2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

seni çok iyi anlıyorum burcu. malum yazmıştım daha önce ben de aynı dertten muzdaribim.. kütahyadayken bizde giderdik eşimle yıl sonu yemeklerine ama burda öyle bişi de yok sanırım ne asosyal bir yere düştüm yarabbiii!!!

kızlar daha önce de sormuştu ama cevap veren olmadı ya da kaçırdım bilemiyorum. facedeki grubumuzun ismi ne??

valla her topigi aciyorum ayri bir güzellikle karsilasiyorum..Derya tam tas gibi olmussun valla..su x-tra gel ise yariyor demekki..eger sen tavsiye ediyorsan bende almayi düsünebilirim..ne dersin??

Yaaa bu Hanzalanin annesinden cektigi nedir ya..bir aralar cipsy esram yapardi böyle saklabanliklar sira sende valla..kaydirigubbakcemile3gecen sirin mi sirin bir kiz cocuguyken simdi yakisikli bir irkek oluvermis..insallah cocugun daha fazla cinsel kimligini saptirmadan bu yolda devam edersin annesi..klava:yoksa coookk tatli bir bebek masallah..opuyorumnanaktan

Bende de dün su kiz arkadasim vardi..dogumu ekimdeymis..dün gec saate kadar bizdeydi o yüzden yazamadim sizlere...Hayat ta dün yapmadigi bütün huysuzluklari yapti..neden bu cocuklar bir misafir gelince sapitirlar anlamam..kafasini oraya buraya carpti durdu..kafamçokkarıştı

Burcu valla su son siralar bende iyice zivanadan ciktim..ne bulsam yemeye basladim..diyeti biraz bosverdim gibi..misafirde gelince mecbur yeniliyor zaten..cok sükür spor yaptigim icin kilo almadim ama tatli krizlerim devam ediyor..regl dönemim oldugundan mi böyle anlamadim..:uhm:izin öncesi isi daha siki tutsam iyi olur..a.s

Aynısı bizde vardu Burcu.. Ben sandalyelerimin ayaklarına sesi engelleyen şeylerden almıştım. Onlara da aldım ama kaale bile almadılar.Keşke sadece bu olsaYDI. Eşim evde olduğu bir gün denk geldi kavga ettiler. Sen nasıl dayanıyorsun bunlara dedi.Ben öyle bağırıp çağırmadığımı bildiği için de daha çok kızdı tabi onlara. Ayy ne gün dü be.. Allah tan taşındılarda..

Ben geyik olsun diye yaptım yahu. Yoksa kız bebek özlemim falan yok yani.. :tomato:

Özgül, 2-3 günde bir "evet artık başlıyorum" ben :) Bir sıksam maçamı da, 3-4 kg daha versem tamamdır. Spora gidemedim 2 hafta, hastalık vs derken kaçırıyorum arada.

ZEHRA bunlar mülk sahibi bir de! ınsanlar çok düşüncesiz yaa

Benim çok çok 2-3 günde bir çıkan tiz ve kısa çığlıklarımdan rahatsız oluyorlardır, o da birkaç sn sürüyor yerimseniben . Zaten şurda bebelerin aklının ermesine ne kaldı, sonra nerdeeee :)

Çocuklarda kansızlık ( anemi ) nedenleri arasında, demir eksikliği başta gelir. Kanda oksijen taşıyıcı hemoglobinin yapımı için gerekli olan demir gıdalarla yeterince alınmamazsa, vücut tarafından emilemezse, kan kaybı olursa veya demir ihtiyacı artmışsa ' Demir Eksikliği Anemisi ' gelişir. Özellikle bebekler ve ergenlik dönemindeki kızlarda risk daha yüksektir.

