2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çoık duygusal bır topık olmus bugun.. Mucıze gırıp cıkmıs yazmıs, kotu oldum

Seçilim, korkularını, duygularını yazmıs, daha bır kotu oldum..

amannnn karmakarısıkk oldummm

secil ilacı hatırladım atarax adı

biliyorum o ilacı..çocuklar için şurubu var evet..büyükler için de tableti var sakinleştirici..arkadaşım çocuğu çok hırçın uyumaz etmez fecii çok huysuz bi çocuktu..çocuk dr.u vermişti arada kullanıyordu hatta ilk kullandığında çocuk saatlerce uyumuş kalmış endişelenmişti..şok olmuştum küçücük çocuğa nası verilir bu ilaç diye..ama var pediatrik atarax..

Amanın akannehir Allah korusun, üste kilit takma olanağınız var mı, şu zincirlilerden falan.

birkac yaramazlık fotosu..meydan bosken

oy cimcimeye bakın. Maşallah

oh oh maşallah, iyi günlerde giysin ve oynasın Ecoş.

mevlüt bu cumartesi hojammm şimdi liste çıkarttım ortalama 50-60 kişi olacak pöff

Bir atlatsanız hayırlısıyla, kalabalığı ağırlamak çok zor.

Büttüün dediklerine katılıyorum benim de kafamı en çok kurcalayan Didar kardeşe nasıl alışır, olumsuz etkilenmemesi için napabiliriz, vs... Ama benim hadi bekleyeyim de büyüsün yapayım diyecek kadar vaktim yok. Yaş olmuş 35 hatta 36 yı sürüyorum. 40 ında doğurmak istemiyorum. O yaştan sonra bir daha bebek büyütmek daha zor gelir herhalde. Dün Kemal elini benim dizime koymuştu, Didar geldi babasının elini itti kendi kucağıma çıktı. Ya kardeşi olunca nolcak, meme verirken bana uzaktan melün melün bakarsa ben ölürüm yaw. Düşününce işin içinden çıkamıyorum. kafamçokkarıştı Amaaan annemler 4 kardeş arka arkaya olmuşlar hiçbiri de kardeşim oldu diye ölmemiş. Kıskançlık elbet olmuş ama travmalar geçirip akıl hastası da olmamışlar. Biraz dengeye dikkat edicez, sonra da bırakıcaz su aksın yolunu bulsun diye. Başka türlü düşünemiyorum.sempatiksalakcinni laelaelaelaelae Napayım ¿ Aklıma gelince yüreğim kabarıyor, içim daralıyor. offf

Annem aradi Teo disler yuzunden berbat durumdaymis cok huzursuz gece uyumuyor gunduz uyumuyormus, daha cikamadi hala yaa(hala dort disimiz var..

Geçmiş olsun, inşallah bir an önce çıkarır yavru.

Sabiha teyze de demişti bir programda..ilk önce sizle birlikte gitsin tuvalete..sizi izlemesine izin verin..O na da bir lazımlık alın karşılıklı oturun..giderken de hadi çişimizi kakamızı yapalım diyerek konuya yaklaşın demişti..

Canıım iyi ki geldin, hoşgeldin. Kendini o kadar kaptırmana gerek yok canım. madem okuyorsun sadece alttan bir gülücük at, bir selam et o da yeter bize. Biliriz ki yanımızdasın. Mesajınla çok mutlu ettin. Kaynına Allah rahmet eylesin, sizlere ve bebişine uzun ömür versin. olumunekankayizsmile

geçmişi okumadan konuya dalamıyorum hala geçmişdeyim..

hala tusinin resimlerine gelemedim düşünnn nerelerdeyim(((((((
ama gelecem yetişecem size umutluyum..

