2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya fatmacım nefret falan etme kendinden karsındakı dr çok iyi dr diyorsun ne bilcensen on tane dourmadınkı

ha ama su var bak simdi sana yazarken aklıma geldi

benim bir arkadasım ilk bebegini dogurdu iste emmemis hemen mama verelim demis dr lar vermisler ve sonra anneyi hiç emmemis hep mama ile beslendi falan filan.

aynı arkadas ikinici kere aynı hastanede doum yaptı ve yine demisler emmiloyr mama verelim
kiz dda diyor yaparmıyım aynıhatayı verdirmedim beklettim saatlerce sonunda emdi

ve uzun yıllar meme emdi çocuk

e bu da bir bakıs acısı senin dr da bu bakıs acısı ile bakmıs olabilir
ama onemli olan sey çocukta sarılık varmı sıkı takip edilmeli ?
gerekirse arada kan sekeri olculmeli kan sekeri duserç unku aclıktan bu da ihmal edilmemeli

madem bu sekilde sıkı bir emzirme politikası uygulanıyor bunlar goz onunde bulundurulmalıydı

özgül lekelerin babasını yaza görecegiz.
malum yaz meyveleri daha çok ve şeftali lekesi çıkmaz kiraz vişne
bunlarında lekesi çokzor

gypsym esram gibi bende kaynatıyorum ama çaydanlıkda değil.kaydirigubbakcemile3
pazarlarda satılır ya 3-5 tl ye. tencere kızartma tenceresi diye.
ben ondan almıştım.
o benim kaynatma tencerem oldu.
çünkü afikin bi tek önlukleri değil agız mendilleri
güzelim penyeleri hepsi lekeleniyor.
kosla sıvı kullanıyorum .
ama ariel leke çıkarıcı daha etkili..

evet esracım. kan alındı işte. bakıldı sarılığına. doktor var ama sınırda dedi. siz eve gidin gözlemleyin. artarsa getirin dedi. biz de gittik iki gün sonra baktık artıyor. getirdik işte tekrar yaptılar test. artmış 18 miydi neydi değer. çıkarken hastaneden 12 idi. bir gece kaldı işte. annem yattı başında. eşim iki saatte bir biberonla benim sağdığım sütü getirdi hastaneye. hastanedeki güvenlikçiler diyormuş ki abi sen daha ne kadar gidip geleceksin gece boyunca :) neyse.. bir gece sonunda düştü 9 a filan. öyle olunca çıkardılar. o zaman boşuna üzmiyim kendimi. demek bekletince emen bebekler var. biz çok ama çok uğraştık emmesini. tam yirmi gün. her biberondan önce yarım saat memeyle uğraştık. yiğit emmesini bilemiyor. ben tutmasını bilemiyorum. annem, eşim, ben... çok uğraştık. sonunda emdi 21, gün. sonra yirmi gün daha uğraştırarar emdi çok zordu. çok şükür şimdi emiyor ya uğraştıklarımıza değdi.

yeniden hatırlayınca çok kötü oldum yaa kendimden nefret ettim niye dinledim onları diye. yavrukuşum benim...
ben de kötü oluyorum hatırladıkça ama naapalım geçti gitti, kullanma kılavuzu ile doğmuyor ki bu sıpalar!

:)) inşallah olur dileklerin.. sen de 2 tane melek var zaten yerimseniben

çok haklısın.. bizim hastanede hiç sorunumuz olmadı, sarılığına da bakıldı yoktu bişey, kendim ettim ben sanırım işte..

ya esraaaa
siz gülmeyin diye yazınca ben çok gülüyorum
ayçada kask olayını anlatırken gülmeyin yaznış gülmekden bi hal omuştum..

enteresan.
iyide melekler her daim var zaten evimizde.
sagımızda solumuzda.
bizim evimizde melekler eksik olmasın diye bazı özen gösterdiğimiz noktalar vardır.

birde dilek ve duan için neden mum yakıyosunki.
müslümanlarda yok bu!
sen her daim duanı et.

şimdi yeri gelmişken deyinmek istiyorum izninizle,,

DUA
çogumuz dualrımızı belli zmaanlrda yaparız ve karşılıgını almayınca kabul olmadı zannedip belkide YARADAN'A sitem bile ederis
oysaki dualarımız her daim kabul oluyor.
şöyleki ettiğimiz her duanın karşılıgını bu dunyada almıyoruz.
öbür dünyada dualarımız bizlere küçük sürprizler gibi sunulacak ve bizde
"keşke işim düştüünde zaman zaman arada değilde her zaman dua etseydim."
diye hayıflanacagızz.

hayırlı olsun canım...

Hayırlı olsun Elif, stressiz bir çalışma hayatı dilerim.
Pek anlayamadım, nasıl karşıladın melekleri :)

Bizim de alltan ilk dişimiz göründü sonunda. Fakat kızım hiç birşey yemek istemiyor. Sabah mamasını yemedi. Zaten anne sütünü bırakalı çok oluyor ilaçlar yüzünden. Mamayı yerdi önceden ama şimdi biberonu veya kaşığı görünce ağzını kilitliyor, es kaza ağzını açarsa diliyle ittiriyor ne verirsem. Dişten mi bu iştahsızlık acaba?

