EVRİM EVRİM özel mesajna bi bakıver canım..
başka topiğe bakarken bu yazyı buldum..SABİHA PAKTUNA
İki çocuk arasında üç yaş olmalı
İki çocuğu olan ebeveynlere neler tavsiye edersiniz? Çocuklarına nasıl davranmalılar?
Bu çok önemli bir konu. Çocuklar 0-11 yaşına kadar 'asosyatif' öğrenir. Yani bir şey olur, onun arkasından tekrar olduğu zaman çocuk onu öğrenir. Anne hamileyken çocuğuna karnında kardeşini taşıdığını ve kardeşinin doğacağını söyler. Anne çocuğuna bu durumu anlattığını ve çocuğunun ikna olduğunu düşünür. Oysa öyle değildir. Bebek dünyaya geldikten sonra çocuk kardeşinin o evde yaşamaya başladığını ve hiç ayrılmadığını görür. Bebek doğduktan altı ay sonra kardeş kıskançlığı en üst seviyeye çıkar. Aslında 'kardeş kıskançlığı' sözünü değiştirmek istiyorum. Bu, anneyi paylaşamamadır, anneyi kaybetme korkusudur. Bu nedenle annenin çocuklarına eşit davranması gerekir. Bunun için de bebeğini emzirirken diğer çocuğuyla da ilgilenmeli, onu da yanına almalı, onun elinden tutmalı. Çocuğa, 'Seni atmıyorum, Sensiz olmaz' mesajının verilmesi gerekir. Bunları yaparken de çocuklara yaşlarına göre davranılmalıdır. Ebeveynlerin iki çocuk arasında üç yaşın olmasına özen göstermesi gerekir. Çünkü 0-3 yaş anneye bağlanma dönemidir. Özellikle erkek çocukları daha hassas ve kırılgandır. Bu dönemden sonra ikinci bir çocuk düşünülmelidir. Ayrıca çocuklar üç yaşından önce kreşe gönderilmemelidir
oh mis gibi oldunuz anladıkta bu hertarafı ocelemek niye aklinialirimsmile
Bak kız ama haklısın bakdım bağ oldu ...sağol cnaım kolonyalı pamukla dolanıyourm sen ocele ben kolanyalayım..:roflol:
Boyle bır sorunum olmayacak cok sukur.. yanı Allah utandırmasın.. ama baska cocuk dusunmuyorum artık.
EVRİM merak ettim dr. a gittinizmi ne dedi diye ama nerdeyse çıkma vaktım geldi yazmadın.... neyse bi ara girebilirsem hafta sonu bakarım....
DERYA bendede var o termal şort bendede var ama ne bilim daha 1-2 anca kullanmışımdır geçenlerde aklıma geldi giydim ama af edersin çamaşırıma kadar su gibi olmuş resmen bir daha giymedim.....
:)))
evrim glişmelere cok sevindim canım
evrim artık derken..>>>>>>> hani kız bekliycektiniz tazeyle
AMİN hiç birimizi utandırmasın..biride bir binide inanın hiç bir fark yok..
Evrimim gozun aydin, stress olma artik cok sukur gelisimi iyimis kuzumun..
evet super bak bende 3 yas dusunuyordum zaten ikisi arasinda..yani 2012de dogurabilirim:))
yawff evrimim ben kaçırdım hayırdır ne oldu kuzy de bişi mi vardııı gelişimi filan ii yazmış ya hirkesSenın nezdinde herkese tesekur edeyım,gozumden kacırdıklarım ya da alıntı yapamadıklarım olabılır.. saolasınız.
:) hadı bakalım..
geçmiş olsun eşine..saol canım ciğerimm geçmişe bakacaktım ama çıkıyorum gökhan aradı yine ateşlenmiş eve geliomuş dünde bütün gün yattı 38.7 oldu ateşi hiç düşmedi dr ye gitti iğne vurdular yokk yine aynıymış gideyimdee beyime bakıyım:):):):
:1rolleyes:reglim ya ondan.. free time
hadi hayırlısı 2012 nekadar uzak geldi birden..evet super bak bende 3 yas dusunuyordum zaten ikisi arasinda..yani 2012de dogurabilirim:))
yawff evrimim ben kaçırdım hayırdır ne oldu kuzy de bişi mi vardııı gelişimi filan ii yazmış ya hirkes
nur maşşallah musti çok tatlı olmuş allah nazardan korusun.nazar boncuğu takmayı unutma!!
evrim kuziye ve sana çok sevindim.artık üzme kendini.yemediği halde kaç kilo onu çok merak ettim.
nurdan senin için hayırlısı ne ise o olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?