Rüzgar'a spor ayakkabı aldık dün..çocuğun ayak numarası 20 sanıyordum..21 olmuş meğerse..biz de gittik 22 numara aldık..ne çabuk büyüyor bu ayaklar..
ay vişne bulamazmıyım acaba?? çok severim kendisini..kızılcık atıcam ben de..şurubunu çok severim..
tarif için saol Belmacım..tam tahmin ettiğim gibi..ben de kavanozlu olandan yapıcam çünkü buzluğa yeterince domates attım..
Hiç kızılcık şurubu yapmadım, normal komposto gibi mi yapıyorsun?
bugun izmirli karısı rus-azeri melezi bi arkadasımız gelio iftara..tabiside yemekte et yok..zeytinyaglılar ve tavuklu makarna var fettucini yani
selamlaarrr....
Kadir gecemiz mübarek olsun...ettiğimiz duaları kabul etsin rabbim..
semizotu atıcam buzluğa..ay nasıl olur demiştim annem yapmış denemiş güzel oldu diyor..köyden toplamış 1 poşet..bana da verdi.
ayıklayıp kaynamış limonlu sıcak suda biraz bekletiyormuş, ardından soğuk suya batırıp şokluyormuş..sonrada suyunu süzdürüp poşetlere koyup doğru buzluğa..hazır elimde fazla varken atıcam bende..Rüzgarın çorbalarına atarım..ya da sarımsaklı yoğurtlu, kendimize..
Biz de 22 aldık, parmak ucunda serçe parmak kadar boşluk var. 21 numara çok sıkı oldu.
Evde de ayakkabı giyidiriyor musunuz? Ben kararsız kaldım. Çorapla rahat yürüyemiyor, kayıyor. Ayağının sürekli ayakkabı içinde kalması da olumsuz etkiler diye düşünüyorum. Sokakta ayakkabı, evde ayakkabı... Siz napıyorsunuz?
kızılcığı üzerine su ekleyip bi taşım kaynatıyorum yumuşasın diye..sonra süzgece alıp eziyorum ve çekirdeklerinden arındırıyorum..ayrı bir yerde de şeker ve suyu kaynatıyorum..daha sonra kaynamış şekerli suya kızılcık suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp üzerine biraz limon suyu ekliyorum..bir taşım daha kaynatıp kapatıyorum..daha sonra kavanozlara koyup sulandırıp içiyoruz..üzeri buzlu oh oh mis mis.
OoOoOOoOoO beni at buzluga Çeçil.. beni de.. semızotu bıle gırmısse bı ben kalmısım demektır.. ben de geliyurummmmm.
haketen olmuş mis..
kızılcıgı tarhana yaparken de kullanıyorlarmış.. kuşın c vıtamını takvıyesı olsun dıe.. ozellıkle bebekler ıcın yapılırmıs.
seni atamam buzluğa..kıyamam..kaç ay biz burda sen orda..olmas..ıı ıhh..yasakkelime
evet duymuştum onu ama hiç tatmadım..çok mantıklı hakkaten
daha buyuk bır sorun var Çeçilim.. benı atarsan bı lokma ekmek koycak yerın kalmaz :)) benı sevıyorsun.. farkındayım.. nanım benım..:kedi:
kaydirigubbakcemile3..
hamıleyken arastırmıstım.. o zaman işimiz gücümüz dötümüzü yaya oturmaktı.. tabı kendı adıma konusayım.. sen baya baya calısmıstın.
hojammmm valla hiç güleceğim yoktuu yok eski nurdan eser yok sadece son hafta süpürdüm evi silmedim bile bakk:)) pazartesi başlıcaz inş:)) yarın duvar kağdı yapılacak o iş bitsin pazartesi iş başı yapıyım diorum kolay gelsin sanada hojam amaa unutmaki daha yeni iileştin yorma kendinii
heç sorma uykusuz bir gecenin ardından bittim desem ...(
maşallah gözanneciğin yine iyi dayanmış..ev bomboş kalmıştır biliyormusun..çok zor hemde dünya güzeli torunun sabah kalkıp sesini duymayınca ağlamıştır annen bir sor ..:))
bayramda evde olma ihtimali ve olmama ihtimali yanı şu anda .%50-50.eşime yılık izni bu hafta içide verebilirler referandum sonrasıda onun için ben önlemimi alayım izinde çıksa bile tertemiz bir ev hazır olucak..
güle güle kullanın..
