2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun Özde'ye.

Doruk gene 2 gecedir bu saatlerde uyuyor. 9 da muhallebi yedirdim, 11 e kadar bekledim kaka yapar mı diye. 12 de yaptı. 11-12 arası da babası salladı. 1 saat sallandıktan sonra kaka yapma adeti, gece 1 de uyuma adeti (( şu tatile gidelim-gelelim akşam 8 de uyutmaya devam inşallah. Okul açılınca naparız böyle?

Özlem inşallah düzelir biran önce..ne bu yaa nasıl verebilir kortizonlu bir ilacı el kadar bebeye iyice araştırmadan..çok kızdım kime güveneceğiz biz..burda da bir arkadaşımın bebeği mamaya ilk başladığında heryeri kıpkırmızı olmuştu ve dr.u direkt olarak kortizonlu ilaç kullanmamız gerekiyor demişti..tabii bizimkiler hemen bi başka dr.a götürdüler ve kadın sadece mamayı değiştirtti ve düzeldi çocuk..alerjik mama kullanıyor şimdi.acaba kendi çocuklarına nasıl bi yöntem uyguluyorlar çok merak ediyorum..

Sağolun olumunekankayizsmile Özdeninde uyku düzeni alt üst çok geç yatıyor dişler, sıcaklar derken birde alerji tuzu biberi işte....

GÜLİZ hediyenizi bugün gönderebildim çok şükür ama bir dizi aksilik peşimi bırakmadı. Ambalaj konusunda kusuruma bakma lütfen. Elbise dolabına koymuştum, bulunduğu yerden çıkarırken yırtıldı. Saat 5 e 10 vardı, 10 dk içinde gitmek zorundaydım, elime geçen ilk poşete koydum, nasılsa kargo şirketinin uygun bir poşeti vardır diye. O da kalmamış, o saçma sapan poşetin içinde gelecek hediyeniz. Daha kötüsü (bence) hoş bir not yazmıştım, poşete koydum sandım ama evde kalmış.

Üzgünüm. Hediye konusunda elimden geldiğince özenmeye çalışırım ama bu sefer hiç olmadı =(

ya dr ların tam emin olmadan kortizonlu krem vermesi yanlıs tabi ama kortizonlu krem çok korkulacak bir ilac degil
yani normal hap yada igne olarak kortizon almak gib ikotu sonuçları yok
benimde ellerimde egzama olmustu bir kis soguktan eldivan falan takma alıskanılgım yoktur kortizonlu kremle iki gune iyilesmisti
ablamın oglunun dogdu birkaç ay sonra yuzundeegzamalar çıktıydı kortizçonlu krem surekli kullandı baska turl geçmiyordu vs
yani çocuklara da verilebiliyor duruma gore ancak tabi beslenmeden oldu isekremi surmek yerine neden oldugnu anlamaya çalısıp o besini kesmek en mantıklısı ama bu lekeler rahatsızlık veriyorsa tez zamanda tedavi edilmeli o da ayrı bir konu beslenmeyi degistirince geçip geçmeecği belli olmaz çunku hemen

Kızlar az önce idrar testi yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı daha önca hiç bu ikinci çizgiyi silikte olsa görmemiştim acaba hamile miyim? şimdi kan tahlili için para vermek istemiyorum ya yine yoksa diye:) yarın ve ertesi gün idrar testi tekrarlayacağım. Çok heyecanlandım ya olmasaydı hiç çıkmazdı değil mi? Ya ama bir de adet olacağım hissine de kapılmıyor değilim çünkü benim bacaklarım ağrır adet olmadan önce üst kısımları yine o ağrılardan var sanki! Bu arada aşılamamın 14. günü bugün.

Ece senin hastalığın neydi? Ama için rahat olsun iğnelerle gebe kalma ihtimalin daha fazla bana yüksek dozlarda uygulandı ve 2. aşılama yapıldı. Bende ilk klomenle başladım ama sonuç alamadım. Sonrasında iki çeşit iğne+klomen kullandım.Dün test yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı ve testi bugün tekrarladım yine aynıydı. Az önce dr. u aradım o zaman hamilesin dedi ama muayene etmeden içim rahat etmiyor inanamıyorum yani:) Umarım isteyen herkes hamiş kalır en kısa zamanda.... Bu arada arkadaşlar hepinize teşekkür ederim:)

