selam arkadaşlar,
eşim seyahatteydi annemdeydim 1 haftadır girme fırsatım olmadı. iyidir herkes umarım. benim obsesifliğim işbaşında. istanbul da yaşayan bir arkadaşımın 2.5 yaşındaki oğluna otistik teşhisi kondu. çok üzüldüm. biraz araştırdım. alperen hala daha bye bye ya da gel gel babsı hareketlerini yapamıyor. şimdi de bunda taktım. acaba normal mi? pedagoga götürsem mi? yapamayan var mı bebekler arasında. yine misafirim geliyor kapı çaldı kaçıyorum akşama burdayım
Evime dondum nihhayet, dakka bir gol bir teo 39.6 atesli, doktora ulasabilsem gidicez yoksa yine acil yollari((
Izmir muhtesemdi ya 1 hafta yetmedi, hic biseye yetmedi...
Aysin teo da puturlu yiyemiyor hemen oguruyor..cok denedim ama alisamiyor, ve yumurtayi hic sevmiyor, sebzeye katiyorum ben de...
Güliz Doruk rastgele yapıyor. Gel babası dediğimizde yapmıyor. Ama gün içinde kendi kendine yapıyor. Sesimi taklit ediyor ama. Buna eminim. Genizden bir ses çıkarıyor Doruk canı isteyince. Hiç bir şey yapmıyorken ben yaptığımda o da başlıyor yapmaya. Ya da ben başlıyorum bababababa demeye, o da başlıyor. bazen ben bababa dediğim halde o dedede... diyor. Ama geniz sesini yüzde yüz taklit ediyor. Bİr de otizm taklit etmeyen çocuklarda var diye taklit etmeyen tüm çocuklar otistik demek değildir. Sen sor bakalım doktoruna gene de, benimle de paylaşır mısın sonra lütfen?
Baş sağlığı dileklerinize teşekkürler.
buarada canimda cok sikkin bugun..is gorusmelerim cok iyi gecti, ama sevgili ailem sicak bakmiyor donmeme ve is tekliflerini kabul etmeme(orda 1 hafta yuzyuze konusulmayan seyler bugun telde konusuldu ve kirici seyler oldu.depresif takiliyorum yani bugun (
herkese günaydınn topik hiç ilerlemioyor yaa kimse yok nieden dünde aklıma geldii yaa yarı kişiler artık yazmıo niden acaba özellikle brukoyu merak ediorum neden yazmıo
1-kayra
2-burko
3-mercimekim
4-nazan
5-cılgınkedi
6-kedici
7-3k1m
8-tuana
9-cambaz
nirde bu bunlar acabaa hani tamam bazıları kendi isteğiyle ayrıldı ama diğerleri nirdee
mehtapçım hoşgeldin. bir arkadaşımın ikizleri oldu onlarda erken doğdu 1000 civarı idi kilolaları, bebeklerden biri senin bebeğin gibi fizik tedaviye gidiyor şuanda 1 yaşında o hala oturamıyor desteksiz kafasını tutamıyor. senin oğlun maaşallah oturmaya başlamış, bizimkide sadece arada alkış tarzı bişeyler yapıyor ama iki elini cok iyi kullanıyor. istediğini parmağıyla işaret ediyor. sürünmeye de daha yeni başladı emeklemeyecek kalkmaya calışıyor. baba gel ver kelimeler bunlar ama sürekli aaaa baaaa huuuu diye bağırıp apartmanı inletiyor koca sesli diyoruz babasıyla. doktorlarınız ne diyor, sıkıntı yaratacak bir sorun yoktur umarım.
Merhaba arkadaşlar daha önce de yazmıştım buraya her zaman yazamasamda sizi takip ediyorum zaman zaman. Hatırlamayanlar için tekrar yazıyorum benim bebeğimin de aslında Ağustosta doğması gerekiyordu ama yaklaşık 3 ay erken doğdu 9 Mayısta. Ama gelişimini Austos bebekleriyle takip ediyorum. Çünkü 1240 gr doğdu.
Milkshake le yazışmıştık desteği için buradan da çok teşekkür ediyorum. Bebeğim belli hareketlerde gecikti desteksiz oturuyor ama sürünme ve emekleme yapmıyor henüz sürekli nörolog takibindeyiz. Ayrıca fizik tedaviye gidiyoruz. Bebeğim 1 ay öncesine kadar oturduğunda uzun süre dengesini koruyamıyordu fizik hareketlere başladıktan sonra bu düzeldi.
