secil ilacı hatırladım atarax adı
SELİN kızlar ne yapıcam benya... bizim dairenin çelik kapısını açmayı öğrendi selin dün kaç kez açmış allah korusun bir anlık bi dalgınlıkla ya çıksaydı dışarı merdivenler falan var allah korusun sıkı sıkı anneme tembihledim kapılyı kilitle anne ne olur olmaz diye ama inşallah bakalım yeni birşey gelmesin başımıza.....
birkac yaramazlık fotosu..meydan bosken
dun trden kolılerımız geldı nenesı bısuru cıcı koymus eceye ..cok sevındık. trenddyol dan aldıgım esofman altlarıda geldı ınceler ama evde kilotlu corapla rahat olur ..rlbıse,coraplar,badiler,kalın esofman altı ev ayakkabısı ve bot yollamıs..bot bogazı tam oldu ama ucunda bosluk var 21 numara.kızımın ayakları kucuk zaten masajcı demıstı kucuk olcak dıe anneme cekmıs :)
ahsap tak cıkar oyuncak, masalkitapları,puzzle lar ,lego ve cay takımımız var.cay takımını cok sevdı dun3umuz oynadık bana yedırmeye calısıo agzımı acmıorum onun gıbı ora bura cevırıp elıne vuruyorum gulme krızıne gırdı spam .
ama mutfak cok fena eceylede nası yerlestırcem bılmem gelenlerı..
mevlüt bu cumartesi hojammm şimdi liste çıkarttım ortalama 50-60 kişi olacak pöff
ikinciii beybi düşünceleri sarmış yine topiği
...............e dedim asıl bencilllik bu bence
sırf ben ikisi bi arada çıksın diye üst üste doğuracağım
ee sonra yahom ne olacak ister istemez ilgi diğerine kayacak çünkü o bakıma daha çok muhtaç olacak arada heder olan itilen yaho olacak
bu hep böyledir aksini idda eden varsa söylesin
arada yaş farkı az olunca maalesef hep böyle sorunlar yaşanıyor diğeri daha henüz bebekken ona abla yada abi rolü veriliyor anlayış bekleniyor ........
Annem aradi Teo disler yuzunden berbat durumdaymis cok huzursuz gece uyumuyor gunduz uyumuyormus, daha cikamadi hala yaa(hala dort disimiz var..
hayırlısı olsun.korunurkenmı hamıle kaldın
evet cnm korunurken kaldım sempatiksalakcinni testın sonucunu görünce gözlerim yuvasından fırlayacaktı valla:roflol::roflol:
Hayırlı olsun. Allah kolaylık versin.
MANDALİNA pervin sen paylaşmıştın sanırım benim bi tanıdığım hemşire teyze var yılların hemşiresi ve her dediği benim için önemlidir ve bana dediki mutlaka mandalina yedirdiğin zaman bi çay kaşığıda olsa pekmez ver dedi ikisi bir arada çok faydalıymış şimdi musti günde 2 küçük mandalina yer 2 tatlı kaşığıda pekmez içer paylaşmak istedim..
Ben mandalina yediremiyorum, ekşi sevmiyor bizim kız. Yüzünü buruşturup kasılıyor kaydirigubbakcemile3 içine pekmez katıp deneyeyim bakalım.
buda bizim meyve önlüğümüzz:)))
Harikasın, hiç aklıma gelmemişti. pratik zeka başka birşey.
wc eğitimiyle ilgili ben bizim doktora sormuştum nasıl yapıcaz artık 1 yaşını geçti falan diye oda bana daha erken olduğunu sözlü yada fiili bişey yapmam gerektiğini çişinin geldiğini ve bi kaç dk tutmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi 4 yaşına kadar vakti var dedi - yok deve diyesim geldi ama demedim- 4 çok uzun zaten öğrenir o zamana kadarda sakın sakın bişey yapma dedi önemli bç dönem.. bakalım bekliyoruz belki ilerleyen aylarda farklı şeeyler söyler birlikte wc gidin falan gibi yazarım yine...
2-3 yaş arası çocukların en hazır olduğu dönem. Bazılarında 3 yaş sonrasına sarkabiliyor. Onun için aceleye gerçekten de gerek yok. Yavaş yavaş çocukta farkındalık yaratmak, wc ve burada yapılan işlemlerle tanışması kendini o sürece hazırlaması için bir ön aşama gibi. Birden bire çocuğu alıp klozete oturttuğunda ve "hadi yap" dediğinde panik olmasın, ürkmesin geçiş aşaması daha kolay olsun diye.
Belma o tuvalet eğitimi benimde gözümü korkutuyor ya! Özde de benimle beraber giriyor bakıyor bana kapı kapanırsa suratına kıyamet kopar ondan yanımda giriyor... Özde de duşakabine tutunup ıkınıyor tuvaletini yapıyor ama 1-2 kez denedim baktım klozete tuttum yok yapmadı daha denemedim nasıl olsa erken diye....
kolzete oturmaya henüz hazır değil demek ki. Uzun bir süre oturtma, o yanına gelip gitsin, bir gün çişş, kaka vs. diyip klozete yaklaşırsa "gel oturalım bakalım" falan diyip oturtmayı dene canım.
