bende yazarken duygulanıyorum meltem hala çockular yas 10da olsa anneye oyle muhtaclarki
allah bizi onların basından eksik etmesin diyorum en çok duam bu yonde.
ozgul derya iki çocuklu olmak diye konu mu acsaydık acaba diger arkadaslara hiç hitap etmiyor yazdıklarımız sıkılacaklar :)
dimi,dünyaları nekadarda küçük,senın onun elını tutup uyuman nasıl mutlu edıyor onu.Sabıha Paktunada aynını söylüyor "senı sevıyorum asla sana olan sevgımız azalmaz vs" cümleleri bır cocugu tatmin etmez,ona göstererejk dokunarak bunu yapmalısınız dıyorçneticede 11 yasında gelısıyormus mantık.bunun öncesı 24 saat anlatsan bır cocuga anlamaz 2 dakıka sonra unutur dıyor.dokunarak göstererek anlatılmalıymıs sevgıeskiden her aksam yanına yatardım ben berkenin on dk konusur sohbet ederdik oyle keyifllide muhabbet açılıyorki o yatak muhabbeti. oturunca oyle konu bulunmuyor konusulmuyor elimi tutar uyurkens arılır o uyur ben kalakardım falan
hamilelik son aylarda yatmamaya basladım donmek yatmak kalkmak mesele iken birde onun odası sıcaktı
ece dogdu talep bile etmedi yavrum aylarca sesi çıkmadı onun yatma saati ece nin huysuzsaatleri idi
simdilerde ece uyuyor oluyor ve berke yine basladı gel demeye o demese bile ben gidoyrum aniden oyle sevinioyrkii. neler diyor duysanız aglarsınız
elimi kolumu opuyor anne sayende hemen uyuyacagım çok tesekkur ederim geldigin için vs vs. ne kadar mutlu edici bir olay on dakika benim onun yanındas arılıp yatmam onun için
onların dunyası çok kuçuk minik seylerle mutlu oluyorminik seylerle uzuluyorlar.
daha yazacak çok sey var buk onuda simdilik aklıma glenler bunlar:)
hoş geldın maviş,temızlık deme zaten heryer heryerde guclubacismileherkeslere günaydın
ben eve döndüm sizleri özlemişim
ev dandini temizlik yapmam lazım ama canım istemiyor havada kötü zaten artık yavaş yavaş yaparım
sizlere bir sorum olacak kıvanç geceleri kıvranıyor bu uzun zamandır var alttan gaz çıkarıyor ve ağlıyor kıvranıyor uykusundan uyanıyor ben hala gaz ilacı kullanıyorum gaz ilacını vermediğim zamanlarda hep böyle oluyor ya gaz bu kadar uzun sürermi bana fikir verin kafayı yemek üzereyim ndn oluyor böyle yediklerine de çok dikkat ediyorum bu zamana kadar ağzına gaz yapıcı yiyecekler sürmedim diyebilirim
ama anlamış değilim ndn böyle kafayı yemek üzereyim her gece saat 3 gibi uyanıyor sabaha kadar uyumuyor kıvranıyor zart zurt atıyor birde alışkanlık edindi yatağın içinde dönüyor yüzüstü öyle yatmaya çalışıyor ama öyle de rahat edemiyor sanırım kıpır kıpır oluyor sabaha kadar yardım edin bana bir akıl verin ne yapayım ndn böyle oluyor doktora götürecektim bugün hava çok kötü oldu şansıma
Dün akşam kızım beni çok üzdü ve gece yatmadan sağtaraf yüzüm pütür pütür döktü..acayip bir durumda yüzüm..Konu şu anne sen beni sevmiyorsun umursamıyorsun ben niye doğdum..ölseydim..ben aynen kafayı yedim ne diyorsun kızım buda nerden çıktı başladı ağlamaya ..ama nasıl sinirden köpürdüm sen bunları nereden çıkartıyorsun diye..ve üstüme öyle geldiki deli gibi en sonunda sevmiyorum seni dedim ..ama kızgınlıkla sonra birden çocukların söylenen herşeyi gerçek sandıkları aklıma geldi..Tabi durumu kurtarmak için için bu gün seninle gerçekten ilgilenmeyeceğim yatağına yatırmayacağım pijamalarını kendin giyineceksin süt vermeyeceğim yaptığım herşeyi saydım ilglenmemek umursamamak böyle birşey kızım işte dedim madem böyle düşünüyorsun bende öyle davranacağım ve aradaki farkı göreceksin dedim..biraz öylece oturdu sonra anne hadi barışalım öpüşelim bu konuyuda unutalım dedi bende hayır dedim bu gün seninle gerçekten ilgilenmeyeceğim dedim ..beni çok üzdün barışmayacağımda dedim..gece yatarken hiçbirşeyine karışmadım tabi içimde içimi yedi odasına gitti bi yanım gitmek istedi bir yanım yaptığı yanlışı anlaması için sözümü tutmalıyım dedi durdum..sadec saçalrından tokalarını çıkartmasına yardım ettimki onları açamazdı..of ya kızım uyudu ben yatamadım üzüldüm durdum neyi yanlış yaptımki diye..ve sonuç suratım dökmüş felaket hemde .buyrun size gelecekte neler bekliyora yanıt işte..bebeklik en kolay dönemi..yedir uyut giydir ..büyüdükçe sorunlarda büyüyor..
