sibelcim gerçi konu geçmiş ama dont panik canım sıkma canını yusufunda kapanalı epey oldu
derya yazmıştı ya
her ay kafasını ölçüyorlar.
bi sorun olmaz inş
arkadaşlar bi soru daha:)))
selin gece çok dağınık yatıyor toplayamıyorum artık onu ya.... malum odasında yatıyor o ama beşiğin içiini talan ediyor gece uykusuda döne döne bütün yatağı turluyor üstünde ne örtü kalıyor nede başka birşey öyle açık yatıyor...... sizinkilerde böylemi ya napıcam ben bu çocuğu.....
bide bide.... seline bebek yastığı kullanıyorduk ama artık o küçük gelmeye başladı bizim kullandığımız gibi büyük yastıklardan almayı düşünüyorum ne alayım sizce yada sizin kullandığınız özel bi yastık varmı....
bir kez içtim kefir şu meyveli olanlardan. tadı fena gelmedi bana. ama bi daha içmedim. üstünde durmadım. yine mi içsem bilmiyoum. yiğite de daha vermeyi düşünmüyorum. zaten bizim kuş çok seçici..evet artıyor tatlım ciddi anlamda etkisini gördüm diyebilirm
meyveliside var sadeside ben içiminkini içiyordum
ama tadnı bir türlü beğenemedim
çok tatlı çıkmış. bayılırım gamzeli hatunlara..bu güzel günden birkaç foto
nunişimmmm ne kadannn zayıff ne kadan zariffff
ilahi burcu. de valla haketmişler :) neyseki bizim okulda biz topu topu üç bayanız. diğer ikisi benden epey yaşlı ve tesettürlü filan. kimse kimseyi eleştirmez, karışmaz. erkekler kendi halinde zaten. öyle olunca ben de rahatım. çoğu zaman makyajsız gidiyoum fakat benim göz alerjim olduğu için böyle oluyor. yaz günleri geldi mi benim kabus başlıyor... göz makyajı olmadan da diğer makyaj çok sırıtıyor gibi geliyor bana sanki..Kollar falan gitmiş bunun! Ben de sıkılaştım eyvallah da, valla Nurdan taş gibisin maşalllah! Çok kıskandımmmmmmm :)
Kıskanmak deyince; Doruk 2 gün mızmızlandı ya dişinden dolayı (sanırım). İki gün okula makyajsız gittim.
- Ay nooolduuuu, çok dağılmış görünüyorsun ? (saçım başım sımsıkı toplu, gece uykusu da tamam! sadece makyaj yok)
+ Doruk yoruyor bugünlerde, üst dişler geliyor sanırım
- Eeee, annelik şimdi başlıyor işte! Bundan sonra görürüz seni!
Ay bu kadınlar enerjimi yiyor benim, yemin ederim. Bİr dahakine " gece uzundu, bir sevşmişiz, saat 3 olmuş, anlamadık. Sabah da kalkamadım haliyle, ayyyyyy her tarafım ağrıyor" diyeceğim. Demeyen Burcu'nun cinsel hayatı bitsin, ahan da buraya yazıyorum!
herkesin bir hikayesi var işte zehra. senin de zor olmuş. ucu olmamakta zor cidden. bi arkadaşım da var çok çekiyor. benim de çok yara oldu emmeye başlayınca. kanadı filan. yiğitin kusmuğundan kan filan geliyordu düşün. ne kötü bi acı o öyle ya rabbim..Benim emzirme maceramda hiç iç açıcı değil.. Doğum yaptım odama geldi Hanzalam. Emzireceğiz dedi hemşire herkes çıktı falan.. Verdiler kucağıma tabi tama oturamıyroum sezerayn değildi ama farkıda olmadı. Dikişlerin sağ yanında sağına oturma dediler. Tabi düzgün oturamıyroum düzgünde alamaıdm yavrumu. İlk başta kavraı ama sonra öyle zor aldıki memeyi. Göğüs ucum yoktu yani o geceyi hatırlamak bile içten değil. Hemşire ha bire gelip ağzına düzgün veriyor sonra fırt kaydımı veremiyorum. Kayın validem yanımda çok uztnç vericiydi valla çıkında diyemiyorsun tabi.. Akşama kadar böyle geçti. Hanzala bir uyudumu uyandıramıyroduk memede uyuya kalıyordu..Yavrum hiçte ağlamıyordu.. Bide onu uyandırma çabaları.. Hemşireler geldi aşağıya inin mama alın kaşıkla verin dedi önce emzirin sonrada bir iki kaşık mamdan verin sakın uyuyor diye rahat durmayın açlıktan şekeri düşüyor ondan uyuyordur dedi.. Tabi salak kafam ben mama vermek istemedim hala emzirmeye çalışyorum bir iki çekiyor fırt kayıyor.. o gece 8 saat falan uyudu hala uyanmıyor baktık hemşireyi çağırdık. Mama verdinizmi hayır dedik. Kızdı bize kadın haklı olarak. Sonra mama falan verdik.Eve gelincede sütüm hemne gelmedi 3 gün sonra geldi. 3 gün boyunca da ağız sütü denilen şey geldi. 2 saatte bir emzirdik hep Ama emzirmede 2 saat sürüyordu resmen.İşkence gibi. Sonrada tam oturamadığım için yanlış emzirmeden yara oldu göğüsler.. İTiraf edeyim valla 2 ay boyunca emzirmeden hiç zevk alamadım acı duymaktan başka sonra düzeldi çok şükür. İyi ki kendi kafamın dikine gidip mama vermemzilik yapmadım. sarılık olamadı çok şükür.