--------------------------------------------------------------------------------

Yaklaşık 3 yıldan beri istiyorduk bebeğimizin olmasını benim düzensiz adetlerim sayesinde her ay umutlanıyordum ama bebeğim nazlıydı gelmiyordu 6 - 7 ayda bir adet olduğum için her ay acaba mı? diyordum ama artık anlamıştım tedavi olmadan olmayacağını gittim bir sürü doktora hastalığım polikistik overdi ve biraz uğraşmam gerekliydi ıstanbul, Çanakkale, Bursa ve buralarda birkaç doktora gitmeme rağmen sonuç alamamıştım son gittiğim doktor ızmire göndermişti aşılama için bu arada Balıkesirde bir doktorun ününü duydum ve gittim tedavim 3 ay sürdü 2 . aşılamada tutmuştu zaten bu aşılamada da olmasaydı bizim durumumuz 3. aşılamayı karşılamaya yetmeyecekti çok istedim ve 2. de oldu ALLAHA ŞÜKÜR....

Aşılama tutmuştu ama bu defa düşük riski vardı hergün göbeğimden iğne yapıyordum yemeğim bile ayağıma geliyordu sadece lavabo ihtiyacımı karşılamak için kalkıyordum ben bebeğimi zor bulmuştum ve kaybetmeye dayanamazdım...

Hamileliğimin sonlarına kadar hep korkuyla yaşadım son ayda doktorum artık serbest bırakmıştı hareketlerim güya serbestti son ayda ne kadar serbest olursa o kadardı..

Bebeğimizi her ultrasonda gördüğümüzde kucağımıza almak için can atıyorduk

Artık canım doktorum kavuşacağımız tarihi söylemişti 08.08.09 37+4 te doğacaktı kuzum...

O gün sabah 11 de gitmemi söylemişti..

Gittim odamıza alındık soyunup ameliyat önlüğü giymem söylendi komple soyundum ve önlüğümü giyindim takılarımın çıkarılması makyajımın silinmesi kızım beni soluk görecekti onun için süslenmiştim tüm ojeler çıkarıldı hastaneye aseton götürmüştüm tedbirli gitmiştim çıkarılmasın diye ümit ediyordum ama :)

Sonra lavman yapıldı jel gibi birşeyi 2 tüp sıktılar tüm ihtiyaçlarımı giiderdim damar yolum açıldı bebeğin ciğer gelişimi için olduğunu öğrendiğim bir iğne yapıldı....

Artık ameliyat saati gelmişti odamdan yatağımda başka bir sedyeye alınıp ameliyathaneye götürüldüm kapıda herkes endişeli yüzle bakarken ben gülüyordum eşim ve annemle görüşüp ameliyathane kapısından girdim dışarıda babam annem 2 erkek kardeşim eşim 2 görümcem kayınvalidem kuzenim bizi bekliyordu bense içerde kızımı ben gayet cesaretliydim ama benden önce çıkan kadın inliyordu hafif bir korku sardı haliyle....

Artık sıra bana gelmişti... Kamerayı vermişlerdi görevliye elinde beni heyecanımı çekiyordu.. Sonunda içeri alınmıştım. Anestezi uzmanıyla konuşmaya başladık rahatlattı beni daha sonra serum takıldı kollar bağlandı sonra bana cenin pozisyonunda yatmamı ve kıpırdamamı söyledi sonra bana şimdi sırtına soğuk bir şey süreceğim sonra iğne batırıpilacı vereceğim ama inan canın acımayacak dedi ve aşama aşama anlattı uygularken gayet rahattım onlarda bu kadar güler yüzlü ameliyata giren çok nadir kişilerden olduğum söylendi epidural anestezi almıştım.. Sonra denemeler yapıldı sıktı sanırım hissediyormusun dedi hiç hissetmemiştim şimdi sonda takılacak dedi bunuda hissetmezsen sorun yok dedi ve hissetmemiştim.. Sonra sohbet ettik kaç kilo aldın dediler dedim 25 ooo dedi eşin ne iş yapıyor dediler unlu mamüllerle ilgileniyor dedim belli oluyor dediler gülüştük ortam iyi müzik çalıyor ... Sonra doktorum geldi hafif korkular başladı perde geldi önüme ve anestezi uzmanı başıma acımayacak dedim değil mi?? gözlerime bak dedi yalan söylermiyim acımayak....

Sonra ben düşünürken acıyacak mı diye ıhh ıhh sesler kızım çıkmıştı bile paravanın öbür tarafında meleğim dünyaya gözlerini açmıştı bana gösterdiler çirkin bu dedim güldük saçlarını örersin yakında dendi eşim sarışındı öyle bebek beklerken kapkara uzun saçlı kızıma kavuştum annesi gibiydi aynı :)

08.08.09 da 16:05 de 37+4 de 3750 g 47,5 cm lik meleğime kavuştum ... Hayatımın anlamı o... öyle güzel kokusu var ki sanki o koku olmadan nefes alamam artık...

