gunaydın.. genclik bayramımız kutlu olsun!
ecişe kendi eliyle yemesi icin i kac parca labneli ekmek ve kasar verdim. izlemeye degerdi. sonuc batan el yuz ust bas .bide o ellerini sandalyeere surdu ama cokta tın hiçbisey onun gelişiminden kıymetli deil. birazdan temizliycem onu seyretmek superdi deneyin derim
özgülcüm geçmiş olsun .allah sanada sabır versinmerhaba kizlar!! oglum dünden beri antibiyotik kullaniyor..dün istahi acikti ama bugün hicbirsey yediremedim..insallah yarina daha iyi olur..ikiside evde olunca ugrasmakta zor oluyor haliyle..hayat hanimi yikadim..cocugun suratina kirden bakilmiyordu neredeyse..sürekli tembellik yapip ertelemistim yikamayi..kaydirigubbakcemile3aslinda cokta seviyor ama havalar soguk diye üsendim nedense..aksamada spora gidecegim..
gözün aydın kardeşin geliyormuş.tatilinde hayırlı olsun.ben bugün bile çalışıyorum.offf bebeğimin yanında olmak vardı şimdi anasını satayım.benden haberler..
kayınvalidemler ankaraya gittiler. torunlarının düğünü var. pazara kadar kalacaklar. bu arada halil (kardeşim) yolda. geliyor :) o da pazara kadar bizde kalacak.. bu arada iki gün resmi tatilim var. cumayı da sevk alarak cumartesi pazarla birleştireceğim çünkü annem olmayınca malum yiğite bakacak kimse yok. halile de güvenip bırakamam. daha hayatında hiç bebek bakmadı 18 yaşında ne bilsin.. öyle olunca beş gün tatil bana :) cuma hazır sevk almışken gidip şu spiralime bi baktırayım diyorum kontrol amaçlı yani.. bir ay dolunca gel demişti ama erken gitsem bişi olmaz heralde.
nur senin adına çok sevindim.cicilerinide güle güle kullanben geldimmm
öncelikle gerçekten çoook rahatladımm çok ii geldi kozalıyı her ne kadar sevmesekte otelde ailecek gün geçirdik çok ii geldi bisee sonra kayseriye geçtik düğün alişverişi yaptık bana cicişler aldık o daha ii geldi:) sonra gelirgelmes teysemi aldım bize geldik bugün gittiler valla kaç gündür iidimmm bu bana baya gider geçmişe bakamadım ama umarım herkes iidir
allah kavuştursun :))))Esramı yolculadım geldim..
herkese selamlar
istanbula döndüm ancak bir yarım kuzeyde evrimde dorukta burcuda kaldı resmen
bavul hazırlamam gerek iki saat sonra yola çıkacağız antalyaya
lapptopumuda götüreceğim oradan geniiş geniiş yazarım
şimdi kaçıyorum
son sözüm evrim sen çok özel bir kadınsın...
böğğğğğğğ iğrenç.sut almıstım teyzeden kaynatmadım dolaba koydum fırsatım olmadı bozulmus.. mutfak buram buram inek kokuyo sabah sabahh böğğğ
bizim beslenmemiz de benzer kedici..
sabahları ya labne ya yumurta sarısı
öğlen tarhana çorbası genelde. arada sebze çorbası.
akşam kaşık maması..
bunların aralarında bi meyveli yoğurt
bi de elma rendesi
bu kadar..
bizim menümüzde aynı ayşin.
tarhanayı daha çok seviyor. içine kıyma koyuyorum.
kayısı kompostosu yapıyorum mutlaka hergün ondan veriyorum. bizi kabızlıktan kurtaran tek besin o.
meyveyi ayrıca veriyorum. elma, yenidünya, kiraz atıştırıyor.
yoğurt günde 1 isterse 2 kere veriyorum. bazen içine pekmez tahin bi damlacık koyuyorum.
sabahları yumurta, peynir, zeytin yanında portakal suyu
bugünden itibaren 1 çay kaşığı tereyağı ve ceviz ekledim esrakomdan öğrendim.
bisküvi vermiyorum artık. pirinçte vermiyorum.
kıymalı bulgurlu kabak yemeği yaptım az önce. şimdi gidip onu yedireceğim. sebzeden hoşlanmıyor ama arada deniyorum.
hiç rondodan geçirmedim yiyeceklerini hep pütürlü verdim o yüzden alışkın. ama sende denemeye devam et bence. kahvaltısınıda hiç mama gibi vermedim hep tek tek yedirdim.
ben ilk defa yazdım menümüzü. dikkatinizi çeken bişey varsa söyleyin lütfen.
