2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İyi olmuş, bakıcı işi şakaya gelmez, ihmale hiç gelmez! Ben napıcam acaba seneye, haydi bakalım...
bence de.. iyi birini de bulmak o kadar zor ki! ajanslarla da görüşmüştüm önceden.. bilemiyorum bakıcaz artık..pöffff başa döndük.. neyse ama iyi hissediyorum gitmesinde dolayı.. birini bulana kadar geleyim dedi, ayrılmak isteyen insana evimi de emanet etmem, çocuğumu asla! yarın 2 haftalık parasını verip yollicam..

Herkese iyi geceler, 3 haftadır foruma giremiyorum. Bir seminerdeydik, evden de bakmaya fırsatım olmadı. Seminer sırasında ilginç şeyler öğrendim. Evde kefir mayalayan ve bebeğine veren var mı? Bir arkadaşım yapıyormuş bana da yarın kefir tohumu getirecek. Biraz araştırdım, bilgileri size de ekleyeceğim birazdan. Bu arkadaşımın kayınvalidesi karaciğerinden rahatsızmış. İlk tahliller baya kötü çıkmış. İlaç kullanırken birinden kefiri duymuş ve kullanmaya başlamış. Bir süre sonra ikinci kez tahlil yaptırmaya gittiğinde sonuçlar tertemiz çıkmış. Doktorlar labaratuvarda sorun olmuştur diye tekrar tahlil yapmışlar. Yine temiz. Kefir sayesinde diyor. Kocası da midesinden rahatsızmış, bunu içmeye başladığından beri daha iyi, şikayetleri kalmadı diyor. Yalnız ekleyeyim, kefiri içmeye başladığınızda vücudunuzda nerede problem varsa o bölgede birkaç gün rahatsızlık hissedebiliyormuşsunuz, mideyse midedeki yanmanın artması gibi. Bu, kefirin tedavi edici özelliğinden geliyormuş. Kafkaslar bebeklere doğduğu günden itibaren kefir vermeye başlarmış.

KEFıR NEDıR ?
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir. Kefir çok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir. Boyutları 0,5-3 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday tanesi büyüklüğünde beyaz, beyaz-sarı arasında renklerde küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir.

KEFıR NERDEN GELMıŞTıR ?
Kefirin anavatanı Kafkaslardır. ılk kez Batı Asya’ da Türkler tarafından yapılan ve günümüzde pek çok ülkeye yayılan fermente bir süt ürünüdür. Kafkasyalılar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadırlar. Kafkaslardan dünyanın her tarafına yayılan Türkler bu içeceklerini beraberinde dünyanın her tarafına götürmüşler ve yaymışlardır. Şu anda bilimsel araştırma yapan fakülteler başta olmak üzere kuruluşlar kefirin faydaları üzerinde ciddi çalışmalar yapmakta ve önemli sonuçlara ulaşmaktadırlar.

KEFıR NELERE ıYı GELıR?
Kullanımı ( içimi ) ve hazmı çok kolay olan kefir hücre yenileme özelliğine sahiptir. Mucize içecek kefir özellikle bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır. Kafkasyalıların kefirin yararlarını bildiklerinden çocuklarına ile su gibi içirirler. Kafkasya’ da yüzyıldan fazla yaşamak çok sıra dışı bir durum değildir. Protein , yağ , laktoz ve mineraller bakımından hayli zengin ilaç tedavisi kesilmeden kullanıldığı zaman kandaki kötü kollestrolü azaltır, tansiyonu düşürür, idrarı sulandırır, vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker düşürüyor ve en önemlisi KANSERı GECıKTıRıYOR... Hazmının kolay , proteince zengin oluşu NEDENı ıLE Kefir hastalar ve çocuklar için önemli bir besindir.Hatta 20-30 günlük çocuklara bile günde bir iki kaşık içirilmesi önerilmektedir. Doktorlar, hastalarına ilaçların yanında birde kefir içmelerini tembihliyor.
Ayrıca yapılan araştırmalarda kefirin kadın ve erkeklerde cinsel gücü arttırdığı da bildirilmiştir. Hücre yenileme sayesinde de kadınlar tarafından cilt maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel SEZGıN, Japonya’ da fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kefirin içinde yer alan maddelerin kanseri %53,6 oranında azalttığını ve ayrıca kefirin kanseri önleyici ilaçlarla kullanılması halinde kanserin tekrarlanma riskinin %67 oranında azalttığını da ortaya çıkarttığını belirtmiştir.( 22.02.2002 Star Gazetesi )
Ayrıca kefir sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluk içinde yararlı olmaktadır.Ülser yüksek tansiyon , bronşit, astım hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır.

KEFıRı KıMLER KULLANIR ?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaştaki insan kullanabilir. Yan etkisi yoktur. Çocuklara bile rahatlıkla verilebilir.

KANSER HASTALARI TERCıH EDıYOR ? Kefir, vücut direncini arttırıyor, bağışıklığı güçlendiriyor, sindirim sistemine yararlı oluyor. Bağırsakta kanser oluşturan etkenleri engelliyor. ılaç değil ama, kanser hastası olanlar, bu özellikleri nedeniyle kefiri tercih ediyor... Yapılan çalışmalar, kefirin, iştahsızlık ve uykusuzluğa, depresyona da iyi geldiğini göstermiştir.

