herkese merhaba nihayte evimdeyim.
bu sabah geldim yolculugumuz çok şükür güzel ve sorunsuz geti.
geçmişi okumam yadasizinle sohbet etmem bugun mumkun değil sadece geldiğimi bildirmek istedim.
belki merak edersiniz diye....:)
çok öslediiiiiiiiiiiimmm sizi...
güli hoş geldin..tek tek dökülüyorsunuz hatunlar..
ÖZLEM 11 kiloda kemikleri nasıl sayılıyor bi deyiversene..1 yaşında bir kız çocuğu ortalama kilosu 9.5 olmalıymış ..yani sizin hem boy hemde kilo çok güzel maşallah..
allam yaaaa şu 118 80 reklamları neden bukadar iğrenç yaaaaaaaaaaaaaa
gunaydınn
yıne kotu bi gece sabaha kadar mızır mızır 20dk bi uyanır saga sola doner sallarım dalar bırakırım uyanır tahammulsuzluk hat safhada..sut içmez ustune ustluk kustu sabaha karsı..burnu filan akıdu oksuruodu..sineklerde yemiş heryerinde koca koca kızrıklıklar ozdenin gibi..kahvaltısını az yapıo yani kızdırıo ve cok uzuo beni
Ben hala adet olmadım inceden ağrılar var ama off göbeğimde kocaman oldu ya kaç ay oldu yeter artık
pervin ağız içindeki yara için kenacort adındaki merhemi sürüyosun anında geçiyor....
benim durum kötü haftaya ameliyat sahalarda bir süre yokum. hepinizi ve bebikleri öperim...
ne diyosuuuuuuun. İnsanların hayallerini süsleyen bir şehir orası, belki de dünyanın en güzel yerlerinden biri. Ultra ultra lüks. (Sanki gittim de, pehhh) Geçinmek için aylık en az 5000 doların olmalı derdi bizim orayı çok iyi bilen Azeri çalışanlar. Bide hatunları felaket güzelmiş.
Orda layığıyla yaşamak hatta biraz da birikim yapmaya değecek bir para verirlerse bi sn. bile düşünme derim ama öyle olmazsa değmez tabi.. Ama oranın havasını bile solumak şahane olurdu herhalde...Heyecanlandım bak:)) Öperim
İyi geceler herkese...
Özdeyi bugün doktora acile götürdüm ve baktı alerji bilmem ne falan denize götürdün mü dedi ondan olabilir dedi... Bende dedim mayıstan beri giriyor e o zaman olmamıştırda şimdi lmuştur dedi ilaç verdi tatmin etmedi annem gitti konuştu domates yemişti ondan olabilir mi diye? (sonradan aklıma geldi bu domates olayı dolaptn almış çiğ çiğ elma yer gibi ısırmıştı kıyıp elinden almadım) Ondan da olabilir denizden de bilmem ne başından savdı bizi...
Sonra kendi doktorunu aradım... Baktı dedi kesinlikle alerji dedim bir doktor denizden olduğunu söyledi hayır dedi bu yediği bir şeyden... Sağlık ocağındaki verilen kreme kızdı kortizon içeriyor dedi... Acildekide antibiyotik vermişti bunları kesinlikle kullanma dedi şurup ve başka bir krem verdi bir doktorun dediği diğerini tutmuyor dedim çok iştahsız aşırı dedim normal bu sıcaklarda böyle olması ayrıca dişlerde çıkıyor... Kilosu boyu gayet iyi dedi kendini üzme onunda Özdenin yaşında bir çocuğu var içim rahatladı az da olsa inş. iyileşir... 81,5 cm 11 kilo kaburgaları sayılıyor ama... Kaşıntıdan da huysuz olabilir dedi.. Bana yapışık resmen ya başkası 2 dk alsa hemen annnneee diye ağlıyor...
ece de yiyor birşey olmuyorBugün bahçeden kopardığımız domatesleri balkonda pencere kenarına dizmiştim. Mutfakta bulaşık yıkarken balkondan cuk cuk cuk diye sesler geldiğini duydum bir de baktım ki, bizimki uzanmış domatesi almış, ağzını şapırdata şapırdata yemeye çalışıyor. Hemen atladım eline ama içim de gitti. Acaba izin verse miydim yemesine diye aklıma takılmıştı. Sağol yazdığın için, demek bir süre daha vermeyeceğiz. İnşallah Özde de bir an önce iyileşir.
