2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ii günlerde yemek nasip olsun hojam valla daha ne koyarım dersen ben sana yaptıklarımı sayıyım ben
11 poşet tazefasulye
6 poşet bamya
6 poşet piyaz
6 poşet kırmızı biber(közlenmiş) dahada alıyorum elime geçtikçe
8 poşet sulu köfte çorbası olurya onu yuvarlayıp koydum
3 poşette vişne koydum dedemlerin pahçeden toplamış annem şimdilik benim bu kadar hojam:)

nurr ne yaptın ve nasıl yaptınn amanın inanamadım tekrar tekrar okudum 11 poşet fasülye. pess deyip tebruk ediyorum seni.

listende benim performansıma hitap eden bi tek vişne gördüm oda şimdi olmadığına göre kızılcık var buralarda şimdilerde. ondan koyarım. çok sağol.

efrim kadını hoşbuldum...

iş başa düştü hojam şimdiden hazırladım ki 2 bebek olunca zorda kalmayım die mantı bükecektik burda onuda koyuyorlar ama sanırım onu yapamıcam yaptıracağım diğerlerini bi bamyada ve fasulyede zorladım patlıcan birber filan kolaydı bi köfteleri filan annemle yaptık evet vişnenin zamanı geçti bende istiyorum kızılcık k.validem çok yapar çok güsel olur

bu cipsi var ya inanılmaz bir kadın hamaratlığından söz bile edememde çok ince düşünceli çok zarif.

denize çok cici bir elbise göndermiş çok tatlı. giydirip resmini koyacağım hemde buraya. uğraşamam öteki topikle filan

doğumgünü çekilişine ben katılmadım düşündüm ki bu yaz nerde ne olacağım belli değil alamam gönderemem mahçup olurum dediydim de hissettim galiba başıma gelecekleri...

nur bu hafta popomu yere koyamadım dedim ya evde sürekli iş güç bitiremedim bitmedi sonu gelmedi . ahanda dedim içime nur girdi:)))

nur bu hafta popomu yere koyamadım dedim ya evde sürekli iş güç bitiremedim bitmedi sonu gelmedi . ahanda dedim içime nur girdi:)))
hojammmm valla hiç güleceğim yoktuu yok eski nurdan eser yok sadece son hafta süpürdüm evi silmedim bile bakk:)) pazartesi başlıcaz inş:)) yarın duvar kağdı yapılacak o iş bitsin pazartesi iş başı yapıyım diorum kolay gelsin sanada hojam amaa unutmaki daha yeni iileştin yorma kendinii

derya kolay gelsin canım..mutfak bitirio insanı...benimde son misafirim yarın ..
heç sorma uykusuz bir gecenin ardından bittim desem ...(
maşallah gözün aydın..ilaçtansa doğal ürünler daha iyi ve etkili kanımca..şu kırmızı pancar suyunu unutmasam bi iyi olcak..
hoş geldin iki gece önce aklımdaydın nerelerde ne yapar hiç uğramıyor artık diye..
alışır sen rahat olki oda rahatlasın..
anneciğin yine iyi dayanmış..ev bomboş kalmıştır biliyormusun..çok zor hemde dünya güzeli torunun sabah kalkıp sesini duymayınca ağlamıştır annen bir sor ..:))
bayramda evde olma ihtimali ve olmama ihtimali yanı şu anda .%50-50.eşime yılık izni bu hafta içide verebilirler referandum sonrasıda onun için ben önlemimi alayım izinde çıksa bile tertemiz bir ev hazır olucak..
güle güle kullanın..
minik taburelermi masamı..sempatiksalakcinniaman hojam yapma şurda minkliğin süresi nekadarkinede..:1shok:akannehirsence bu davranış faydalımıdır..delikafadulden
esrako ekolü ha:lepi:
cevap veriyorum benim gibi yap biraz zahmetli ama olsun...HİÇBİRŞEY ATMA BUZLUĞA..-tatlicadiarzu-sırnaşık şey
Amanın NUR bune...:1shok:kafamçokkarıştı
kendileri harika gadındır .ince düşünür ve çok zevklidir ..kaydirigubbakcemile3
güle güle giyin cicinizi..

alkisalkisalkis:roflol::roflol:gece gece güldürdün beni hojam ..:roflol:

bu arada hojam kendini neden bukadar yoruyorsunki.klava:.yasakkelimebırak işi gücü dinlenmene bak..:hulya:
bak anneciğinde geliyormuş gözün aydın..kaydirigubbakcemile3..

hadı gozun aydın..

hayırlı ugurlu olsun.. umarım cok uzulmeden atlatırsınız.. kıyamam

Kuzey de cok nadır kusar Hocam.. ole yuzume bakınca bana gore hareket edecegını anladıgımdan berı yapıyorum.

kaydirigubbakcemile3

olar hocam.. guzel olur.

akannehir

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

belmacım daha cok girecek olmana cok sevndim kendi adıma daha cok birlikte olabilces die..umarım didarımızda en kısa zamanda alısır sende huzurla işine gidersin canım

bugun izmirli karısı rus-azeri melezi bi arkadasımız gelio iftara..tabiside yemekte et yok..zeytinyaglılar ve tavuklu makarna var fettucini yani

belmacım işin hayırlı uğurlu olsun. didar mutlaka alışacaktır zamanla. artık anlıyorlar pek çok şeyi. anlat sen ona gideceğini, döneceğini. bakıcısını sevmesi ne güzel.

