ii günlerde yemek nasip olsun hojam valla daha ne koyarım dersen ben sana yaptıklarımı sayıyım bendomates attım buzluğa nerde bende yok rondo yok konserve
küçük olanları yıkadım öylece soymadan bölmeden poşetledim. büyükleride soydum dörde böldüm cizmo tarzında attım.
hem ben esrakom ekolünden bir kadınım. gelemedim sıkıntılara. siyah erikleride yıkadım çekirdekleriyle poşetledim. belki yarın azıcık efrimim tarzına takılıp kırmızı biber doğrayıp koyarım. ama ısrar etmeyin hesram ve gülinin yanından bile geçemem.
daha başka ne koyabilirim bu şartlarda cevapppp bekliyorum..komposto yapayımmı yani yapabilirmiyim böyle sıcakken koy kapat filan durumları. olabilirmi??
iş başa düştü hojam şimdiden hazırladım ki 2 bebek olunca zorda kalmayım die mantı bükecektik burda onuda koyuyorlar ama sanırım onu yapamıcam yaptıracağım diğerlerini bi bamyada ve fasulyede zorladım patlıcan birber filan kolaydı bi köfteleri filan annemle yaptık evet vişnenin zamanı geçti bende istiyorum kızılcık k.validem çok yapar çok güsel olurnurr ne yaptın ve nasıl yaptınn amanın inanamadım tekrar tekrar okudum 11 poşet fasülye. pess deyip tebruk ediyorum seni.
listende benim performansıma hitap eden bi tek vişne gördüm oda şimdi olmadığına göre kızılcık var buralarda şimdilerde. ondan koyarım. çok sağol.
efrim kadını hoşbuldum...
hojammmm valla hiç güleceğim yoktuu yok eski nurdan eser yok sadece son hafta süpürdüm evi silmedim bile bakk:)) pazartesi başlıcaz inş:)) yarın duvar kağdı yapılacak o iş bitsin pazartesi iş başı yapıyım diorum kolay gelsin sanada hojam amaa unutmaki daha yeni iileştin yorma kendiniinur bu hafta popomu yere koyamadım dedim ya evde sürekli iş güç bitiremedim bitmedi sonu gelmedi . ahanda dedim içime nur girdi:)))
heç sorma uykusuz bir gecenin ardından bittim desem ...derya kolay gelsin canım..mutfak bitirio insanı...benimde son misafirim yarın ..
maşallah gözün aydın..ilaçtansa doğal ürünler daha iyi ve etkili kanımca..şu kırmızı pancar suyunu unutmasam bi iyi olcak..ecenin kanı normale donmus..cok sevindim zaten son 2 haftadır ilac vermiodum..drsa zorlama dedi herseyi kestik..1 ay ilacsız devam edicez gelecek ay kontrol edilecek..hergun murdum erigi hosafı pekmezli serbet ve kırmızı pancar suyu vede corbasına kırmızı et yediriorum...cok sukur rahatladım
hoş geldin iki gece önce aklımdaydın nerelerde ne yapar hiç uğramıyor artık diye..Kızlar herkese selam, uzuuun bir aradan sonra topiğe artık daha sık girebilirim. çünkü işe başladım
Umarım herkes iyidir. Kuzuların (ki artık kuzulukları kalmadı dana oldular) yaramazlıklarını anlatmışsınız. Benim kız da bana mum tutturuyor. En illet ettiğim şey hala bulduğu herşeyi ağzına sokması. Özellikle kağıt, peçete vb. şeyleri ısırıp ısırıp çiğniyor. Geçen kakasında kağıt gördüm :bbo: Evde kapalı çekmece tutmuyor. Elinin uzandığı bütün çekmeceler açık ve içindekiler yerlerde. Akşam oldu mu özellikle iftar vaktinde "atttaaa" diye tutturup bir ağlaması var ki, karşı evlerden komşular balkonlardan sesleniyor noldu diye. Top patlıyor bizim ki başlıyor "atttaa"... masayı falan toplamadan kendimizi dışarda Didarı gezdirirken buluyoruz.
İşe başlamak benim için sancılı oldu. Didara bakıcı ayarladık. Bakıcıyla araları iyi. Güzel oyunlar öğretiyor, vs. Ama Didar tatil boyunca bana ve her istediği an memeye yapışmaya çok alıştı. Ben yokken aklına meme gelene kadar sorun yok, çok güzel eğleniyor ama aklına meme geldiği an çıldırıyor. Cuma günü sabah evden çıkacağımı anladı ve bacaklarıma yapışıp ağlamaya başladı "gitme" diye. Yaşadığım sıkıntıyı anlatmam mümkün değil. mafoldumben Napacağım bilmiyorum. Hergün dua ediyorum, Allahım nolur çalışma saatlerime kolay uyum sağlasın, zorlanmasın diye. :Saruboceq:
anneciğin yine iyi dayanmış..ev bomboş kalmıştır biliyormusun..çok zor hemde dünya güzeli torunun sabah kalkıp sesini duymayınca ağlamıştır annen bir sor ..:))doruk ve taze annesi çok güldüm size yaaa
denizde kustu bu sabah çok feciydi benim aklıma gülmek nerden gelsin kusmaya başlayınca ben tamamen devre dışı kalıyorum. çok kusmadı bu güne kadar çok şükür belki ondan. ama gülmek süper fikir , teşekkürler.
