2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ecede herdedigimi anlıo cok manalı tepkiler verio guluo kızıosam neden kızdıgımı bilio..misal bugun yemekyerken acmıo agzını ac biliorum acmıo cok az yedi bende zorla teperken ittirdi elimi heryeri yemek oldu ustu bası agzı yuzu yınede agzındakinide cıkardı inadıma..bende kızdım oyuncagınıda aldım elinden yemek yerken oyalansın die vermiştim nası yaslı agladı icim parcalandı yuzume bakarak aglıo hemde kucagıma gelip sarılmak istio..neyse aldım sarıldım optum sonra 1-2 kasık daha yedi hatrıma anladı yani:)))ama cok kotu oldum icimcızz etti o aglarken

ecede anne baba deldel eeee pişpiş dio bisey isterken eheh tata(kaka) pöfff .:)) dio ev telini acıp bana verio babasını arıyım diesonrada elimden cekio konusuyo babasıyla manasız sıraıo kopuyoruz gulmekten ama herseyi anlıo

elif tavuk sote yap ara sıcak
pervin tarif yazsana.ben tavuğu hep fırında yaparım.pek bilmem tavuk tarifi sevmediğmden.hadi yaz..yoksa börek yapıcam yaaa.ana yemeğim de fırında yetişmeyebilir börek.fırınımda küçük
bu yemek yeme offf.ben dün hiç kasmadım ısrar etmedim.saldım gitti verim önüne brokli ve köfte yedi kendisi.ama sevdiği şeyler olduğundan sanırım.

ben o dili anlamayı çok istiyorum işte.mimiklerine bakarsan çokk önemli şeyler anlatıyorlar çünkü

eliff zeytinyağlı kabak yap kesinlikle tavsiye ederim çok lezzetli oluyor vede çok basit

2 soğan halka halka doğranı tencere dibine dizilir,üzerine 2 yada 3 domates halka halka doğranır üzerine dizilir,üzerine kabaklar yarım ay şeklinde doğranır üzerine dizlir en üstede 8-9 diş sarımsak bütün atılır üzerine bol zeytinyağı gezdirilir kapak kapatılır susuz bir şekilde kısık ateşte pişirilir
tenceren yanmayanlardan olsun vede geniş olsun ben pilav tenceresinde yapıyorum
üzerinede sarımsaklı yoğurt hazırla çok leziz ve hafif oluyor

geçen misafirlerim geldiğinde ikramlarımdan biri bu yemek olmuştu o yüzden taze taze yazdım

ana yemek zülbiye diye bir yemekte tvde izlemiştim konya yöresine aitmiş çok hoşuma gitmişti yaptım
birde perde pilavı yaptım süper oldu ilk deneme ve son derece başarılı
özel bir sofra istiyorsanız tavsiye ederim bu yemekleri
yanında sodalı börek ve çerkez tavuğu yaptım birde standart bol yeşillikli salata
çorbada kırmızı biberli şehriyeli çorba
karnım acıktı yaaaaaaaaaaaa

elifcim

tavuk sote 7 kişilik yaptım dun tamyetti..5 adet gogus..dondurulmuslardan almıstım 2 paket..

tavaya 1 yemek kasıgı zeytinyagını koyuyorum ufak ufak dogranmıs tavukları sularını cekene kadar soteliorum sonra 1 soganla 1 biber ekleyip kavuruorum 1 yk salca ekliorum birazda oyle soteliorum sonrada 2domates rendeleyip ustune dokuorum birazda oyle pişiolar en son tuz kekik nane koyuyorum vede ustunu gececek kadar sıcak su..cokta guzel oluyo..

etli yemektende hasanpasa kofte yaptım pureli pilavın yanına corbada mercimek oldu gitti..cokta begendiler

Son düzenleme:
diğer bi spesiyalimde hunkar begendidir..cok ozel misafirlere yaparım bu sene1 kez yaptım azeri dostlarımız gelmişti iftara turk yemegi yemeleri adına..cok begendiler onuda..

ana yemek etli ise, ara sıcak tavuk olur mu yav? Zeytinyağlı olmalı bence. Kabağı da herkes sevmez, ben bayılırım gerçi de. Varsa barbunya yap derim. Fikis :) İçine yeşil biber de doğra, pilavla da güzel gider. Üstüne de piştikten sonra maydanoz doğrarsın, görüntüsü de afili olur.

kırmızı biberli şehriye çorbası ne beaaaa.
esra tarif istiyorum..
ayrıca seni ayakda alkışlıyorum perde pilavımı?.....
sen bu kuduruk yahoyla bunları yapıyosun ya..yaho uslu olsa neler yaparsın bilmem..
tahmin gücüm yetersiz..

olur nie olmasın sulu yemek..bende barbunya yapıorum ama sevdigini bildigim insanlara..ilk kez geleceklere kabak barbunya veya sebze yemegi kasıo herkes sevmio..

