2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın

ESRA ESRA yahonun kız versiyonu bizde mevcut... gündüz zaten hiç uykusu yok önceden en fazla 10 dk. uyurdu artık oda yok koca güne kurtlu gibi kıpır kıpır.... gece önceden ya dizimde sallardım yada beşiğinde uzun uğraşlar sonunda uyurdu ama artık oda yok... dizimde sallıyorum kıyamet kopuyor kalkıp oturuyor uyumayacakmış..... beşigine yatırıyorum hemen yanındaki kanepede oturup seline gözükmeden sallıyorum bi bakıyorum selin beşiğin korkuluklarına tutunmuş bana bakıyor ben onu uyutmaya çalışıyorum o kendi keyfinde..... 2 gecedir saat 12-1 lere kadar bu şekilde uğraşıyoruz uyumuyor.... anam ağladı en sonunda bütün ışıkları söndürüyoruz yatakla eşimle ben aramıza alıyoruz o kah oturuyor kah yuvarlanıyor kah ağlıyor öyle öyle 1 saat sonra falan anca uyuyor.... sonra iyice dalınca alıp beşiğine yatırıyoruz...... halimiz harap canım kardeşim... resmen bende bitik bi haldeyim.... uyumuyor uyumuyor uyumuyor ötesi yok.... ama benimde bi okadr uykum ve yorgunum(((

ne güzel anne kız denize girdiniz demek özlemcim. benim tatlı oğlum da eminim çok sever. çünkü şu sıralar iyice su hastası oldu. sürünmeye de başladı ya, eminim denizi görünce su kaplumbağaları gibi sürüne sürüne denize giderkaydirigubbakcemile3 sen o çıtırları boşver. onların daha dünya tatlısı bir bebişi yoktur eminim :)

sibel ne diosun canım ya.. babaannesi nası uyutuyo peki selini? gunduz hiçmi uyumuo

evet canım inan gündüz hiç uykusu yok önceden 10 dk. uyuyordu en fazla artık şu 3-5 gündür hiç uyumuyor:1shok:sempatiksalakcinni üstüne üslük hani gündüz uyumuyor gecede uyutamıyoruz en erken uyuması 12 ondada aramıza alıyoruz yukarıda yazdım o şekilde mızırdayarak uyuyor..... hani hasta falanda değil gayat şükürler olsun keyfi yerinde yaramazlık yapmak oynmak istiyor oyumak istemiyor.... bide emeklemeye başladığından beri herşey çok çok zorlaştı.... önceden oturup oyuncaklarıyla falan oynardı ama artık sürekli bi hareket halinde 2 dk. oturamıyoruz bile sürekli önünde arkasındayız durum bundan ibaret canım 360 derece bi değişime girdi selinlaelaelaelaelae

canım biz epeydir yaklasık 6 aylıktı ece yatagına girip sallamaya basladık.
çogu zaman gunduz bakıcı hiç sallamıyor mamasını içiriyor emzik verip yuzune tulbenti koyup kapa gozunu diyor otoriter birsekilde ve ece uyuyor inanılır gibi degil ama ona karsı oyle. yanımızda kaç kez yaptı sihirli bu kadın anladım ben artık

bizde de kah muzigini acıp emzikle tulbent koyuyoruz uyuyor nadir oluyor haftada bir falan
çogu zaman yatagının iç ine giriyoruz hani buyuyen karyolalar varya onu zaten genis yaptırmıstık 90*190 oluyor tum yatak su an bebek yatagı sekli 90*140 cm rahatca biz girip onu sallayıp bacaklarımızı acıp korkuluk alcak seviyede iken asagı atlıyoruz:)
genelde bes dk da uyuyor uykusu varsa. bazen sapıtgıı oluoyr haftada birkaç kez denk geliyor uyumak istemiyor yatagın içinde ben otuyorum yada babası yuvarlanıyor bacagımıza yatıyor sırıtıyor oynuyor bes dk sonra sallayınca uyuyor.

ece yeni dogudunda kucakta orda burda uyuyunca bırakınca yataga anında uyanırdı bu yontemi gelistirdik. simdi uyanmıyor pek uykusu varsa donup uyuyor ama hala alıstık yatagına girip sallıyoruz pratik oluyor tası et uyanma riski olmuyor

ve hep buyukler derdi inanmazdım tesaduf sanırdım berkedede oyle oldu ece de de
ilk yeni dogan hallerini çok zor atlattık biz uyumazlardı ece memeyle yasadı ayrılamadık berke gazlı idi acayip ve ilk uç ay kabus gibiydi hep bize. hep derlerdi ilk zamanlar iyi olan sonra bozulur ilk zaman kotu olan sonra duzelir diye dogru galiba. bizim iki çocuktada oyle oldu. ece nasıldı biliyorsunuz memeden ayırdınmı uyanırdı yapısıktı bana . simdi tum gece uyuyor guzelce gunduz pazar gunu 3,5 saat uyudu . ogle uykuları 2-3 saati buluyor sabah uykusu 1,5 saat falan gece de yatınca 9-10 gibi sabaha kadar hiç sesi çikmiyor inanamıyorum allah yuzume guldu calısan iki çocuklu anne olarak yoksa halim nice olurdu

kıyamam sana ya cok zor gercekten... gerci bizde mızır mızır sabaha kadar..
bu sabah 5te uyandı 6ya kadar salladım uyumadı kalktım sut zamanıydı besledim anca sızdı sonrada 8de uyandı oksurerek kustu heryere

