2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyiyim pervin. aramız iyi diyelim. çok sıcak sadece. tşk ederim. geçen gün geçtik kapınızın önünden. andık eşimle..

buarada sonunda regl oldum..ramazana borclu baslıos yıne su gecikme ramazana hic denk gelmediki tam tutalım pehh bide iftar burda 9da oluyo Allah yardımcımız olsun

9dami olcak iftar baya gecmis yavf. Bende düsünüyorum kara kara.Rabbim yardim etsin oruc tutan herkeze.ben günde rahat 3-4litre su iciyorum bu sicaklarda.arti Sevvalin pesinde kosturmaktan feci terliyorum.günde 4kere dus aliyorum banamisin demiyo.yardimcimiz olsun Rabbim

beybiim abimler çarşamba dönüyor baküye bir saat kardayız sizden erken açacağız dedi nasıl olcek o iş anlamadım sende 9 da demişsin iftar kafamçokkarıştı

harbi napcez bu ramazan yaa bende aşırı su tüketiyorum birde yaho beni somurur gibi emiyor
dur bakalım sütüm etkilenmez inş tutarım orucumu bu sene,zaten bir ay borçlandık bir ay daha eklenmesin bu borçlara bilmiyorumkismile

sibelim pastanın krema tarifini istemiştin onu copiliyorum aklımdayken
malzemeler;
6 Su Bardağı (1200 ml.) Süt
4 Çay Bardağı (300 gr.) Şeker
2 Çay Bardağı Un
4 Tatlı Kaşığı (20 gr.) Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Paket (Dr.Oetker) Sade Krem Şanti

Ara katları için;

2 Su Bardağı Vişne
1 Su Bardağı Ilık Şekerli (1 tatlı kaşığı limon suyu eklenmiş) Su
1 Paket (80 gr.) Bütün Antep Fıstıklı Bitter Çikolata

Yapılışı

Krema;

Krem şanti hariç, tüm malzemeleri, bir tencereye koyun.
Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın.
Toz halindeki sade krem şantiyi ekleyin, karışım ılınıncaya kadar mikserle (düşük devirde) çırpın.

birde birisi şeker hamuru tarifi istemişti seçilim senmiydin emin değilim onuda kopiliyorum

Malzemeler:
7,5 su bardağı ince çekilmiş ve elenmiş pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz jelatin (silme)
Çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su
1 tatlı kaşığı tel süzgeç ile süzülmüş limon suyu
Yarım su bardağı glikoz
1 yemek kaşığı gliserin (silme)

