dun ece nin dr kontrolu vardı sizler ne asıları yaptrındınız bilmiyorum ama bizim dr sadece su çiçegi asısı oldugunu soyledi ve onu yaptı
bu asıyı saglık ocagında yada devlet de yapılan biryerde yaptıran varmı
ozel sigortamız tum asıları oduyor rota haric o daha saglık bakanlıgından ası takvimine eklenmedi çunku neyse onu cepten odemistikde su çiçegide bakanlık cetvelinde yokmus nasi yani dedim anlam veremedim yillardır olan çocuk hast asısı nasıl olmas sizler nerde nasıl yaptırdınız karsıladımı devlet ?
bu arada artık ayda 150-200 gr almaları gerekiyormus bizimki 40 gun oldu ama bir ayı geçti dr kontrolumuz 220 gr almısyani tam alması gereken minimumu almıs
yurumeye basladı e bakıcı guzel yediriyordu biberonla gunde kac cc mama içiyordu onlardan mahrum artık az alması normal dedik en azından sinirin içinde 11220 / 80 cm. kafa yı sormadım adam olctu ama
bundan sonra iki ayda bir gelirsiniz dedi
berke agaribim hiç ummazken ası oldu 10 yas asısı varmıs bogmaca vs x:) sok oldu çocuk olmasam falan kem kum dedi ama oldu tabi:)
yurumesine baktı dengeli guzel yuruyor dedi kelimeleri sordu neler diyor diye
organlarını ogretin artık agız burun vs dedi
bak al falan diyince bakıyormu dedi evet dedik
artıkyasaklar kalktı herseyi yiyip içebilir dedi. sut e baslayın dedi gunde 300-500 arasıiçebilir dahafazla vermeyin dedinerde okadar içecekse dedik icmezse biberonla muhallebi yapın dedi
kasık mamalarını artık sutle yapablirsiniz dedi
aklımda kalanlar bunlar
hoş geldin...evet yusf ara ara parmak ucu geziniyordu..yürümeye başlayınca normal yürüdü..eve döndüüümmm!!! bu durumdan pek memnun değilim ama.. burası çoooooook sıcak ve nemli bu ne ya! bıraktım mis gibi püfür püfür esintiyi..
damla hocam, çok çok geçmiş olsun .. ciddi bir durum atlatmışsın, son olsun..
fatmacım parmak ucuna basmakta bir sorun yok, doktor bize bunun ayak kaslarını güçlendirdiğini ve düz tabanlığı önlediğini söyledi.. ada tembel ya biraz, anca daha tutunup kalkıyo, yürüme filan hak getire..belki burda olsak yürürdü de, orada bu imkanı fazla olamadı..
Ben vantilatörü açıyorum, karşısına yatıyorum, başka türlü uyunmuyor İstanbul'da.bende kalkıp sahur hazırlayayımmm
bu sıcaklarda nasıl uyuyorsunuz aklım almıyorr vallahiii
kitap okumayı bende özledim ..bebecikler ana sınıfına gidince boş vaktıniz oluyor yani biraz daha bekleyeceksin...
FATMA yusufta parmak ucu geziniyordu şimdi yürümeye başladı normal basıyor...
Bu arada Yusuf bey yürümeye başladı..öyle tam tur gezinmiyor ama artık ufak mesafeleri yürüyerek dolanıyor..çok da mutlu oluyor eşşek ...
Misafir olayın gıckmış beaaaaaaaaaa anlayışsız ve yarımdım etmeyen misafirlere ne denirki hele çocuk ağlarken gülmeleri gerçekten çok sinir bozucu..
TAZEM bodruma gidiyormuşsun iyi tatiller...
NUR mustinidemi doğum günüydü kutladımmı onuda unuttum ya ..
iyiki doğdun mustafa abi...:))
PUKKET gelmiş hoş gelmiş..iyisin dimi artık ?
esra uyku bana haram yine yusufum huzrsuz len nasıl uyuyorsunuz demişsin ya bak ben ayaktayım ve bu saat oldu 1 damlada uykum yok..eşime sahurluk hazırladım..kıızm trelemiş onun üstünü değiştim ..yusfa ağrı kesici ve gaz damlası verdim ..burayda raporumu verdim artıkın uymayı deneyeyim..:))
Çok teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için...
oy oy dün geceyi nasıl atlattık bilmiyorum. Sabahtan başladı huysuzluğu, ağlama nöbetleri. Misafirler gelince tavan yaptı. Pastasını kesemiycez herhalde dedik, o derece yani. Neyse teyzesi dışarı çıkardı hava aldırdı geldiler, zorla üzerini giydirdik pastamızı kestik. Çok kalabalık da değildik niye öyle yaptı anlamadım...
cananın eceside bugün doğmuş. iyiki doğmuş. ne zamandır göremiyouz. oda büyümüş, değişmiştir.
alpellamıza ve vuuu vuu rüzgarımızada uzun sağlıkla yıllar dilerim....
