2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kargom geldi az önce burcu harika bir mont yollamış oğluma
kesene bereket bucru teyzesi bayıldık özellikle rengi harika

adaş kasma bence alışır rahat ol ece iştahsız bir çocuk değil o kadarda yani 4 yaşlarında rondo işi vs istisna durumlar ecenin öyle olacağını hiç sanmıyorum

somon la dun ilk kez balık çorbası yaptım bize ama ece için degil ikisinide soyle bir anlatmaya çalısayım:))

bizimki detayları yazmıyorum soran olursa yazarım . normal tencerede patates havuç kup kup ve balıklar yıkanmıs derisi soyulmus koca kılcıklar var zaten yikarken elinize batıyor onları çekip çikardım hiç kılcıksız attım pisti sona balıgı çıkarıyorsun didikleyip geri atıp terbiye yapıyorsun maydanoz falan disarda balıkcılardaki balık çorbası oluyor bunu kendimize ayrı yaptım berke için daha dogrusu bayılıyor oyle balık yesin bari diye

ece için olansa benzer tabi yine ama ona ilk yaparken bir arkadas dediydi teflon tavada balıgı pisir diye somon acayip çabuk pisen bir balıkmıs çok pratik teflonda kısık ateste 5 dk da on arka dondurup pisiyor ustune kapak kapatıp. sebze çorbası normal olarak ayrı pisirmistim içine didikleyip atıp sonra rondo dan geçiriyorum fiks her zamanki gibi.

ama bize yaptıgım balık çorbasında anladımkı tavada yapmaya gerek yok haslarken son 10 dk pismeye yakın balıklar atılıp sebzelerle piser yani suda haslama da çabuk pisiyormus. kıyma katar gibi yapabilirsinizama tabi karısık sebzelerin içinden alıp elde didiklme faslı kotu gelirse tavada pisirip sogutup didkleyede bilirsiniz ama yani sistem aynı kiyma gibi ve çok yararlı imis somon

yok keklemedım yaa... pandıspanyaladım.. :))

ozlem mesajın basını okuyunca fena korktum haaa :))

al benden de o kadar.. anam dedım.. neaaaaaaaaa bilmiyorumkismile

herseyı bızım yedıklerımızden yıyor.. daha dogrusu yıyor gıbı yapıyor.. cunku kuzey bır sey yemıyor.. ıkı uc lokma en fazla.. gerıısı sut ıle.. her ogunu süt neredeyse.. ama 4. aydan berı kuzey parca parca seylerı yavastan yıyordu.. 4. ayda mesela püre seklınde meyve yıyordu.. 6. ayda her seyı parca parca yemeye baslamıstı.. ben hıc bır seyı rondodan gecırdıgımı hatırlamıyorum.. su an eti, sebze yemeklerını hep parca parca yıyor.. meyvelerı elıne verıyorum yıyor.. o sekıl.

bızım doktorumuz haftada bır somon verıyorum dedıgımde.. adam.. sakın!!! dedı. sakın somon verme.. buyuk ve derin denız balıgı oldugu ıcın hele kı somon bebeklere asla verılmemelıymıs.. cıva oranı cok yuksek.. bedenlerıne agır gelır demıstı. yıyebılecegı tek balıgın sardalye oldugunu soyledı.. corbalarına falan kat demıstı.. bende de buzlukta var.. yıyesı oldugunda bır sekle burundurup yedırıyorum.

somon 2 yaşına kadar verilmemeli diye kalmış benim aklımda ama şimdi araştırdım. küçük balıklarda dahil en az civa somonda var yazıyor her yerde. uskumru kedi balığı ton balığı yüksek oranda metil civa içeren balıklar imiş. şu civa canımı sıkıyor cok ya. o yüzden cocuk yemiyor diye bahane edip vermiyorum aslında birazda. semiz otu ceviz yiyiyo ama balıktaki gibi güçlü değilrdir omegalar onu da yemeli ama civa var.

ya bu dr lar ne kadar acayip yaaa

bizim dr da ton balıgı gibib uyuk hamsi gibi kuçuk balık olmamalı gerisi hepsini verebilirsin somon mesela verebilirsin vs dedi bende bilmem etmem somon ne kadarb uyuktur ton balıgı kadar buyukmudur vs deniz kulturum yoktur e somon agzından çıktı adamın diye verdim hey allahım ya nerden inancaz simdi hangisi dogru
netten okuyayım arastırayım bari hemen

evet iste guliz bizim dr da bunu dedi hamsi verme dedi misal somon ver dedi
yani dogru mu senin anlatmak istediginle benim dr un bilgisi simdi karıstı kafam.
netten okuyayım en iyisi bende

simdi kk da balık diye konusulmus bebekler iç in biri yazmıs

Mev*Can
mutluyum ;çünkü anneyim..