Geçmiş olsun Özde'ye.
Doruk gene 2 gecedir bu saatlerde uyuyor. 9 da muhallebi yedirdim, 11 e kadar bekledim kaka yapar mı diye. 12 de yaptı. 11-12 arası da babası salladı. 1 saat sallandıktan sonra kaka yapma adeti, gece 1 de uyuma adeti(( şu tatile gidelim-gelelim akşam 8 de uyutmaya devam inşallah. Okul açılınca naparız böyle?
Kızlar az önce idrar testi yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı daha önca hiç bu ikinci çizgiyi silikte olsa görmemiştim acaba hamile miyim? şimdi kan tahlili için para vermek istemiyorum ya yine yoksa diye:) yarın ve ertesi gün idrar testi tekrarlayacağım. Çok heyecanlandım ya olmasaydı hiç çıkmazdı değil mi? Ya ama bir de adet olacağım hissine de kapılmıyor değilim çünkü benim bacaklarım ağrır adet olmadan önce üst kısımları yine o ağrılardan var sanki! Bu arada aşılamamın 14. günü bugün.
Ece senin hastalığın neydi? Ama için rahat olsun iğnelerle gebe kalma ihtimalin daha fazla bana yüksek dozlarda uygulandı ve 2. aşılama yapıldı. Bende ilk klomenle başladım ama sonuç alamadım. Sonrasında iki çeşit iğne+klomen kullandım.Dün test yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı ve testi bugün tekrarladım yine aynıydı. Az önce dr. u aradım o zaman hamilesin dedi ama muayene etmeden içim rahat etmiyor inanamıyorum yani:) Umarım isteyen herkes hamiş kalır en kısa zamanda.... Bu arada arkadaşlar hepinize teşekkür ederim:)
--------------------------------------------------------------------------------
Yaklaşık 3 yıldan beri istiyorduk bebeğimizin olmasını benim düzensiz adetlerim sayesinde her ay umutlanıyordum ama bebeğim nazlıydı gelmiyordu 6 - 7 ayda bir adet olduğum için her ay acaba mı? diyordum ama artık anlamıştım tedavi olmadan olmayacağını gittim bir sürü doktora hastalığım polikistik overdi ve biraz uğraşmam gerekliydi ıstanbul, Çanakkale, Bursa ve buralarda birkaç doktora gitmeme rağmen sonuç alamamıştım son gittiğim doktor ızmire göndermişti aşılama için bu arada Balıkesirde bir doktorun ününü duydum ve gittim tedavim 3 ay sürdü 2 . aşılamada tutmuştu zaten bu aşılamada da olmasaydı bizim durumumuz 3. aşılamayı karşılamaya yetmeyecekti çok istedim ve 2. de oldu ALLAHA ŞÜKÜR....
Aşılama tutmuştu ama bu defa düşük riski vardı hergün göbeğimden iğne yapıyordum yemeğim bile ayağıma geliyordu sadece lavabo ihtiyacımı karşılamak için kalkıyordum ben bebeğimi zor bulmuştum ve kaybetmeye dayanamazdım...
Hamileliğimin sonlarına kadar hep korkuyla yaşadım son ayda doktorum artık serbest bırakmıştı hareketlerim güya serbestti son ayda ne kadar serbest olursa o kadardı..
Bebeğimizi her ultrasonda gördüğümüzde kucağımıza almak için can atıyorduk
Artık canım doktorum kavuşacağımız tarihi söylemişti 08.08.09 37+4 te doğacaktı kuzum...
O gün sabah 11 de gitmemi söylemişti..
Gittim odamıza alındık soyunup ameliyat önlüğü giymem söylendi komple soyundum ve önlüğümü giyindim takılarımın çıkarılması makyajımın silinmesi kızım beni soluk görecekti onun için süslenmiştimtüm ojeler çıkarıldı hastaneye aseton götürmüştüm tedbirli gitmiştim çıkarılmasın diye ümit ediyordum ama :)
Sonra lavman yapıldı jel gibi birşeyi 2 tüp sıktılar tüm ihtiyaçlarımı giiderdim damar yolum açıldı bebeğin ciğer gelişimi için olduğunu öğrendiğim bir iğne yapıldı....