Sonra ben içeride dikilirken kızım dışarda aile fertleriyle tanışmış ilk flaş patladığında çığlığı basmış şirinem :)

Odama alındım az sonra hemen kızım geldi 1-2 saat kadar bacaklarımdaki hissizlik devam etti ve anestezi uzmanının tavsiyesiyle bol bol kafein kola kahve çay tükettim hamileliğimde alamadığım kafeinlerin acısı :) sonra sondam kendimi iyi hissettiğimde 2 - 3 saat sonra falan çıktı hiç acımadı ve o akşam koridorlarda bayağıgezdim gaz çıkarmak için sancım olmadı olmasına izin vermeden ağrı kesici iğneler yaptırdım çoook rahattım tek sorun sütüm gelmiyordu hastane bebğe mama verdi banada pompa düt gelmiyordu ama önce bebeğim çekiyordu sonra ben pompayla ki kanallar açılsın hastaneden taburcu olduk sonunda 2 gece 3 gün kalmıştım ve artık bebğimle evimize gelecektik kızım eve geldi öyle huzurluydu ki yatağını çok sevdi prensesim ....:)

evet bu da benim doğum hikayem minik ÖZDE NAZ ARTIK HAYATIMIN BAŞROL OYUNCUSU o pamuk elleri beni mest ediyor göğsüme yumulması bana bakması gülmesi öyle güzel ki!

Doğum yapacak herkese benimkisi gibi kolay bir diliyorum :)

Bizim meleğimize kavuşma yolundaki maceralarımız :)) Ve sonunda tipsiz kızımın aileyle tanışması :)
Hep mutlu ol bebeğimmm :asigim:

Özleeeem okuyorum ikinci çizgi falan, aman allahım dedim yine hamile, neyse çabuk kavradım durumu:)))

Dünya güzeli Özde, doğum günün kutlu olsun bebeğim. Analı babalı büyüyesin inşallah. Baban azcık düzelsin(!) annen daha mutlu olsun sen de onlarla huzurlu mutlu büyü inşallah. Güzel gözlerin hep gülsün minik kuşum benim. Hiç yakından görmedim seni ama umarım bir gün mıncıklamak kısmet olur..Öpüyorum yanacıklarından..

Ve öydek Teoş. Senin dünyaya gelmende kesinlikle bir hikmet olduğunu düşünüyorum. Çok hastalıklar yaşadın ama o gamzeli yüzün hep güldü,hep zıpır bir çocuktun. Seni de yakından görmeyi çok isterdim. Oğluma benzettiğim öydek, bahtın açık olsun, hep mutlu sağlıklı bir insan olasın..Öperim seni de..

Teşekkür edrim canım güzel dileklerin için opuyorumnanaktan

tatlı, güzel, şirin özdeeeeeee!!!!!!!! iyi ki doğdun güzel gözlüm!!!! hep mutlu, hep sağlıklı ol!!!!!

teoooşşşşşşş!!!! gamzeli zıpır çapkın tooooşşşş!!!! sen de iyi ki doğdun!! çoooookkkk güzel bir hayatın olsuuunnn!!!

özlemcim çok geçmiş olsun yaa... ama bişey dicem ya, besin allerjisi olsa, yemediği halde hala devam eder mi? yenileri çıktı diyorsun... gerçi doktordan iyi bilecek halimiz yok ya..
ada sürekli çiğ domates yiyor.. ama her bebekte durum aynı olmuyor.. ama dediğim gibi domatesten olsa, yemediği halde çıkar mı acaba?

herkese merhaba nihayte evimdeyim.
bu sabah geldim yolculugumuz çok şükür güzel ve sorunsuz geti.
geçmişi okumam yadasizinle sohbet etmem bugun mumkun değil sadece geldiğimi bildirmek istedim.

belki merak edersiniz diye....:)
çok öslediiiiiiiiiiiimmm sizi...

gamzeli güzeller güzeli nurdanımın yakışıklı tosunpaşa oglu teoşumun dogum gunu kutlu olsun.
Allah saglıklı huzurulu ömürler versin:)

vee benim afetimimm özdeminde dogum gunu kultu olsun özlemcim . çok öpüyorum:)

Özlem..yazını okuyunca bi an için panikledim,eyvah dedim..bana ne oluyosa..:)

güzel yüzlü Özde doğum günün kutlu olsun..gözlerin pırıl pırıl parlasın hep..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…