Ecos ve Alpellanin dogum gunleri kutlu olsun..
Minis gozun aydin yurumus sevval, darisi basimiza..
Deryam bende seni ozledim tatlim..
Bi ara kendimi iyi hissedince anlatirim yasananlari, suan hala toplayamadik kendimizi, en kisa zamandada aile terapstine gidicez zaten, ayricada tibet kendi gidicek cunku oda cok agir seyler yasadi bi evlat olarak ailesi tarafindan..biz duzelicez insallah ama ailesiyle artik gorusmeme karari aldik..
Çok uzak kaldım. Kaynanamlar bendeydi. Doruk iyice şımardı. Kusuruma bakmayın.
Rüzgarlar'ın ve Ece'nin doğum gününü kutlarım. Teoşumun nanaklarından sıkarım. Allah hepimizi evlatlarımıza bağışlasın, onları da bize...
Yarın Bodrum'a yola çıkıyoruz. İki kredi kartımdan birini kaybettim =( Çok yorgunum. sabahtan beri sadece yemek yerken oturdum. Valiz hazırla, yemek hazırla, ütü yap... Dodişkom inşallah gece iyi uyur. Bir haftadır kaynanamlarlayız, 10 gün de annemlerle olacağız. Onur'la uzun zamadır yalnız bir gece geçirmemiştik ama felaket yorgnum =)
Dün bikini aldım Ay Yıldız'dan, çok güzel oldu. Umarım güzel bir tatil geçireceğiz.
Alpella'ların en tatlısı, en sütlüsü doğum günün kutlu olsun..daha nice mutlu senelere..
günaydın
dün çok yorucu ve biraz da sinir bozucu bir gün geçirdim. gelen misafirler saolsun ne yardım ettiler ne de yiğiti oyaladılar. babası da erkeklerle çıkmıştı. anlayacağınız yemekleri mi yetiştereyim, yiğit kuzuya mı bakayım şaşırdım. işin daha da kötüsü gelenlerden birinin iki buçuk yaşındaki kızı yiğitin oyuncaklarıyla oynuyor. yiğitte gidiyor bi tanesini alıyor oynamak için. kız basıyor çığlığı gidip alıyor bebeğimin elinden oyuncağını zorla. o da napsın kuzum kıyamam oturup ağlıyor. ben de mutfaktayım. içeri bi girdim ki iki gözü iki çeşme ağlıyor benimki çekyatta ayakta kalakalmış oturamamış bile yere. kadınlar gülüyor. ayyy başımdan kaynar sular döküldü. bi de işin kötüsü sonuçta misafirler. hiç belli etmedim sinir olduğumu ki bu çok daha zordu. deli oldum deliiii!!
size çok önemli bi sorum olacak:
yiğit kuzumun parmak ucuna bastığını söylemiştim daha önce. bu yüzden yürümesinin geciktiğini düşünüyorum. bir ortepedi doktoruna götürsem mi? bebekler için ayrı bi ortepedist var mı? bir de bizim gibi parmak ucuna basan başka bebişler var mı?
saol deryacım iyyi çok şükür iştahı yerine geldi. biraz toparlandı gibi.
en azından o süzülmüşlüğü gitti.
bişey sorcam fantomalt sizde pişk yaptımı
afik bi kaç gundur ğişik oluyor
bez değiştirirken yıkıyorum hep kremliyorum falan ama bez biraz fazla kalsa hemen yeniliyor pişiği..
Vuuu vuuu Rüzgarımın ( hala gulerım o anlatış seklıne ) Savaşçı Ruzgarımın.. Alpella mın.. Ece min.. dogum gunlerını kutlarım..
Canlarım benım.. sayenızde annelerınızı tanıdık.. hakkınızı odeyemeyız bu yuzden.. ıyı kı varsınız.. ıyı kı dogmussunuz.. ne ıyı ettınız de geldınız.. bızlere yasama sevıncı, yarınlara tutunma nedeni, nefes almak ıcın güç verdiniz.. iyi ki doğdunuz kuzular..