Artık ameliyat saati gelmişti odamdan yatağımda başka bir sedyeye alınıp ameliyathaneye götürüldüm kapıda herkes endişeli yüzle bakarken ben gülüyordum eşim ve annemle görüşüp ameliyathane kapısından girdim dışarıda babam annem 2 erkek kardeşim eşim 2 görümcem kayınvalidem kuzenim bizi bekliyordu bense içerde kızımı ben gayet cesaretliydim ama benden önce çıkan kadın inliyordu hafif bir korku sardı haliyle....
Artık sıra bana gelmişti... Kamerayı vermişlerdi görevliye elinde beni heyecanımı çekiyordu.. Sonunda içeri alınmıştım. Anestezi uzmanıyla konuşmaya başladık rahatlattı beni daha sonra serum takıldı kollar bağlandı sonra bana cenin pozisyonunda yatmamı ve kıpırdamamı söyledi sonra bana şimdi sırtına soğuk bir şey süreceğim sonra iğne batırıpilacı vereceğim ama inan canın acımayacak dedi ve aşama aşama anlattı uygularken gayet rahattım onlarda bu kadar güler yüzlü ameliyata giren çok nadir kişilerden olduğum söylendi epidural anestezi almıştım.. Sonra denemeler yapıldı sıktı sanırım hissediyormusun dedi hiç hissetmemiştim şimdi sonda takılacak dedi bunuda hissetmezsen sorun yok dedi ve hissetmemiştim.. Sonra sohbet ettik kaç kilo aldın dediler dedim 25 ooo dedi eşin ne iş yapıyor dediler unlu mamüllerle ilgileniyor dedim belli oluyor dediler gülüştük ortam iyi müzik çalıyor ... Sonra doktorum geldi hafif korkular başladı perde geldi önüme ve anestezi uzmanı başıma acımayacak dedim değil mi?? gözlerime bak dedi yalan söylermiyim acımayak....
Sonra ben düşünürken acıyacak mı diye ıhh ıhh sesler kızım çıkmıştı bile paravanın öbür tarafında meleğim dünyaya gözlerini açmıştı bana gösterdiler çirkin bu dedim güldük saçlarını örersin yakında dendi eşim sarışındı öyle bebek beklerken kapkara uzun saçlı kızıma kavuştum annesi gibiydi aynı :)
08.08.09 da 16:05 de 37+4 de 3750 g 47,5 cm lik meleğime kavuştum ... Hayatımın anlamı o... öyle güzel kokusu var ki sanki o koku olmadan nefes alamam artık...
Sonra ben içeride dikilirken kızım dışarda aile fertleriyle tanışmış ilk flaş patladığında çığlığı basmış şirinem :)
Odama alındım az sonra hemen kızım geldi 1-2 saat kadar bacaklarımdaki hissizlik devam etti ve anestezi uzmanının tavsiyesiyle bol bol kafein kola kahve çay tükettim hamileliğimde alamadığım kafeinlerin acısı :) sonra sondam kendimi iyi hissettiğimde 2 - 3 saat sonra falan çıktı hiç acımadı ve o akşam koridorlarda bayağıgezdim gaz çıkarmak için sancım olmadı olmasına izin vermeden ağrı kesici iğneler yaptırdım çoook rahattım tek sorun sütüm gelmiyordu hastane bebğe mama verdi banada pompa düt gelmiyordu ama önce bebeğim çekiyordu sonra ben pompayla ki kanallar açılsın hastaneden taburcu olduk sonunda 2 gece 3 gün kalmıştım ve artık bebğimle evimize gelecektik kızım eve geldi öyle huzurluydu ki yatağını çok sevdi prensesim ....:)
evet bu da benim doğum hikayem minik ÖZDE NAZ ARTIK HAYATIMIN BAŞROL OYUNCUSU o pamuk elleri beni mest ediyor göğsüme yumulması bana bakması gülmesi öyle güzel ki!
