2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aynı sıkıntıyı ben de yasıyorum Pervin.. bazen bundan dolayı cok mutsuz oluyorum, evı de huzursuz edıyorum.. ama bıraz daha zaman lazım ıste.. daha cok kucukler.. benım yuzumden Kuzey de Ozy de mutsuz olmamalı.. dıye dıye avutuyorum kendımı.

pervin canım erkeklerin cok zayıf noktası kendi aileleri. biz kendi ailemizi kurduk diye düşünürken onlar için aile kavramı daha geniş. yetiştirilme tarzı ile ilgili bir sorun var ama nedir bende bulamadım henüz. ama ailesiyle birlikte olmak zorunda değilsin tabi kii. umarım biran önce anlar kendine gelir. evrim inde dediği gibi olan sana oluyor. bütün gün evin içinde üzülüyorsun. aslında iş olayı o kadar etkili ki. en azından benim için öyle oldu hiç istememiştim ama şimdi cok mutluyum çalıştığım için güvenim yerine geldi. çalışma hayatından gelen kadınlar eve sıkıştıklarında böyle oluyor maalesef. sen kendini eriyip bitirme nolursun. kabullenmek zorunda da değilsin tabi ki. siz 3 kişil ailesiniz. sen diyomusun emrah'a benim ailemle hep birlikte yaşayalım diye. o da söylememeli empati yapmak zorunda.

gizem ayrılıkta velayet konusunda bizi bilgilendirirmisin...hayatın neler getirecegi belli deil baksana

cok uzuldum pervın umarım hersey ıstedıgın gıbı gelısır
benım esımde aılesıne asık dercede baglı herhaftasonu ısterkı orda gıdıp yatalım cumadan pazar aksamına kadar ya ben ıstemıyorum evlerımız uzak sayılmaz nıye bu ısrar anlamıyorum

aynı problemlerı yasıyorum ıngılızce ogretmenlıgı 4 sınıftayım 2yıldır dondurdum hamılelık bebek falan ılgılenemedım okulla ve bu sene butede gıremıcem calısamadım cunku yetısemıyorumkı hıcbır seye yetısemıyorum ama esım bunu sureklı yuzume vuruyor herkes mezun olmusta bır ben kalmısım v.s ben ıstemıyormuyum sanki mezun olup bıran once ıse baslamayı bazen kendımı cok ıse yaramaz bombos bırı olarak hıssedıyorum tabıkı esımın etkısı buyuk bu duruma hıcbırsey den memnun olmuyor evde herseyı 4x4luk ıster sureklı evı temızle sunu yap bunu yap der sankı ben butun gun bos bos oturuyormusum gıbı bunu ona soyledıgımde ee butun gun nettesın dıyor ve fılm kopuyor orda hıcbırsey eskısı gıbı degıl belkıde hıc olmayacak esım eskısı gıbı ılgı beklıyor benı unuttun dıyor ama donupte bana sormuyor nasılsın sana yardımcı olayım falan fılan onun ılgıye ıhtıyacı varda beım hıcmı yok bende bıraz ılgıyı haketmıyormuyum :gitme: bazen keske okul bıtmeden evlenmeseydım dıyorum

