ozde de çıkan kızarıklıklardan ece de de çok benzerleri çıktı cuma gunu bacagında birkaç tane . vardı dun kollarında birkaç tane çıktıgını gordum simdi evi aradım karnında faladna çıkmıs birsuru daha olmus. aynı oz de ninkiler gibi ama . ozlem sizinkiler tamamen geçtimi ne oldugu anlasılabildimi yani
bizim dr la telde konustuk izindeymis yarın donuyormus.
sayet sivilce gibi bası yoksa alerjik olma ihtimali yuksek dedi ama bizimkilerin sivilce gibi bası var. bu drumda alerji degil baska birsey olsa gerek aksam yine hast yolları gorundu
Esra sarı civciv gagalasın seni:)) sağol cnm yakışmış demek yazın sarışınım kışın kızıl genelde böyle beyazlar olmasa hiç dokunmam ama çok var :) Pasta konusuna gelince kaynıma 10 kez sordum bari ipucu ver diyesöylemedi bende böyle beklemiyordum ama pastası bana ait bana bırak deyince birşey diyemedim.. Deniz yapsaydı teması bana ait olacaktı ama olsun ne yapalım bir dahaki sefere babası yapar... :gitme:
pek güzel bişeye benziyor bu tarif. ben de yapayım inşallah yaa canım çekti :)sibelim pastanın krema tarifini istemiştin onu copiliyorum aklımdayken
malzemeler;
6 Su Bardağı (1200 ml.) Süt
4 Çay Bardağı (300 gr.) Şeker
2 Çay Bardağı Un
4 Tatlı Kaşığı (20 gr.) Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Paket (Dr.Oetker) Sade Krem Şanti
Ara katları için;
2 Su Bardağı Vişne
1 Su Bardağı Ilık Şekerli (1 tatlı kaşığı limon suyu eklenmiş) Su
1 Paket (80 gr.) Bütün Antep Fıstıklı Bitter Çikolata
Yapılışı
Krema;
Krem şanti hariç, tüm malzemeleri, bir tencereye koyun.
Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın.
Toz halindeki sade krem şantiyi ekleyin, karışım ılınıncaya kadar mikserle (düşük devirde) çırpın.
ay pek güzel bi davetiye olmuş bu gülizcim.kimse gelemez ama ben davetiyemizi eklemek istedim.
oy oy ne güzel bi pasta böyle meltem. yeni yaşınız da kutlu olsun bu arada. nice yıllara ece prenses.[/URL][/IMG]
pastamız
ESRAKO teşekür ederim.... sor bakalım dr. unua ne diyecek ben bu ay gidemedim çok sıcak zaten gözümde yemiyor yollarda artı bizim dr. un pek anladığı yok çok rahat bi adam.. oyüzden sizinkiler ne diyecek bakalım....
KUZY aşını olmuş inşallah sorunsuz şekilde atlatır ateş falan olmaz....
ÖZDE de olacakmış oda inşallah sorunsuz atlatır.....
EVRİM sağol canım duan için hakikaten ramazan bereket ayı.... ama dediğin gibi hep kışın alışınca ramazanlara yazın çok zor oluyor..... çocukken az beklemezdim pide kuyruklarında......önceden herkes birbirini iftara alırı her akşam ya bi yere gidilirdi ya da biri gelirdi ama artık nerde kalmadı eskisi gibi kimse bana yokunmasın modunda anca yakın akraba dışında hata onlar bile iftara çağrılmıyor nerdeyse...asıl iftarın ve o sofranın bereketi ozaman çıkıyordu topluca bi masada toplanıp topluca sofra duası yaparak..... heyy gidi günler heyyyy eskiyi özledim ben.......
mübarek ramazan hep şubatta kalsa ya ne güzel olardı sempatiksalakcinni
sibelim benim doktor kasımda gel su çiçeği aşısı vurulacak dedi yani 15. ayda 5 kasıma randevu yazdı
arkadaşlar yemek konusunda benim bir sorum olacak
yahyanın eline kaşık veriyorum içinde yemek çok güzel tutuyor kaşığı ağzına götürüyor tabii yolda kaşığın yarısı dökülüyor sempatiksalakcinni çatalı karpuza yada salatalığa kendi takıp ağzına götürüyor bildiğin büyük adam gibi
birkaç aydır durum böyle sizin bebiklerde bu durumlar nasıl??
ben çok özgür bıraktığım için olabilirmi diyorum
mavişim yahoda ilk başlarda öyle yapıyordu ortalığa saçıyordu azimle uğraştım ağzına götürmeyi akıl etti
günü yapacağız evet bayram geçsin günü belirleriz esrakoya bağlıyız iş durumuna göre haftasonu yada haftaiçi yaparız ilk toplanmada büyük hitmal nesrinde olacak herkes bir çeşit götürecek ev sahibi tek çeşit yapacak birde çayı demleyecek bunun için farklı bir topik açarız tuzlu tatlı ayırırız kim ne yapacaksa belirleriz
ikoncanım moda editörüm nerdesin gelsene bak hazır çenem yerlerde iki lafın belini kırardık
ayy özlem fotolara baktım harika olmuşsunuzzz sana özellikle bayıldım
sarı saçı hiç sevmem ama çok yakışmış sana
civcivler süper yemlerde önünde ikramlar harikaydı ama pasta ofsaytt pastacı bir aileden böyle bir pasta cık cık cık sempatiksalakcinni
Nurdanı çok merak ediyorum ya hala haber yok mu?