deryamm annemde kopup geliyor yarın akşam. herşeye rağmen de sadece annem yok tabi, ankara bu kez beni gerçekten yordu. 1 sene filan gelmek istemiyorum memleketinize:)
ayrıca dünden bu yana yazmak istiyorum bayramda evde olmayacaksın niye kendini bu kadar yoruyorsun. nasıl olsa gelincede temizlik yapacaksın. ikiye bölsende hırpalanmasan???
güle güle kullanın..denizin oyuncak dolabı geldi kitaplığıda. çok güzel oldu odasına.
ancak kanepeyi çıkarmak zorunda kaldım odasından. ve nereye koyacağımı bilmiyorum. ya salonda iki tane ikili koltuğun yanında üçüncü şebelek gibi duracak ya da mutfak masasının yerine koyacağım.
sonrada masanın önüne aynı hizada masa yaptırmam gerek. bu durumdada hani bir aile dostumuzun oğlu kendi oğlu için mutfak masasını çocuğuna göre yaptırmış hepsi küççücük taburelerde eciş bücüş oturuyorlar demiştim hatta oha o kadarda değil demiştim sanki bu yolda ilerliyorum acaba faydalımıdır bu davranış türü bilemiyorum . bu kadar.
esrako ekolü ha:lepi:domates attım buzluğa nerde bende yok rondo yok konserve
küçük olanları yıkadım öylece soymadan bölmeden poşetledim. büyükleride soydum dörde böldüm cizmo tarzında attım.
hem ben esrakom ekolünden bir kadınım. gelemedim sıkıntılara. siyah erikleride yıkadım çekirdekleriyle poşetledim. belki yarın azıcık efrimim tarzına takılıp kırmızı biber doğrayıp koyarım. ama ısrar etmeyin hesram ve gülinin yanından bile geçemem.
daha başka ne koyabilirim bu şartlarda cevapppp bekliyorum..komposto yapayımmı yani yapabilirmiyim böyle sıcakken koy kapat filan durumları. olabilirmi??
Amanın NUR bune...:1shok:kafamçokkarıştıii günlerde yemek nasip olsun hojam valla daha ne koyarım dersen ben sana yaptıklarımı sayıyım ben
11 poşet tazefasulye
6 poşet bamya
6 poşet piyaz
6 poşet kırmızı biber(közlenmiş) dahada alıyorum elime geçtikçe
8 poşet sulu köfte çorbası olurya onu yuvarlayıp koydum
3 poşette vişne koydum dedemlerin pahçeden toplamış annem şimdilik benim bu kadar hojam:)
kendileri harika gadındır .ince düşünür ve çok zevklidir ..kaydirigubbakcemile3bu cipsi var ya inanılmaz bir kadın hamaratlığından söz bile edememde çok ince düşünceli çok zarif.
denize çok cici bir elbise göndermiş çok tatlı. giydirip resmini koyacağım hemde buraya. uğraşamam öteki topikle filan
doğumgünü çekilişine ben katılmadım düşündüm ki bu yaz nerde ne olacağım belli değil alamam gönderemem mahçup olurum dediydim de hissettim galiba başıma gelecekleri...
nur bu hafta popomu yere koyamadım dedim ya evde sürekli iş güç bitiremedim bitmedi sonu gelmedi . ahanda dedim içime nur girdi:)))
nur bu hafta popomu yere koyamadım dedim ya evde sürekli iş güç bitiremedim bitmedi sonu gelmedi . ahanda dedim içime nur girdi:)))
ecenin kanı normale donmus..cok sevindim zaten son 2 haftadır ilac vermiodum..drsa zorlama dedi herseyi kestik..1 ay ilacsız devam edicez gelecek ay kontrol edilecek..hergun murdum erigi hosafı pekmezli serbet ve kırmızı pancar suyu vede corbasına kırmızı et yediriorum...cok sukur rahatladım
Kızlar herkese selam, uzuuun bir aradan sonra topiğe artık daha sık girebilirim. çünkü işe başladım
Umarım herkes iyidir. Kuzuların (ki artık kuzulukları kalmadı dana oldular) yaramazlıklarını anlatmışsınız. Benim kız da bana mum tutturuyor. En illet ettiğim şey hala bulduğu herşeyi ağzına sokması. Özellikle kağıt, peçete vb. şeyleri ısırıp ısırıp çiğniyor. Geçen kakasında kağıt gördüm :bbo: Evde kapalı çekmece tutmuyor. Elinin uzandığı bütün çekmeceler açık ve içindekiler yerlerde. Akşam oldu mu özellikle iftar vaktinde "atttaaa" diye tutturup bir ağlaması var ki, karşı evlerden komşular balkonlardan sesleniyor noldu diye. Top patlıyor bizim ki başlıyor "atttaa"... masayı falan toplamadan kendimizi dışarda Didarı gezdirirken buluyoruz.