ESRAKO bu çocukları anlamak çok zor... yalancı çıkarıyorlar insanı.... bende biri geldiğinde falan yemiyor vs. derim yada durmuyor derim ana bi bakarım selin gaye güzel yer onlarda aaa bak yiyor görüyormusun nasıl yiyor diyorlar sinir oluyorum.... yada neresi yaramaz bu çocuğun mum gibi duruyor ne kadar uslu diyorlar... yapacaklarını bize yapıyorlar bunlar yoksa diğer kişilere gayet normal davranıyorlar sizin ecede öyle bakıcıyı fazla üzmüyor....

nasıl yani karyolada sallıyorsun... selinin beşiğide öyle büyüyen karyolalardan ebatıda aynı öyle 90-190 sanırım ama ben içine hiç girmedim beni taşımaz diye düşünüyordum... şimdi siz içine girip sallıyorsunuz sonrada çıkıyorsunuz öylemi... denemek lazım bu yöntemi..... gerçi gündüz babannede kalıyor selin ama belki geceleri işeyararbilmiyorumkismile

hareket aynen bizdede mevcut asla biz koltukta oturuyorsak o yerde durmuyor hemen gelip bize tırmanıyor )

hemde ne zor canım.... bizimkide sabah 6 da uyandı ağladı gittim odasına bi baktım beşiğinde dikilmiş korkuluklardan aşağı sarkıyor allahım sen aklıma mukayyet olakannehir

geçmiş olsun canım.... huzursuzluk hastalğıından olabilir yada dişlerden olabilir.....herşeyden okadar çabuk etkileniyorlarki.....

hareket aynen bizdede mevcut asla biz koltukta oturuyorsak o yerde durmuyor hemen gelip bize tırmanıyor )

valla canım hani ben oturayım o gelip tırmansın razıyım en azından oturduğum yerden tutarım ama selin ayrı bi dünya... biz oturuyorsak alıp başını gidiyor diğer odalara yada buzdolabına yada duvara tırmanmaya çalışıyor yada bi çekmece buluyor açıp içindeki boşaltmak için arada parmaklar sıkışıyor.... kendi oturmuyor bizide oturtmuyor.... geçen gün görümcem gelmiş annemde wc ye girmiş o ara selin dikilmiş kanepede duruyormuş birden yere oturmaya çalışmış daha onu başaramıyor ve kafa üstü çakılmış......

niye tasımasın sibelcim sonuçta o karyola ilerde genc yatagı olacak olculerde. onun uzerine buyuk genc çocuk yatabilir yani bebekbesigi degil ki buyuyen karyola ise tasımaz diye birsey olacagını sanmam.
bakıcıda giriyor valla 76 kiloluk bende 90 kiloluk iboda giriyor :) henuz birsey olmadı:)
girip sallayıp bacagmıız acıp pıt diye çikiyoruz ilk zamanlar ben kilom daha çokken kendimi zor dogrultuyordum içinde çunku hareket edecek çok yer yok bedeni kaldırmak uguç oluyordu kilo verdikce daha alıstım nereyi tutacagım neyere aaygımı basıp kalkacagım artık biliyorum hemen pat atıyorum ayagımı yere

allah dağına göre kışını verirmiş derler ya doğru heralde esra..

HEYOOO ben geldim!!!!!

yorucu geçen 4 günün sonunda hala yorgun ama mutluyum:)))

deniz cuma günü hastalandı, ateşlendi, tamda ogün ayancıkta çocuk doktoru başladı. ona gittik. kan ,idrar tahlili ve röntgen filmi istedi. hiçbirini yaptıramadım.

samsuna gittik. bu arada yüksek ateşi 24 saat sürdü. sonra normale döndü.

dünde 19 mayıs üniversitesinde sempozyum vardı ailecek ve üniversitecek ona katıldık . sonrada sallana sallana eve döndük.

yol üstünde yakakent diye bi, belde var, arkadaşlarımız var orda, balık yedik, deniz nerdeyse denize girip yüzdü. ayaklarını ıslatalım dedik poposuna kadar suya girdi, sonra kollarını soktu başını suya sokmak istedi
delirdi yani. ağlata ağlata çıkarmak zorunda kaldık.

alttan iki dişimiz geliyor. üsttende gelenler var, bu kadar gecikince hepsi bir gelecek gibi.

süpermiş hemen deneyim... en azından sallayarak uyutamasamda yanında yatarsam belki o şekilde uyur uyuyuncada inerim bende aşağıya... ne yalan söyleyim bazen seline diyordum beni alsa ben bile yatacağı burda uyu işte ne güzel geniş geniş yatağın var serile serile uyu diye kızıyordum ama artık oyatmazsa ben yatayım... hatta abartıp eşime sallatırırmışım selinle beni:roflol:kaydirigubbakcemile3

geçmiş olsun canım. dişleriniz de hayırlı olsun. kolayca çıkarlar inş. tahlilleri neden yaptırmadın?

OFF sibel sizin is zormus cidden. berkede oyle idi ece de biz salonda oturuyorsak odalara falan karanlık yerlere gitmezlerdi. yerde oturur oynarlardı
ece de heryere tutunup dikilme hastalagı var poposunu sen oturtuyorsun o kalkıyor ama içerilere gitmiyor goz hizamızda tabi yine serilip oturamıyorsun kimin yakınında ise o tutuyor berke ben ibo artıkhangimizsek etrafta olan allahtan cekmece falan cekistirmiyor bizimk idaha okadar ilerletmedi.
bired tv unitesine gitmiyor ondan çok mutluyum bakıcı çok guzel ogretti ııı hayır ece orası oynanmıycak diyoruz hemen elini çekiyor
yoksa çok rahat eller tv nin dugmelere fislerine dvd kablolarına falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…