Dün Kuzey e balık yagı aldım.. haftada ıkı uc kere vermek ıcın.. hıc bır sey yemıyor adam.. en azından bır yasını da gectı.. bu sekıl takvıye yapmaya karar verdım.. Nutrigen in portakallısı.. üç beş marka daha var.. bunun fıyatı 18 lıra.. dıgerlerının 30 lıra.. ıcerıgıne baktım hepsı aynı.. bı fıyatları farklı.. bır de Kuzey portakal suyuna hayır demıyor.. bu da portakallı olduugu ıcın vermem kolay oldu.
annesinin alpellası iyiki doğdun nice mutlu yaşların olsun
Hayalim artık 4 kelime, oda şöyle : İSTANBUL İÇİN İFTAR VAKTİ... :)
CANAN Eceninde doğum günü kutlu olsun..bugün en berektli doğum günüymüş..
GÜLİZ Alpella paşanında doğum günü kutlu olsun..
evet öyle..daha bi şükürcü oldum ben..aklıma geldikçe şükr ederim rabbime beni evladıma bağışladığı için..yarın oğlumun doğumgünü ama öyle buruğum ki...hiç hatırlamak istemiyorum o zamanları..çok kötü oluyorum düşününce..her doğumgününde hatırlayacağımı bilmek çok üzüyor beni..sadece kucağıma verdikleri anı hatırlamak istiyorum sadece ve sadece..(
Ve sıra bize geldi.. Oğlumu ilk gördüğüm an, benim için dünyanın durduğu andı. Ondan sonra hiç birşey eskisi gibi değil artık. Nasıl bir aşksa bu...
Adaş Rüzgarlar büyük tesadüfle, aynı gün aynı saatte dünyaya geldiler. Seçilcim Savaşçı Rüzgarımı yanaklarından öpüyorum. Zor zamanlar geçirdin sen ama oğlun sana sıkı sıkı tutundu. Ne yalan söyleyeyim, haberini duyduğumda Rüzgarı emzirirken çok ağladığım zamanlar oldu adaşı için. Ama o öyle güçlü çıktı ki hepimizi şaşırttı. Keşke birbirleriyle tanışabilselerdi...
Gülizcim, Alperenin de doğum günü kutlu olsun. Ve Canan Ece kızın da kutluyorum.
Ne çok 14 Ağustos doğumu olmuş ya..
eveeeett Şevval tam yaşını karsıladı ve dün ıtıbarıyle yürüyorr.mükemmel bişi yaa,kapıda dıkılıyordu bende koltuktaydım.aa oda ne bı baktım bıraktı ellerını pıtır pıtır geldı yanıma.normalde atıyo 3-5 adım ama bız oluyoduk arkasında genelde.bugunde evde ordan oraya gıdıp gelıyor.dengede durmak için eller havada.gözlerım doldu yürürken görünce.helekı kendı bıyerden bıyere gıdebıldıgı için nasılda mutlu
Selam millet, uzun bir aradan sonra merhaba,yuvaya dondum, bilgisayarima kavustum, sizlere kavustum...umarim herkes iyidir, gecmi cooookk birikmis, burdan sonra yakalarim artik..ben super gunler gecirmedim, tatilim berbat gecti,hala zor gunler atlatiyoruz, umarim gecicek..
TUMMM BEBIKLERIN DOGUM GUNUNU KUTLAR, GIDILARINDAN OPERIM..
gecen sene bugun bu saatte yavru kusum dogmustu,yanıma getırmıslerdı koklamıstımm,yarım saat sonrada odamızda bulusmustuk bebegımle.şimdi kocaman oldu 1 yasına bastı.
cumartesi bende geçen seneki 14 ağustosu dakika dakika yaşadım, doğumhane doğuşu emişi kokusu bana yaşattıkları durup durup ağlattı beni. Allah her alını beraber kutlamayo nasip etsin.
iyiki dogdun melegım iyiki Rabbım senı bıze verdı ,dünyamıza ışık, evımıze huzur doldurdun.cok güzel günler ,en güzel yıllar, en saglıklı hayat senın olsunn inşallah melegımm benım.
dün isle ilgili haber geldiii
bugun saat 11 gibi demo yapmaya gelecekler burda test edeceğiz herhang ibir sorun beklenmiyor umarım uygulamada da olmaz. ve ondan sonra birkaç gun içinde evde kurulma durumu var ve home offiice çalısmaya baslayacagım insallah. dua ediyorum aksamdan beri insallah teknik bir pruz çıkmasın diye.
