2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Burcu resimler süper! ne kadar güzel bir gece geçirdiğiniz belli.. şala bittim..

Zehra, bu durum gerçekten kabul edilemez, insanlık dışı, iğrenç! amerika ve avrupanın küçük şımarık çocuğu iişbaşında! dilerim yakınlarına tez zamanda kavuşursun. Yapılan gönüllü yardım eylemine denecek hiçbirşey yok.. herkesin harcı değil buna kalkışmak, helal olsun. ancak keşke devlet izni alınarak yapılsaydı, belki o zaman böyle bir durum yaşanmazdı diye düşünüyorum.

DÜN 6 ŞEHıT VERDıK.... televizyonlarda, ısrail haberleri dışında bununla ilgili 10 saniyeyi geçen bir haber göreniniz var mı???? evet, kabul ediyorum, yaşanan bir insanlık dramı ve çok korkunç ama bence önce kendi meselelerimiz gelmeli. Ölenler bu vatanın evlatları.. ve onlar, biz yataklarımızda huzurla uyuyalım diye teker teker ölüyorlar... Hepsinin ruhu şad olsun.. (bu tamamen benim fikrim, katılmayan olabilir, saygı duyarım)

Sana katılıyorum. Aynı şekilde Serdar Ortaç'ın bir beyanı vardı Haiti depremi yardımları ile ilgili, çok eleştiri aldı -yardımın milliyeti, dili, dini, ırkı olmaz- diye ama, ben hala katılıyorum. Bence de önce biz!

Diğer yorumun için tşk ederim. Şalı İspanya'dan hediye getirmişti bir arkadaşım. Gerçek İspanyol şalı :)

pooff allahım beterinden krousun başımıza gelenleri bi yazayımda sizde şok olun..

varan 1-
gece aydının ortagı aradı arabsı bozulmuş yalovadan gelirken yolda kalmışlar,aydın çekici bulup gecenin o vaktinde gitti kurtarmaya izmite.
arabanın bozulması cekici ücreti falan neyhse epey bi masraf
varan 2-
gece tabii geç geldiler saat 4 falandı.
saat 4 den sonra arabaya hırsız girmiş.navigasyon cihazı pos cihazı gibi bizim için degrli ama çalan şerefsizin işine yaramayack şeyleri almış
varan 3-
sabah dogal olarak geç kalktı aydın
arabada bişeyler yapıyor abiside yanında kapı açık. aydın hırsızlıgı farkedip araba içinde şunu bu nu ararken araba vites boşalıyor geri gidiyor abisinin kolu açık kapı ile duvar arasında kalıyor ve kırlıyor.şuan alçıda.

Allah beterinden korusun diyorum. sabah sabah üstelik haftanın ilk gunu hayrolsun..

İskenderun da yapılanla yardım gemisine yapılan saldırnın bağlantısı var. Amaçları gemi saldırısını gölgelemekti.Haberlerde en çok gemiden bahsedilmesinin sebebi Olağanüstü saldırının hala devam etmesi.Şu anda o insanların nerede nasıl bir durumda oldukları belli değil.Terör örgütü diye tanımlanacak bir ülke şu anda resmen insanlık suçu işlemekteler.Bu işlerde sizi bizi olmaz. O gemide ki insanlar da bizim insanlarımız. Gizem şımarık çocuk tanımlaman a katılıyorum. Hiç bir çocuğa el kalkmaz ama bu çocuğun artık cezası verilmeli.ASlında o bir çocuk mu yoksa dünyayı parmağında oynatan bir örgütmü..

guli cok gecmis olsun canim ya bi fakir falan mi sevindirseniz bu kadar aksilik ustuste...allah beterinden korusun..

