2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende yazarken duygulanıyorum meltem hala çockular yas 10da olsa anneye oyle muhtaclarki
allah bizi onların basından eksik etmesin diyorum en çok duam bu yonde.

AMİN

ozgul derya iki çocuklu olmak diye konu mu acsaydık acaba diger arkadaslara hiç hitap etmiyor yazdıklarımız sıkılacaklar :)

aman Allahım korkutuyorsunuz
ben 2 ci çocuk düşünmüyorum ama eşim istiyor bakalım kim kazanacak

dimi,dünyaları nekadarda küçük,senın onun elını tutup uyuman nasıl mutlu edıyor onu.Sabıha Paktunada aynını söylüyor "senı sevıyorum asla sana olan sevgımız azalmaz vs" cümleleri bır cocugu tatmin etmez,ona göstererejk dokunarak bunu yapmalısınız dıyorçneticede 11 yasında gelısıyormus mantık.bunun öncesı 24 saat anlatsan bır cocuga anlamaz 2 dakıka sonra unutur dıyor.dokunarak göstererek anlatılmalıymıs sevgı

hoş geldın maviş,temızlık deme zaten heryer heryerde guclubacismile
yedıklewrınden kaynaklanıyor olmasın,mesela portakal falan.gerdcı dıkkat edıyorm demıssın ama.üşütüyormu pekı.mesela cok fazla yerdemı,karnı agrıdıgı için aglıyordur gaz cıkınca rajatlıyorda olabılır.

tuba 6 yaş 9 aylık
oyy kıyamam ona daha küçükmüş senın kuzu.keşke öyle yapmasaydın be Deryam.yukarıdada yazdım cocukta mantık 11 yastan sonra gelıstıgı için kesınle konusarak anlatmıycakmıssın.anlamaz dıyor,ona dokunacakmısın bırını emzırırken yada doyururken öbürünü diğer kolunun altına alıcakmıssın,hatta eger ilk okula gıden yavrularınız varsa şöle bişe yapın demıstı.sız odada kucuk bebegınızle ılgılenırken,bılegınıze bır ip baglayın ve ipin ucunu büyük cocugunuzun elıne verın.keske elım uzansa senı tutsam ama bu daha ıyı fıkır.hep yanındayım falan dıycekmıssın.hem cok hosuna gider hemde yalnız olmadıgını onunlada ılgılendıgınız görür,demıstı bı konusmasında.
cok ince ayrıntılar bunlar belkı ama faydasını görürsün belkı.sen kat be kat daha tecrübelısın,benımkı nacizane bı öneri :))

Esrakoo Esraa hıc sıkılmam bu tarz konulardan,ayrıca ileride olurda 2. cocugum olursa bunları bılmek daha ıyı,bizi neler beklıyor kısmı yanı :)) nerde bı konusmacı bulursam kitlenıyorum tv ye (cocula ilgili daha cok) ne cok dogru bıldıgımız yalnıslar var.hem onlardan hem sizlerden faydalanıyoruz fenamı:))

ESRACIM sıkmak ne demek... severek okuyorum gerçekten ... ileride bizim içinde tecrübe olacak yazdıklarınız.... birkaç öneri ileride bizimde işimize fazlasıyla yarayabilir...

MıNıKıM tuğba yazdıkların çok hoş.... hoşuma gitti doğrusu 2. bebeğim olursa uygularım bi köşeye not almak lazım.....

ESRACIM oğlunla yaşadıklarını yazınca inan duygulandım..... çok hoş anlar bunlar.... bi an aklıma selin geldi senin yazdılranını okuyunca duygulandım..... rabbim bu hoş anlarınızı hiç bozmasın.....

evet evet bende YAHOYU VE GYSPERA ESRAYI çok merak ediyorum haber alan lütfen bizide haberdar etsin.... inşalllah daha iyidir YAHO....