Doğum yapacak herkese benimkisi gibi kolay bir diliyorum :)
Bizim meleğimize kavuşma yolundaki maceralarımız :)) Ve sonunda tipsiz kızımın aileyle tanışması :)
Hep mutlu ol bebeğimmm :asigim:
Özleeeem okuyorum ikinci çizgi falan, aman allahım dedim yine hamile, neyse çabuk kavradım durumu:)))
Dünya güzeli Özde, doğum günün kutlu olsun bebeğim. Analı babalı büyüyesin inşallah. Baban azcık düzelsin(!) annen daha mutlu olsun sen de onlarla huzurlu mutlu büyü inşallah. Güzel gözlerin hep gülsün minik kuşum benim. Hiç yakından görmedim seni ama umarım bir gün mıncıklamak kısmet olur..Öpüyorum yanacıklarından..
Ve öydek Teoş. Senin dünyaya gelmende kesinlikle bir hikmet olduğunu düşünüyorum. Çok hastalıklar yaşadın ama o gamzeli yüzün hep güldü,hep zıpır bir çocuktun. Seni de yakından görmeyi çok isterdim. Oğluma benzettiğim öydek, bahtın açık olsun, hep mutlu sağlıklı bir insan olasın..Öperim seni de..
herkese merhaba nihayte evimdeyim.
bu sabah geldim yolculugumuz çok şükür güzel ve sorunsuz geti.
geçmişi okumam yadasizinle sohbet etmem bugun mumkun değil sadece geldiğimi bildirmek istedim.
belki merak edersiniz diye....:)
çok öslediiiiiiiiiiiimmm sizi...
güli hoş geldin..tek tek dökülüyorsunuz hatunlar..
ÖZLEM 11 kiloda kemikleri nasıl sayılıyor bi deyiversene..1 yaşında bir kız çocuğu ortalama kilosu 9.5 olmalıymış ..yani sizin hem boy hemde kilo çok güzel maşallah..
hoşbuldum canlarım ya.
valla ev falan hikaye ben biricik eşimi çoook özlemişim.dahada doyamam bi kaç ay..Şeniz
gelmemize 2 gun kala akifim hastalandı onun dışında çok usluydu hatta konyada herkes ne kadar mulayim bir bebeğin var dedi bana.yolculuklarda falan hiç sorun yaşamadık elhamdülişllah ama bogaz enfeksiyonu başlangıcı ile yuksek ateş yaşdık hemen doktora gittik antibiyotik ver falan bissürü ilç verdi bende istanbuldaki doktoru arayıp onay aldıkdan sonra ilaçlara başladım çok şükür dünden beri çok iyi.:)
dun su kavitasyon denen olaya basladım ilk seanstı gayet rahat bir durum ama tabi birsey anlamadım
uygulamadan sonra sisersin bir iki gune iner dediler aynen oyle oldu adet olacakmısım gibi karnımın içi gerildi yaglar acıga çıkıyormus vs.
bir krem suruyorlar lipozomlu imis yakıyor acayip kas gevsetici kremler gibi. sonra metal uclu bir alet iste ultrason aletinin biraz buyuk bir baslıgı var biraz ısı var ve bastıra bastıra utu yapar gibi karnımda çalıstı kadın ısı çok degildi ama krem yaktıgından arada epey yanma hissi duydum ama birsey yok tabiki elimi surunce ılık yani .
birde biraz acıyor su an yoguruldugu için masaj sonrası gibi oldu. boyle bakalım 3 seansdan sonra neler olacak
mide den 2 cm belden 1 alt karından 1 cm incelme oldu toplayıp oyle telafuz ediyorlar tek seansata 4 cm toplamda inceldim yani:9 hile falan yok gozumle baktım kendimi rahat bıraktım olcumler cidden boyle
pervin cnm bencede bozma ben dün rezil oldum musti saat 11de uyandı 2 ye kadar oturdu eski düzen çok iidir valla dediğin oldu böle daha çok yoruldumnur ecenin duzende aynı tek fark artık geceleri kesintisiz uyumuyo uyanma ve uyuma saatleri hemen hemen aynı canım.. hic bozmaya niyetim yok varsın gitsin oyle
miniişim gecmiş olsun... aft cıktı agzımda canım iilescek sanırım.. hastalıklardan sonra vucudumun bana armaganı bir adet gecikmesi 2 aftlar
hoşbuldum canlarım ya.