minik taburelermi masamı..sempatiksalakcinniaman hojam yapma şurda minkliğin süresi nekadarkinede..:1shok:akannehirsence bu davranış faydalımıdır..delikafadulden
esrako ekolü ha:lepi:
cevap veriyorum benim gibi yap biraz zahmetli ama olsun...HİÇBİRŞEY ATMA BUZLUĞA..-tatlicadiarzu-sırnaşık şey
Amanın NUR bune...:1shok:kafamçokkarıştı
kendileri harika gadındır .ince düşünür ve çok zevklidir ..kaydirigubbakcemile3
güle güle giyin cicinizi..
alkisalkisalkis:roflol::roflol:gece gece güldürdün beni hojam ..:roflol:
Canım dediğini birgün yaptım. Emziriyordum, o da uyur uyanık arasıydı. Onunla konuşup işe gitmek zorunda olduğumu, ben işteyken meme emmenin mümkün olmadığını ama ben geldikten sonra istediği kadar emebileceğini, ağlarsa bunun ikimiz için de zor olacağını anlatmıştım. 2 gün işe yaradı. Sanki kıza büyü yapılmış gibi, güle oynaya işe gidip geldim. Ama 3. gün bacaklarıma sarıldı. Haklısın artık anlıyorlar. Ben de sık sık konuşup anlatmaya çalışıyorum.
Ben de yaptım, ben dee delikafadulden İlk kez bu yaz denedim. Kışın Didara yemek çeşidi olsun, hem de ben zorlanmayayım diye yapayım dedim. Yalnız istediğim kadar yapamadım, sığmadı. Seneye ayrı bir derin dondurucu almak istiyorum.
-11 poşet taze fasulye.
- 40 poşet domates.
- 3 poşet patlıcan közlemesi.
- 2 poşet barbunya.
- 2 poşet + 4 kavanoz menemenlik biber domates kavurması.
- 2 poşet + 3 kavanoz hoşaflık erik.
- 10 kg bezelye.
- Sulu köftelik küçük köfteler. (bunu da dün yaptım iftara, yapmışken bol olsun dedim. kalanını dondurucuya attım).
- 6 tane enginar
- 3 paket kırmızı biber, yemeklik doğrayıp koydum.
- 1 paket (15 tane sığdı) dolmalık biber.
Daha kırmızı biber közleyip koyacağım.
Koyduklarımı yazdım canım, sana fikir verebilir. Komposto iyi oluyor. Hem buzluğunda da yer kaplamaz. Hem de çok pratik, bir kere yapınca "aa neden daha önce yapmamışım" diyeceksin :) Ben seneye domatesleri sırf konserve yapacağım, dondurucuda çok yer kaplıyorlar. Siyah erik hiç aklıma gelmedi ondan da koyabilirdim. Gözüm aç, aç, her bulduğumu koymak istiyorum ama yer kalmadı. Sanki dondurulmuşlar olmazsa aç kalacakmışız gibi. Kendimi o kadar şartlamışım yani.
Yazmayı unutmuşum, iki poşet de vişne sığdırdım bu arada :)
Mercimeğim ben 1,5 kilo tatlı sivri biber aldım. 4 kilo da yumurta domates. Yumurta şeklinde olan küçük domatesler çok su bırakmıyor daha etli oluyor. Sivri biberleri yemeklik doğradım küçük küçük. Az yağda hafif kavurup, rondodan geçirdiğim domatesleri üstüne ekledim. Domatesler iyice pişti. Suyunu salıp çektiler. Altını kapatıp soğuttum ve poşetlere koyup buzluğa attım.
Konserve yapacaklarımı sıcakken kavanoza doldurup ayrı bir kapta kaynattığım kapaklarla kapattım ve bir tepsiye ters çevirdim. Yoğurt mayalar gibi üstünü örttüm bir gece beklettim. Ertesi gün kavanoz kapaklarına bastırdım içe çökme yok, iyice kapanmışlar, onları da normal dolaba kaldırdım
Biz de 22 aldık, parmak ucunda serçe parmak kadar boşluk var. 21 numara çok sıkı oldu.
Evde de ayakkabı giyidiriyor musunuz? Ben kararsız kaldım. Çorapla rahat yürüyemiyor, kayıyor. Ayağının sürekli ayakkabı içinde kalması da olumsuz etkiler diye düşünüyorum. Sokakta ayakkabı, evde ayakkabı... Siz napıyorsunuz?
kadir geceniz mübarek olsun..hepimiz için kin, nefret ,küslük ,kırgınlık ve isyankarlık dolu günlerimiz için kurtuluş günü olsun..Ramazınında berektiyle dualarımız kabul olsun inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?