çok geçmiş olsun esra. doktora gidip bir tomografi mi çektirsen??
senin de söylediğin gibi gülistan anlattıklarına ancak rabbim beterinden saklasın denebilir. bu kadar üst üste.. mutlaka yapıyorsundur ama bi oku, sadaka filan ver. çok geçmiş olsun canım.

yok anacım uzerime ugyun birseyler bulup giydigimde oldugumdan daha ince gorunuyorum giysi hileleri kanma sen :) ben aslolan grcegi çok iyi biliyoru ne yazıkkı
tekrar diyete sıkı sıkı devam etme zaanı geldi derken oglen iki adet sigara boregi yedimm (( hala mmotive olamamısımm ne yazıkkı

buyrunuz rujsuz halim. Daha sonra da bi ara doğal renkli rujumla koyarım

boylede guzel oylede kırmızı kıskırtıcı bir renk dogal hal her zaman kabul gorur sana hersey yakısıyor insanın yuzu hep guluncee.

kesinlikle katılıyorum insanlık ayıpı vs tabiki tamam ama once bizim ulkemizde olan insanlık ayıpları ile ilgilenilmeli bencede

ay ne diyorsun guli saka gibi traji komik olmus. yani araba illa bir zarar verecek size resmen çaki gibi is basında araba çok enteresan kursun falan dokturun bence

gülistan çok çok geçmiş olsun.

burcu gözün için geçmiş olsun.

telefonlar çekmiyor hatlarda sorun varmış..... meğer elimiz ayağımızmış bizim telefonlar bi 1 saat çekmiyorlar hayat felce dönüyor.....

GÜLı geçmiş olsun canım ya bune böyle belalar silsilesi olmuş.... bi başınızdan birşey çevirip dağıtın bari... rabbim beterinden korusun....

BURCUM her daim güzelsin... her halin birbirinden güzel... ama asıl güzel kılan o sıcacık gülen yüzün....

bugün burasıda çok sakin... herkes biryerlere gitti sanırım....

BABY nerdeki sabahların girerdi nerdeyse ilk o yazardı... merak ettim şimdik....

kimse yok PUKKET sen bari yaz canım....

her daim burası misafirde kaynardı pehhh misafirimiz bilem yok:)))

Kızımı bırakıp hafta sonu açık öğretim sınavına görevli olarak gittim. Babası ile öğlene kadar kalacaktı.
SAbah 6:00'da mama yedirdim, saat 13:00'de de eve geldim. Bi geldim gülüyor çok neşeli falan karnı tok herhalde diye düşündüm. Sordum eşime yok anam sabah 6'da yediği ile duruyormuş sevgili eşim tek bir lokma yedirememiş. hayır 7 saattir açsın biraz ağla mızmızlan be kızım. Hiç mi anana çekmedin boğaz konusunda.

Beni bu kızın iştah sorunu çileden çıkartıyor Allah yardımcısı olsun iştahsız çocuk annelerinin. Babaların zaten pek umrunda olmadığını dün tecrübe ettim.

Bir psikoloğun yazısı paylaşmak istedim:
Diyetteki başarı, ruh sağlığınızla çok alakalı. ‘Bu kadar mutsuz olacaksam yerim daha iyi’ gibi sizi kızdıran ve mutsuz eden düşüncelerden uzak durmaya çalışın. Hedefiniz teslim olmak değil karşı
koymak olmalı

