2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Seline cok gecmis olsun..bogaz gercekten cok kötü oluyor..benim oglumda da var ve oda antibiyotik aliyor..su siralar salgin midir nedir bilmiyorum...:uhm::1no2:

bu cocuklarin hareketlenmeleri ve konusmalari bence cocugundan cocuguna cok degisiyor..gözle görülür bariz bir hantallik kafasini kontrol edememe,dikkatini verememe,cevreye ilgisizlik...vs..olmadigi sürece bence hepsinin gelisimi normaldir..bence biz anne ve babalara düsen ne cok fazla evham yapip cocugun normal olan gelisimini sürekli anormalmis gibi görmek ne de gözle görülen bariz bir sorunu cocuguna konduramadigi icin görmezden gelmek..yoksa gecende söyledigim gibi bebeklerin 18 ayina kadar yürümemeleri normalmis..önemli olan bu aylarda kendi kendine oturabilmesi ve cevreye olan ilgi alakasi ögrenme cabasi..onun disinda kimi aylarca emekler kimi bir anda yürür..kimi erken konusur kimi gec..bunlar cocuguna göre degisen seyler..
mesela Hayat 6 aylik sürünmeye ve dönmeye basladi ama emeklemesi 9 ayi buldu..simdiyse tutunarak sadece dizinin üzerine kalkabiliyor..daha siralayamiyor..bence en az 1 ay daha gerekebilir bunun icin..tabi bellide olmaz..sesleride bilincli cikarmiyor bence..yani arada mama,enne.dada felan diyor ama bunlar kendi kendine cikardigi sesler..henüz söyleyememeleri bence cok normal..

inşallah ayında doğmuş bebekler gibi herşeyi yapar
İnşallah canım çok teşekkür ederim.

Evet canım 28 haftalık doğdu. 52 gün küvezde kaldı bebeğim. Çok zor günlerdi. Yani herşeyi çok erken yapmasını beklemiyorum sağlıklı olsun yeter. Evet her bebeğin gelişimi birbirinden farklı bebeğim düzeltilmiş olarak 9 aylık kabul ediliyor. Düzeltilmiş ayından geriye gitmesin tek isteğim bu. Sürünme ve emekleme hareketlerini heyecanla bekliyoruz inşallah kısa sürede yapabilir kuzucuğum.

Evet canım hatırlıyorum benim yeğenimde daha 5 aylıkken gel gel yapmaya başlamıştı. 4 aylıkken ba ba de de gibi heceliyordu. Ama dönmesi çok gecikmişti 7.5 aylıkken falan dönmeye başlamıştı kilosu da fazlaydı tabi.
Benim bebeğim de sürünmeye çalışıyor poposunu kaldırıyor ama kendini ileri itemiyor. İnşallah hepsi herşeyi zamanla yapabilir.

Evet canım her bebeğin gelişimi farklı. Erken doğumun bebekler üzerinde birçok riski var. Daha önce hiç bebek büyütmediğim için bu konuda tecrübeli değilim. O nedenle 2 nöroloğumuz var benim gözümden kaçan herhangibirşey olursa diye sürekli takipteyiz. Bu cumartesi yine randevumuz var nörologla gelişiminin değerlendirilmesi için.
Üzerine titreyip kendine güvensiz bir bebek yetiştirmeyi hiç istemiyorum mümkün olduğunca bağımsız olmasını istiyorum. Fizyoterapistimiz bebekler için özel eğitimli ve bobath tecrübesi olan biri. Onun görüşüne göre kaslarında biraz gevşeklik var. Bu fizik egzersizlerle yürüyebilir de koşabilir de diyor. Ama o günleri görene kadar malesef içim rahat etmeyecek.
Benim bebeğim de oturduğu yerden kendini kaldırmaya çalışıyor bazen belki de emeklemeden yürüyecek diyoruz ama emeklemek bebeğin sinir sisteminde farklı bağlantıların oluşmasını sağladığı için istenilen birşey.

hmmm..anlayamadığım bu mesajın neden bana ithaf edildiği!!! fisfisfis

geçmiş olsun diyen arkadaşlar çok çok teşeükker ederiz daha iyiyiz çok sağolun....

MEHTAPPP hoşgeldin... canım biliyorsun selinde 1 ay erken doğdu... oda hala emeklemiyor dönmeye bile 8 aylıkken başladı herkes 5-6 aylık dönerken o geç başladı.... gel gel yeni yapmaya başladı, alkışı ve bay bay yapıyor.... hala emeklemiyor ki her bebek emeklemez.....şimdi yuvarlanırken sürünme gibi birşey yapıyor ama genelde her yere top gibi dönerek gidiyor.... daha 3-5 gündür yattağı yerden oturmaya başladı.... hala birşeye tutunup dikilemiyor tek başına ama bazı arkadaşlarımızın bebekleri yapıyor.... o yüzden çok takılma herkesin gelişimi bir değil... selin bile 1 ay erken doğduğu halde epey geriden geliyor yaşıtlarına göre sağlıklı olsunlarda varsınlar geç yapsınlar hiç önemli değil canım... yani BERKAYINda oturması, bak alkış falan yapıyormuş birçok şeyi şükür yapabiliyor bir sorun olduğunu sanmıyorum ben içini ferah ut... inan en ufak birşeyde bende kaptırıyorum kendimi sonra bakıyorum herşey zamanını bekliyor sen huzusuz olduğunla kalıyorsun ve taktıkça takılıyorsun..... herşey düzelecek göreceksin bak.....