Medeni Durumunuz: Evli
Meslek: ---Çalışmıyorum
Yaşadığınız Yer: Ankara Giriş tarihi: Jul 2007

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

somon somon somon...
doktorum derin su balığı olduğu için omega açısından çok zengin diye balığa somonla başlamamızı önerdi..
geçen kızıma somon çorbası yaptım çok severek yedi..sırasıyla buğulama ve biraz daha büyüyünce kızartma şeklinde balık yediricem...
1 aya kadar da çipura ve çinekop un tadına baktırıcam..
nette biraz araştırma yapın bi çok anneninde tavsiyesi somon dur...tabii önce çorbasıyla başlayın...
şimdiden bebişlere afiyet olsun...

bir baska ark daha yazmıs

arkadaşlar dün beslenme uzmanımıza danıstım balıklar konusunda
KEFAL,ORKİNOS VE TON balıgı dısındakı balıkları rahatlıkla yedirebilecegimi söyledi

ama sinir olurum bir dr bile bu cumleyi kursa ki evrimin dr demis e nedir o zaman yine içim rahat etmez offf net birsey degilmidir bu yaa

evet esra aynı şeyler bende öyle okudum somon zararsız diye ama işte her doktor farklı bir görüş ne yapacağımı şaşırdım soracağım haftaya

anam adam koskoca 9 eylul unıversıtesının en onemlı cocuk profesoru.. hanı bunu soyleyen dandik bısı olsa dıyecegım neahhh s..... et!!

o dıyene kadar bı sekıl corbasına falan katıp ıcırıyordum.. adam sıkı sıkı tembıhleyınce bı daha da vermedım, ki ben somonu cok sevdıgım ıcın sık yerim.. dedım tühhh.. ozellıkle foruma falan gıttıgımde muhakkak gıdıp ıkeada buharda pişmişini yerım.. o aralar Kuzey de benden baya baya yıyordu..

ben de bı hevesle ya somonu guzel yıyor ıcım rahat dedım adama.. adam da bole demıstı bana..

aman ne bıleyımm.. herkes ayrı telden.. buyur buradan yak sımdı..

dısarıdan gelen bı balık oldugu ıcın.. bızım sularımızdan da olmadıgı ıcın.. derın denız balıgı oldugu ıcın verme dedı.

ozellıkle mevsımınde sardalyeyı al buzluga at dedı.. en kıymetlı balık sardalyedır dedı.. ondakı omega kolay kolay hıc bır balıkta yok dedı.. dedı de dedı ıste.

selam arkadaşlar
nasılsınız? internetim geldi sonunda şükür. yiğit paşam uyuyor. cildi halal kırmızı kırmızı. doktorun verdiği krem hiçbir işe yaramadı ne yapsam ya bir de cildiyeye mi götürsemki?

bizde tam çıkan 8 diş var uçlu 2 tane daha köpek dişiiz var artık uzması çok yavaşladı onun için onları saymıyorum..yusfta 6 aylıktan beri çiğnemeyi beceren yiyebilen bir çocuk şükür ..amam sıvı birşeyde pütür olursa öğürüyor..ya tam katı olucak yada tam sıvı ..balığa gelince hiç vermedim desem bizim balık kültürü sıfır olursa oda hamsi veya palamut olur...

ben sabahları bulamac kahvaltı icine yarım muz 2-3 kiraz biraz uzum atıyorum ve rondodan geciriyorum..oglen tarhana-mercimek-yayla-sebze donusumlu ama bizim yediklerimizdende ona uygun varsa rondodan gecirip veriyorum iicine 1 dilim eti bebek ekmegi ufalıorum- gun icinde eline kraker domates salatalık seftali vs veriorum doke saca dolana dolana yıyo ..oyle gecio gunlerimiz.. cigneyebilio ama on saate cigne yut zaten zarzor yıyo o yuzden ısıme gelmio acıkcası cunku cignemekten sıkılıp yemeyi bırakıo..

menemen omlet vs 2 lokma tadımlık yıyo devamı yok.. etini rondodan gecirip crbaya katıorum .. yayla yada sehriye corbası verirsem rondodan gecirmiorum onları yıyo

dondurmaya bayılıo zaten ben hamileyken cok yedim mesela cikolata cok sevio dondurmanında cikolatalısın sevio vanilyalısını deil elimden bile cekio cogu zaman

trdeyken eceye balık yediriodum didikleyip didikleyip cokta guzel yıyodu burdada bikac kez gittigimiz restoranlarda verdik sevdi ama satılacak balık bulup yediremedim cocuguma o yuzden ceviz ceviz sutune kahvaltısına muhakkak katıorum 1er tatlı kasıgı..zaten hamileykende kendi sutume katıp iciodum cevizi

bulamac kahvaltı derken yumurta peynir pekmez dısında meyveleri katıorum yani.. simdi sorular gelir sabahları meyvemi veriosun die peynir vermiomusun die:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…