Danışan: Çok şişmanladım, kendimi hiç beğenmiyorum. Havalar ısındıkça da panik oluyorum. Geçtiğimiz yıl içinde yaklaşık 10 kilo aldım ve daha geçen yaz giydiğim kıyafetlerim üzerime olmuyor. Pantolonlarımın hiçbirine giremiyorum. Evden çıkmak isemiyorum. Çok mutsuzum.
Dr. Başak: Kilo almanıza neden olacak sağlıkla ilgili bir sorun yaşadınız mı?
Danışan: Hayır. Ben de ‘bu normal değil, acaba bir hastalığım var da ben mi farkına varamadım’ diye geçenlerde doktora gittim. Bir sürü test yaptırdım. Hiçbirşeyim yokmuş. Sevineceğime üzüldüm. Biliyorum hasta olmadığım için sevinmem lazım ama kilo verememek beni daha çok mutsuz ediyor.
Dr. Başak: Kilo vermek için neler yaptınız?
Danışan: Bir sürü diyet denedim, hiçbiri işe yaramadı. Diyetisyene de gittim ama iradem yok ki, iki gün yapıyorum, üçüncü gün bırakıyorum.
Dr. Başak: Yemek yemek ve diyetle ilgili inançlarınızı, düşüncelerinizi ve alışkanlıklarınızı değiştir- mediğiniz sürece kilo vermeniz güç olur. Çabuk diyetlerle birkaç kilo verseniz bile yemek yemekle ilgili düşüncelerinizi değiştirmediğiniz için hemen geri alırsınız.
Danışan: Bilmiyorum. Denemediğim şey kalmadı. Ne yapmam lazım siz söyleyin.
Dr. Başak: Depresyon ve anksiyete gibi bir çok psikolojik sıkıntının tedavisinde kullanılan ‘Kognitif Terapi’ yöntemleriyle yemek ve diyet konusundaki düşüncelerinizi daha sağlıklı hale getirebiliriz.
Danışan: Evet, geçen hafta bu yöntemle ilgili anlattıklarınızı hatırlıyorum. Nasıl düşünüyorsak öyle hissederiz, ona göre de hareket ederiz, bir şey hissediyorsak aklımızdan mutlaka o duyguya neden olan bir düşünce geçmiştir diye anlatmıştınız. Davranışlarımızı, düşüncelerimiz belirler demiştiniz. Bu yöntemi zayıflamak için mi kullanacağız?
Dr. Başak: Evet. Amerikalı psikolog Dr. Beck, Kognitif Terapi ile zayıflama üzerine son yıllarda birçok çalışma yaptı ve psikolojik destekle zayıflamanın mümkün olduğunu gösterdi. Sizin de hatırladığınız gibi düşüncelerimiz ve inançlarımız nasıl hissettiğimize, nasıl hissettiğimiz de davranışlarımıza yön verir. Diyet yapmak bir davranış olduğuna göre, diyet yaparken aklımızdan neler geçtiği, diyetimizin gidişatını etkiler. Şimdi biraz hatırlamaya çalışın, diyet yaparken hangi düşünceler sizi diyet yapmaktan alıkoyuyor veya hangi düşünceler sağlıklı yemek yemenize engel oluyor?
Danışan: Aklımdan geçenleri hemen söyleyebilirim: “Diyet yapmaktan nefret ediyorum, hiçbir zaman eski kiloma kavuşamayacağım, herkes yerken ben niye istediğim gibi yiyemiyorum.”
Dr. Başak: Aklınızdan bu düşünceler geçerken nasıl hissediyorsunuz?
Danışan: Çok mutsuz ve kızgın.
Dr. Başak: Ve sonuç olarak bu düşünceler sizin diyete karşı yenik düşmenize neden oluyor.
Danışan: Oluyor ve öyle umutsuzluğa kapılıyorum ki “Diyet beni bu kadar mutsuz yapacaksa yerim daha iyi” diyerek oturup kendime bir güzel ziyafet çekiyorum.
Dr. Başak: Sonra rahatlıyor musunuz?
Danışan: Yerken evet ama hemen sonra aşırı bir suçluluk duygusu başlıyor ve kendimden nefret edecek noktaya geliyorum.
Dr. Başak: Öyleyse yiyerek rahatlamak yerine yemeden rahatlayabilseydiniz suçluluk ve mutsuzluk yaşamayacaktınız.
Danışan: Evet ama olmuyor işte, yemeden rahatlayamıyorum. ıçimden bir ses “Bu kadar sıkıntıya değmez, ye gitsin” diyor ve epey baskın çıkıyor.
Dr. Başak: Yaşadıklarınızı kilo vermeye çalışan birçok kişi yaşıyor. Daha doğrusu birçok kişi bu tarz düşünceler yüzünden zayıflayamıyor. Bu düşüncelere ‘diyeti sabote eden düşünceler’ diyebiliriz. Diyet yaparken bu düşüncelerle sık sık karşılaşacağınızı düşünürsek, her ortaya çıkışında ‘sabote düşünceleri’ tanımak ilk adımımız olacak, ikinci adımımızsa bu düşüncelerle baş etmeyi öğrenmek.
Danışan: Diğer olumsuz düşüncelerimle baş etmeyi öğrenebilmiştim. Umarım bunlarla baş etmeyi de öğrenebilirim, ne yapmam lazım?
Dr. Başak: Herşeyden önce hazırlıklı olmanız lazım. Size ufak bir ev ödevi vereceğim. Neden zayıflamak istediğinize dair bir liste hazırlayın. Sağlık için mi, güzel görünmek için mi, güveninizi geri kazanmak için mi, olmayan kıyafetlerinizi tekrar giyebilmek için mi? Bu liste ne kadar uzun olursa o kadar iyi.
Danışan: Bu beni neye hazırlayacak?
Dr. Başak: ‘Diyeti sabote eden düşüncelere’ karşı koyabilmeye hazırlayacak. Anlattığınıza göre geçmişte bu düşüncelere teslim oldunuz ama sonunda mutsuzluk getirdi. Öyleyse artık hedefimiz teslim olmak değil karşı koymak. Bu listeyi günde en az üç kere okumanızı tavsiye ederim ve tabii bir de bu düşünceler her karşınıza çıktığında. Bir liste daha hazırlayacağız.
Danışan: O ne için?
Dr. Başak: O, canınız birşeyler yemek istediğinde, dikkatinizi dağıtacak şeylerin listesi olacak. Aklınıza gelen her türlü aktiviteyi buraya ekleyebilirsiniz. Kitap okumak, müzik dinlemek, arkadaşınızla konuşmak gibi. Yapılan çalışmalara göre, kilo veremeyen kişilerin çoğu ‘açlık’ ve ‘can istemesi’ arasında ayrım yapamıyorlar. Dolayısıyla ihtiyaçtan fazlasını yemiş oluyorlar. Neyse ki ‘can istemesi’ dikkatinizi başka bir yere verdiğinizde ortadan kalkıyor ve siz de acıkmadan yememiş oluyorsunuz. Bunun çok kolay olmadığını biliyorum, üstünde çalışmaya devam edeceğiz ama siz bugünden başlayabilirsiniz. Şu andan itibaren, ağzınıza birşey atmadan önce, her defasında, düşüncelerinize odaklanın. Çünkü biliyoruz ki düşüncelerinizi değiştirebilirseniz, yeme alışkanlıklarınızı da istediğiniz hale getirebilirsiniz.