KEFıR TANESı
Kefir Tanesi; fındık yada buğday büyüklüğünde, renkleri beyaz, beyaz-sarı arasında küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir. Boyutları 0,5-3 cm arasında değişir. Taneler sütü fermente edici rol oynar, en önemli özelliği fermantasyon sonunda süzülerek tekrar kullanılabilmesidir.Kefir taneleri kazein ve birbirleri ile ortak yaşayan mikroorganizmaların meydana getirdiği jelatinimsi koloniler oluştururlar. Çok karışık bir mikrobiyolojik yapıya sahiptir. Değişik araştırmacılar, değişik bölgelerden aldıkları kefir tanelerinde farklı sayıda, oranda ve cinste mikroorganizma tespit etmiştir.Tanede genel olarak laktik asit bakterileri, laktozu fermente eden ve edemeyen mayalar mevcuttur. Bazı tanelerde enterokok ve koliform grubu bakterilere de rastlanmıştır. Kefir tanesinde saf toz halde liyofilize kültürler üretilmiştir. Avrupa ülkelerinde ve A.B.D. de genellikle saf kültürlerden kefir üretilirken , Rusya , Asya , Doğu Avrupa ve Ortadoğu bugüne kadar laboratuvar koşullarında kefir tanesi üretmek mümkün olmamıştır.

Velhasıl kelam arkadaşlar ben yarın mayalamaya ve içmeye (içirmeye) başlayacağım. Siz de bir bakın derim. yerimseniben

belma belma hoşgeldinnn
bende sütüm azaldığında kefir içiyorum
tadı böğğğ de olsa mecburennn içiyorum

bunalttım sizi ama şu okuduklarımı da paylaşmadan edemicim.

Bebekler kefir içebilir mi
Haydar Yılmaz, 40 günlük bebeklerin bile kefir içebileceğini belirtti: “Bu içecek Kafkasya’da insanların çok uzun yaşamasının ve kanser gibi hastalıklarının görülmemesinin nedeni olarak gösteriliyor. Ana rahminde bazı bakteriler vardır. Normal doğum dışında doğumlarda bu bakteriler alınmadığı için vücut bağışıklığı azalıyor. Bu yüzden doktorlar sezaryenle doğmuş bebekler için Kefir öneriyor dedi .

tamam, bitti, son...

belma belma hoşgeldinnn
bende sütüm azaldığında kefir içiyorum
tadı böğğğ de olsa mecburennn içiyorum

Canım kendin mayalarsan tadını da damak zevkine göre ayarlayabilirsin. Bekletildikçe alkol oranı artan ve ekşiyen bir içecekmiş eğer tatlı olmasını istiyorsan 12 saat mayalamak gerekiyormuş. Belki tatlı kefir daha iyi gelir. Bu arada süt diyince, benim de baya azaldı. Kefir içince artıyormu senin süt ?

evet artıyor tatlım ciddi anlamda etkisini gördüm diyebilirm
meyveliside var sadeside ben içiminkini içiyordum
ama tadnı bir türlü beğenemedim

tesekkurler..

ebru şallının uzaylı olduğundan şüphe ediyorum..

kaydirigubbakcemile3 ben de

evrim yok 2 gundur yazmıyor.
dun bişi yazıp çımış sadece.
merakettim kendilerini.
havuzbaşındanda olsa yazacakdı söz verdiydi..

yok, cok yogundumi, ondan ole oldu :)

Velhasıl kelam arkadaşlar ben yarın mayalamaya ve içmeye (içirmeye) başlayacağım. Siz de bir bakın derim. yerimseniben

Ben Kuzey ın bıraz ıstahlanmasını beklıyorum.. kefir i bılıyorum, ama daha Kuzey e ıcırmeden bır sey demek ıstemedım arkadaslara.. kendım kullanır kullanmaz baslamayı, arkadaslarımla da paylaşmayı dusunuyordum,pek bilinmeyen bir sey oldugu ıcın,Kuzey' e verip gözümle görmeden bir sey yazmak istemedim.. şu diş durumları düzelsin.. Üniversite den kefir mayasını alıp evde mayalamaya başlayacagım ben de..

bu güzel günden birkaç foto

nunişimmmm ne kadannn zayıff ne kadan zariffff

buda nunişimin olmayan göbüşüüüü

kırmızılı olanda bendeniz denizanası olooor bayanssulusmile

ilk resimdeki arkadaki yarma dikkatimi çekmedği değil utanmasa yayılıp uyuyacak

birde benim tabağı sil süpür yapmış olmam pek bi dikkatimi çektiii

he birde arka manzara bağdat caddesi efrim sana ithafen sempatiksalakcinni

vışşşşşş! Nurdan benden daha zayıfsın şu anda! halbüse ben spor da yaptım! nedir bu işin sırrı laynnnnn??? gel bakayım, yakından bakıcam! gellllllll alsanaalsanasmile

ikiniz de ışıldıyorsunuz bebişlerim... ay lav yu! tatlılar da gömülmüş bu arada!!!

belmaaa kefir nasıl mayalanıyormuş yoğurt gibimi??

Evet, sütle. Cam kavanozda mayalanıyormuş, metal değmeyecek. Sütü oda ısısında kullanıyorsun yoğurttaki gibi ısıtmıyorsun. Ben yarın yapayım sonuca göre daha ayrıntılı yazarım.

bu güzel günden birkaç foto

nunişimmmm ne kadannn zayıff ne kadan zariffff

fotolar haarika. ikiniz de çok güzel çıkmışsınız. Öptüm sisi Şeniz

Abowww... kadın erimiş beaa... bununla yan yana gelinmess haa... miinnak kalmısss.. anaa, hakıkaten Burcu, kadın senden zayıf... sen kı haftanın 7 gunu, bır de evde 24 saat calısıyorsun..gece Onur la.. gunduz step hocanla.. alla allaa.. masşşallahh Nurdan aa yaa...

Ama Burcu sımdı hakkını yeme, sen cok cıddı sıkılastın baba.. resmen gozumun önündesin.. Nurdan da kı avantaj bel olmuş burada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…