bugün korkunççç bir gündü diyebilirim şahsen bizzat ben sıyırdımmmm(cümledeki anlatım bozukluğunu bulun bakalım)
sabah kalktık sevgili oğlum kahvaltısını yedi hazırlandık doktora gittik 1 yaş için kan sayımı yaptırcaktık aşının olduğu gün yaptırmak istememiştim araya zaman girsin dedim demez olaydım
oruçlu oruçlu böyle bir işe yeltendğim için kendime tebrik çıkarıyorum
neyse gittik doktor amcamız birde idrar istemezmi neyse torbayı taktık adama oturduk kan alma koltuğunda orda bir feryat figan neyse verdik kanları bekliyoruz işesin
sonuçmu saat tam 12 den 17:00 ye kadar işemesini bekledik ve benim it oğlum işemedi
şaka gibi değilmi bu sıcakta susuzluk kafaya vurdu yahya durmuyor oraya buraya saldırıyor ben peşinde harap bir şekilde altında torba işemedi adam yaaa şaka gibi
birde üstüne bir ara bezini çıkarttım torbasına bakmak için altına sıçmazmı o ara Allahım kabus gibiydi yerlerde koyun boku gibi kalıp kalıp boklar Allahtan sıvı çıkarmadı ona bile sevinir oldum neyse bir yandan koşuyor bir yandan mıçıyor ben ve kat görevlisi peşinden koşuyoruz arkasında izler bırakarak
rezillik diz boyuydu anlayacağınız eve geldim saat 6 evde bir zırnık yemek yok
ağlaya zırlaya mamiyi aradım artık sinirlerim laçka oldu resmen neyse oda aramış anasını yukarı çıktık yemeğe zaten kolumu kaldıracak hal kalmamıştı falan filan
neyseki kan değerleri iyi çıktı ferruma 3 ay daha devam multitabı bıraktık başka bir vitamin şurubu verdi
ben hala hediyelerimin fotolarını ekleyeceğim
utanıyorum kendimden
efrimmm fotodaki pembe gelinlikli güzellik kim çok tatlıı çokta güzel olmuş
geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim...
detayları yazayım artık okumak daha kolay tek elle ama:))) denizle teyzesi ve anneannesi ve bilumum insanlar ilgilendiği için allahım şükür uzun zamandır ilk defa bu kadar kendimleyim. ayşe kulin füreya sını bitirmek üzereyim. harika. bayıldım.
neyse kalçamdaki ağrılardan söz etmiştim. uzun araştırmalar sonucu kemikde ödem var dediler ilaç tedavisi verdiler. bende emzirdiğim için ilaç tedavisi dışında ne olabilir diye araştırırken fizik tedaviyi deneyelim dediler. çünkü ben süt olduğu sürece deniz bırakana kadar bırakmayı istemiyorum. tabi sağlık durumu elverdiğince. sütte öyle çok değil tabiki ama oyalanıyor kendisi işte. birkaç fizik tedavi uzmanı gezdikten biri dediki bel emarı çekelim ondan sonra başlayalım fizik tedaviye. gidip bel emarı çektirdim ve omuriliğimde sırtımın ortalarına yakın biyerlerde kibrit kutusu büyüklüğünde bir tümör bulundu. aldığım raporu ve mr görüntülerini cuma akşamı apar topar beyin cerrahı bulup gösterdim ve dediki çok acil ameliyat gerek. dedimki kızım 1 yaşında emziriyorum oda güldü kızın 1 yaşındaysa daha acil ameliyat olman lazım didi. bende peki mesajı aldım dedim. pazartesi sabahı hastaneye yattım salı sabahı ilk sıradan ameliyattaydım. salak tümör sinirlerime yapışıkmış. 8 saat sürmüş ayırmaları. 1 saatte ayılmam. akşama çıktım. dünde eve çıktım. yüksek ihtimall iyi huylu diyordu doktorum ama kendisini görünce şeklini beğenmemiş dha ben ameliyattayken parçayı patolojiye göndermişler. ertesi gün sonuç geldi. onuda ayrıca onkolojiye götürmemiz gerekiyor ama cerrahların dedğine göre iyinin kötüsü denen türdenmiş. yani içinde kanser hücresi var ama sıçraya dağılan yayılan türden değil. tekrarlarmı belli değil. 1 ay snra yine mr çekilecek. sonra sürekli kontrol. neden olduğıuda belli değil. ama oluşumu yeni değil diyorlar . doğuştan bile olabilirmiş.
teşekkürler puketttttim....
füreya bitti. mahsunlaştım. 87 yaşında vefat etmiş ne uzun ne güzel bir hayat. ne dönemler görmüş.