PıNKY GÜLı....

yürüteç hakkında birşey yazacaktın bekliyorum hala:))))

neden 8. aydan sonra bindirilmezmiş yürütece merak ettim.. biliyorsan eğer yanıtlarmısın canım....

hmm. ben daha hiç çorba vermedim . tarhana içinde domates var diye vermiyodum ama vermelimiyim acaba . benim bebiş çok çeşitli beslenmiyo sizin gibi anlaşılan. öff sanırım benim doktor hiç yönlendirmediği için bööle oldu. biberonu benimkide sevmiyodu. bi süre boş biberon verdim oynasın diye. bu şekilde alıştı eğer alışmasını istiyosan deneyebilirsin. kahvaltıda verirken hiçmi sulandırmıyosun nası yutuyor

canım aslına bakarsan ben kendi adıma söyleyim... benim dr.umda beni yönlendirmedi....ben burdan ve çevremden duyduklarımla bi beslenme düzeni oluşturdum... yavaş yavaş bütün gıdalara alıştırarak vermeye başladım.... tarhana ben veriyordum yazın kendimize yaptığımız tarhanaya baharat katmadan ayırmıştık ama artık kalmadı tarhananız vermiyorum... okadardan birşey olmaz. direkt domates vermiyoruz ya....

kesinlikle katılıyorum bu fikire. ilk uyuturken kullanmıyorum. yatıyo sallıyorum. uyuyunca yatağa koyuyorum 5 dakka sonra uyanıyo yada döneceği zaman uyanıyor geri dalamıyor. anladığım kadarıyla dalma sorunu var oğlumun. o esnada açıyorum makineyi hemen kafayı geri koyuyo yatağa . gerçekten çaresisim pış pışlıyorum oda olmuyo kucağıma alıyorum oda olmuyo. nası bırakıcam bilmiyorum. bazen hiç açmıyorum uyanınca kaldırıyorum ama bu seferde uyku başına vuruyo mutsuz ve yorgun oluyo. o yüzden deneyimi olan varise fikire ihtiyacım var

yazını atlayarak okumuşum... nasıl çorba vermiyorsun.... hiçmi vermedin.... kaç aylık peki bebeğin... bence canım yavaş yavaş başla çorbalara geç bile kalmışsın.... en basiti patates havuç ve pirinçle bi çorbaya başlayabilirsin...

hmm ama verdiğine göre bu sorun yok. takip edebilsem sizi çok faydalı olacak gerçekten .

7 buçuk aylık. çorba vermiyorum derken tarhana gibi bööyle sıvı vermiyorum. yoksa pate havuç kereviz haşlıyıp blenderdan geçirip veriyorum:)

bizim de doktor yönlendirmesi yok. mamaların broşür kitapçıklarından, internetten, burdaki arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla. doktor sadece kitapçıkları verdi bak dedi. ama çorba vermen şart artık. yumurta sarısını kayısı kıvamında veriyorum. labneyi öylece veriyorum. yutar merak etme. başla sen vermeye.

050604 arkadaşım... mumy nin dediğine katılıyorum... yavaş yavaş da katı şeylere alıştır...yoksa reddetme durumları oluşuyor çiğneme ve yutma refleksleri gelişmiyor... ufak ufak peynir verebilirsin ağzına, eğer yumurta vermediysen 4/1 şeklinde yavaş yavaş yumurta vermeye başlayabilirsin bunlarlada küçük parça ekmek verebilirsin ki ağzına çiğneme refleksi ve pütürlü yeme alışkanlığı olsun...

top yapmak gerekiyo diye biliyodum yumurtayı o zaman biraz az pişirip deneyim . inanaın benim doktor sadece bir sayfa kağıt verdi. ama değiştiriyorum doktoru inşallah daha çok çeşit öğrenicem sizdende saolun kıslaaar

evet haklısınızzz. okadar büyümüş yani bebişim . sayenizde öğreniyorum ihihihi

nasıl top yapmak derken anlamadım.....

yumurtayı kayısı kıvamında pişirip vereceksin... katı olacak yani yinede.... rafatan falan vermeyeceksin.... az pişmiş olmayacak... ama yumurtanın etrafında yeşil halka olana kadarda pişmeyecek ozaman bütün vitamini ölüyor....

valla tek dr. a bağlı kalma derim.. onların bile bi dedikleri diğerlerini tutmuyor.... burdan netten araştır kafana yatanları uyğularsın... annelik içgüdüsüne göre hangisini vermek mantıklı geliyorsa onu verirsin.... çocukların herşeyden vitamin alması gerekiyor çünkü....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…