Emeklerine değmiş ya çok şükür. İnsan hiç kıyamıyor gerçekten ama hepimiz yaptık bu tip hatalar hiç kendini suçlama. Annelerin ilk çocuğu olmak zor. Şimdi bir çocuk daha doğursam kimseyi dinlemem bildiğimi yaparım ben de. Gerçi ağzımın payını aldım çocuk olayından, hiç düşünmüyorum kardeş falan. Ama o zaman da çok acemiydik be, elimizden o kadar geliyordu.

Ben de bazen düşünüyorum işten ayrılsam kızıma kendim baksam diye falan diye ama. Tek maaşla İstanbul da geçinmek çok zor olur. O kadar emek verdim işime bu güne kadar. Bu küçük bebelerin şimdi ihtiyacı var bize evet ama annelik de bir ömür boyu sürüyor. Ona sağlayacağım imkanlar ben çalışırsam daha farklı olabilir diye düşünüyorum. Arada kalıyorum düşüncelerim arasında çoğu zaman.

drdan geldim popişimizde catlak var surup verdi vede krem birde icinde laktoz olan devam maması icicez.. mesela evde bebelac var icindeki miktar 4 nokta kusurken hipp aldım 45.kusur .. yani buna dikkat etmek gerekmis surubunda iceriginde laktoz var

esra benimde meleklerim var hic kimoik deil yaptıgın . meleklerinle konusabilirsin uykunda cagırıp sana isaret gostermelerini isteyebilirsin.. ben inanıyorum ama gercek melegimi kucagıma aldıgımdan beri pek hasır nesir olamıorus onlarla

ELıF ne demekmiş kemiklerinizi kırıp köpeklere atmak yaaa? Ayyyy... Hayırlısı olsun bebeğim. ınşallah fen lisesinde başlarsın, çok daha rahat olursun!

GıZEM senin de durumun zor bea Sana da kolaylıklar diliyorum.

FATMA kendinden nefret etme canım yaa, nerden bileceksin? Benim de sütüm hemen gelmemişti, gerçi olanı veriyordum ama, bebek hemşireleri şırınga ile veriyorlardı mamayı Doruk'a, üstelik meme ucu problemim vardı, ama 4. günün sonunda emeklerimizin sonucunu aldık.

guli kiz nerden uydurdun mumu yakacagımı:)
oyle durcak yakmayacagız
beyaz mum beyaz çiçek bir elma:) ve dileklerin yazılı oldugu zarf yani bir elma yencek gunun sonunda melekler ugurlanmadan o kadar :)
ne bilim ya iste yaptım .)

aksam iboece yi pispisliyordu uyuttum yarım saat sonra agladı
neyse geldi yanında noldu demin ne diyordun dedi ben birsey demedimki dedim
sonra soylendi eve melek falan çagırıyorsun gayipten sesler geliyor bana hey allahım diye:))) ona oyle gelmistir heralde yada berke uykusunda çok konusur o konusmustur :)

pervin sen nasıl konusuyorsun meleklerim var derken ?
nasıl hitap ediyorsun normal dua eder gibimi konusuyorsun

buket valla actım kapıyı iste isimleri var onlar tarafından gonderilen melekler hosgeldiniz evimize saglık sihhat getirmenizi diliyorum vs bir kagıda yazdım soylencekleri arkadasım mail atmıstı bana onları soyledim kendi kendiem kapı acık konustum komik olan yanı bu mantıga aykırı olan tabi yoksa guluncek birsey degil tabi de . sembolik bir hareket olsa gerek melekler kapıdan girecek değiller ya yoksa.

dün aksam jinekologa gittim. hafiften bir kasıntı ve akıntı hissetmistim son gunlerde hiç olmaz çunku biliyorum kendimi ve mantar baslangıcı çıktı. hamileyken gittigim ece nin guzel resimlerini aldgım acıbadem hast dr una gittim aksamları carsambaları genelde nobetci çunku cumartesi dr randevularına yetismek stres oluyor aksam rahattı. gittim tabi etraf hamile dolu :) ben hala ozenerek bakıyorum valla zor olsada guzeldi :)
yenidogan bakımı çok zor yani yeni minik bebegi olanlara aynen acıyan gozlerle bakıyorum ama hamilelere degil

bir suru fitil krem vs vs verdi
hormonlu spirali sordum 3 ay lekelenme yapma ihtimali yuksek dedi
o yuzden yaz sonuna taktırmaya karar verdim
emzirirkende etkisi yok dedi oburdr um var takmam demisti

ama zaten lekelenme ile yazlık ince acık renk giysilerle ugrasamam kış a dogru taktırırım artık dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…