Demir Eksikliğinin Nedeni Nedir?
Bebeklerde en sık neden anne sütünün yeterince verilmemesi, inek sütüne erken başlanması, ek gıdaya geçiş döneminde de bebeğin demirden zengin gıdaları ( kırmızı et, yumurta sarısı, tavuk, balık, kuru baklagiller, pekmez gibi ) yeterince alamamasıdır. Anne sütünün içerdiği demir vücut tarafından iyi emilmektedir. İlk 6 ay sadece anne sütü alan bebekler, 6 aydan sonra uygun ek gıdaların başlanması ve inek sütünün 1 yaşa kadar verilmemesiyle demir eksikliğinden korunacaklardır. Ayrıca, bitkisel gıdalardaki demirin çok iyi emilmediğinin, C vitaminin demir emilimini olumlu, çayın olumsuz etkilediğinin de göz önünde tutulması gereklidir. Bu nedenle, kahvaltıda yumurtanın yanında portakal suyu veya domates iyi bir seçim olacaktır. Toplumumuzda çoğumuzun tiryakisi olduğumuz çayın ise, bebek ve çocuklara içirilmemesi gerekmektedir.

Belirtiler Nelerdir?
Soluk renkte cilt
Halsizlik, huzursuzluk, iştahsızlık
Büyümede yavaşlama
Gelişim basamaklarında geri kalma
Çabuk yorulma
Toprak, kağıt yeme
Davranış bozuklukları
Sık enfeksiyon geçirme
Katılma nöbetleri
Dikkatini toplayamama
Öğrenme güçlüğü, okulda başarısızlık görülebilir.
Nasıl Anlaşılır?
Bebeğin anneden aldığı demir depolarının azalmaya başladığı 6-9 ay arası dönemde yapılacak bir kan testi ile tanı konur, uygun tedavi başlanır. Eğer, düşüklük görülmezse bebek koruyucu demir tedavisine alınır.

Nasıl Önlenir?
Anne gebelik süresince demirden zengin beslenmeli, doktorun önereceği demir takviyesini kullanmalı

Bebek ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli

Mamayla besleniyorsa, verilen mamanın demir içeren bir mama olması sağlanmalı

İnek sütü 1 yaş dolmadan başlanmamalı

1 yaştan sonra da, günlük inek sütü tüketimi yarım litreyi aşmamalı (İnek sütünün fazlası hem tokluk hissi yaratarak demirden zengin gıdaların alınmasına engel olur, hem de barsaktan gizli kanamalara yol açarak demir eksikliğine yol açar )

Özde kağıt namına ne varsa hepsini hüpletiyor... Araştırdım arkadaşların drları kendileri sormuş...Kağıt, toprak, kül tarzı bir şeyler yemeye çalışıyor mu diye?! Ve bebeği kağıt yiyen bir arkadaşıma ekstradan bir şurup vermiş ve geçmiş.. Hatta duyduklarım karşısında şaşırdım bir bebek gidip gelip tuvalet fırçasını yalıyormuş.. PİKA denilen bir hastalık sayesinde bebekler toprak dışkı gibi şeyler yemeye ilgi duyuyorlarmış.. bilmiyorumkismile
Doktora giden bir arkadaş varsa bu kağıt yeme olayını sorabilir mi acaba? Ben dr kontrolünü bırakalı çok oldu :gitme:

KAĞIT YEME bizde de had safhada! Eline geçmesin! Gerçi doruk bulduğu her şeyi yemeye çalışıyor. Kağıt - plastik - demir - tahta ayırmıyor!

Evrim doktordan güzel haberlerle gelmişsin çok sevindim.. Maşallah kuzuma benim ...
Hanzala ne kadar tatlı gözlere bende bittim valla çok etkileyici bakışları var gözü kara bu oğlanın :)))
Musti küçük adam ne kadar karizmatik olmuşsun sen:))
Pervin ohh be çok iyi anlaşsan bile evde başka birinin olması pek güzel bir olay değil.. Yardımcı olmasını kısa bir süre özlersin sadece bende öyle oluyor :))
Derya cidden emeklerinin karşılığını almışsın gaza geliyorum birden sonra fosss :) koca bir göbek yumurta tavuğun dötüne geldi herkes denize giriyor en kötü ihtimal pazar günü koca göbüşümle denize gireceğim bu iş yüzmeden olmayacak anladım tenha yerlerden başlayayım yüzmeye :))

selam herkese,
yoğun geçen günlerden sonra yavaş yavaş ferahlıyorum ve tabi ki ilk iş soluğu burada aldım.iyi haberlerinizi almak güzel;biz de iyiyiz.okullar kapanınca daha da iyi olacağız.
görüşmek üzere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…