Yapılışı:
1-Pudra şekerinizi eleyin. 5 su bardağı kadar kısmını yoğurma kabınıza koyun
2-Mikrodalgaya dayanıklı bir tabağınıza toz jelatini koyun.
3-Toz jelatinin üzerine, çeyrek su bardağı suyu serpin. 1 dakika kadar bekleyin, jelatin suyu çekip, şişsin.
4-Şişen jelatini, mikrodalganın ısıtma ayarında 10 saniye ısıtın. Çok ısınmaması önemli. Sadece eriyecek kadar mikrodalgada kalmalı.
5-Daha sonra eriyen, toz jelatinli suya, limon suyu, gliserin ve 20 saniye mikrodalgada ısıttığınız glikozu da ekleyin. İyice karıştırın. Glikozun tam dağılmadığını düşünüyorsanız 5 saniye kadar daha, karışımın tamamını mikrodalgaya koyun, ısıtın.
6-Bu karşımı, yoğurma kabınızdaki pudra şekerinin ortasına döküp, yoğurmaya başlayın. Bir süre sonra kabın içinde yoğurmak zorlaşacaktır. Ayırdığınız 2,5 bardak pudra şekerinden bir miktar tezgaha döküp, hamurunuzu tezgahta yoğurmaya devam edin. Çok sert bir hamur olduğundan, oldukça kol kuvvetine ihtiyacınız olacak.
Azar azar ayırdığınız pudra şekerinden ekleyip, elastik ama sertçe bir hamur yoğurun. Pudra şekerinin miktarını kesin söylemek mümkün değildir. Ortamın, hatta elinizin sıcaklığı bile miktarı değiştirecektir. Benim, 7,5 bardak pudra şekerinin tamamını kullandığım hiç olmadı, ama siz bu miktarı hazır bulundurun.
7-Hamurunuz hazır olduktan sonra, kullanıncaya kadar, streç filme sarıp, hava almayan bir kapta ve oda sıcaklığında saklamalısınız. Hava ile temas ettiğinde hamurunuz kuruyacaktır. Buz dolabına koyarsanız da, renklendirdiyseniz, renkleri akacak ve hamurunuz terleyecektir.
Bir süre beklemiş hamurunuzu kullanmadan önce, tekrardan iyice yoğurmanız ve katılaşmışsa birkaç saniye mikrodalgada ısıtmanız gerekebilir
8-Şeker hamurunuzu açmak için, mümkünse mermer yüzeye, kalınca bir miktarda pudra şekeri elemeniz gerekmektedir. Yüzeyin ve merdanenin kuruluğuna çok özen gösterin. Hamurunuzu merdaneyle açarken, kenarlarından taşan pudra şekerini, yumurta fırçası gibi bir fırça yardımıyla, hamurdan uzaklaştırmalısınız.

bende mikrodalga yoktu benmari usulu ısıttım
birde pudra şekeri marketlerde satılandan olmayacak pastane malzemesi satan yerlerden alman gerek onlar özel çok ince çekilmiş pudra şekeri diğeri ile tutmuyor maalesef
gliserin eczanede satılıyor jelatinle glikoz pastane malzemesi satılan yerlerde var
bu tarife birebir uydum istedğim gibi şeker hamuru elde ettim mucuk

mamilerin çok eski bir komşusu var samimi oldukları pastaneleri var adamların hatta zincir halinde büyük bir pastane istinyede imalathaneside bizim sokakta hemen
maminin kafasını yedim adamla konuştu imalathaneye gidip prof bir şekilde pasta yapımını öğreneceğim özellikle şeker hamurlu pasta siparişlerinde haber verecekler kafaya koydum bu işi
mamide diyorki yahonun pastadan sonra sende cevher var galibaa
günaydınnn dedim ressilll adammmm nolcekk
25 kgyu anası aldırdı sanki yaptığım yemekleri yiye yiye şişti cevher olduğunu yeni anladıı bayanssulusmile

günaydın..... geçmişe göz attım geldim.....

BALIK konusu olmuş... bende seline ciddi anlamda balık vermedim hiç... ailecek balığı çok severiz ama malum bulunduğumuz yer dolayısıyla balık yok burada... kızın hamsi palamut vs. taze taze gelir ama kıştan sonra yazın balık bulmak çok çok zor olanlarda kaçıncıya donup çözüldüğü belli olmayan bayat balıklar... anca alabalık yetiştirirler burada ama onlarında hiçbir besin değeri yok yemle yada ekmek gibi şeylerle besliyorlar alıp ondanda yedirmedim bir ay önce falan biz yerken seline tatsın diye 1 parça verdim tükürdü sevmedi bir dahada vermedim.... kışa inşalllah bol bol veririm.... sardalya bulursam taze taze....

PERVİN canım gözün aydın... rahatlamışsındır insanda şişkinlik gerginlik oluyor... bende beklioyrum bugün yarın gelir olsamda rahatlasam....

Esracım tarif için çok teşekkürler..yapmam zor olacak gibi , hazır almayı planlıyorum, allah kısmet ederse seneye yaparım artık.sempatiksalakcinni

çok hoş olmuş Gülizcim davetiyeniz..ben de seneye davetiyeli bol şaşalı bir doğumgünü düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…