2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bpa hakkında bende daha önce okumuştum ama. biberon, emzik, pompa ve emzik kullanmıyoruz. o yüzden üstünde durmamıştım.

bpa hakkında bende daha önce okumuştum ama. biberon, emzik, pompa ve emzik kullanmıyoruz. o yüzden üstünde durmamıştım.

hepsini kullanıyorum ve hatta sütü saklıyorum buzlukta çünkü mecburum çalışıyorum
avent pompa ve süt saklama kabı ve lansinoh süt saklama poşeti kullanıyorum aventte varmış lansinoh da yokmuş
avent emzik ve nuk biberon kullanıyorum kauçuk emzikli onlarda da bpa varmış
neler olacak bebişlerimize ilerde
bir dünya paralar verip kaliteli sandığımız ürünleri kullanıyoruz ama hepsi boşbilmiyorumkismile

derya cım bak iste bu tutum çok yanlıs
buyuk abla yada abiyi bebege bakma zorunlulugunda birakmak
yada bundan sebep kardesine bakmadı diye azarlamak vurgulu ses tonuyla dahi konusmak
bende arada yapıyorum ama bakıyorum çocuk bıkkınlasıyor
mecbur degilki o onun kardesi babası annesi degil doguran biziz bakmakla yukumlu biziz
o sadece canı isteyince yardımeder
bunun dogrusub uaslında
ama ama iste insan bazen yardıma çok muhtac oluyor yapsana etsene hadi kalk vs cumleleri kuruluyor

ben bu ara çokozen gostermye basladım
oglum rica edioyrum hadi annecim lutfen bak iki dk oyala sunu yapıp geliyorum hadi benim bitanem falanrica minnet
sonra gelince oglum çok tesekkur ederim çok yardımın oluyor bana valahi aferin sana vs diyorum bise degil anne diye siritarak gidiyor kendi oyununa vs .
hep sabır hep sablır
ve asla bebege bakma zorunlulgu olmamalı olayı .

birde bize dinlenme yok deryacım maalesef boyle
aksam geliyor bizimki baslıyor
yemek ne var lahmacun alalım yada gidelim orda yiyelim gidemeyiz ece uyuyor eve soyleyemeyiz diyorum 2 lahmacun istenmez ben diyetteyim ozaman bari mantar çorbası yap e yemek var evde bir suru hadi yapayım dedim gonlu olsunaksam ona hazır çormba yaptım yararlı birseyde degil ama çok seviyor
sonra oturuyoruz top oynayalım dedi babasına ece uyuyor + evde esyalar kırılıp dokuluyor
hadi olmaz dedik ikna ettik
e bari uno kartlar diye birseyler var onu oynayalım bari sunu yapalım hiçbirse yyapmıyorsunuz of pofff
ilgilenmek zorundayız
allahtan 21,30 da yatıyorda o saate kadar kendimizi feda ediyoruz
tabi benim sansım iboyal aynı anda eve geliyoruz birimiz berkeyi eglendirse oburu dinlenebiliyor

ama mutlaka birseyler yapılması gerekiyor eskideno ludgu gibi hayatının surdurmesine yardımcı olmamız gerekiyor

eskiden her aksam yanına yatardım ben berkenin on dk konusur sohbet ederdik oyle keyifllide muhabbet açılıyorki o yatak muhabbeti. oturunca oyle konu bulunmuyor konusulmuyor elimi tutar uyurkens arılır o uyur ben kalakardım falan
hamilelik son aylarda yatmamaya basladım donmek yatmak kalkmak mesele iken birde onun odası sıcaktı
ece dogdu talep bile etmedi yavrum aylarca sesi çıkmadı onun yatma saati ece nin huysuzsaatleri idi
simdilerde ece uyuyor oluyor ve berke yine basladı gel demeye o demese bile ben gidoyrum aniden oyle sevinioyrkii. neler diyor duysanız aglarsınız
elimi kolumu opuyor anne sayende hemen uyuyacagım çok tesekkur ederim geldigin için vs vs. ne kadar mutlu edici bir olay on dakika benim onun yanındas arılıp yatmam onun için
onların dunyası çok kuçuk minik seylerle mutlu oluyorminik seylerle uzuluyorlar.

daha yazacak çok sey var buk onuda simdilik aklıma glenler bunlar:)

050604
selam

çocugun uyku alıskanlıgı uyutma sekli degistirebilen birsey birsure mutlaka zorluk çekersiniz ama kotu bir yontemi surdurmek daha buyuk bir zorluk

fon hiç saglıklı birsey degil ilk aylar sakinlestirmek için kullanılır ama artık çok abartılı baska bir yol yontem bulmalısın bence