Ben de çakma beyti yaptım geçen gün, gayet iyi puan aldı. Şöyle ki; köftenizi yoğuruyorsunuz, her zamankinden farklı olarak sarımsak ve tatlı kırmızı biber koydum ben. Yarım yufkaya sarıyorsunuz. Üzerine svı yağ sürüyorsunuz, yağlı kağıtta 180 derecede üstü kızarana kadar pişiyor.

Ayrı bir yerde sarımsaklı domates sosu ve yoğurdu ayrı ayrı hazırlıyorsunuz. Üstüne de tereyağı kızdırabilirsiniz. Ben son hamleyi yapmadım recimsel nedenlerle :)

Pervin, hünkar beğendiyi ben de yapmıştım bir kere yılbaşında. Çok güzel oluyor gerçekten. Yazın da hiç et çekmiyor canım.

Bİr de barbunya sevmeyen birini tanımadım daha, garanti yemek olarak görüyordum.

pervinim seni eskisi gibi görmüyorum yaff hep bi sıkıntı stress eceoş uyumaz sen uykusuz fdalan.
ayy eski düzenine bi dön yavyum.

aha menu istemişsin..

iftariyelikler(peynir çeiştleri zeytin hurma helvabiber halkalı salam vs..)
domatesli sehriye çorbası
közlenmiş patlıcan ve kırmızı bşber salatası
sigara böreği..
hasan paşa köfte
fırın makarna (ama bu bambaşka bi tarif erişteyle yapılıyor muhteşem bişey fırın makarnadan nefret eden aydın bile 2porsiyon yidi..)

yada soslu biftek yanında patates püresi.buda süpperoluyor afik bayılıyor bu ikiliyi

ben bugun iftara
çorba kahvaltılık ve malemn yapıyorum.
ama sahur için
kapam yapıyorum şu anda.
aydın domatesli salçalı seviyor:)
aşurede var gecen gun yapmıştım. ohh miss

limonata tarifi kesinlikle cappy yada uludag markanın aynısın tıpkısı oluyor.
biz ramazan başından beri hiç hazır tüketmedik..

2 lt su
5 limon
1 su bardagı şeker
taze nane yapragı bi kaç tane.

limonları iyice ıkayın sıkın.
ama kabuklarını atmayın posalı kısmı varya onu atmayın şekerle o kabukları oavalayın çamaşır çitiler gibi ovun. elinize mutlaka eldiven olsun.
şekerler limon rengine burununce sıktıgınız limoon suyunu ekleyin. üstünede suyu ekleyip iyice karıştırın elinizle.
limon akbuklarını durmadan elinizle sıkıp sıkıp tekrar koyun. 20 dk kabuklar içinde baklesin sonra kabuklarıda çıkarıp bi süzgeçden geçirin dolaba koyun ama içmeden önce çok sogukolunca tadı süpper.
afiyet olsun.
misafirlerime yaptım bayıldılar..

afikin maharetlerine gelince
bende yaz başı nuby den damlatmayan suluk almıştım su için o nu kullanıyor epey buyuk. gunde nerdeyse2 lt yi buluyor. gece bi posta sadece su içiyor. maşallah.zaten sürekli gözunun önunde.ben hadi oglum suyunu iç diyorum etrafına bakınıp sulugunu bulup gidip içiyor.

istediği herşeyi gitmek istediği heryeri parmagıyla işaret ediyor. bu 1 yaşiçin önemli bi gelişmeymiş seviniyoruz işarte ettikçe

evdeki tm cısss ları biliyor eve birisi geldimi ilk gösterdikleri evdeki cıss lar.
mesela köşe fiskosdaki çiçek tv kablolar prizler ve faks cihazı bu ları gösterip cıss diyor.sıpa

banyoya bayılıyor kuveti gördüğü zamna yada birisi banyoda ellerini yıkarken görürse sonu mutlaka cıp cıp la bitiyor. banyo demek el hareketiyle cıpcıp demek afikce de..

yemek esnasında mutlaka onunda çatalı elind eolacak bişeyler yiyecek.
hayır ı anlamıyor.kullanmıyoruz genelde
ona açıklama yapıyoruz öyle yapılmaz o cici şöyle yapılır ona dokunursan uff olur. gibii gibi. bi kaç kere bizi dinlemediğinde düştü yada elini bi yerlere sıkıştırdıgı için o olayları hatırlatıyoruz bak sen dinlememiştin elin uff oolmuştu sen patakan omuştun(Patakan bizde düşme sesisin yankılanması)

acıkınca mama
babasıan baba
kapıyı açınca babaaaaaa uzatarak yani babanne demek bu
bana anne
dedesine dede
uykusu gelince neneeee eeee
oyun oymak istediğinde abisnini ardaaaaaa diye çağırır. aba falan gibi gibi..
ama desteksiz şimdilik 6-7 adım aıyor gelişimde bireysel farklılıklar kesinlikle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…