ben bı sorun olacagını sanmıyorum cunku 12 ay 12 yas arası yapılan bır asıymıs.ve su cıcegı mevsımı kısın sonu baharın bası oldugundan 15.ayda bıle yaptıursask bı mahsuru yok.SU ÇİÇEĞİ aşısı hakkında sorum var :))))
bu aşıyınezaman vurdurmayı düşünüyorsunuz.... kimi diyor 13. ayda falan diye ama ben iki aşı arasını çok yakın istemiyorum zaten 12. ayda vurundular 15. ayda falan vurunsalar oluyormu.... bazı yerlerde 15. ayda diyor ama ne bilim genelde herkes 13. ayda yaptırıyor....... dr. unuza sordunuzmu bu konuyu...
aynen yeterkı yesınnn.zaten şu mama sandalyemız olmasaydı heryer daha cok batardı,bu sekılde bıraz daha az batıyor:))aynen oyle yesin doksun sacsın dagıtsın hicbisey onun gelisiminden kıymetli deil istedigi gibi takılabilir
boshayallersmileboshayallersmileboshayallersmilemübarek ramazan hep şubatta kalsa ya ne güzel olardı sempatiksalakcinni
ben catalı vermeye korkuyorum,pıknık catalı aldım kalın pilastıkten :)) onla vercemarkadaşlar yemek konusunda benim bir sorum olacak
yahyanın eline kaşık veriyorum içinde yemek çok güzel tutuyor kaşığı ağzına götürüyor tabii yolda kaşığın yarısı dökülüyor sempatiksalakcinni çatalı karpuza yada salatalığa kendi takıp ağzına götürüyor bildiğin büyük adam gibi
birkaç aydır durum böyle sizin bebiklerde bu durumlar nasıl??
ben çok özgür bıraktığım için olabilirmi diyorum
ben dusunuyorum.bıraz fazla emıyor ama ıns tutabılırımemzirirken oruç tutacak var mı aranızda
bı ınceleyemedım su siteyı.hep bı işim cıkıyor.en kısa zamanda bende uygulamayagecıyım barıayçam sağolsun beni montessori ile tanıştırdığından beri çok mutluyuzzz oğlumla
hergün yeni şeyler öğreniyoruz
gerçi ordaki çalışmalar daha çok 2 yaş grubu ve üstü için ama ben yahodada uyguluyorum genelde
cok güzel bır hartıra.inş bende seneye için düşünüyorum bıseler.bu sene cok detaya gıremedımkimse gelemez ama ben davetiyemizi eklemek istedim.
[/URL][/IMG]
vallahi çok sevindimyeni okulum az önce belli oldu. şükürler olsun ilk tercihim gelmiş :) hayırlı olur inşallah..
yatmadan antreyi camları açıp soğutursan belki daha güzel uyuryiğit paşamın beşiğini araya çıkardık. evimizde en soğuk orası oluyor çünkü. artık yanımda yatmıyor balım. gerçi kapı açık yanım gibi sayılır ama olsun. sanki burda daha rahat uyur bebikim. kolları filan hala kıpkırmızıyarın inşallah bir de cildiyeye götüreyim diyorum. bebek doktorunun verdiği krem fos çıktı. hiçbir işe yaramadı. hatta fazlalaştı bile..
hiç korkma dr iyiyse problem yok ben 4 tane 20 lik dişinin hepsini çektirdim debende bugün dişçiye gittim. dolgu için bir hafta sonrasına randevu verdiler. bir de yirmilik dişim çekilecekmiş. ayy çok korkuyorum ben yaaa!!
ben bı sorun olacagını sanmıyorum cunku 12 ay 12 yas arası yapılan bır asıymıs.ve su cıcegı mevsımı kısın sonu baharın bası oldugundan 15.ayda bıle yaptıursask bı mahsuru yok.
ben dusunuyorum.bıraz fazla emıyor ama ıns tutabılırım
mutlu yıllar Ece bebek.herseyıyle guzel gecmıs dogum gunu
bebeklerinin zayıf ve iştahsız olduğunu düşünen hatunlar havuç tohumu iyi geliyormuş bii araştırın derim....ah ben neler çektim ozamanlar bileydim denerdim..(
bu saatte burdayım çünkü içim yanıyor..
ne çabukta geçti zaman ve ayrılık günü saati yine geldi çattı..Aslan parçaları yiğenlerim bu gün dönüyorlar..az önce bizdeydiler sabah 6da uçacaklar eşim görevde olduğu için ben yanlarına gidemedim onlar beni görmeye geldiler.yanıma gelene kadar ağladım..yanımdaykense çok mutlu göründüm..üzülmesinler diye..şimdide ağlıyorum hiç uykum yok ayrılık ne zor ..hep neşeli sohbet ettik bir yanları heyecanlı bir yanları ise mahzun..yavrularım benim güle gidin ..sizlerle paylaşmak istedim..rahatlarım diye ama içim iyice acıdı..en iyisi uyumaya çalışayım..(
deryaaa bende burdayımmm
Allha kavuştursun tatlım ayrılık zordur bilirim abimlerde yarın sabah uçuyor baküye yiğenlerime doyamadım(
buzdolabını indirdim için dışını temizledim
kırmızı biber aldım difirz için kilosu 1 tlye 5 kg aldım minik minik doğradım attım kışa yahoşun çorbasına katmak için
yoruldum çook yoruldum
pişiklerim azdı yine bi zayıflasamda kurtulsam şu pişiklerden hamilelikten hatıra kaldılar bana
uyusammı uyumasammı bilemedim bir saat sonra sahur için kalkacağım tekrar pöfff
hayırlı RamazanlarBası RAHMET ortası MERHAMET sonu ise CEHENNEM'den AZAD olan Mübarek
Ramazan ayınızın hayrlara vesile olmasini dilerim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?