2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sevvaldede var isilik.boynu(daha cok şu gerdan denen yerde) kollari ve bacaklarinda.hee bide ensede.zaman zaman kayboluyo,bazen artiyo.sik sik dus iyi geliyo ekstra baska birsey yapmiyorum ben

DİLEK, açıkçası pastanın çok güzel olmasını tabi ki istedim ama, ilk deneme işte; kek-krema dengesini oturtamadım. Ama benim için asıl önemli olan; oğluma özel bir pasta yapmaktı. Güzel pastayı herkes her yerde yiyebilir. Ara bilmemne pastanesini, getirsin ayağına, en alasını yersin. Amaç iyi bir pasta yedirmekse, evet şeker hamuru pastalar çok şahane olmuyor. En azından şeker hamuru çok da lezzetli bir malzeme değil. Onun yerine çikolata sosu kaplasan muhteşem olur mesela ama, figürler vs olmaz.

TUĞBA ben de seni tebrik ederim, senin de pastan çok güzel olmuş. Size de nice senelere...

DAMLA geçmiş olsun, nasıl geçti operasyon? Ayrıntıları aktarsana artık...

EVRİM Allah kavuştursun canım, hayırlı tezkereler şimdiden.

ESRAKO teşekkür ederim :) El becerilerim fena değildir.

taze burcum senin pastan harika görünüyordu kesin tadıda süperdir keşke benimde böyle bir yeteneğim olsada oğluma kendi ellerimle yapabilsem ne mutlu pastasını kendi yapan annelere pravo yani ben beceremezdim bu yüzdende hazır alacağım ama işte güvenemiyorum dışardakilerede sırf krema oluyor falan diyorlar iyi yapan yerlerde vardır mutlaka

MAVİŞ canım malesef her pastanenin pastası güzel olmuyor... dedigin gibi sırf krema oluyor.... bildiğin güvendiğin normal zamanda alışveriş yaptığınız bi pastane yokmu..... az çok pastaları hakkında bilgi sahibisinizdir.... bizim burası bile küçük yer fazla seçenek yok ama bizde buranın en iyi pastanesine yaptıkdık pastanın içi aynı normalde küçük olarak aldığımız yaş pastalarınki gibiydi birtek şekli farklıydı o yüzden sorun yaşamadık.....

ya ben bızım pastanın seker hamurunu da cok severek yedım... burcununkınıde severek yedım.. burcunun pastasının da seker hamurunun tadı cok guzeldı.. bızımkının de.. burcu kendı yaptıgı ıcın bıraz elastik olmustu.. bızımkısı daha yumusaktı..

ama ben hanı seker hamuru kotudur, yenmesı keyıfsızdır olayına katılmıyorum, pasta yemeyi çok da aramayan biri olarak böle düşünüyorum.. sahsen Kuzey ın pastasından yedıgım dilimin sayısını hatırlamıyorum.. seker hamuru oldukca yakısmıstı pastaya.. babannesı Ozsutten yaptırdı bıze.. Fransız pastacılarla calısıyormus Özsut,hakıkaten verılen paranın da hakkını vermısler.. Burcu Ozsut pastalarının alayını iyi bilir :) oldukca lezzetli idi..

bana göre de pasta dogum gununde önemlı bır unsur.. yenilir olması, ozellıkle de keyifle yenılır olması cok onemlı, en azından benım ıcın.

Dün kardeşimi havaalanında ugurladık.. havaalanı olunca Tusi yi de goturduk.. dedık az kalabalık yaa :)) ana baba gunuydu resmen.. hıc hayatımda havaaalanını bu kadar kalabalık görmemiştim Türkiye semalarında.. bir de Münih havaalanı İstiklal Caddesi gibiydi.. o zaman da şok olmustum :))

Velhasıl, aglamamak ıcın kendını sıkmaktan heder eden bir abla, bol bol ağlayan bir anne :)) ve de içimizden en perişan olan sevgilisi.. ne ağladı kızcağız.. gördükçe fena oldum.. Kız ağladı, kızın annesi ağladı, babasının gözleri doldu.. baktım benim babam her zaman ki gibi metanetli ama dokunsam dağılacak gibiydi adam.. oldukca insanı hırpalayan anlar bu anlar..

evlat yetiştirmek zor zanaat.. hele ki o evlat, ailesine, cevresine, sevdiklerine çok hayırlı bir evlatsa, geleceği parlak, umutları çok, idealleri güçlü ise.. daha bir zor oluyor sanırım göndermek.. ardında kocaman bir topluluk bıraktı gıderken..

yazılacak çok sey var.. bazen manasızdır yazmak.. ıste o anlardan biri.. tüm sevdiklerinin çok kıymetlisi O.. sağ salim yanımıza dönmesini diliyorum Rabbimden..

hepinize cok tesekkur ederım güzel dilekleriniziçin , samimi temennileriniz için.. ne mutlu bana.

aYyy axsesin yeni reklamina kil oluyorum.özgü namalin tip hareketlerine özellikle... Ama Sevval hasta o reklama,ciktigi an ekrana kitleniyo :))

dilekcim ben bostancı da ozdilek diye bir pastane var birkaç subeside var suadiye vs civarında ordan yaptırdım orta ayar birpastane mahalle pastaneside degil ozsut pelit vs ayarındada degil iki ara iste tadını begenedim yani krema çok istemem tabi ama ustunde bu hamur olunca krema hiçyok dedigin gibi içi kek gibi geldi bana çikolata parcaları falan boldu malzemeden kaçmamıslarherkes bayılarak yedi ama ben ustunde krema olmasını yada jole vs istioyrum anladım bubenim zevkim birdaha yaptırmam sanırım seker hamurlu.