Canım geçmiş olsun senin miniğin de hastalanmış. Biran önce toparlar inşallah.
Aynen söylediğin gibi oluyor canım yaptığı her yeni hareketten sonra birsonraki gelişim aşamasının stresi sarıyor insanı bazen düşünüyorum da ne kadar şanslı insanlarmış zamanında doğum yapan anneler. En büyük nimetmiş hamile bir insanın zamanında doğurması ve bebeğinin sağlıklı olması.
İnşallah bu günleri atlatır sağlıkla büyütürüz kuzucuklarımızı.

pöfff... senin sizin hayatınız kimse karışmasın diycem ama olmuyor öyle de... uzlaşırsınız eminim...
gunaydın
dun gece ece ebemle bayagı ilgilendi sagolsun kafam allak bullak okadar cok yatıp kalktımki 10sene once ölmüş hacı dedemi gordum ruyamda öldüğünden beri ilk kez...
ben de kötü rüyalar gördüm..hayrolsun...

günaydın.... giremedim topiğe... selin çok hastaydı......
Hastalık ayları tabi, geçmiş olsun Selin fıstığa...
bu cumartesi Ece ye diş buğdayı yapacağım gelmek isteyenleri beklerim.
Nesrin ve denizyıldızı özlem sizlere ulaşamadım bir türlü
hayırlı olsun şimdiden, gelebilir miyim bilmiyorum...

canım sen sormuşsun ya esra sırf buluşma içinmi geldi diye evrimimde cevap vermiş o yüzden sana ithafen yazmıştır....

ıhhh ben sormadım, hesra süprizlerle doludur yapar bilirim, garip gelmedi bana...
Özgül sormuş...

Son düzenleme:

inşallah canım.... ama bide şu var bazı şeyler olacak olduktan sonra gününde olsada oluyor erken doğsada rabbimin takdiri diyeyim artık...... mesela selin erken doğduğu halde şükür küvöze girmedi ama dr. la konuştuk 40 haftayı tamamlayıp küvöze giren bebekler var demişti bize yani bazı şeyler olacaksa erken doğsada oluyor geç doğsada.....sende artık bu kadar kurcalamayı bırak rabbime sığın herşeyi o bilir.... mucizelere inanırmısın bilmem ama 3-5 ay önce bi adam çıkmıştı tv de yalan olmasın ama kalbiyle ilgili bi sorun vardı 40 küsür yaşındaydı adam ve damarı yıllardır tıkalıymıştı dr. lar hayrete düşmüşler bu adam bu kadar sene nasıl yaşadı diye..... yani insanın başına birşey gelecekse ne olursa olsun geliyor...... bu anın tadını çıkar boşuna stres yapma...... kaderden ötesi yok..... biz ne yaparsak yapalım ne yaşamamız gerekiyorsa onu yaşıyoruz kaçarımız yok...... gülsekte ağlasakta, acabalarla yaşasakta hiçbirşey değişmiyor boşuna günleri zehir etme kendine......

BABYBıM nasılsın.... görüşemedik birkaç gündür.... valla bi yıl gibi geldi:))) iyimisin ecoş nasıl iyimi.....

herkeze merhaba bir kaç gündür kızım için bi oyun grubu arıyorum bebekler için gelişimleri içi kendi akranlarıyla birlikte olması çok faydalı olduğunu ögrendim arama yaparken yaşları birbine yakın birçok annenin kendi aralarında toplantı yaparak oyun grubu oluşturduklarını gördüm bu çok hoşuma gitti maaddi açıdanda avantajlı ben gebzede oturuyorum burda böyle bir paylaşımda bullunmak isteyen olursa benimle irtibata geçsin

selam arkadaşlar. benim kuzu uyudu da bi bakim dedim. ne güzel buluşmalar olmuş helal olsun valla...
ruzgar nasıl ayçacım.
bizimki yemeğini yedi oynamaya oturduk bi yandan da ufak uafk bisküvi tırtıklatıyorum alışsın diye. 2-3 ısırıktan sonra öğürüyo. gitti güzelim çorba

ayça canım tam arayacaktım bnen de seni gel lütfen bekliyorum

geçmis olsun fatmacım havadan olabilir çok ruzgarli bu ara

mehtap bak sana birsey diyeyim bizim sirkette finansmanda birarkadas var . kendi anlattı geçen gun 6 aylık dogmus aylarca kuvezde kalmıs aynen aile uzerine titremis simdi burda finansmanda calısıyor unv mezunu gayet akılıll biraz minyon bir tip ama belki ailesi de iri tiple degildir her minyon erkend ogdu demek degil minyon derken anormal cuce gibi demek istemiyorum normal ufak tefek denebilen bir genc kiz. hiç birseyi geri lkalmamıs yani çokda iyi egitim almıs burda çalısıyor. yani allaha bırakıyorum ben bazı seyleri hersey olacagına varir siz zaten dr takipleri ile elinizden geleni yapıyorsunuz gerisi kader kismet artık

meltemcim ben gelemeyeceğim. cumartesi gunleri fiks diyetisyene gidiyordum zaten ama esiminde disci randevusu varmıs. dis tedavisi yaptırıyor ve yakın biryer olsa arada kaçayım birsaatte olsa diycem te bahcesehir saatler surenbir yol ece ile çok zor olur. yazın insallah orta yol biryerlerde tekrar bulusuruz. hayırlı olsun simdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…