esraaaa benide yemege all noluurrrrr??bende iftara gelicem sana..geçen misafirlerim geldiğinde ikramlarımdan biri bu yemek olmuştu o yüzden taze taze yazdım
ana yemek zülbiye diye bir yemekte tvde izlemiştim konya yöresine aitmiş çok hoşuma gitmişti yaptım
birde perde pilavı yaptım süper oldu ilk deneme ve son derece başarılı
özel bir sofra istiyorsanız tavsiye ederim bu yemekleri
yanında sodalı börek ve çerkez tavuğu yaptım birde standart bol yeşillikli salata
çorbada kırmızı biberli şehriyeli çorba
karnım acıktı yaaaaaaaaaaaa
pervin cok ozel misafirin olayim yavyummm; bana begendi yap ben bayilirim patlican ve kuzu eti ikilisine...elifcim
tavuk sote 7 kişilik yaptım dun tamyetti..5 adet gogus..dondurulmuslardan almıstım 2 paket..
tavaya 1 yemek kasıgı zeytinyagını koyuyorum ufak ufak dogranmıs tavukları sularını cekene kadar soteliorum sonra 1 soganla 1 biber ekleyip kavuruorum 1 yk salca ekliorum birazda oyle soteliorum sonrada 2domates rendeleyip ustune dokuorum birazda oyle pişiolar en son tuz kekik nane koyuyorum vede ustunu gececek kadar sıcak su..cokta guzel oluyo..
etli yemektende hasanpasa kofte yaptım pureli pilavın yanına corbada mercimek oldu gitti..cokta begendiler
off tam egelii..ana yemek etli ise, ara sıcak tavuk olur mu yav? Zeytinyağlı olmalı bence. Kabağı da herkes sevmez, ben bayılırım gerçi de. Varsa barbunya yap derim. Fikis :) İçine yeşil biber de doğra, pilavla da güzel gider. Üstüne de piştikten sonra maydanoz doğrarsın, görüntüsü de afili olur.
ya siz nasil biseysiniz, supersiniz...guli bu esra var ya bu esra hayatimda tanidigim en hamarat hatunlardan..ben teoyla aksama bi cesit cikaramiyorum, hatuna iki saatligine caya gittim tabakta on cesit sey kazirlamis, hepside enfes..kırmızı biberli şehriye çorbası ne beaaaa.
esra tarif istiyorum..
ayrıca seni ayakda alkışlıyorum perde pilavımı?.....
sen bu kuduruk yahoyla bunları yapıyosun ya..yaho uslu olsa neler yaparsın bilmem..
tahmin gücüm yetersiz..
ben bugun iftara
çorba kahvaltılık ve malemn yapıyorum.
ama sahur için
kapam yapıyorum şu anda.
aydın domatesli salçalı seviyor:)
aşurede var gecen gun yapmıştım. ohh miss
hahahaaa suopermis, kaynagi kim??ada çüş demeyi öğrendi!!!! anne demeden çüş diyen bir çocuğum var!!! nasıl??
teoda cok buzer ayaklar fofuduk girmiyor ayakkabi, buzuluyor hep..geçen gün ayakkabı konusunu araştırırken ilginç bişey okudum.. hani bebikler ayakkabı giydirmeye çalışırken ayak parmacıklarını büker de o ayakkabı bi türlü girmez ya, (en azından ada yapıyor) baldırını okşarsan parmakları serbest bırakırmış.. ilginç.. denemedim daha ama..
dis dis dis..ada günlerdir ishal.. değişik bişey de yemiyor ki, niye anlamadım.. üstelik hergün şeftali yediriyorum tutsun diye ama.. yok.. ama bi türlü sayamıyorum kaç kere yapıyor.. yarın dikkatlice sayıp doktoruna mail aticam. korkumdan süte de başlayamıyorum, düzelsin diye bekliyorum.. ama bunun yanında ateş filan yok.. e haliyle pişik sorunumuz da var tabii.. dişten mii, yoksa herşeyi ağzına atıyor mikrop mu kaptı bilemiyorum...
selammmmm 2009 ağustos anneleri
Bende çiçeği burnunda bir 2010 ağustos annesi olarak sizlere bir bakmak istedim
Konularınızı biraz okumak istedim:)
Ehh bizlerde seneye bunları tartışıo oluruz sanırım :)
Hazırlıklı olmak lazım :)
Birde size birşey sormak istiorum
Ben sezaryanla yaptım doğumumu
Ve göbişim var gitmedi
Belki gitmesi için çok erken henüz 15 gün oldu ama a karnım toparlanmazsa die çok korkuorum
Bir öneriniz var mı acaba?