Oooo baya uzun olmuş..eeee başta yazmamanın zararları.. bilmiyorumkismile
al benden de o kadar.. yiğitte aynen öyle yatıyor. her kalktığımda üstü tamamen açık oluyor. gündüz uykularında yastığını alıyor kendisi eliyle atıyor. ama gece uykularında yastığına koyuyorum. genelde kayıyor üstünden ama olsun. yastığı ben yorgancıdan kendim yaptırdım. bizimkinden daha alçak ve tam beşiğinin ölçülerinde yaptırdım.arkadaşlar bi soru daha:)))
selin gece çok dağınık yatıyor toplayamıyorum artık onu ya.... malum odasında yatıyor o ama beşiğin içiini talan ediyor gece uykusuda döne döne bütün yatağı turluyor üstünde ne örtü kalıyor nede başka birşey öyle açık yatıyor...... sizinkilerde böylemi ya napıcam ben bu çocuğu.....
bide bide.... seline bebek yastığı kullanıyorduk ama artık o küçük gelmeye başladı bizim kullandığımız gibi büyük yastıklardan almayı düşünüyorum ne alayım sizce yada sizin kullandığınız özel bi yastık varmı....
ben hala tişört ve şort giydirmiyorum üşür gibi geliyor yaa.. hala aynı. en alta atlet, üstüne çıtçıtla badi, üstüne penye takım ve çorap... hatta uykudan uyanınca ince yelek bile giydiriyorum. abartıyor muyum ben??bende yahoyu yastıksız yatırıyorum havalarda sıcak
şort ve tişörtle yatıyor üstünede ince bir pike örtüyorum
Nene hatunda doğum yaptım canım.Özel ama devletten farkı yok. Fiyatları uygun olduğu için çok kalabalık. ama ben doktorumdan da bana düşen hemşirelerden de çok memnundum. Helede bebek hemşireleri çok tatlıydı. Bebek gibiydiler. içim kaynadı resmen hemşirelere.. Ama öyle bir kural mı var bilmiyorum. Ama ben zaten tek göndermek istemedim ya. Doğduğunda kordon dolanmış, birde ilk doğum olduğu için kafası biraz anormaldi. Hatta çok acaipti. Çirkin di benim oğlum yani ilk doğduğunda.. sempatiksalakcinni KAfa ultrasonu için götürmüşle rtabi bende o sırada ağrıkesicinin etkisiyle uyumuşum. o sırada götürmüşler. Gelene kadar öyle özlemiştim ki bide endişelenmiştim. Herhalde mama içinde götürsünler istemezdim.zehra hangi hastanede dogum yaptın sen ? devlet hast falanmı ?
ozellerde normalde bebek hemsireleri alır bebegi besler getirir siz inin yedirin hiç duymadım ama devlet hast ise tabi normal
bizim kizada ikinci gun sut yetmedi hemsireler su medela nın kasık gibibiberonu varya kasık ucu seklinde onla verdiler 30 cc mama sadece o kadar verildi sonra 5 aya kadar hiç mama vermedik su ara mama manyagı oldu kasık mamasi biberon maması kavanoz lardan falan:)
Esra ya bence sen onları kümesi tavukları olan birine ver cidden evde yaşayamazlar ya.. Valla çok üzülürsün..civcilerimden biri daha hakkı rahmetine kavuştu
zehranın dediği gibi türbeye dönecek evim
dün gece değil evelsi gece bir ağladım bir ağladımm
katil bebek chuky işbaşındaydı yine
balkonda civcivleri çıkardım altını temizlemek için gazetesi vs
gözüm yahoda ama sonra hayvancağızlar çilyavrusu gibi dağılıp gezmeye başladı yahya saldırdı birden bire hangisini tutacağımı şaşırdım canını kurtaran kaçtı ama biri yakalndı yahoo elinde mırcını çıkaracaktı hayvancağızın tam ağzına sokuyodu yakaladım senağlama
kemiklerini kırdı sanırım itoğluit
hayvancağız bütün gün topalladı onu ayrı bir kutuya koydum tüm şevkatimle kurtarmaya çalıştım biraz toparladı sanki
sonra benim gerzek kocam ne yapmışşş o hasta olanıda diğerlerinin yanına koymuş çok ötüyomuş arkadaşlarını özlemiş sanmışşş
tabii sakat diye kıpırdayamıyor diğerleride gagalamış bir köşede yığılıp kalmış bütün gece ne yaptıysam kurtaramadım senağlama
adaş bende özelde doğum yaptım ama direk bana getirdiler beslemediler yahoyu??
öyle bir kuralmı var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?