İnşallah canım çok teşekkür ederim.inşallah ayında doğmuş bebekler gibi herşeyi yapar
altı aylık faland ogdu heralde bebegin mehtap çok zor en korktugum durumlardan biri buydu hamile iken çunku oglumda benim 8 aylık dogmustu odum koparak haftaları saydım ama allahatn bu zamanını doldurdu. tahmin ederim nasıl yıprandıgınızı.
benim kızım emekliyor 8 aylıkken basladı sıralıyorda su an
oglum 8 aylık dogdu ama kuveze falan girmedi 3130 gr dogdu iri idi zaten hamileykende onde gidiyordu sorunu yok yani ve atembeldi 11 aya kadar ne surundu ne emekledi oylece otururdu çok rahat etmisizmeger simdi bu kiz aceleci ki kizlar daha çabuk hareketlenirmis. oyle duyuyorum tabi istisnalar var
aramızdada pervin in kızı ece oturuyor hareket etmiyor çok mesela çocuguan gore degisir emeklemyior vs diye sakın takılma.
benim kizim ne bay bay ne el sallama falan hiçb irse yapmıyor
sadece alkısa benzer elinin ustunu altına vurur sekilde yukarı asagı carpma seklinde birsey yapıyor bildigin alkıs yapmıyor.
baba dede arada soyluyor çok degil anne ye benzer birkaç kez duyduk tesaduf çıkan sesler oldgunu dusunoyurm daha erken bence ancak yasına dogru kelimeler çıkar
yiğit kuşum gel gel hareketini ve tel sararı altıncı ayında yaptı. alkışı da yapıyor epeydir. bilemiyorum bir ay olmuştur heralde. ama bay bay yapmıyor. pekte öğretmeye çalışmadık daha onu doğrusu. ama sürünme ve emekleme yapamıyor. yapmak ister gibi yapıyor ama henüz başaramadı. yatarken sağa sola devriliyor ama.
bu cocuklarin hareketlenmeleri ve konusmalari bence cocugundan cocuguna cok degisiyor..gözle görülür bariz bir hantallik kafasini kontrol edememe,dikkatini verememe,cevreye ilgisizlik...vs..olmadigi sürece bence hepsinin gelisimi normaldir..bence biz anne ve babalara düsen ne cok fazla evham yapip cocugun normal olan gelisimini sürekli anormalmis gibi görmek ne de gözle görülen bariz bir sorunu cocuguna konduramadigi icin görmezden gelmek..yoksa gecende söyledigim gibi bebeklerin 18 ayina kadar yürümemeleri normalmis..önemli olan bu aylarda kendi kendine oturabilmesi ve cevreye olan ilgi alakasi ögrenme cabasi..onun disinda kimi aylarca emekler kimi bir anda yürür..kimi erken konusur kimi gec..bunlar cocuguna göre degisen seyler..
mesela Hayat 6 aylik sürünmeye ve dönmeye basladi ama emeklemesi 9 ayi buldu..simdiyse tutunarak sadece dizinin üzerine kalkabiliyor..daha siralayamiyor..bence en az 1 ay daha gerekebilir bunun icin..tabi bellide olmaz..sesleride bilincli cikarmiyor bence..yani arada mama,enne.dada felan diyor ama bunlar kendi kendine cikardigi sesler..henüz söyleyememeleri bence cok normal..
hmmm..anlayamadığım bu mesajın neden bana ithaf edildiği!!! fisfisfisevet ızmır e geldı oradan ıstanbula gectı cunku mamı ıle arabayı alarak yola cıkacaklardı, o yuzden ıstanbula gerektı, ızmır e yaho ıle geldı, nurdanı ve bızı gorebılmek ıcın, bır gecede karar verıp atlayıp geldı,sadece bızım ıcın geldı.. bılgınıze arz olunur vuu vuuuu nun annesi :)
geçmiş olsun diyen arkadaşlar çok çok teşeükker ederiz daha iyiyiz çok sağolun....