ben sabahları ya bulamac ya omlet yanındada ıhlamur cayı verıyorum bazen mısır unlu muhallebi bazende tahıllı meyveli yani birgun yumurtalı kahvaltı ertesi gun degisik bisey..ama hepsinde ceviz muhakkak var kahvaltıya basladıgından beri
oglen sebze corbası .. cok cesitlendirebiliorum yulaf ezmelisinden mısır unlusuna ıspanaklıssından besamel soslusuna kadar ogunku durumuma baglı
ikindi yogurt icine haslanmıs kayısı muhakkak sonra seftali yada armut birazda recel (burda cok guzel ceviz receli var ondan ) yogurduda meyveyıde sevmio ikisini birlestirip veriorum
aksamda yıne corba oglenden kalmıssa ondan yoksa ya ayrı yapıyorum yada bizimkini rondodan geciriorum duruma gore
aralardada devam sutu herseyi saatli
corbaları muhakkak kemik suyundan ve icinde 1 corba kasıgı kıyma var
pirinc unlu muhallebi vermiorum artık cicibebede vermiorum catlagından beri. artık vermiycemde
bizim beslenme düzenimiz de şöyle;
sabah, peynir, zeytin 1/2 eti cicibebe ekmeği, 120 cc mama, arada 1 yumurta sarısı (bize ağır geliyor hala yumurta o nedenle 2 günde bir veriyorum) 2 tatlı kaşığı sulandırılmış pekmez bunun yerine bazen tereyağ ve reçel.
öğlen, evde sebze ne varsa 1 yemek kaşığı kıyma ile buharda pişiriyorum. içine bazen pirinç,bulgur bazen de 1/2 eti cici bebe ekmeği koyuyorum. yanında yoğurt.
ikindide, karışık meyve püresi, bazen içine 2 adet bebe bisküvisi. 1 saat sonra 120 cc mama.
akşam, biz ne yiyorsak doymalık değil, atıştırmalık şeklinde.
gece yatarken, duruma göre 180 veya 210 cc mama.
bizim kız biraz kilolu, ben bu duruma çok takıyordum. ancak gerek doktoru gerekse diyetisyenim (çocuk ve bebek beslenmesi konusunda çalışmaları var) kesinlikle bu dönemde bebeğin yiyeceklerinden kısmamam gerektiğini söylediler. yiyebileceğnden fazlasını yemez zaten dediler. ayaklanınca bu kilonun hepsi gidecek dediler. mesela prinç ekmek bebe bisküvisini filan kesmiştim bir ara, kesinlikle kesmemeliymişim, özellikle prinç ve ekmeği. onlardan alacağı vitaminler de farklı çünkü. bu durumda ben de kesmiyorum artık. sadece yemek istemediği yerde kesinlikle zorlamıyorum. o ayarlıyor.
gozun aydın kardesin geliomus cok ii haber
özgülcüm geçmiş olsun .allah sanada sabır versin
gözün aydın kardeşin geliyormuş.tatilinde hayırlı olsun.ben bugün bile çalışıyorum.offf bebeğimin yanında olmak vardı şimdi anasını satayım.
hoşgeldin nurcum.. ohhhh çok iyi yaptın vallahi gezdin tozdun alışverişini de yaptın geldin..ben geldimmm
öncelikle gerçekten çoook rahatladımm çok ii geldi kozalıyı her ne kadar sevmesekte otelde ailecek gün geçirdik çok ii geldi bisee sonra kayseriye geçtik düğün alişverişi yaptık bana cicişler aldık o daha ii geldi:) sonra gelirgelmes teysemi aldım bize geldik bugün gittiler valla kaç gündür iidimmm bu bana baya gider geçmişe bakamadım ama umarım herkes iidir
selam arkadaşlar,
eşim seyahatteydi annemdeydim 1 haftadır girme fırsatım olmadı. iyidir herkes umarım. benim obsesifliğim işbaşında. istanbul da yaşayan bir arkadaşımın 2.5 yaşındaki oğluna otistik teşhisi kondu. çok üzüldüm. biraz araştırdım. alperen hala daha bye bye ya da gel gel babsı hareketlerini yapamıyor. şimdi de bunda taktım. acaba normal mi? pedagoga götürsem mi? yapamayan var mı bebekler arasında. yine misafirim geliyor kapı çaldı kaçıyorum akşama burdayım
herkese selamlar
istanbula döndüm ancak bir yarım kuzeyde evrimde dorukta burcuda kaldı resmen
bavul hazırlamam gerek iki saat sonra yola çıkacağız antalyaya
lapptopumuda götüreceğim oradan geniiş geniiş yazarım
şimdi kaçıyorum
son sözüm evrim sen çok özel bir kadınsın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?