2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benden haberler..
kayınvalidemler ankaraya gittiler. torunlarının düğünü var. pazara kadar kalacaklar. bu arada halil (kardeşim) yolda. geliyor :) o da pazara kadar bizde kalacak.. bu arada iki gün resmi tatilim var. cumayı da sevk alarak cumartesi pazarla birleştireceğim çünkü annem olmayınca malum yiğite bakacak kimse yok. halile de güvenip bırakamam. daha hayatında hiç bebek bakmadı 18 yaşında ne bilsin.. öyle olunca beş gün tatil bana :) cuma hazır sevk almışken gidip şu spiralime bi baktırayım diyorum kontrol amaçlı yani.. bir ay dolunca gel demişti ama erken gitsem bişi olmaz heralde.

bizim menümüzde aynı ayşin.

tarhanayı daha çok seviyor. içine kıyma koyuyorum.

kayısı kompostosu yapıyorum mutlaka hergün ondan veriyorum. bizi kabızlıktan kurtaran tek besin o.

meyveyi ayrıca veriyorum. elma, yenidünya, kiraz atıştırıyor.

yoğurt günde 1 isterse 2 kere veriyorum. bazen içine pekmez tahin bi damlacık koyuyorum.

sabahları yumurta, peynir, zeytin yanında portakal suyu

bugünden itibaren 1 çay kaşığı tereyağı ve ceviz ekledim esrakomdan öğrendim.

bisküvi vermiyorum artık. pirinçte vermiyorum.

kıymalı bulgurlu kabak yemeği yaptım az önce. şimdi gidip onu yedireceğim. sebzeden hoşlanmıyor ama arada deniyorum.

hiç rondodan geçirmedim yiyeceklerini hep pütürlü verdim o yüzden alışkın. ama sende denemeye devam et bence. kahvaltısınıda hiç mama gibi vermedim hep tek tek yedirdim.
ben ilk defa yazdım menümüzü. dikkatinizi çeken bişey varsa söyleyin lütfen.

ben sabahları ya bulamac ya omlet yanındada ıhlamur cayı verıyorum bazen mısır unlu muhallebi bazende tahıllı meyveli yani birgun yumurtalı kahvaltı ertesi gun degisik bisey..ama hepsinde ceviz muhakkak var kahvaltıya basladıgından beri

oglen sebze corbası .. cok cesitlendirebiliorum yulaf ezmelisinden mısır unlusuna ıspanaklıssından besamel soslusuna kadar ogunku durumuma baglı

ikindi yogurt icine haslanmıs kayısı muhakkak sonra seftali yada armut birazda recel (burda cok guzel ceviz receli var ondan ) yogurduda meyveyıde sevmio ikisini birlestirip veriorum

aksamda yıne corba oglenden kalmıssa ondan yoksa ya ayrı yapıyorum yada bizimkini rondodan geciriorum duruma gore

aralardada devam sutu herseyi saatli

corbaları muhakkak kemik suyundan ve icinde 1 corba kasıgı kıyma var

pirinc unlu muhallebi vermiorum artık cicibebede vermiorum catlagından beri. artık vermiycemde

Son düzenleme:

gozun aydın kardesin geliomus cok ii haber

ben geldimmm
öncelikle gerçekten çoook rahatladımm çok ii geldi kozalıyı her ne kadar sevmesekte otelde ailecek gün geçirdik çok ii geldi bisee sonra kayseriye geçtik düğün alişverişi yaptık bana cicişler aldık o daha ii geldi:) sonra gelirgelmes teysemi aldım bize geldik bugün gittiler valla kaç gündür iidimmm bu bana baya gider geçmişe bakamadım ama umarım herkes iidir

ıyi geceler buralarda internetsiz kaldım ya şimdi kafedeyim zaman mekan farketmiyor hep sizinleyim.. Tatil tam gaz devam ediyor evimide özledim ama son sayfalardan fotoları gördüm hepiniz süpersiniz :)))

herkese selamlar
istanbula döndüm ancak bir yarım kuzeyde evrimde dorukta burcuda kaldı resmen

bavul hazırlamam gerek iki saat sonra yola çıkacağız antalyaya

lapptopumuda götüreceğim oradan geniiş geniiş yazarım

şimdi kaçıyorum

son sözüm evrim sen çok özel bir kadınsın...

bizim beslenme düzenimiz de şöyle;
sabah, peynir, zeytin 1/2 eti cicibebe ekmeği, 120 cc mama, arada 1 yumurta sarısı (bize ağır geliyor hala yumurta o nedenle 2 günde bir veriyorum) 2 tatlı kaşığı sulandırılmış pekmez bunun yerine bazen tereyağ ve reçel.
öğlen, evde sebze ne varsa 1 yemek kaşığı kıyma ile buharda pişiriyorum. içine bazen pirinç,bulgur bazen de 1/2 eti cici bebe ekmeği koyuyorum. yanında yoğurt.
ikindide, karışık meyve püresi, bazen içine 2 adet bebe bisküvisi. 1 saat sonra 120 cc mama.
akşam, biz ne yiyorsak doymalık değil, atıştırmalık şeklinde.
gece yatarken, duruma göre 180 veya 210 cc mama.

bizim kız biraz kilolu, ben bu duruma çok takıyordum. ancak gerek doktoru gerekse diyetisyenim (çocuk ve bebek beslenmesi konusunda çalışmaları var) kesinlikle bu dönemde bebeğin yiyeceklerinden kısmamam gerektiğini söylediler. yiyebileceğnden fazlasını yemez zaten dediler. ayaklanınca bu kilonun hepsi gidecek dediler. mesela prinç ekmek bebe bisküvisini filan kesmiştim bir ara, kesinlikle kesmemeliymişim, özellikle prinç ve ekmeği. onlardan alacağı vitaminler de farklı çünkü. bu durumda ben de kesmiyorum artık. sadece yemek istemediği yerde kesinlikle zorlamıyorum. o ayarlıyor.

gunaydın.. genclik bayramımız kutlu olsun!

ecişe kendi eliyle yemesi icin i kac parca labneli ekmek ve kasar verdim. izlemeye degerdi. sonuc batan el yuz ust bas .bide o ellerini sandalyeere surdu ama cokta tın hiçbisey onun gelişiminden kıymetli deil. birazdan temizliycem onu seyretmek superdi deneyin derim

sut almıstım teyzeden kaynatmadım dolaba koydum fırsatım olmadı bozulmus.. mutfak buram buram inek kokuyo sabah sabahh böğğğ

günaydın.herkesin bayramı kutlu olsun.sanırım bugün kimsecikler olmaz topikte.ben herzamanki gibi çalışıyorum(((((((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…