MEHTAPPP hoşgeldin... canım biliyorsun selinde 1 ay erken doğdu... oda hala emeklemiyor dönmeye bile 8 aylıkken başladı herkes 5-6 aylık dönerken o geç başladı.... gel gel yeni yapmaya başladı, alkışı ve bay bay yapıyor.... hala emeklemiyor ki her bebek emeklemez.....şimdi yuvarlanırken sürünme gibi birşey yapıyor ama genelde her yere top gibi dönerek gidiyor.... daha 3-5 gündür yattağı yerden oturmaya başladı.... hala birşeye tutunup dikilemiyor tek başına ama bazı arkadaşlarımızın bebekleri yapıyor.... o yüzden çok takılma herkesin gelişimi bir değil... selin bile 1 ay erken doğduğu halde epey geriden geliyor yaşıtlarına göre sağlıklı olsunlarda varsınlar geç yapsınlar hiç önemli değil canım... yani BERKAYINda oturması, bak alkış falan yapıyormuş birçok şeyi şükür yapabiliyor bir sorun olduğunu sanmıyorum ben içini ferah ut... inan en ufak birşeyde bende kaptırıyorum kendimi sonra bakıyorum herşey zamanını bekliyor sen huzusuz olduğunla kalıyorsun ve taktıkça takılıyorsun..... herşey düzelecek göreceksin bak.....
hmmm..anlayamadığım bu mesajın neden bana ithaf edildiği!!! fisfisfis
pöfff... senin sizin hayatınız kimse karışmasın diycem ama olmuyor öyle de... uzlaşırsınız eminim...buarada canimda cok sikkin bugun..is gorusmelerim cok iyi gecti, ama sevgili ailem sicak bakmiyor donmeme ve is tekliflerini kabul etmeme(orda 1 hafta yuzyuze konusulmayan seyler bugun telde konusuldu ve kirici seyler oldu.depresif takiliyorum yani bugun (
ben de kötü rüyalar gördüm..hayrolsun...gunaydın
dun gece ece ebemle bayagı ilgilendi sagolsun kafam allak bullak okadar cok yatıp kalktımki 10sene once ölmüş hacı dedemi gordum ruyamda öldüğünden beri ilk kez...
Hastalık ayları tabi, geçmiş olsun Selin fıstığa...günaydın.... giremedim topiğe... selin çok hastaydı......
hayırlı olsun şimdiden, gelebilir miyim bilmiyorum...bu cumartesi Ece ye diş buğdayı yapacağım gelmek isteyenleri beklerim.
Nesrin ve denizyıldızı özlem sizlere ulaşamadım bir türlü
canım sen sormuşsun ya esra sırf buluşma içinmi geldi diye evrimimde cevap vermiş o yüzden sana ithafen yazmıştır....
Canım geçmiş olsun senin miniğin de hastalanmış. Biran önce toparlar inşallah.
Aynen söylediğin gibi oluyor canım yaptığı her yeni hareketten sonra birsonraki gelişim aşamasının stresi sarıyor insanı bazen düşünüyorum da ne kadar şanslı insanlarmış zamanında doğum yapan anneler. En büyük nimetmiş hamile bir insanın zamanında doğurması ve bebeğinin sağlıklı olması.
İnşallah bu günleri atlatır sağlıkla büyütürüz kuzucuklarımızı.
iiiveettt!!! ben dedimdi..bende diyorum vu vunun annesi kim diye..:uhm:evrim kendine hitab etmis sandimdi..kaydirigubbakcemile3ıhhh ben sormadım, hesra süprizlerle doludur yapar bilirim, garip gelmedi bana...
Özgül sormuş...
iiiveettt!!! ben dedimdi..bende diyorum vu vunun annesi kim diye..:uhm:evrim kendine hitab etmis sandimdi..kaydirigubbakcemile3
pöfff... senin sizin hayatınız kimse karışmasın diycem ama olmuyor öyle de... uzlaşırsınız eminim...
ben de kötü rüyalar gördüm..hayrolsun...
Hastalık ayları tabi, geçmiş olsun Selin fıstığa...
hayırlı olsun şimdiden, gelebilir miyim bilmiyorum...
merhaba kızlar
bugün kötüyüm. heryerim ağrıyor. özellikle sırtım. başım gece ağrıdı. insanın uykusunda başı ağrır mı yaaa?? çatladı resmen. hala da geçmiyor. ağrı kesici filan hiç fayda etmedi.
Evet canım her bebeğin gelişimi farklı. Erken doğumun bebekler üzerinde birçok riski var. Daha önce hiç bebek büyütmediğim için bu konuda tecrübeli değilim. O nedenle 2 nöroloğumuz var benim gözümden kaçan herhangibirşey emeklemeden yürüyecek diyoruz ama emeklemek bebeğin sinir sisteminde farklı bağlantıların oluşmasını sağladığı için istenilen birşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?