Sünnet ettirmesek olmuyo mu..kötükedihüso

Bir arkadaşım sünnet ettirmiyor. Büyüyünce çocuk kendi karar verecekmiş,
kendini hazır hissettiğinde kendi sünnet olacakmış. :roflol: kaydirigubbakcemile3 Çok garip bir fikir gibi gelmesine rağmen bence çok da mantıksız değil. Ama geleneğimize ayrıkırı. Sünnet töreni, mevlütler, vs... olmayacak.

arkadaslar cok tsk ederım guzel yorumlarınız ıcın...

secılım ne hıssettıgını oglum olmadıgı ıcın anlıyamıor ve sana yardımcı olamıorum bebeım ondan yorum yapamıorum sunnet meseleleıne canımm ama bıgun olursa oglun yenıdogan sunnetı yaptırıcam ..

mucızenın yazacagını bılseydım onceden yazardım nirelerdesın dıe ama sabah gercekten cok ıcten yazmıstım

yuh:)) dınını oyle bırakanı kendı secsın dıyenı gordumde bunu duymadım..ya hıc olmak ıstemezse

arkadasım geldı demın ortak olmayı planladıgımız..allahım nası şık magaza duvarlara kagıtlar fılan yapmıs fotoları gosterdı ıcım gıttı konustuk bıraz nası yardımcı olabılırım dıe..kısmet deılmıs

ecenın ogunlerının yerını degıstım dunku maceradan sonra...oglen uykulu corba ıcmek ıstemedıı ıcın sut verdım bıskuvılı cevızlı corbayı uyanınca vercem nasılsa aynı ogunlerı gun ıcınde tuketıo nası ıstıosa oyle olsun

Sünnet ettirmesek olmuyo mu..kötükedihüso

kaydirigubbakcemile3 Çeçil en iyisi ettirmemek eyvahedigeldismile
Mucize ce eee yapmış yapmış ara ara bekleriz canım çok özletiyorsun kendini boshayallersmile Başınız sağolsun :teselli:
Nurdan ohh ya vermişler sonunda çok nazlı çıktılar yolunda farında açık olsun
Musti gerçekten çok tatlı önlükte çok akıllıca aklinialirimsmile
Esra bir an önce bitse işlerin 50 - 60 kişi mi? Allah kolaylık versin... 2. çocuk hakkında bende öyle düşünüyorum asla 2. düşünmüyorum aslında ama Esrako da öyle düşünmüş ve yapmış büyük konuşmamak lazım eyvahedigeldismile Bizimde karşıda bir teyze var oyuncak v.s. dükkanı var Özde yi çok seviyor... Her gördüğünde hemen yp arkası erkek bilmem ne.. Dedim 2. düşünmüyoruz babasıda bende aman sakın sakın ben tek çocuktum benim çocuğumda tek hayatta kardeş lazım falan insana... Annende var yardım eder... Daha savunma yapmıyorum biliyorum ikna olmayacak tersleyemem ama savunma yaptıkça daha üstüme geliyor... Hayatta karşısına iyi dostlar çıksın kardeş değerinde tek dileğim bu nice kardeşler var kanlı bıçaklı en yakın örnek ailemde halalarım, dayılarım, amcalarım, teyzelerim herkes kendi derdinde hatta en büyük kazığı yediğimiz insanlarda onlar.. O yüzden Allah iyi insanları karşılarına çıkarsın evlatlarımızın :Saruboceq:
Bencillikte var tabii biraz bende aynı şeyleri bir kez daha kaldıramam... Lohusalıkta intiharı bile düşünmüştüm valla o kadar şey yaşadım ki! Hayata bağlayan şey kızımdı beni o dönem... :çok üzgünüm:
Comely hamilesin demek korunarak hamile kaldıysan diyecek sözüm yok ama o imkansızlıklar içerisinde bir çocuk daha çok zor olacak... İştende çıkacakmışsın... hayırlısı olsun sağlıcakla kucağına al :Saruboceq:
Ferfinim ( ay çok özendirdiler ne yapayım bir defada ben yazayım içimde kalmasın kaydirigubbakcemile3) benimde o topuklu ayakkabılar gözemden kaçmadı taşlı falan bayılırım ama hiç giymedim o tarz bir zayıflasam var ya neler giyeceğim önümüzdeki yaz bomba olacağım inş. :Saruboceq: Yaramaz Ecoşa bayıldım ben her yere girmiş Özde gibi evin her yerini elden geçirdi... :bbo: Cicilerinizi güle güle kullanın sositososito
Sağol Belma biraz zaman geçsin yine denerim aklinialirimsmile Ayrıca sen yaşını hiç göstermiyorsun valla 18 liklere taş çıkarırsın bayanssulusmile
Özgül kıyamam babaanne arkasından ağladı demek mafoldumben Sende daha rahattın kayınvalide varken boşladın bizi gittiği iyi oldu bir yandan laelaelaelaelae Senhala spora mı gidiyorsun görünmez olacaksın yakında bak demedi deme delikafadulden
Minişim cidden arada oluyor elimizde olmadan... Bugün affettirirsin kendini opuyorumnanaktan