Sizin içinizde bebeği henüz emeklemeyen ya da sürünmeyen var mı?
Son yazılarınızda alkış ve gel gel konusunu yazmışsınız. Benim bebeğim henüz bay bay yapmıyor gel gel ve alkışı da bir haftadır yapmaya başladı o da her zaman değil kendi istediğinde yapıyor. Beni en çok endişelendiren konulardan biri de pek fazla konuşmuyor. Yani bazen anne diyor ama hiç baba ya da dede demedi.
Hepimizin bebeği inşallah sağlıkla büyür. Ama benim bebeğimin erken doğduğu için riskleri yüksek olduğundan bazen şu hareketi yapacak mı bu hareketi yapacak mı gibi bekleyişler inanılmaz yıpratıyor bizi. Allah bütün bebeklere salık sıhhat versin. Hepinizin kuzucuklarını kokluyorum.
nurdancım hayırlı olsun dönüşünüz. teocuk minik ördek çok tatlı aynı sen yeni gördüm resimleri. geçmiş olsun dönün artık kariyer hep olur ama sağlıklı olsun teo memleket havası yarasın minik ördeğe. ailen de anlayacaktır zamanla iyi olmuş k.valideni getirmişsin
esra nasıl gitti arabayla ben hala ordayım :) 4 afacan da cok tatlı bayıldım hepinize, ne güzel görüşüyosunuz, ayrıca burcu nun saç rengi mikemmelll.
pervin ecoş sana benzemeye başlamış bence, hanzala, ultrason güzeli ece bide annesi hepsine maaşallah...
günaydın.... giremedim topiğe... selin çok hastaydı.....
pazartesi günü sabaha kadar ateşini düşüremedik ne fitil nede şurup fayda etmedi... yüksek ateş olunca kabakulak geçiriyor sandık salı günü soluğu eskişehirde dr.unda aldık.... boğaz enfeksiyonu olmuş.... yüksek ateşi bu yüzdenmiş hala iğne vurunuyoruz.. şükür şimdi daha iyi en azından ateşi yok biraz huysuzluğu var ama onun içinde birçok neden var diş vs.....
kalmadı.. kusura bakmayın... özledim sizi ve kuzucukları......
Merhaba arkadaşlar daha önce de yazmıştım buraya her zaman yazamasamda sizi takip ediyorum zaman zaman. Hatırlamayanlar için tekrar yazıyorum benim bebeğimin de aslında Ağustosta doğması gerekiyordu ama yaklaşık 3 ay erken doğdu 9 Mayısta. Ama gelişimini Austos bebekleriyle takip ediyorum. Çünkü 1240 gr doğdu.
Milkshake le yazışmıştık desteği için buradan da çok teşekkür ediyorum. Bebeğim belli hareketlerde gecikti desteksiz oturuyor ama sürünme ve emekleme yapmıyor henüz sürekli nörolog takibindeyiz. Ayrıca fizik tedaviye gidiyoruz. Bebeğim 1 ay öncesine kadar kuzucuklarını kokluyorum.
allah rahmet eylesin burcu..Onur'un babaannesini kaybettik. Onur ve kaynanam bu gece Çorlu'ya gidiyorlar, Onur yarın akşam dönecek uçakla. Kadıncağız oksijen tüpünün yanında bulunmuş (nefes yetmezliği sorunu vardı). Israrla ameliyat olmuyordu, dedenizin yanına gitmek istiyorum, diyordu. Mekanı cennet olsun.
Evime dondum nihhayet, dakka bir gol bir teo 39.6 atesli, doktora ulasabilsem gidicez yoksa yine acil yollari((
Izmir muhtesemdi ya 1 hafta yetmedi, hic biseye yetmedi...
hayırlısı olsun. tabi ki hayat senin hayatın. pek kimsenin etkisinde kalma.dun tibetlede konustuk, biz kesin kararliyiz dedi, DONUYORUZ dedi. su son 4-5 senedir o kadar yiprandimki allak bullak oldum artik..ne onlarin dusunceleri degisiyor, nede dinlemeyi bu acidan gormeyi deniyorlar..neyse hayirlisi..
Teo sabah 40.4 idiilac verdim dustu biraz 38 e kayinvalideye biraktim geldim ise..doktoru ariyorum dunden beri ulasamiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?