İşe başlamak benim için sancılı oldu. Didara bakıcı ayarladık. Bakıcıyla araları iyi. Güzel oyunlar öğretiyor, vs. Ama Didar tatil boyunca bana ve her istediği an memeye yapışmaya çok alıştı. Ben yokken aklına meme gelene kadar sorun yok, çok güzel eğleniyor ama aklına meme geldiği an çıldırıyor. Cuma günü sabah evden çıkacağımı anladı ve bacaklarıma yapışıp ağlamaya başladı "gitme" diye. Yaşadığım sıkıntıyı anlatmam mümkün değil. mafoldumben Napacağım bilmiyorum. Hergün dua ediyorum, Allahım nolur çalışma saatlerime kolay uyum sağlasın, zorlanmasın diye. :Saruboceq:
doruk ve taze annesi çok güldüm size yaaa
denizde kustu bu sabah çok feciydi benim aklıma gülmek nerden gelsin kusmaya başlayınca ben tamamen devre dışı kalıyorum. çok kusmadı bu güne kadar çok şükür belki ondan. ama gülmek süper fikir , teşekkürler.
deryamm annemde kopup geliyor yarın akşam. herşeye rağmen de sadece annem yok tabi, ankara bu kez beni gerçekten yordu. 1 sene filan gelmek istemiyorum memleketinize:)
ayrıca dünden bu yana yazmak istiyorum bayramda evde olmayacaksın niye kendini bu kadar yoruyorsun. nasıl olsa gelincede temizlik yapacaksın. ikiye bölsende hırpalanmasan???
denizin oyuncak dolabı geldi kitaplığıda. çok güzel oldu odasına.
ancak kanepeyi çıkarmak zorunda kaldım odasından. ve nereye koyacağımı bilmiyorum. ya salonda iki tane ikili koltuğun yanında üçüncü şebelek gibi duracak ya da mutfak masasının yerine koyacağım.
sonrada masanın önüne aynı hizada masa yaptırmam gerek. bu durumdada hani bir aile dostumuzun oğlu kendi oğlu için mutfak masasını çocuğuna göre yaptırmış hepsi küççücük taburelerde eciş bücüş oturuyorlar demiştim hatta oha o kadarda değil demiştim sanki bu yolda ilerliyorum acaba faydalımıdır bu davranış türü bilemiyorum . bu kadar.
domates attım buzluğa nerde bende yok rondo yok konserve
ii günlerde yemek nasip olsun hojam valla daha ne koyarım dersen ben sana yaptıklarımı sayıyım ben
11 poşet tazefasulye
6 poşet bamya
6 poşet piyaz
3 poşette vişne koydum dedemlerin pahçeden toplamış annem şimdilik benim bu kadar hojam:)
belmacım işin hayırlı uğurlu olsun. didar mutlaka alışacaktır zamanla. artık anlıyorlar pek çok şeyi. anlat sen ona gideceğini, döneceğini. bakıcısını sevmesi ne güzel.
ii günlerde yemek nasip olsun hojam valla daha ne koyarım dersen ben sana yaptıklarımı sayıyım ben
11 poşet tazefasulye
6 poşet bamya
6 poşet piyaz
domates attım buzluğa nerde bende yok rondo yok konserve
Ben de yaptım, ben dee delikafadulden İlk kez bu yaz denedim. Kışın Didara yemek çeşidi olsun, hem de ben zorlanmayayım diye yapayım dedim. Yalnız istediğim kadar yapamadım, sığmadı. Seneye ayrı bir derin dondurucu almak istiyorum.
-11 poşet taze fasulye.
- 40 poşet domates.
- 3 poşet patlıcan közlemesi.
- 2 poşet barbunya.
- 2 poşet + 4 kavanoz menemenlik biber domates kavurması.
- 2 poşet + 3 kavanoz hoşaflık erik.
- 10 kg bezelye.
- Sulu köftelik küçük köfteler. (bunu da dün yaptım iftara, yapmışken bol olsun dedim. kalanını dondurucuya attım).
- 6 tane enginar
- 3 paket kırmızı biber, yemeklik doğrayıp koydum.
- 1 paket (15 tane sığdı) dolmalık biber.
Daha kırmızı biber közleyip koyacağım..
bacım hakkaten dondurucu şart sana..pravo..ben bunların 1/3 ini attım anca..hoşgeldin bu arada..:)))))
2 poşet mürdüm attım ben de Elifin dediği gibi..
menemenlik biber domates kavurmasını nasıl yapıyon bacım??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?