kesınlıkle katılıyorum sana

benim temizlik bir gün tam gaz diğer gün mola şeklinde gidiyor..mecburende bu şekilde olucak..(
gece uykusuzluğu bizdede mevcut yanlız değilsiniz..bugün sabahı sabah ettik..
PERVİN canım yazdıkların çok çok bunaldığının etkisi sadece..sana özelden bişeyler yazmıştım ama göndermeden bilgisyarı kapatımışım..inanamıyorum..şimdi gönderilen mesajlarımıda göremyince şaşırdım canım yusuf sağolsun..
Eşinin senden çok ailesini önem veriğini düşünüyorsun ama yanılıyorsun.senin yerin onun kalbinde çok ama çok ayrı siz ona görde zaten 3 kişilik bir ailesiniz ama erkeler anlatma özürlü kusura bakmayın...Geleim sana bebek büyütmek çok emek ve sabır işi heleki ilk bebek acemilik +özgürlüğün kısıtlanması eşlerle olan diyologlarda mecburi değişim sorunları artırıyor...boşanma kelimesini aklından çıkart siz eşinle çok mutlu ve güzel bir çiftsiniz..ve dünya güzeli Ece'niz var..
ARKADAŞLAR LÜTFEN EŞİNİZLE YAPTIĞINIZ TARTIŞMAYI OGÜNDE BIRAKIN ..HATTA AYNI GÜN UNUTUN..geçmiş sürekli önünüzde olmasın pervin..tatili biteli çok oldu bebeğim toparla kendini..evine eşine bebeğine sahip çık..bırak başkalarını .onlar keyfine bakarken sen hayatı neden kendine dar ediyorsunki..
PERVİNİM eceşum rahatlamış olabilir ama lütfen birdaha götürme öyle insanlara..zaten çok sıkıntılı bir dönemde olduğun için gittiğine inanıyorum yoksa yapmayacağını biliyorum..:))
GÜLİZ ALPELLAYA geçmiş olsun..çok yıprnamışsınz ..
ESRA Yahomu öperim amanın bune afacanlık maşallah..gülermisin ağlarmısın..

herkese selam
doğum günümüzü kutlayan herkese teşekkür ederiz

sanırım topikte sinerji yine iş başında herkes hasta olmuş geçmiş olsun hepinize bizdede hastalık var nasıl oldu anlamadım kıvanç bronşit olmuş fena halde öksürüyor sanki adam buz yemiş sık sık öksürmüyor fakat öksürdüğündede balgamlı balgamlı öksürüyor o öksürdükçe benim içim dökülüyor resmen doktora götürdüm ilaçlarını düzenli olarak veriyorum inş.geçer

eşimle bu aralar benimde aram bozuk herşeye tepkiliyim bende oda ndn böyle anlamıyorum ikimizdede sanki sabır kalmamış bu aralar çok sık tartışıyoruz

su çiçeği aşısı hakkında konuşulmuş benim doktorda devlet zaten gerekli olan tüm aşıları yapıyor yaptırmana gerek yok dedi
özel aşılar şart olmayan yada çocukta risk varsa doktorunun yapıp yaptırmayacağını karar vereceği aşılardır dedi benimde kafam karıştı şu doktorları anlamak mümkün değil herbiri başka konuşuyor

eylül butun gece uyumadı saat 3te davulcunun sesıne uyandı agladı baya korkmustu yavrum saat 4e kada ayagımda salladım uyudu yerıne koydum araba gectı kornaya bastı uyandı tekrar korkarak o saatte nıye kornaya basarlar anlamıyorum sonra esım ayagında salladı 4ten 5 e kadar arada tam uyuyordu ezan okundu yıne uyandı ben aldım 5ten 6a kadar ayagımda salladım zar zor uyudu sabah 9da uyandı sımdı cok uykum var ve gergınım halıyle esıme yansıyor bu uykusuzluk olmasa iyi olacak ama sabır sabır dılıyorum ALLAH tan

çalışan -çalışmak için bebeğinin büyümesini bekleyen yada okuyan annelerimiz ..bugünler gelip geçici..az sabır..ilk 2 yıl geçtimi iş bitiyor..eşlerinizlede mutlaka oturup konuşun ama tartışma şekilnde değil..herşeyin farkında olduğunuzun ama artık sorumlu olduğunuz bir bebeğe bakmak zorunda olduğunuzu ve ondanda ilgi alaka ve yardım beklediğinizi mutlaka dile getirin ..eşelrinizin sizi anlamasını beklerseniz daha çok ama çok beklrsiniz ve hem ağladığınızla hem yorulduğunuzla kalırsınız..erkelere bazı şeyleri söylemezseniz sizi anlamazlar..ahta herşey yatişmeye çalışırsanız dahada fazlasını beklerler .yardım isteyin mutlaka ..tatlı dille ama..acizlenerek ağlayarak değil makul ve mantıklı bir şekilde istekelrinzi ihtiyaçlarınızı dile getirin..bakın bakalım neler değişiyor..
..