oyy kıyamam ona daha küçükmüş senın kuzu.keşke öyle yapmasaydın be Deryam.yukarıdada yazdım cocukta mantık 11 yastan sonra gelıstıgı için kesınle konusarak anlatmıycakmıssın.anlamaz dıyor,ona dokunacakmısın bırını emzırırken yada doyururken öbürünü diğer kolunun altına alıcakmıssın,hatta eger ilk okula gıden yavrularınız varsa şöle bişe yapın demıstı.sız odada kucuk bebegınızle ılgılenırken,bılegınıze bır ip baglayın ve ipin ucunu büyük cocugunuzun elıne verın.keske elım uzansa senı tutsam ama bu daha ıyı fıkır.hep yanındayım falan dıycekmıssın.hem cok hosuna gider hemde yalnız olmadıgını onunlada ılgılendıgınız görür,demıstı bı konusmasında.tuba 6 yaş 9 aylık
050604 bizimki kaşık maması yeni yeni yemeye başladı ama biberon maması hiç içmedi. sevmiyor. biberonu da sevmiyor. fön makinesiyle uyutanları duymuştum ama başıma gelmediğinden birşey söylemem yanlış. bizimki sallanarak uyuyor. ama gündüz uykuları çok çok az. kahvaltı bulamaç yemedi. bir gün yumurta bir gün peynir veriyorum. peynir olarak labne ya da suda bekletilmiş yani tuzu gitmiş peynir veriyorum. pekmezi pek sevmiyor ama bazen veriyorum çaykaşığı ile. ekmek içini çorbalarına koyuyorum. çorbalardan en çok tarhanayı seviyor. yoğurtlu çorba asla yemedi.
hmm. ben daha hiç çorba vermedim . tarhana içinde domates var diye vermiyodum ama vermelimiyim acaba . benim bebiş çok çeşitli beslenmiyo sizin gibi anlaşılan. öff sanırım benim doktor hiç yönlendirmediği için bööle oldu. biberonu benimkide sevmiyodu. bi süre boş biberon verdim oynasın diye. bu şekilde alıştı eğer alışmasını istiyosan deneyebilirsin. kahvaltıda verirken hiçmi sulandırmıyosun nası yutuyor
050604
selam
çocugun uyku alıskanlıgı uyutma sekli degistirebilen birsey birsure mutlaka zorluk çekersiniz ama kotu bir yontemi surdurmek daha buyuk bir zorluk
fon hiç saglıklı birsey degil ilk aylar sakinlestirmek için kullanılır ama artık çok abartılı baska bir yol yontem bulmalısın bence
hmm. ben daha hiç çorba vermedim . tarhana içinde domates var diye vermiyodum ama vermelimiyim acaba . benim bebiş çok çeşitli beslenmiyo sizin gibi anlaşılan. öff sanırım benim doktor hiç yönlendirmediği için bööle oldu. biberonu benimkide sevmiyodu. bi süre boş biberon verdim oynasın diye. bu şekilde alıştı eğer alışmasını istiyosan deneyebilirsin. kahvaltıda verirken hiçmi sulandırmıyosun nası yutuyor
canım aslına bakarsan ben kendi adıma söyleyim... benim dr.umda beni yönlendirmedi....ben burdan ve çevremden duyduklarımla bi beslenme düzeni oluşturdum... yavaş yavaş bütün gıdalara alıştırarak vermeye başladım.... tarhana ben veriyordum yazın kendimize yaptığımız tarhanaya baharat katmadan ayırmıştık ama artık kalmadı tarhananız vermiyorum... okadardan birşey olmaz. direkt domates vermiyoruz ya....
yazını atlayarak okumuşum... nasıl çorba vermiyorsun.... hiçmi vermedin.... kaç aylık peki bebeğin... bence canım yavaş yavaş başla çorbalara geç bile kalmışsın.... en basiti patates havuç ve pirinçle bi çorbaya başlayabilirsin...
bizim de doktor yönlendirmesi yok. mamaların broşür kitapçıklarından, internetten, burdaki arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla. doktor sadece kitapçıkları verdi bak dedi. ama çorba vermen şart artık. yumurta sarısını kayısı kıvamında veriyorum. labneyi öylece veriyorum. yutar merak etme. başla sen vermeye.hmm. ben daha hiç çorba vermedim . tarhana içinde domates var diye vermiyodum ama vermelimiyim acaba . benim bebiş çok çeşitli beslenmiyo sizin gibi anlaşılan. öff sanırım benim doktor hiç yönlendirmediği için bööle oldu. biberonu benimkide sevmiyodu. bi süre boş biberon verdim oynasın diye. bu şekilde alıştı eğer alışmasını istiyosan deneyebilirsin. kahvaltıda verirken hiçmi sulandırmıyosun nası yutuyor
bizim de doktor yönlendirmesi yok. mamaların broşür kitapçıklarından, internetten, burdaki arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla. doktor sadece kitapçıkları verdi bak dedi. ama çorba vermen şart artık. yumurta sarısını kayısı kıvamında veriyorum. labneyi öylece veriyorum. yutar merak etme. başla sen vermeye.
050604 arkadaşım... mumy nin dediğine katılıyorum... yavaş yavaş da katı şeylere alıştır...yoksa reddetme durumları oluşuyor çiğneme ve yutma refleksleri gelişmiyor... ufak ufak peynir verebilirsin ağzına, eğer yumurta vermediysen 4/1 şeklinde yavaş yavaş yumurta vermeye başlayabilirsin bunlarlada küçük parça ekmek verebilirsin ki ağzına çiğneme refleksi ve pütürlü yeme alışkanlığı olsun...
top yapmak gerekiyo diye biliyodum yumurtayı o zaman biraz az pişirip deneyim . inanaın benim doktor sadece bir sayfa kağıt verdi. ama değiştiriyorum doktoru inşallah daha çok çeşit öğrenicem sizdende saolun kıslaaar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?