Egzersizde yapamıorum iç dikişlerime bişey olur korkusuyla
Çaresiz her saat aynaya bakıp iç çekiorum
Korkuorum..((
varya bu tarif tam benlik ama benim ana yemeğim de kabak var sucuk köfteli kabak ve islim kebabı yaıpıcam.ama tarif kesinlikle harika neva da yer bunu..eliff zeytinyağlı kabak yap kesinlikle tavsiye ederim çok lezzetli oluyor vede çok basit
2 soğan halka halka doğranı tencere dibine dizilir,üzerine 2 yada 3 domates halka halka doğranır üzerine dizilir,üzerine kabaklar yarım ay şeklinde doğranır üzerine dizlir en üstede 8-9 diş sarımsak bütün atılır üzerine bol zeytinyağı gezdirilir kapak kapatılır susuz bir şekilde kısık ateşte pişirilir
tenceren yanmayanlardan olsun vede geniş olsun ben pilav tenceresinde yapıyorum
üzerinede sarımsaklı yoğurt hazırla çok leziz ve hafif oluyor
ben de biliyorum zülbiyeyi.perde pilavını da hiç denemedim.hamurunu yapabilirmiyim diye.bravo sana.geçen misafirlerim geldiğinde ikramlarımdan biri bu yemek olmuştu o yüzden taze taze yazdım
ana yemek zülbiye diye bir yemekte tvde izlemiştim konya yöresine aitmiş çok hoşuma gitmişti yaptım
birde perde pilavı yaptım süper oldu ilk deneme ve son derece başarılı
özel bir sofra istiyorsanız tavsiye ederim bu yemekleri
yanında sodalı börek ve çerkez tavuğu yaptım birde standart bol yeşillikli salata
çorbada kırmızı biberli şehriyeli çorba
karnım acıktı yaaaaaaaaaaaa
bu da güzel.kekik olmasa tavuk çekilmez zatenelifcim
tavuk sote 7 kişilik yaptım dun tamyetti..5 adet gogus..dondurulmuslardan almıstım 2 paket..
tavaya 1 yemek kasıgı zeytinyagını koyuyorum ufak ufak dogranmıs tavukları sularını cekene kadar soteliorum sonra 1 soganla 1 biber ekleyip kavuruorum 1 yk salca ekliorum birazda oyle soteliorum sonrada 2domates rendeleyip ustune dokuorum birazda oyle pişiolar en son tuz kekik nane koyuyorum vede ustunu gececek kadar sıcak su..cokta guzel oluyo..
etli yemektende hasanpasa kofte yaptım pureli pilavın yanına corbada mercimek oldu gitti..cokta begendiler
hesraaa kırmızı biberli sehriyeli corba tarfi istiorummm
ayyy ben de severim ve güzel yaparım Allah için.patlıcana hastayım zaten.babagannuşu bilir misin? o da çok güzel.közlenmiş patlıcan,biber,domates süzme yoğurt.diğer bi spesiyalimde hunkar begendidir..cok ozel misafirlere yaparım bu sene1 kez yaptım azeri dostlarımız gelmişti iftara turk yemegi yemeleri adına..cok begendiler onuda..
ben de çok az kişi tanıdım barbunya seven.ben de sevmem ama ege de seviliyor.bir de börülce salatası var.geçen izmirli bir arkadaşa gittik hep ot yapmıştı.cevizli kabak güzeldi amaana yemek etli ise, ara sıcak tavuk olur mu yav? Zeytinyağlı olmalı bence. Kabağı da herkes sevmez, ben bayılırım gerçi de. Varsa barbunya yap derim. Fikis :) İçine yeşil biber de doğra, pilavla da güzel gider. Üstüne de piştikten sonra maydanoz doğrarsın, görüntüsü de afili olur.
yufka derken lavaş mı?Ben de çakma beyti yaptım geçen gün, gayet iyi puan aldı. Şöyle ki; köftenizi yoğuruyorsunuz, her zamankinden farklı olarak sarımsak ve tatlı kırmızı biber koydum ben. Yarım yufkaya sarıyorsunuz. Üzerine svı yağ sürüyorsunuz, yağlı kağıtta 180 derecede üstü kızarana kadar pişiyor.