valla ev falan hikaye ben biricik eşimi çoook özlemişim.dahada doyamam bi kaç ay..Şeniz
gelmemize 2 gun kala akifim hastalandı onun dışında çok usluydu hatta konyada herkes ne kadar mulayim bir bebeğin var dedi bana.yolculuklarda falan hiç sorun yaşamadık elhamdülişllah ama bogaz enfeksiyonu başlangıcı ile yuksek ateş yaşdık hemen doktora gittik antibiyotik ver falan bissürü ilç verdi bende istanbuldaki doktoru arayıp onay aldıkdan sonra ilaçlara başladım çok şükür dünden beri çok iyi.:)
GÜLİZ hediyenizi bugün gönderebildim çok şükür ama bir dizi aksilik peşimi bırakmadı. Ambalaj konusunda kusuruma bakma lütfen. Elbise dolabına koymuştum, bulunduğu yerden çıkarırken yırtıldı. Saat 5 e 10 vardı, 10 dk içinde gitmek zorundaydım, elime geçen ilk poşete koydum, nasılsa kargo şirketinin uygun bir poşeti vardır diye. O da kalmamış, o saçma sapan poşetin içinde gelecek hediyeniz. Daha kötüsü (bence) hoş bir not yazmıştım, poşete koydum sandım ama evde kalmış.
Üzgünüm. Hediye konusunda elimden geldiğince özenmeye çalışırım ama bu sefer hiç olmadı =(
kizimin dogum günü hazirliklariyla ugrasirken, atesi cikti Sevvalin.dün 38.5 oluca yarim dolven verdim.simdi 37-38 arasi gidip geliyo.iptal edicem atesi yükselirse.ins. Dis cikariyordur sadece hasta olmaz ins.
Simdi alintilardan gördüm Özde kusuma ne olmus öyle.gecmis olsun Özlem.bencede isilik degil allerji gibi ayni.mutlaka cocuk doktoru görmeli bencede.
Pervincim hayırdır ne yaran var.gecmis olsun.herseyi kaçirdim haberim yok hicbiseden.
Neyse ben kactim kuzumu uyutayim
miniişim gecmiş olsun... aft cıktı agzımda canım iilescek sanırım.. hastalıklardan sonra vucudumun bana armaganı bir adet gecikmesi 2 aftlar
hiç kaşımıyor ama huysuzluğu var bu ara gece hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyanıyor çoğu kez mafoldumben
tazem cok haklısın nekadar sukretsek azdır varlıklarına.... arada geliolar banada yoksa cok sabırlı cok sevgi doluyumdur hatta annem babam bana cok kızdılar iiki cocugun var biz sizin kıymetinizi bilememisiz vs die babam cok laf soktu sakayla karısık:))hic anne baba olmamısız sende gorduk dediler :)) napıyım cok kıymetli dedim
merhabalar
yeni evimde annemlerle birlikteyim. geziyoruz dolaşıyoruz. deşarj oluyorum :) ama internetim yok henüz. kaçırıyorum sayfaları.. yiğitin doğum gününü kutladık. evimizde. biz, anneanne, dayı, teyze, babanne ve dede.. pasta kestik fotolar çektik. sade ama güzeldi,özeldi.. kan tahlili verdik sonuç yiğit kuzum biraz kansız. demire devam dedi. bir yaş aşılarını oldu kolundan. bizden haberler şimdilik böyle. hepinizi özledim..
kça gündür girip bakıp çıkıyorum moarlim bozuk
yusuf ishal
zehrili ishalden şüpheleniliyo yarın tahil yapılıp bakılacak ..genel durumu iyi ama iştahızlık ve ishal devam ediyor..
Oyüzden geçen doğum günlerini kutlayamdım kusura bakmayın..
ecelerin ve kaçırdığım varsa diğer kuzucukların doğum günü kutlu olsun..
..
PERVİN evindesin şükür ..
EVRİM KUZY paşmaın doğum günüde kutlu olsun ALLAH sağlık huzur mutluluk versin..
ikinizde öpüyorum..
Bu arada ESRAM maharetlerini gördüm maşallah sana...Geçmiş doğum gününüz tekrar kutlu olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?