Aklın yolu birmiş demek -tatlicadiarzu- Aslında çocuğa yeni bir davranış kazandırma ya da yeni bir duruma adapte etmede mantık hep aynı işliyor. Adım adım yüzleştir, aşama aşama tanıt. Birlikte ol, beraber yap, cesaret ver ama onun adına yapma. Çocuk büyüyene kadar pek çok konuda düsturumuz hep bu olacak. (Bilmiş bilmiş ahkam kesmeyi sevmem ama biraz öyle oldu, idare edin sengözlerimebaksanab)

Seçilcim ben de aynı nedenden dolayı hiç yorum yapmadım. Pervinin mesajını görünce aklıma geldi, umrumda değilmiş de yazmamışım gibi olmasın. Yazılanları okudukça, olacaksa genel anestezi olsun diye gönlümden geçiyor.

yusuf beyi ark aytaktan ablamızın karyolasına geçriyoruz ..odaya yeni düzen gelicek ve uyku hayıtmada inşalah..3-4 yaşına kadar rahatça yatabileceği ve içine girip esrako gibi ayağımda sallayabileceğim kadar büyük karyolamız ..keşke park yatağı hiç almasaymışm .((

tuvalet alışkanlığını konuşmak bile şu an çok erken desem bağyanlar..2-3 yaş arası hata erkek çocukat daha geç olabliyor ..tubaya 3 yaşında alıştırdım..çünkü tam tuvalet eğitimi zmanaı şarka gittik ve sobalı buz gibi bir evde 1 yıl oturmak zorunda kalınca gecikti ..zaten telden hastalanıyordur ama işin güzel tarafı sadece 3 gün içinde hem geceyi hem gündüzü alışıp bezi bıraktık..

bu şekilde düşünüp yazman çok duygulandırdı beni..çok teşekkür ederim..

yuuuhh demek istiyorum izninle..farklı bi konu olsa haklı da ama bu konuda mecburen ikna yoluna gidilmeli

ben çorbayı kesinlikle uykudan uyanınca veriyorum..
bikaç kaşık daha fazla içiyor böyle olunca..

yok canım..bu konuda bilgin var ben çok memnunum çok şanslı hissediyorum kendimi.

ya aşkolsun yaa..hiç öle düşünmedim kesinlikle..

Biz defneyle 2-3 aydır beraber giriyoruz WC yekaydirigubbakcemile
Havalar iyiyken hadi çiş yapalım dedğimde lazımlığına 2 kez çiş 1 kez kaka yapmıştı. Havalar soğuyunca üşümesin diye ( birazda üşengeçlik var tabi) pek ilgilenmedim.
Bakalım 18 ayı bi doldursun bişeylerin daha iyi farkına varsın, başalrız elbet..

Bu arada arkadaşlar bişey sorcam; Şeker yanığı nasıl temizlenir??
Balkabağı tatlısı yapıyım dedimdi dibi tuttu tencerem simsiyah oldu:bbo: Bİ kısmını zor bela çıkardım ama kalanı çıkaramıyorum.. Önerisi olan bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…