Ayrı bir yerde sarımsaklı domates sosu ve yoğurdu ayrı ayrı hazırlıyorsunuz. Üstüne de tereyağı kızdırabilirsiniz. Ben son hamleyi yapmadım recimsel nedenlerle :)
valla ben de kabuklarıyla yapıyorum ve kesinlikle hazırlardan çok dah güzel oluyor.birde sadece dış kabuklarını soyup katı meyve sıkacağndan geçirip de yapıyorum acelesinden iyi oluyor.tae nane de koyulabilir.amma yeme içme muhabbeti yaptım.evde kalınca böyle oluyor.limonata tarifi kesinlikle cappy yada uludag markanın aynısın tıpkısı oluyor.
biz ramazan başından beri hiç hazır tüketmedik..
2 lt su
5 limon
1 su bardagı şeker
taze nane yapragı bi kaç tane.
limonları iyice ıkayın sıkın.
ama kabuklarını atmayın posalı kısmı varya onu atmayın şekerle o kabukları oavalayın çamaşır çitiler gibi ovun. elinize mutlaka eldiven olsun.
şekerler limon rengine burununce sıktıgınız limoon suyunu ekleyin. üstünede suyu ekleyip iyice karıştırın elinizle.
limon akbuklarını durmadan elinizle sıkıp sıkıp tekrar koyun. 20 dk kabuklar içinde baklesin sonra kabuklarıda çıkarıp bi süzgeçden geçirin dolaba koyun ama içmeden önce çok sogukolunca tadı süpper.
afiyet olsun.
misafirlerime yaptım bayıldılar..
reca ederimelifcim tarif için teşekkürler..
amaninnnnn yemek tarifleri gırla gitmiş!!! açım sanırım..
bu iyidiyemek tariflerini okiyim derken fasulyeyi yaktım kafamçokkarıştı
bu daha da iyiada çüş demeyi öğrendi!!!! anne demeden çüş diyen bir çocuğum var!!! nasıl??
geçmiş olsun.şeftali arttırmaz mıada günlerdir ishal.. değişik bişey de yemiyor ki, niye anlamadım.. üstelik hergün şeftali yediriyorum tutsun diye ama.. yok.. ama bi türlü sayamıyorum kaç kere yapıyor.. yarın dikkatlice sayıp doktoruna mail aticam. korkumdan süte de başlayamıyorum, düzelsin diye bekliyorum.. ama bunun yanında ateş filan yok.. e haliyle pişik sorunumuz da var tabii.. dişten mii, yoksa herşeyi ağzına atıyor mikrop mu kaptı bilemiyorum...
ben de öye olacağm.bir de bu gelenleri pek tanımıyorum.salihin işyerinden arkadaşları.kadın dayadı da dayadı bize yemekği tatlıyı.kusacaktım artık. ana yemek tavuk,pilav yanında karışık kızartmaydı.ortada titirt vardı,cevizli kabak (bu yüzden yapamıyorum),börülce salatası,mevsim salata,hoşaf bir posta tulumba tatlısı ,o kalkmadan kavun karpuz,ülen tam kalktık kurtardık derken türk kahvesi,ardından çay,ardından irmik tatlısı ardından meyve,ardından uruyemiş meşrubat.iftarda misariflerim vardı...şaftım kayık vaziyette..((
kabak olmaaaaazElif..ara sıcak olarak şakşuka şakada şukaaa yapabilirsin..bugün ben öyle yaptım..yanına da cevizli kabak yaptım..
pilav tam pişmiş mi oluyor?elif perde pilavının hamuru çok pratik orjinali nasıl bilmem ama ben 1 bardak un yarım bardak su 1 yumurta 2 kaşık tereyağını yoğuruyorum merdane ile derin bir borcam ebatlarına göre açıyorum yani börek yufkası gibi büyük açmana gerek yok çok rahat yapabilirsin
borcama yerleştirip içine pilavı doldurup üzerini kapatıyorum fırına veriyorum
zülbiyedeki tek sinir edici nokta arpacık soğanları tek tek soymak oldu delirdim resmen
nurişim canım benim sen gel ben sana en güzel iftarı hazırlıcam sözzz
elif ara sıcak olarak mücverde yapabilirsin
yada peynirli patlıcan kızartması çok güzel oluyor
ben patlıcan ağzıma sürmem ama mami bayılıyor bu yemeğe
yav kabak ana yimek de var diyorum kadın.olmadı sade islim kebabı yapıp senin şu diğer kabak tarifini yapıcam.perşembeye geliyorlar.sandal sefasıda olabilir kabak yada patlıcanla yapılıyor ana yemeğin kıymalı ise bunların içine peynir oturtup fırına veriyorsun basit ve leziz oluyor
ay bende tarif bolll seç beğen al
ben bu foto ekleme işinde çok geriden geliyorum hala face eklicem
ama tatilden hiç foto eklememiştim fotoları anca attım ekliyeyim bari bikaç tane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?