bu konu çok şaibede kaldı anlamadımki..bende aynı şeyi bizim doktorumuzda dedi..ama başka arkadaşalrın doktorlarıda ısrala yaptırın diyomuş buyrun burdan yakın..-tatlicadiarzu-

doğum gunumzuu kutlayan tüm arkadaşlarım teşekkürler.:)

ramazan iftar haftaiçi dedik ve afikin dogum gununu erteledik.
haftasonu yapacakdıkama stresli ve gergin bi haftasonu bizi bekliyor açıkcası çok huzursuzuz.
mecburen bayram sonuna kaldı.

gelelim haftasonunu neden gergin ve stresle bekliyoruz. ve neden erteledik

daha önce bahsetmiştim aydını abisi eşinden ayrıldı falan diye.
haftasonu eşyalarını alamya gelicekmiş.
ama olay çıkarma niyetindeler.
11 yıllık evlilerdi düşünün.11 yıl öncesinde nişanda verdikleri bohçaları isityorlar kayınvalidemden.
tabi biz şok şok. resmen çingeneleik böyle şeymi olur 11 öncesnde verilen ne kalırki şimdiye.
allhdAN KAYINVALİDEM saklamışda bi kaç bişeyi geri vericekler.
offf eltim eşiyle yaşadıgı sorunları bize mal etmeye çalışıyor. sürekli bize gönderme yapıyor konuştugu kişilerle ama biz cevap vermiyoruz.
bu yuzden gerginiz olay çıkmasında n çekiniyorum açıkcası.
annesi de çirkefdir biraz.
bakalım neler olcak umarım çok tadsızolaylar yaşanmaz..

pervinimm

canım benm bu yazdıklarını hayretle okudum hlekei gizemden velayetle ilgili bilgi istemen falan.
tamamen bunalmış ruh haline baglıyorum.
olurmu hiç öyle şey.
bu geçicic bi dönem farkındayız çok bunaldın ece seni çok zorluyor.
ama lütfen ailene sahip çıkarmısın.
heleki başkaları için asla ve asla aile huzunru bozma.
tatildeki yaşadıklarınızı neden sııtıp ısıtp gun yuzne çıkarıp tekrar tekrar tartışıyorsunuz. lütfen cannıım
sen eşine ne kadar aşıksın biz biliyoruz.

inşallah turkiyeyede gelmezsiniz.
siz burda oldukça sanırım 3.cü kişiler müdahil olacak hayatınıza.
en yisi orda kalın.
isytyersen bi akç gunluğüne turkiyeye gel.
annenlere.
kendini biraz daha iyi hissedersin belki.
ama şimdiş değil.
bu tartışmaların üstüne uzaklaşmak hiç iyi olmaz.
nolur kendini toplaa..az daha sabret eşine evine ve bebeiğne sarıl sımsıkı

11 yıl oncekı bohcayı ıstemek demek.. sızınle gecınmeye gonlumuz yok, canınıza okumaya nıyetımız var demek.. Allah yardımcınız olsun da Güli.. evinizin içine fazla sokmayın bu sıkıntıları.. herkesın sıkıntısı kendısıne.. boşver.

güliciğim bizde ramazan dolayısıyla doğum gününü bayramdan sonra yapacağız kendi aramızda pasta kestik fakat eş-dostla beraber yapmayı bayramdan sonraya erteledik

bu arada ne diyeceğimi bilemedim hayret birşey nsl insan bunlar gerçekten 11 sene içinde bohçamı kalır yaaa şoktayım yani ki kalsa bile insan onları istemeye tenezzül etmez kendi eşyalarını isteyebilir fakat bohçada neymiş altı üstü 3-5 pılı pırtı allahım ya şok oldum allah sabır versin size

Uzun ama güzel bir listeAlıntıdır)
Bebeğin Olunca Değişen 42 Şey…
1. Gülleri koklamaktan vazgeçersin, çünkü kucağında bebeğin vardır.

2. Bir zamanlar korkusuz bir insan olduğunu düşünürken şimdi zaman zaman korktuğunu fark edersin.

3. Çocuk sahibi olmak için yaptığın fedakarlıklar fedakarlık gibi görünmemeye başlar.

