2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

eda doktor bilgilerini paylaştıgın için saol.
kendi yediğimiz herşeyden verme konusna sanırım biz çok erken geçtik.
çümkü afik ne zaman biz yemek yesek hemen agzını acar bizim her kaşık hareketimizde. o yuzden çoguzaman ben ona beslicem diye kendi yemeğimi bile yiyemem.

domates konusunda ya ben yemekleri domates sosu ile yapıyorum eee hepsindende yiyor afik. acaba zararı ne olaki. biliyorum 1 yaş öncesi
verilmemesi lazım ama şimdi şüphede kaldım...

gece kesintisiz uyku ko nusunda off ya kesinlikle dogru biz nekadar meme veririsek okadar süre kalkacaklar ama kıyamıyorum
valla küçükken daha iyi uyuyrdu afik ya
gece yatardı 3.5 da bide 5.30 -6 gibi kalkardı ama şimdi saymıyorum bile kaçdefa kalktıgımı

sibelcim
8.ci aydan sonra yğrüme motor kasları geliştiği için demişti

sanırım mantık 8 aydan sonra ayaklarını ba caklarını ve adımlarını bagımsız kullanmasını öğrensin diye..

adam öyle söylynce hmm ok dedim incik cıncık sormadım valla zaten bi liste yaapıp gidiyorum
adam kesn uyus oluyordur bana çok bilmiş edalarında ..

sağol canım teşekkür ederim... cevabının bu kadarı bile yeterlikaydirigubbakcemile5

bu gece mama vermeme konusunu ve her yemekten yeme konusunu bende söylemistim..benim doktorda en gec 23 te yemek yeme isini birakin sabaha kadar vermeyin demisti..gercekten hayat son 3 gündür gece biberon mamasi icmiyor..en fazla 25-50 ml..bende vermeyecegim artik herhalde..a.s

uyku düzeni konusunda benim doktorumda daha 4-5 aylıkken aynılarını söylemişti.gece yatarken pirinç unu yap yada nişastalı muhallebi ver kesinlikle acıkmaz demişti.ben prinç unu falan verdim ama yattıktan yarım saat sonra ve her saat başı kalkmaya devam etti.daynamayıp hep emzirdim.ama artık vakit geldi bende bu hafta sonu disipline sokmayı düşünüyorum.

ben bu domates olayina kesinlikle katilmiyorum..ben 6 ayliktan beri veriyorum..tabi 6 aylikta biraz midesini eksitti ama simdi hic etlilemiyor..tamam 8 aydan sonra deseler neysede 1 yas cok gec..sonucta ben hipp in kavanoz pürelerini kullaniyorum ve cogunda domates var..cok severekte yiyor..özelliklede spagetti bologneseyi cok seviyor..bal ve inek sütü disinda pek secmiyorum ben..

ben dün gece saat 9 gibi piriç unu verdim bir kase. emmeden uyudu. gece iki kez uyandı ama aldım hemen emzirmek için emmedi. kucağımda geri uyudu. koydum yerine. salladım biraz. saat altıda emdi anca. o da çok az. kaşık mamasında bu kadar durmuyordu emmeden.

domates tarhananın içinde var mesela ben veriyorum. ama ayrıca domates vermiyorum. geçen biz yerken suya bandım ekmeğin içini verdim iki kez sadece.

DOMATES direkt verilmediği sürece ben şuan için birşey olacağını sanmıyorum.... 1 yaş diyorlar ama besinlerin içinde olursa etkisinin azalacağını düşünüyorum bizim yaptığımız tarhanada domates vardı biz seline 4. ayda başladık tarhana vermeye birşeyde olmadı..... çorbaların içine katılabilir şuan için hepsi hormonlu olduğu için katmıyorum ama 1 ay sonra falan iyice yerlisi çıkınca katmayı düşünüyorum....

OMLET nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar yardımcı olurmusunuz...

bu labne peynirle yapılıyor sanırım ama ben daha hiç labne vermedim.. bir sürü çeşidi var hangisinden alıyoruz... light olanındanmı yoksa normal labne peynirdenmi....

herkese günaydın.neva rahatsızdı giremedim.dün ve bugün daha iyi.dün işe gelmedim o yüzden.fışkırır tarzada kusuyordu çok korkuttu bizi.
yaho da hastaymış esra'yı aradım aradım ulaşamadım.

sibel ben omleti yumurtanın sarısı ve kaşar peynirle yapıyorum neva için.labneli yapmadım labneyle makarna yapıyorum.
bu ara labne vermiyorum tuzu alınmış keçi peyniri veriyorum.o da rendelenip omlete katılabilir.

sibelcim ben içim fidella veriyorum bu ay labne yokdu herzamnki marketimizde bende fidella aldım .pek bi fark göremedim.
omletide ğeynirsiz yapıyorum
azcık tereyagı koyuyorum.mumkun oldugunca beyazlarını çok karıştırmıyorum malum beyaz vermiyoruzya
yani tavaya direk kırıyorum çatalla karştıryrm hafif.
ama pişmiş oluyor yani asla sarısını öylece bırakmıyorum hani kendimize kırıp bırakırız sadce bryazı pişer öyle değil yani..
bildiğin yagda yumurta işte..muck:)

nevaya geçmiş olsun..
en çokda kusması bitkin bırakıyor yavruları.

DıDE geçmiş olsun ya... nedir bu böyle bütün bebeklerde aynı rahatsızlık geçmiş olsun inşallah oda iyileşir bian önce....

OMLET tarifleri için teşekkür ederim.. hafta sonu deneyeceğim bakalım... labne hiç kullanmadım... keçi peyniri veriyoruz bizde seline kahvaltıda.... kaşarlı yumutayı deneyeceğim az önce nette araşırdım ordada kaşarlı tarif buldum bakalım beğenecekmi selin hanım....

nevaya geçmiş olsun..
en çokda kusması bitkin bırakıyor yavruları.
teşekkür ederiz

sağol canım.kaşarlıyı ben çok severim mesela hımmm mis gibi olsa da yesek.selin de sever umarım.

nevaya gecmis cok gecmis olsun..a.s.su mevsim gecislerinde hastaliklarda artiyor..bende yavas yavas atlatiyorum zaten..buarada esradan hic kimse haber almadi mi??? yaho nasil acaba??? gercekten cok endiselenmeye basladim..:1no2:

Omlet yapmak hiç aklıma gelmemişti, hay Allah razı olsun. Farklı ne yapabilirim diyordum, eve gidince yapayım bari. içine süt yerine devam maması koysak olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…