2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada bakım konusu açılmış. Kendini çok kötü hissediyorum bu konuda. Bazen saçımı yıkamaya zor vakit buluyorum evde. En mutsuz olduğum zamanlar saçımın kirli olduğunu hissettiğim zamanlardır. Temizliğime vakit ayrıyorum ne yapıp edip de bakım konusunda sınıfta kalırım şu sıralar.
Ayaklarımı hiç beğenmediğimden açık ayakkımı asla giymem çok çirkin duruyor. Ama başkalarında çok beğenirim. Burcunun oje merakına ve bakımlı ellerine uzaktan gıpta ediyorum.

kızlar bişi sorayım. son bir aydır kıllarım daha hızlı uzamaya başladı. çabuk çıkıyor. acaba aylar sonra tekrar regl olmamla alakası olabilir mi?

Kemik kaynatma olayını ben de başkalarından duydum ama denemedim. Şu sıralar kızım o kadar iştahsız ki alt dişleri çıkıyor ondan sanırım. Akşam mamasını yemedi yatarken, sabah da yediremedim. Ağzını sıkı sıkı kapatıyor sadece su içmek için açıyor, onun beberonunu tanıyor tabi. Evden çıkarken anneme bıraktım zorlama diyor bana ama açlığa da alışmasından kokuyorum. Zaten kilolu bir bebek değil iyice zayıflamasından korkuyorum. Böyle değildi geçen hafta ortasından beri yememe huyu başladı, ben ısrar ettikçe daha kötü oluyor. Çok üzülüyorum ama fayda yok.

kızlar bişi sorayım. son bir aydır kıllarım daha hızlı uzamaya başladı. çabuk çıkıyor. acaba aylar sonra tekrar regl olmamla alakası olabilir mi?

hormonların hızlı çalıştğı için olabilirmi acaba.. bazen benimde öyle bazen çabuk çıkıyor bazen geç.... adetten sonra alınırsa biraz daha geç çıkıyormuş sanırım bi ara ağdacım öyle demişti diye hatırlıyorumCADIARZU

ahhhh canım ahh aramıza hoşgeldin.. biz de aylardır böyleyiz... selinde kilolu bi bebek değil ama iştahsızlık dişler çıkarken yada ara dönemde oluyor...1 gün iyiyiz 4 gün iştahsısız alıştım artık... başlarda çok üzüldüm o yemeyince ağladım bende ama istersen yırt kendini birşey değişmiyor malesef... o yüzden alıştım artık fazlada zorlamıyorum yiyeceği zaman yiyor artık yapacak birşey yok.... çok üsteleyince daha çok inada bindirip yemiyor ağlamaya başlıyor.....

Canım gerçekten zor.. Dişleri çıkıyordur ondandır. Bırak ağlamıyorsa çok zorlama. Çünkü o zamn daha çok ilgi gösterildiğinden çocuklar yemeği bir sorun haline getiebiliyorlarmış.Sabırlı olmakta fayda var. Mesela yemek vermediğinde huysuzluk yapıyormu? Hani sen anlarsın açlıktan falan nasıl ağlar. O tip bi ağlaması varmı?

Benimde bu araq geç uzuyor.. Nedenini araştırmak bile istemiyorum. Çok mutluyum çünkü.. zemuszemus

Şimdi anlıyorum iştahsız çocuk annelerinin neler çektiğini. Sinir olurdum peşinde kaşıkla koşturan annelere şimdi aynısı olma yolunda ilerliyorum.Kaşık fobisi oluşacak çocukta. Annem geldi de elimden aldı çocuğu. kendisi çok sabırlı ve disiplinli bir tip. Biraz herşeyin en iyisini ben bilirim havası var, Eski öğretmenlerden, bazen beni sinir ediyor çok kontrollü hali ve herşeye müdahale etmesi ama kızımla çok iyi anlaşıyor.

Yok ne huzysuzluğu, ağlaması.Açken çok mutlu asıl sorun yemek yedirmeye çalışırken oluyor.

PUKKKETTTT asıl selinde kaşık fobisi var... kaşık gördüğünde burnunu kaşıyor istemiyor karnı aç olsa bile ama eline birşey verip o oyalandığında bi oyuncak bi tabak öyle ağzını açıyor.... öyle öyle alıştım bu huyuna..... iki kaşık ağzına girse kar diyorum....

hehehee adas yaaa son yazdıgın cumle gerceklesemedi dun gece odum koptu rahat uyuyamıycaz korna seslerinden ece uyanacak diye ama çok sukur oyle birsey olmadı:))))

ayy guli seni hiç anlamıyorummm
yada bilmiorum evde olsam ise gelmesem bende daha rahat olabiilirim heralde ama

ya pazar gunu misafir gelecekti ece yi gormeye epeydir gelemeyen arkadaslar
her gittigimizde balık sofrası mezeler kuran bir kızcagız e geçistirmek olmaz hazırla falan
hadi dedim biz aksam misafir kabul edemiyoruz çocuklu olanlardan çunku ece uyuyamıyor bunlarında 2 çocuk var caya çagırdık allahım cumartesi aksam basladım hpazar sabah uyandım hala mutfaktayım dedim içine edeyim boyle isin haftasonu bitti gitti bir sey anlaadım hep mutfakta pisir tas tarak yıka kaldır bulasık mak doldur bosalt of be daha kimseyi çagırmıycam yada dayanamayıp kendim yapıyorum yok yani yapmıycam hazır alcam birseyler

Offf çok sinir, ben de bu konuda hiç sabırlı bir tip değilim. Çocuklar sabrı öğretiyor insana. Şimdi telefon ettim anneme nihayet mama yemeye karar vermiş kızım. Ah o yemedikçe takıntı haline getireceğim bu konuyu. Zaten ne geldiyse takıntılar yüzünden geldi başıma...