EVRİMİM sen yazarken ben duygulandım o kadar içtin anlatmışsın ki sanki o an yanınızdaydım gözümün önünden geçti hepsi... tekrar allah kavuştursun... hayırlısıyla dönüp gelecek kaldığı yerden bütün planlarına sevdikleriyle devam edecek.....

amin.. inşallah.. tesekkur ederım SİBELİM..

ben de eşimi sevgiliyken askere göndermiştim o zaman da inanın zor oluyor
Allah tüm sevdiklerine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin

yazının sonuna ciğeri sızlamayan var mıdır ki??

YILMAZ ÖZDİL YAZISIDIR..

İlk sevgili”dir kızlar için babaları.

Hayatındaki ilk erkek...

Günü gelince “Beni bir başka erkekle aldatabilirsin” diyebilen “tek erkek” aynı zamanda.

*

15 yaşındaymış Nazlıcan, babası Tuncay Özkan içeri tıkıldığında... 4 ay sonra 18’ine basıyor. “Aralıksız her gün mektup yazıyorum babama, o da bana her gün cevap yazıyor” diyor.

*

721’inci mektup, bugün.

*

“Her yemek yediğimde, denizi gördüğümde, yüzüme rüzgâr çarptığında... Öyle zor ki, seni orada bırakıp özgürlüğe dönmek” diyor, “gücüme gidiyor...”

*

Görüş var her çarşamba.
Saymış tek tek, 105 defa.
Kalın bi cam arada...
Sadece üç-beş dakika.

*

Sınavla girilen gözde bi lisede okuyormuş aslında, sanırsın arkadaşlarıyla sinemaya gitmek için kırıyor okulu, rahatsız olmuşlar, “her çarşamba gitmek zorunda mısın, dersler mi önemli, cezaevi mi?” demişler, bunu diyen dangalaklara hayatlarının dersini vermiş, aşkını, babasını tercih etmiş, bırakmış okulu... Resim okuyor şu anda, “insan müsveddeleri” çiziyor!

*

Gazetecinin kızı Nazlıcan.
Orgeneralin kızı Pınar.
Albayın kızı İrem.
Yarbayın kızı Gökçen.
Astsubayın kızı Aybüke.
Rektörün, sendikacının...
Başsavcının kızı Sıla.

*

7 yaşındaydı, şimdi 9 oldu... “Ben kalemini satmamış bir Atatürkçü’nün kızıyım” diye ilan vermişti Yağmur, Babalar Günü’nde okusun diye Mustafa.

*

Ve geçenlerde, “bir kişiyi tutukladığınızda, bir aileyi tutuklamış oluyorsunuz aslında” diyordu babası... “Siz hiç sevdiklerinize koşarken cama çarptınız mı?” diye soruyordu.

*

“Ben ayda üç kez çarpıyorum... Görüş günü cama koşuyorsunuz, elinizi sevdiğinizin kollarına uzatır gibi ahizeye uzatıyorsunuz. Kızım her şeyi sağlıklı algılıyor, beklediğimden sağduyulu hareket ediyor. Oğlum henüz iki yaşında, camın kıyısında pencere kolu arıyor, bulamayınca sinirleniyordu... Artık, böyle olduğunu kabul etti. Haziran görüşmelerinden birinde, bütün sevimliliği üzerindeydi, sesimi dinlerken bir buket gibi tuttu ahizeyi... Burun direği sızlamasının çok tarifi yapılabilir, biri de bu olsun, sesimi öpmeye çalışıyordu...”

çok duygulandım evrim ne güzel yazmışsın, iki sen önce bizde yaşadık üstelik 15 ay çok ama çok zordu kısa dönem hemen bitecek inşallah sağ salim kavuşacak size ve kaldığı yerden devam edecek hayata.

MELTEM sizin de yeni yaşınızı kutlarım, pastanız çok cici...

Canım benim, elbette bu iş zaman - emek meselesi. Bir de benim yeteneğim falan yok hamur işleri konusunda :) El becerim fena sayılmaz. zamanım olmasa, kendime güvenmesem ben de sipariş ederdim ki; sipariş pastalar gayet güzel, bunu zaten belirttim. Güzel pasta yemek istiyorsan Özsüt (özellikle İzmir şubeleri!!), Pelit, Görgülü, Mado, Dilek... hepsi emrine amade. Meltem'lerinki oldukça güzel ve uygunmuş bence.

saol güzel arkadasım.. tesekkur ederım.. ınsallahh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…