2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Esrako bende öyle kızımıda aburcubur hazır pek vermiyorum çok nadir..günlük bi kaç meyva bende karıştırıp püre yapıp veriyorum..

güzel özdemin
gamzeli teoşumun geçmiş doğumgünlerini kutluyorum

özlem ne oldu son durum geçtimi kabarcıklar meleğimden

hoş geldin...bizdede durum pc başına geçince aynı..mızır mızır etrafımda ama ablamız oyalıyor ..şu anda bacağıma yapıştı miyavlıyor..kızda sıkıldı..uyku bizde iki hala ama süresi kısaldı baya..

ya arkadaslar sizin disler çok mu fazla bizdemi bir eksiklik var bilmiyorum ama ece hala bebek yiyecekleri yiyor
menemen omlet falan diyorsunuz sasırarak okuyorum sizler boyle doyurucu porsiyonlarda omlet falanmı yediriyorsunuz nasıl cigniyorlar dis sayıları nedir vs yazarmısınız ?

bizim kız hala daha her gun bulamac seklinde kahvaltı sonra meyva puresi sonra sebze çorbsı yiyor
bir kere dolma vardı evde kabak dolması normal olarak yapılmıs tuzu vs olan blender dan geçirip verdik sonuna dogru kustu ha arada çorbayıda kusuyor ama yani çok severek yedi diyemem

dr umuz yiyorsa kofte dolma vs ver tabi ama yemezse doyacak vitamini alacak kadar dedi yine sebze çorbasına devam dedi ama sizleri okudukca biz sonra zorlanırmıyız normal yemeklere geçince diye endise etmeye basladım.

hala ozel olarak sebze çorbası yapan yokmu mesela aramızda ??

ece ye özel çorba yapıyoruz
4 dişi var
köfte falan yapıp elimizle küçük parçalara bölüp veriyoruz eliyle alıp yiyor
sebzeleride minik minik doğrayıp öyle pişiriyoruz çatalla ezip veriyoruz
eline kayısı şeftali erik domates veriyoruz kemiriyor onları da

esra alperen sebze ve mercimek çorbası içmiyor ne yaptıysam yok patates püresi falan yiyiyor ama sebze corbası asla içmiyor. birde bu mevsimde nasıl sebze corbası yapıyosun neler koyuyosun içine.
alperen çorbanın içinde ağzına ekmek parçası falan gelirse kusuyor. sıvının içinde katı istemiyor eti rondodan iyice geçirip katıyorum çorbasına hala ona özel yapıyorum bende. omleti de yumurtayı labneyi keçi sütünü iyice çırpıyorum zaten yumuşacık oluyor kare kare bölüp tek tek ağzına veriyorum. biraz zaman alıyor ama hepsini yediriyorum yanında da meyve suyu. mesela köfteyi de tek tek küçük parçalarda veriyorum dişsiz dedeler gibi iki çevirip yutuyor. toplam 5 dişi var, yeni yeni cevirmeye başladı ağzında. ama hala bulamaç yapıyorum diyosun bence yavaş yavaş alıştır. çünkü 5 yaşında olupta rondodan geçirmeden yemeyen bir cocuk tanıyorum çok zor :))

birde alperen asla balık yemiyor, siz ne kadar yediriyosunuz? bunun eksikliği hem canımı sıkıyor hem de bakılkarın içindeki civa rahatsız ediyor beni. balık yağını konuşağaım haftaya doktoruyla.

ESRAKO bende seline özel çorba yapıyorum..... bizim yediklerimizden de vermeye çalışıyorum ama öyle doyacak kadar yemiyor bir iki lokma tadına bakıyor....zaten bu aralar bi huy edindi birşeyi ısırıyor ama yutmuyor tükürüyor ne verirsen ver bunu yapıyor.... ayrca olmet, menemen falan ben yapıyorum onlar sert değilki canım yani diş sayısıyla alakalı değil onun damağınla falan yumuşatıp bir şekilde yiyorlar......

bizim kiz kesinlikle tatlı sevmiyor
cumartesi gunu havuza gittik ortam musait diye minik sisme havuzunuda aldık onda oynar diye oturttuk yemegini falan onun içinde yedirdik bir ara çornetto aldım ona verdim onlar hem çok soguk dgil hemde severse elinde yesin diye hiç oralı olmadı bir iki kere agzını uzatı ama okadar yani sevmedi enteresan dondurma sevmeyen çocuk :) simdilik yada

ESRAMM hoşgeldin ya özledik senide.... hafta sonları bende giremiyorum ve de akşamları selin banada rahat vermiyor... laptopu açtığım gibi benden önce o gidiyor başına... heryerini kurcalamaya başlıyor......inşallah uyku süresi yeniden yükselirde seni daha sık eskisi gibi aramızda görürüz.....