Canım dediğini birgün yaptım. Emziriyordum, o da uyur uyanık arasıydı. Onunla konuşup işe gitmek zorunda olduğumu, ben işteyken meme emmenin mümkün olmadığını ama ben geldikten sonra istediği kadar emebileceğini, ağlarsa bunun ikimiz için de zor olacağını anlatmıştım. 2 gün işe yaradı. Sanki kıza büyü yapılmış gibi, güle oynaya işe gidip geldim. Ama 3. gün bacaklarıma sarıldı. Haklısın artık anlıyorlar. Ben de sık sık konuşup anlatmaya çalışıyorum.

Ben de yaptım, ben dee delikafadulden İlk kez bu yaz denedim. Kışın Didara yemek çeşidi olsun, hem de ben zorlanmayayım diye yapayım dedim. Yalnız istediğim kadar yapamadım, sığmadı. Seneye ayrı bir derin dondurucu almak istiyorum.

-11 poşet taze fasulye.
- 40 poşet domates.
- 3 poşet patlıcan közlemesi.
- 2 poşet barbunya.
- 2 poşet + 4 kavanoz menemenlik biber domates kavurması.
- 2 poşet + 3 kavanoz hoşaflık erik.
- 10 kg bezelye.
- Sulu köftelik küçük köfteler. (bunu da dün yaptım iftara, yapmışken bol olsun dedim. kalanını dondurucuya attım).
- 6 tane enginar
- 3 paket kırmızı biber, yemeklik doğrayıp koydum.
- 1 paket (15 tane sığdı) dolmalık biber.

Daha kırmızı biber közleyip koyacağım.

Koyduklarımı yazdım canım, sana fikir verebilir. Komposto iyi oluyor. Hem buzluğunda da yer kaplamaz. Hem de çok pratik, bir kere yapınca "aa neden daha önce yapmamışım" diyeceksin :) Ben seneye domatesleri sırf konserve yapacağım, dondurucuda çok yer kaplıyorlar. Siyah erik hiç aklıma gelmedi ondan da koyabilirdim. Gözüm aç, aç, her bulduğumu koymak istiyorum ama yer kalmadı. Sanki dondurulmuşlar olmazsa aç kalacakmışız gibi. Kendimi o kadar şartlamışım yani.

Pervinim daha iyi olmana sevindim..yazılarından hemen belli oluyor..Ece kuşuma da çok sevindim kanının düzelmesine..bizim de sınırda, ilaca devam ediyoruz..şu pancar işine el attım bende..

bacım hakkaten dondurucu şart sana..pravo..ben bunların 1/3 ini attım anca..hoşgeldin bu arada..:)))))

2 poşet mürdüm attım ben de Elifin dediği gibi..
menemenlik biber domates kavurmasını nasıl yapıyon bacım??

Rüzgar'a spor ayakkabı aldık dün..çocuğun ayak numarası 20 sanıyordum..21 olmuş meğerse..biz de gittik 22 numara aldık..ne çabuk büyüyor bu ayaklar..

Yazmayı unutmuşum, iki poşet de vişne sığdırdım bu arada :)

Mercimeğim ben 1,5 kilo tatlı sivri biber aldım. 4 kilo da yumurta domates. Yumurta şeklinde olan küçük domatesler çok su bırakmıyor daha etli oluyor. Sivri biberleri yemeklik doğradım küçük küçük. Az yağda hafif kavurup, rondodan geçirdiğim domatesleri üstüne ekledim. Domatesler iyice pişti. Suyunu salıp çektiler. Altını kapatıp soğuttum ve poşetlere koyup buzluğa attım.

Konserve yapacaklarımı sıcakken kavanoza doldurup ayrı bir kapta kaynattığım kapaklarla kapattım ve bir tepsiye ters çevirdim. Yoğurt mayalar gibi üstünü örttüm bir gece beklettim. Ertesi gün kavanoz kapaklarına bastırdım içe çökme yok, iyice kapanmışlar, onları da normal dolaba kaldırdım

ay vişne bulamazmıyım acaba?? çok severim kendisini..kızılcık atıcam ben de..şurubunu çok severim..

tarif için saol Belmacım..tam tahmin ettiğim gibi..ben de kavanozlu olandan yapıcam çünkü buzluğa yeterince domates attım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…