öyle yaa. kalite diyoruz alıyoruz sonra böyle öğrenince moralimiz bozuluyor. ben de lansinoh pompayi doğduğunda bir ay boyunca kullanmıştım. zaman zaman da düğümlenme olunca kullandım yani. emzik biberon kullanmasa bile kullansın diye zorladığımız aralar çok verdik ağzına..

bugun ece ye klasikmuzik dinleterek uyutmaya basladı bakıcısı
ninni de soylemiyor muzigi açıp ayagınada sallıyo
uykular kısalmıs yarım saatte bir uyanır olmus oglen 2 saat falan uyurdu oysa.
bakalım birkaç gunde alısır belki denemeye devam. en azından bu sekil dıs ortamdaki seslerden uyanmayacak muzik açık uyuyacak

bu arada derya ve ozgul

bizim berke 10 yasında tam 9 yasını doldurmustu 1 ay geçti ece dogdu. yani mantık olayı 9 + yaslarda diyorsanız dogrudur. kıskanma hiç olmadı bizim farkedeceğimiz birsey olmadı diyim yada.

birkaç kere ece var gidemyoruz vs dediimizde etkileniyor. mesela eskiden aksamları cuma cumartesi berkenin arkadasları ve aileleri gelirdi oturmaya biz giderdik su ara onu yapamıyoruz çunku ece uyuyor bizim ev iç içi eodalardan olusuyor gelene sus demek olmaz çocukları gurultulu
çocuksuz arkadasalrımız geliyor ama çocuklular henuz gelemiyor yada gunduz oturmaya geliyorlar
e bizden hariç birkaç ailenin bulustunu agzımızdan kaçırıyoruz biz niye gitmedik diyor ece var diyorum
buyuycek sabret diyorum geçen gun isyanlardaydı hep oyle diyosun anne diye
e napim ouglum dedim bu sogukta ben çıkarıp ece yi onlarla bulusamam

yani bizimkinin derdi arkadasları ile eskisi gibi gidip gelmek.
evde birimiz ece ile kalıp birimiz onu ortamlara gotursek hiç derdi yok kardesini çok sevyor onun ilgiye olan muhtaclgının çok farkında ç ok sevkatli oluyor bitiyor asık resmen ece ye. ne kadar tatlı diye basından ayrılmıyor uyandıgında falan aksamları. duserken elini basının al tına koyuyor falan acayip ilgili.tabi o esnada tv de cizgi film yoksa :)))

yani bizimki hayatının kısıtlanmasından rahatsız biraz
beni birakın o zaman onlara diyor
e ama olmaz insanların kendi çocukları var birde benim ogluma goz kulak olun diyemem sagolsunlar yakın arkadasalrım sıkca alıyor çocukları ile oynsın vs diye ece dogdugundan beri ama yetmiyor bizimkine eski hayatını istiyor. bizlerzor adapte ol duk bebekli zorlu hayata 10 yasındakı çocgun bunları soylemesi hiç sasırtmıyor benihaklı. ama cidden geçecek buy azdan sonra ece nin uyku ihtiyacı azalacak uyumadıgında çokhuysuz olmayacak insalah daah çok aksam çıkabileceğiz biryerlere

meltem ben dr a 500 cc olayını sordum e yani 500-600 cc icse iyi olur demis ) oldu bulursam bende içecem de yokkii:)

ama nette okuduklarım 400-500 civarı falan idi
e varsın 300 olsun çok buyu fark yok dimi ama: )

direk kardeşine bak demiyorum bakaramısın diyroki mecbur değilsinde diyorum yok anne ben oynatırım diyor..
dün başakydı sanki..
kardeşi konusunda onu hiç azarlamıyporum yoksa kardeşine tepki alır..
yanında yatma olayı bizdede vardı bende sarılır uyuturdum.hikaye okurduk bu günlerde babamız yapıyor ama o beni istiyor anladım..yanlız yusuf'tan önce yatıyor ee yusuf mıy mıy eşim hergün evde değil yanlızım yani..
rica işi çok işe yarıyor severek ilgileniyor ..
Yazacak çok şey avar ama yusuf uyuyacak..bizde bu konular bitmez ama sizlerle paylaşmak rahatlatıyor..teşekür ederim..