guliz bende tanıyorum 4 yasında kuzenimin kızı rondo dan geçerek yiyor en korktugum seylerden biri
ama ece ye minik kofte ekmek parcası veriyoruz yutuyor ama doyurucu olarak ok adar uzun sure agzını acıp istemiyor yani katı seyleride istemeden agzına tıkalayamam çorbayı bin tane oyunla yediriyoruz bir sekil sulu yutuyor. yani yutamıyor hiç çigneyemiyor degil ama kirk saat surer bir ogun kofte yemesi yarıda ittirir istemez onu demek istiyorum

ya haklısın sibel yumusak menemen falan ama ne bilim yani lokma lokma nasıl yer kestiremedim kafamda bizimik kasıkla hala beslendigi için

pervinimm hazır meyve suyu verme bence katı meyva sıkacağı ile sıkıp ver
ben hazır taraftarı değilim onlarda katkı maddeleri vs oluyor taze sıkılmış meyve suyu gibisi varmı
büyüdüklerinde yeterince hazır gıda tüketecekler ama ben uzun yıllar vermeyi düşünmüyorum hazır

oyy yerim ben o eceyi..... bende sanmıyorum büyüyüpte dondurma sevmeyen çocukları komşumuzun çocuğu var günde 5 tane dondurma almadan rahat etmiyor.....selinde dondurmadan çok külahını yemesini seviyoropuyorumnanaktan

guliz ben balıga yeni yeni basladım dr aylardır diyor ama bende balık pek sevmem berkede çok sevmez ibo bayılır ama pek yapmayız hele kızartma hayatta yapmam o koku evden gunlerce çıkmıyor gidip disarda yeriz yada firinda yaparız. neyse. ece ye dehep tedirgindim vermiyoruz çok onemli balık faland iye dr somon verin vs dedi onu akıl etmemistim hani illa levrek falan verilmeli gib dusundum iki kez somon lu çorba yaptım çokda basıt ece kıymalı çorba ya gore farklı bir tepki vermedi yiyor yani içim çok rahatladı ona o çorbayı yedirince

]

Bizimki genelde bulamaç şeklinde yiyor ama öyle tek tek verincede yiyor ..az yiyor bende tam doyması için bulamaç şeklinde varmeye devam ediyorum..

ya haklısın sibel yumusak menemen falan ama ne bilim yani lokma lokma nasıl yer kestiremedim kafamda bizimik kasıkla hala beslendigi için

yer canım.. menemeni ben ufak ekmek parçalarına batırıp öyle yediriyorum bazende kaşıkla yediriyorum.... madem kaşıkla beslenmeye alışıkla menemenide kaşıkla yedirirsin.... onun içinde değişiklik olur bence.....

guliz birde ne sebze koyuyorsun demissin su ara koyduklarım havuc patates kabak maydanoz domates fasulye bezelye semizotu bakliyat olarakda mervimek bulgur pirincb azen nohut katıyorum

adaş bende yahoya hala çorba yapıyorum dönüşümlü olarak sebze-yoğurt-tarhana çorbaları şeklinde
büyük adam değillerki daha normaldir o şekilde beslenmesi
ama rondo vs geçirmiyorum pütürlü yiyor mesela muzu eline veriyorum ısırarak yiyor yumuşak şeyleri lokma olarak yiyor köfte falanda minik parçalar halinde yiyor
bizdede 6 diş var ama bence dişten ziyade alıştırma ile alakalı ben ek gıdaya geçtikten 15 gün sonra rondo işini bıraktım başlarda öğürdü vs ama alıştı

yya adas iste bizim ece de hala oguruyor
yani katı kofteyi lokma olarak veriyoruz yiyor yiyor 5 lokma sonra bir oguruyor hepsi resmen bogazına dizilmis sanki ordan geri geliyor. berke boyle degildi catalla ezip verirrdim ona ama ogurmesi kusması yoktu hiç. buna sulu birsey içinde bir topaklı birsey olsun anında çıkarır.

hos yakın zamana kadar çorbada maydanozlar rondoda da olsa çok parcalanmıyor yaprakları damagına falan yapısır onada ogururdu simdi ise yapraklar buyukde kalsa içinde yutuyor ogurmuyor belki zamanla geececek ugrasmiyim simdi zamanını mı bekliyim yoksa ne kadar erken alıstırırsam iyi mi olur karar veremiyorum

ama su yaz donemi geçmeli sanırım zaten istah yok az az yiyor birde lokma lokma alıstırayım derken vitaminden olacak çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…