Canım o zaman hiç zorlama elinle verebildiğin şeyleri elinle ver.Emiyorsa şayet çorbasını falkan kaşıkla verme bu ara. Ekmeği batırıp ver.Suya hayır demiyor demişsin bol bol su ver. Kaşıktan korkmamasını sağla canım. Nacizane önerilerim.Unutma geçicidir.Ama sen bu durumu önemsemedikçe zor biliyorum ama ben faydaını gördüm.

oyy oyy sabah sabah gözum gönlum açıldı sibeeel
bu selin ne kadan güzel ya
maşallah çokdasevimli...

DR KONTROLUMUZ

soran arkadaslar için geçmisi okumadan once yazayım dedim kontrolumuzu

bu ay ası yoktu zaten. bundan sonra gelecek ay gelmenize gerek yok temmuzda gelin tekrar dedi.

sabah kahvaltısına 1 çay kasıgı tereyag ile bir çay kasıgı dovulmus ceviz ekletti

artık kıymalı mercimek çorbası yiyebilirmis

balık verebilirsiniz dedi 100 gr kadar ençok verin dedi. hamsi gibi kuçuk ton balıgı gibi buyuk balık olmaması gerekiyormus balık orta boylardan olacakmıs çupra levrek vs gibi.

ya suda haslayın suyunla birlikte balıklı sezbe çorbası yapın yada izgara yapıp lokma lokma verin dedi.

artık yogurt malayamanıza gerek yok her tur hazır yogurdu yiyebilir dedi en çok buna sevindim cici annemizinde sevinceğini dusundum is çıkıyor diye ama o yokk daha yasına kadar yapalım iki gunluk yaparız ama hergun yapmayız ama yinede ev yogurdu yesin dedi e iyid edim.

sulu kofte pilav makarna falan çatalla ezip yogurt falan ekleyerek yedirmeye çalısın alısması için dedi.
domatesi sormayı unuttum ama 8. aydan sonra veririz diyordu artık sormam zaten bahce domaates ancak çıkıyor veririz.

cilek yumurta beyazı hala vermiyoruz

kilo 1020 gr olmus boy 75 cm. kilo yuksek çıkınca dr panikledi biraz 9300 du geçen ay ama boyuda iyi uzamıs yoksa bebe biskuvilerini keselim diycektim dedi.
bu aylarda ayda 350-400 gr alması idealmis.

disleri 6 tane patlamıs dedi biz 4 den fazlasını arkaları goremiyorduk sasırdık.

onun haricinde bak ece burda kuslar var bak ece vs diyince bakıyormu dedi hiç dikkat etmedigimiz birsey yanıt veremedik sonra denedik bakıyor:)) ibo diyor dr a soralım onumuzdeki ay neler yapması gerek soruları onceden versin calısıp gelelim :)))))

duzgunce alkıs yapmasını saglayın doiyor adam taktı alkısa anlamadım gitti : ))

isimleri ile cisimleri tanıtın falan dedi bak ece bu kus bak ece kek vs vs gibi.

eline kasar peyniri verni mesela gevelesin yemege çalıssın dedi
cici annemiz çok titiz aa sonra oyle elle yemege alısır yok yok yapmayalım dedi bende hiç sevmem ellde yemek yiyerek dolasma olayını bende ok ledim.

simdilik aklıma gelenler bunlar.

damla örtmenim
çok kıskandım sizi.
anne kız bayıldım hatta size

anne kız süpper manzara süpper

yok yok hiç begenmedim sizi:umursamaz:
banane begenmedim iştee:umursamaz:

mısır carsısı eminonu

anaa bizim gitceğiimiz otel be esra dur arıyorum seni)))

hehe bu kadar olur ibo aynı onur gibiydi ben yonttumm ovunurm bu durumla hep :)
benim goz zevkim çok onemlidir berkeyede kızarım baska pijamanın altın ve baska desenli pijamanın ustunu ugiyer gelir ne farkeder anne kim gorcek der anlatmaya asılamaya çalısıyoum anla beni nolur diyorum bak falan artık diretmiyorg idip dgeistiriyor ne gorurse oyle yetisir çocuk sonuçta

bende aynı senin gibiyim evde de olsam mutlaka duzgun bir esofman giyerim

hani bir giysi eskimisse evde giyersin derler ya o lafa gıcıkkk olurum evde illa birinin gormesi gerekmiyor kendim geçerken aynaya bakıp kendimi begenmeliyim yani.,birak esini vs . o yuzden eskiyenleri veririm ihtiyacı olanlara rengi kaçan yamulanları falan asla dizleri çikmıs esofmanla evde bile dolasmamm.
vs vs vs

esraaaa tatilemi gidiosun gorüsemeyecekmiyiz offff cep telden giriyorum ne zzor yazmak
Esrako cnm sana cok yakınım sanırım libadiyedeyiz

eee ozlem ne bir ceptelefonun numaran var bende ne birsey
ben seni nerden bulcam arkadasıımmm ??
gipsy de kesin numaran vardır onla konusayım ben en iyisi ne zaman bulusma yapcaz pekiii

aaa gizem bizde bu yaz oraya gidyoruz geçen seneye kadar rixos beldibi olan bir otel bu sene turkiz otellere geçmis ets de arkadaslarımız var biz hep ordan rez yapıyoruz onlar onerdi. amcanlar begendigi için gidiyor heralde ama onlar rixos iken gidiyor olsa gerek

gizem ya rejene bende duymuştum. etkili olursa bi haber veriver canım..
bu arada herkese günaydın..
ben gidim de kahvaltı yapim bari

gunaydın fatmacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…