duygulandım valla

meltem ben dr a 500 cc olayını sordum e yani 500-600 cc icse iyi olur demis ) oldu bulursam bende içecem de yokkii:)

ama nette okuduklarım 400-500 civarı falan idi
e varsın 300 olsun çok buyu fark yok dimi ama: )

az çok midelerine gidiyor işte anne sütü
bir de artık stresten çok etkileniyor sütüm geçen işyerinde bir olay oldu o gün süt 100 cc az oldu

deryacım yazmadan gidemiycem konu ile ilgili tecrübem olmasada yine sabiha paktunaya göre "
yaptığının aksine kızının isteklerini yerine getirmelisin hemde abartarak"
oda annesini - sevgisini ve ilgisini istiyor.
durum zaman ve sabırla ve yorularak geçecek:)))

esra bizimkininde söyle bir huyu var sürekli oynayacaksin onunla..mesela uno,kizma birader...vs...bazende güres edeceksin top oynayacaksin,ben 10 oynayacaksin...yani bitmek bilmiyor oynama istegi..1 saat oynayip tamam dedigim zaman hemen sinirlenip küsüyor..yani tamam hic demez..bebek bakma konusunda da bakmiyor zaten..ben senin hizmetcin degilim diyor..kaydirigubbakcemile3bende güvenmiyorum zaten..bazende kendi ilgilenmek istiyor..derya tuba da mehmet kaan gibi daha kücük..birde kizlar daha kiskanc ve hassas oluyorlar diye biliyorum..benimki asiri kiskanc degil ama huysuz biraz..birde ben de esra gibi simariklik hic sevmiyorum..bu yüzden onun bazi hareketleri beni sinir ediyor..diyorum bu simdi beni dinlemezse büyüyünce ne yapacagim bu cocugu..

esra berke yi anlatirken sanki mehmet kaani anlattin..oda ayni öyle..aslinda benden daha cok babacidir..ama hayat dogduktan sonra bana düsmeye basladi..hep onunla oturayim sarilayim ve birlikte konusalim yada televizyon izleyelim istiyor..bazende dedigim gibi güres..ama neredeyse benim kadar oldu..güres etmeyede gelmiyor..kaydirigubbakcemile3bazen asiri tepki verdigimi fark ediyorum ve üzülüyorum sonra..birde mehmet kaan arkadaslarinin yaninda sanki ben yokmusum gibi davraniyor..onu onlarin yaninda bozmakta istemiyorum ama oglum yapma dedikce sanki kendi kendime konusuyorum..yani umurunda olmuyor..en cok bundan kizarim ona..

bende yazarken duygulanıyorum meltem hala çockular yas 10da olsa anneye oyle muhtaclarki
allah bizi onların basından eksik etmesin diyorum en çok duam bu yonde.

babasina gelince o ayri bir konu..esim pek kizmaz cocuklara..ve cok simartir..ben frenlemesem her istedigini alir..ama cocuk simaripta zivanadan cikinca özzzgüüülll bak suna der..lmaz:sinir olurum buna..yani ben olmasam muhakkak birbirlerine girerler..cocuk gibi..hic bilmez nasil disiplin yapacagini yada anlasacagini..cok sever oksar ama ufak bir problemde idare edemez..o yüzdende yük hep bende olur bu konuda..

ama ne olursa olsun onlarsiz bir hayat yok benim icin..ne kadar bunaldim desemde 1 saat görmeyince özlüyorum onlari..asklarim onlar benim..senağlama

ozgul ay o uno kartlarından gına geldi bana zaten :)) adını bile duymak istemiyorum

aynıı berkede mehmet kaan gibi. surekil oyun bitti yeter tamam dersek kusme kızma yalvarma nolur bir el daha bir dakika daha on kez daha vs vs vs.
bizimkinde su ise yarıyor bastanpazarlık edeceksi
oyunu su an bitirelim dediginde olay oluyor bu el sonberke bir el sorna tamam ben yoruldum artık diyorum tamam diyor
ama yeter bırakalım diyepat bırakmaya kalkarsam kabullenmiyor iki saat dil dokuyor yalvarıyor sinirleniyor vs.

ve aynı surekil oyun pesinde
bahceden geliyor top oynayalım top oynuyoruz birakıyoruz sunu yapalım e oglum biraz bizede m usade diyorum yok anlamıyor dunyanın merkezini kendi sanıyor nerde yanlıs yaptık bilmiyorum ama durum bu

ozgul derya iki çocuklu olmak diye konu mu acsaydık acaba diger arkadaslara hiç hitap etmiyor yazdıklarımız sıkılacaklar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…