yaa herkesler face eklemiş 1 yaş günü resimlerini bende ekleyeceğim hala çocuk 2 yaşına girecek utanıyorum kendimden
çok üşeniyorum oraya resim eklemeye zaman kaybı gibi geliyor
önceleri yahonunkileri düzenli eklerdim artık onuda yapmıyorum
hojammm madem kitap bitmiş ayşe kulinin gece sesleri ve sevdalinkaya geçiş yapınızz favorilerimdirr ikiside adı aylini söylememe bile gerek yok sanırım
tüm kitapları mevcuttur kendilerinin bende
iyi haftalar arkadaşlar,
çok çok çok yorucu bir hafta sonu geçirdim. iki günde yaklaşık 60 kişi ağırladım. bir daha evde yapmaya kalkarsam iki olsun. cuma günü cok zor yetiştim. aileyi ilk sıraya koymak çok aptalca imiş arkadaşlarla olanı yapsaydım ilk önce bu kadar stres olmazdım. ağır toplar geldi çünkü o gece bize :) kayınvalideö ilk kez geldi çok huzursuz oldum aslında ama eşimin çocuklar gibi sevinen haqlini görünce herşeyi unuttum. gündüz uykusu uyuyan oğlum stresi hissetti sanırım cuma günü hiç uyumadığı gibi sürekli kucağımda olmak istedi, gece de cok huysuzdu. amma cumartesi günü ve gecesi çok keyifli geçti. çok şükür atlattık bitti. dün akşamda sürpriz iftar misafirleri geldi dinleneceğim derken. yine 4 saatlik uyku ile duruyorum. bugün nasıl biter hiç bilmiyorum. ikramlara gelince hiç becerikli değilim ama güzel olmuşlardı nasıl olduysa. ama şu püreli civcivleri yapabilmek için tam 4 kilo patates püresi yaptım ama yine de civicivleri yapamadım :) esrayı aradım sapık gibi :) neyse seneye inşallah beceririm artık.
rüzgarlar iyi estiniz bize de mutluluk getirdiniz, hayırlı evlatlar olun inşallah.
atladığım bir bebek daha var aynı gün doğan ama hatırlayamadım bir türlü.
hmm anladım canım atlamamıstır ozaman,ama ası takvımınde KKK die gecıyo 12.ayda.erken yada gec yapılırmı bılemıycem.su cıcegını bızde önümüzdekı ay olucaz sanırımtubacım tum asılarını yaptırdık yaptırmaz olurmuyuz
sadece rota da devlet odemedigi için ozel saglık sigortasıda odemiyor
bakanlık asi takviminde olan asıları oduyor ozel sigorta da aynı mantıkla
simdiye kadar tum asıları olduk ozelde sizlerle aynı gidiyordu ama biz 4. pnomokok u da olduk diye biliyorum dr çok titiz atlayacagınıda sanmıyorum ozellikle sordum bu ay baska ası yokmuydu diye yok dedi , acaba bize erkenmi yaptı yada iki ay geç mi yapacak ekimde caırdı bir daha artık iki ayda bir goreyim dedi kafam karıstı simdi
ası kartını iyice incelemem gerek sizlerle yada nette bakanlıgın takvimi vardır mutlaka kıyaslamam gerek yada ozele giden baska arkadaslara da soracagım çunku saglık ocaklarının bir arada yaptıgıg birkaç asıy ıozelde bazı dr lar ayrı zamanlarda yapmayı tercih egdiyor agır gelmesin diye oyle birsey olabilir belki
aynen bende halaaa toparlıyıp ekleyemedım.yaa herkesler face eklemiş 1 yaş günü resimlerini bende ekleyeceğim hala çocuk 2 yaşına girecek utanıyorum kendimden
çok üşeniyorum oraya resim eklemeye zaman kaybı gibi geliyor
önceleri yahonunkileri düzenli eklerdim artık onuda yapmıyorum
ıyıde yavrum sen butun gun zombı olmuyomusun.evet cok sıcak oluyo ama gece 12den sonra burası baya serınlıyor.helekı arkada kalan bı odam var gece resmen buz oluyo cok enteresan yanı.dag tarafına baktıgı için dag rüzgarları sanırım baya soguk esıyo.gece o odanın kapısını kapatıyorum Şevvale soguk gelmesın dıe :))bende kalkıp sahur hazırlayayımmm
bu sıcaklarda nasıl uyuyorsunuz aklım almıyorr vallahiii
esra uyku bana haram yine yusufum huzrsuz len nasıl uyuyorsunuz demişsin ya bak ben ayaktayım ve bu saat oldu 1 damlada uykum yok..eşime sahurluk hazırladım..kıızm trelemiş onun üstünü değiştim ..yusfa ağrı kesici ve gaz damlası verdim ..burayda raporumu verdim artıkın uymayı deneyeyim..:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?