masallah masallahhh darısı basımıza.. ne yediriosun yatırmadan? bende 1dede besledim gece bu gecem daha rahat gecti

canım kıyamam cokk gecmiş olsun ozledim seni ya .. yaho yuruyomu bu arada?

ayy ne guzel pervin kendindenmi yapmaya baslıyor sen gostermeye falan calıstınmı
bizimik yukarı asagı avuc içini disina falan garip ibrseyler yapıyor :))

siz yazmıstınız ya bu ay alkıs yapması lazımmıs die emraha diyip durdum ni elakıs yapmıo die bikac kez gosterdm hiç oralı olmadı sonra dun kendiliginden yaptı cok komigimize gitti neneler gibi alkıslıo otu bku :) emrah dedi al işte san aalkıs sabaha kadar alkıslar yapmıo yapmıo diodun dedi.. birden oldu yani

varan4- hemen bir sadaka cıkarın canım.

cokk gecmiş olsun cok uzuldum olanlara gercekten

bugün burasıda çok sakin... herkes biryerlere gitti sanırım....

BABY nerdeki sabahların girerdi nerdeyse ilk o yazardı... merak ettim şimdik....

canımsın.. sabah sabah kahvaltıya gittim bi arkadasa .. cok guzeldi kendiside yeni hamile tıkındık durduk :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…