparsak onun içine katıp veriyoruz.....

böyle sorularını yanıtlamış oldum... sormak istediğin kafana takılan başka birşey varsa elimizden geldiğince cevaplarız.....

bu arada belki şaşırcaksınız ama doğduğundan beri fön makinasıyla uyuyooo hala dahaa ne zaman geçecek fikri olan varmı

valla hiç kullanmadığım için bilmiyorum..... ama bi tanığımın çoucğu epey büyüktü ve 2-3 yaşlarındaydı hala saç kurutma makinesiyle uyuyordu.... tabi bu çocuğa göre değişiyor öyle oldu diye seninde olacak diye birşey yok..... ama bıraksa iyi olur senin açından ya..... selin artık gürültülü şeylerden korkuyor... süpürge yapamıyorum onun yanında....

Eko Anne
Kendini sorumlu hisseden bir annenin paylaşımları

--------------------------------------------------------------------------------

Home BPAHakkımdaBPA
Aşağıda BPA’sız (aynı zamanda PVC ve Phtalate olmayan) biberon, bardak ve gıda/süt saklayıcı ürünlerin listesini bulabilirsiniz. Eğer kullandığınız ürün listede yoksa üretici ile görüşerek hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Özet olarak üstünde PC yazan ürünler Polikarbonatlı ürünlerdir ki bu ürünler BPA içermektedir. ıçeriğinde Polipropilen, silikon ve cam olan ürünleri tercih ediniz. Eğer bu listede yoksa ve sizin haberiniz varsa bize e-mail atarsanız listemize ekleyebiliriz.

BPA’sız Biberonlar
** Avent – Tempo Liner- PES yazanlar – üstünde BPA free yazısına dikkat edin.
** Bebedor – Cam biberonları
** Bornfree- Tüm biberonları
** DR-Brown - 3.5(150 ml) ve 7(300 ml) ozluk biberonları (şimdilik Türkiye’de yok) ve
cam biberonları
** Evenflo – Klasik Cam biberonlar, Polipropilen Biberonlar
** Lansinoh – Tüm biberonları
** NUK – Cam ve Polipropilen Biberonlar (BPA Free yazanlara bakın)
** Siliskin Cam Biberonları
** Thinkbaby – Tüm Biberonlar
** Medela – Tüm biberonlar
** Nuby – Standart Boyunlu Damlatmaz Bardak, Geniş boyunlu Damlatmaz Bardak,
Standart Boyunlu Tutacaklı Damlatmaz Bardak, Doğal Dokunuş (Natural Touch) Softflex
Infafeeder (silikon)
**Playtex – Original Nurser, Playtex Dropin-Liner, Ventaire Advanced Biberonlar (BPA free yazanlar)

BPA’sız Bardaklar ve Su Mataraları
** Avent - Magic cups, Magic Cup Sportster, Super Sport Cups
** Nuby – No Spill Sports Sipper, Insulated Soft Silikon Spout Cup, Silikon Ağızlı Tutacaklı Bardak,
7oz Hacıyatmaz (tumbler),
** NUK – Silikon Damlatmaz Bardaklar

BPA’sız Süt/Sıvı/Toz Saklama
** Avent Via 240 ml Nurser kit
** Avent Snack Cup / Formula Dispenser
** Avent PES Anne Sütü Saklama Seti
** Medela Süt Saklama şişeleri ve süt sağma aksesuarları
** Playtex One-Step Anne Sütü Saklama Kiti
** Lansinoh Anne Sütü Saklama Torbaları
** Lansinoh Anne Sütü Saklama Şişeleri
** Dr.Brown Anne Sütü Saklama Torbaları

BPA’sız Göğüs Pompası
** Ameda Göğüs Pompaları ve Aksesuarları
** Avent Isis
** Medela Göğüs Pompaları

Not : DR Brown’un BPA olmayan biberonları henüz Türkiye’de satılmıyor. 2, 4 ve 8 oz.luk
biberonlar Türkiye’de mevcut ve polikarbonat içerikli. BPA ıçermeyen 3.5 ve 7 oz.luk
biberonlarını üretici firma Türkiye’ye getirtmiyor. Ve “kabul edilebilir miktar”ın altında
içeriyor diye savunuyor.

BPA ,PVC & Fitalar ıçermeyen Emzikler
** Bornfree : Gündüz ve gece için BPA içermeyen emziği
** Chicco : Silikon emzik
** Playtex : Binky tek parça silikon emzik, Binky Latex Emzik,
Binky Silikon Emzik, Binky Açılı Emzik , Ortho-Pro Emzik
**NUK : Nuk Orjinal, Nuk Klasik,
** Avent : BPA-Free Yazanlar – Nightlime, Fashion, Freeflow
** Nuby : BPA – Free Yazanlar – üstünde belirtiliyor.

Silikonu latex’e tercih etmeyi unutmayın çünkü latex emzikler (bilindik bir kanserojen) nitrosamin içerebiliyor.

of ya daha çncede oldu hamileykende oldu ara ara geliyor işte..bizdede tartışma filan yoktu ..yusfa mama yapmaya mutfağa gittim ..yusuf ağlıyor tuba yanında bakıyor diye gelemdim..ama baktım çocuk atm gaz dedim kıza yazık susturamdı bi geldim tuba yusufun dibinde ama tınıda değil eline kitabını almış okuyor ..bende madem ilgilenmiyorsun neden bana seslenmiyorsun dedim .ondan sonra film koptu tek dediğim bu ha e sen beni sevmiyorsun umursamıyorsun of ya şaşırdım kaldım..
düşünüyorum..çünkü çok hassa bir çocuk hemen krılıyor inciniyor içine kapanıyor..Yusuf kadar ilgi istiyor..Geçn pazar anne hadi evcilik oynayalım dedi yusuf'u da yeni uyutmuşum tam oh nefes alacağım dediğim an ve hayır kızım dinleneceğim dedim ama önceden oynardın dedi bunada üzüldüm..zaten Yusf 'ta hemen kalktı yine onunla ilgilenemedim ..sanırım çocuk haklımafoldumben

aman allahım gündüz zor geçiyodurr. fön makinasından gerçekten kurtulmam gerek ama olmuyo işte uyumuyo umarın yaşına kadar kurtulurum. cevaplar için çok saol .

050604 bizimki kaşık maması yeni yeni yemeye başladı ama biberon maması hiç içmedi. sevmiyor. biberonu da sevmiyor. fön makinesiyle uyutanları duymuştum ama başıma gelmediğinden birşey söylemem yanlış. bizimki sallanarak uyuyor. ama gündüz uykuları çok çok az. kahvaltı bulamaç yemedi. bir gün yumurta bir gün peynir veriyorum. peynir olarak labne ya da suda bekletilmiş yani tuzu gitmiş peynir veriyorum. pekmezi pek sevmiyor ama bazen veriyorum çaykaşığı ile. ekmek içini çorbalarına koyuyorum. çorbalardan en çok tarhanayı seviyor. yoğurtlu çorba asla yemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…