4. Nihayet vücuduna saygı duymaya başlarsın.

5. Anne-babana saygı duymaya başlar, onları bambaşka bir şekilde sevmeye başlarsın.

6. Bebeğinin çektiği acının seni kendi acından daha fazla yaraladığını fark edersin.

7. Çocukken söylediğin şeylere yeniden inanmaya başlarsın.

8. Hayatından seneler önce çıkmış olması gereken insanlarla kopmaya başlarsın.

9. Kalbin çok daha kolay kırılır.

10. Gün içinde 234,836,178,976 kere bir başkasını düşünürsün.

11. Her gün bir sürprizdir.

12. Vücudun fonksiyonları iğrenç gelmemeye başlar. Hatta tam tersi seni mutlu eder. (Yaşasın kaka!)

13. Aynada kendine bakmak yerine bebeğine bakarsın.

14. İstesen de istemesen de sabahları uyanmaya alışırsın.

15. Sınırsız sevgin adeta insanüstü bir güce dönüşür.

Baby Center annelerinin ekledikleri ise böyleymiş (annelerin isimlerine burada yer vermedim, yazının orijinalinde var):

1. Tek bir dişle ilgili söylenecek ne kadar çok şey olduğunu keşfedersin.

2. Asıl mutluluğun parasal bolluktan kaynaklanmadığını fark edersin.

3. Güneşin nereden geldiğini bilirsin.

4. Sahip olmak için can attığın ayakkabıları almaktansa plastik bir bisiklet almayı tercih edersin.

5. Yapış yapış olmalarına rağmen lolipopların sihirli güçleri olduğunu fark edersin.

6. Cuma akşamı saat 9’da uyumak sana koymaz.

7. Sessizlik mi? O da ne?

8. Bir türlü kurtulamadığın 8 kiloya aslında gerçekten değdiğini fark edersin.

9. Varlığından daha önce haberdar olmadığın bir iç gücün olduğunu keşfedersin.

10. Artık saati kurmazsın çünkü programını bebeğin yapıyordur.

11. Çocuğu çığlık çığlığa bağıran annelere “Şunu susturamazlar mı?” bakışı yerine “Ne hissettiklerini biliyorum” bakışı fırlatırsın.

12. Eskiden “bebeğim” dediğin köpeğin artık sadece bir köpektir.

13. Geç kalacağını bilsen de daha fazla öpücük için zaman harcarsın.

14. Duş alabilmenin bir lüks olduğunu öğrenirsin.

15. Tamamen yabancı birini sevebildiğini fark edersin.

16. Kendini dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışırken bulursun.

17. Daha önceden ilk görüşte aşka inanmasan bile artık inanırsın!

18. Susam Sokağı’nı entelektüel katkıları yüzünden takdir etmeye başlarsın.

19. Her habere anne bakış açısıyla baktığın ve üzüldüğün için haberleri seyretmeyi bırakırsın.

20. Hayatı daha fazla seversin, işte bu kadar! Küçücük bir insan ve ona olan sevgin yüzünden her şey daha güzel görünmeye başlar.

21. Niçin göğüslerin olduğu sorusunun cevabını nihayet bulursun.

22. [Baby Center'ın listesindeki] 2 numaraya cevap olarak: Bir zamanlar korktuğun şeyler olsa da artık korkusuz olduğunu görürsün. Eskiden çok çekingen ve utangaçtım ve her lafın altında kalırdım. Ancak şimdi, çocuklarım söz konusu olduğunda içimdeki cadıya uyup aklıma geleni söylüyorum!

23. Diğer insanlardan bulduğun destek seni şaşırtır, çünkü bu desteği verenler aslında hiç de beklemeyeceğin insanlardır.

24. Artık hiçbir şey sadece senin değildir. HER ŞEYİ paylaşırsın!

25. Hayatta neler başarmış olursan ol, çocuğuna bakar ve “HARİKA bir iş çıkardım!” dersin.

26. Çocuğun için kendine daha iyi bakmak istersin.

27. Sadece sesli harfleri kullanarak harika diyaloglarda bulunabilirsin: Aaaaaa, uuuuuu gibi…

Derya söylediklerin çok doğru, başarıyla uygulayana helal olsun. Ben hemen hey heylenen bir insan olduğum için, maalesef bazen işler çığrından çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…