Amanın akannehir Allah korusun, üste kilit takma olanağınız 2-3 yaş arası çocukların en hazır olduğu dönem. Bazılarında 3 yaş sonrasına sarkabiliyor. Onun için aceleye gerçekten de gerek yok. Yavaş yavaş çocukta farkındalık yaratmak, wc ve burada yapılan işlemlerle tanışması kendini o sürece hazırlaması için bir ön aşama gibi. Birden bire çocuğu alıp klozete oturttuğunda ve "hadi yap" dediğinde panik olmasın, ürkmesin geçiş aşaması daha kolay olsun diye.
kolzete oturmaya henüz hazır değil demek ki. Uzun bir süre oturtma, o yanına gelip gitsin, bir gün çişş, kaka vs. diyip klozete yaklaşırsa "gel oturalım bakalım" falan diyip oturtmayı dene canım.
babyciğim nezdinde bütün anneler merhaba,
bunalımlar, hayat zorluğu vs. sebeplerle yazıcı olarak aranızda olmasam da okuyucu olarak haftada birkaç kez topiğe kısa vakitlerle de olsa bakıyor, sizlerin mutluluk ve hüzünlerinizi sizden habersiz sizlerle paylaşıyorum. Yavrularınıza maşallah diyor, sizlere zaman zaman dua ediyorum. Hiçbirinizi hiçbir şekilde unutmadım. Bazen çok gülüp diyaloğun içinde olmayı çok arzu etsem de içimden konuşuyorum sizinle :) Bugün de babymin yazdığı cümleyi görünce çok şaşırdım, dedim benden mi bahsediyor, bir daha okudum cümleyi... sonra da bu yazıyı yazmak istedim. (uzun da yazmasam iyi olur okumazsa ferfin üzülürüm :)) lülülülülülü
Sünnet ettirmesek olmuyo mu..kötükedihüso
Bir arkadaşım sünnet ettirmiyor. Büyüyünce çocuk kendi karar verecekmiş,
kendini hazır hissettiğinde kendi sünnet olacakmış. :roflol: kaydirigubbakcemile3 Çok garip bir fikir gibi gelmesine rağmen bence çok da mantıksız değil. Ama geleneğimize ayrıkırı. Sünnet töreni, mevlütler, vs... olmayacak.
Sünnet ettirmesek olmuyo mu..kötükedihüso
Sabiha teyze de demişti bir programda..ilk önce sizle birlikte gitsin tuvalete..sizi izlemesine izin verin..O na da bir lazımlık alın karşılıklı oturun..giderken de hadi çişimizi kakamızı yapalım diyerek konuya yaklaşın demişti..
secılım ne hıssettıgını oglum olmadıgı ıcın anlıyamıor ve sana yardımcı olamıorum bebeım ondan yorum yapamıorum sunnet meseleleıne canımm ama bıgun olursa oglun yenıdogan sunnetı yaptırıcam ..
arkadaslar cok tsk ederım guzel yorumlarınız ıcın...
secılım ne hıssettıgını oglum olmadıgı ıcın anlıyamıor ve sana yardımcı olamıorum bebeım ondan yorum yapamıorum sunnet meseleleıne canımm ama bıgun olursa oglun yenıdogan sunnetı yaptırıcam ..
mucızenın yazacagını bılseydım onceden yazardım nirelerdesın dıe ama sabah gercekten cok ıcten yazmıstım
Bir arkadaşım sünnet ettirmiyor. Büyüyünce çocuk kendi karar verecekmiş,
kendini hazır hissettiğinde kendi sünnet olacakmış. :roflol: kaydirigubbakcemile3 Çok garip bir fikir gibi gelmesine rağmen bence çok da mantıksız değil. Ama geleneğimize ayrıkırı. Sünnet töreni, mevlütler, vs... olmayacak.
ecenın ogunlerının yerını degıstım dunku maceradan sonra...oglen uykulu corba ıcmek ıstemedıı ıcın sut verdım bıskuvılı cevızlı corbayı uyanınca vercem nasılsa aynı ogunlerı gun ıcınde tuketıo nası ıstıosa oyle olsun
Aklın yolu birmiş demek -tatlicadiarzu- Aslında çocuğa yeni bir davranış kazandırma ya da yeni bir duruma adapte etmede mantık hep aynı işliyor. Adım adım yüzleştir, aşama aşama tanıt. Birlikte ol, beraber yap, cesaret ver ama onun adına yapma. Çocuk büyüyene kadar pek çok konuda düsturumuz hep bu olacak. (Bilmiş bilmiş ahkam kesmeyi sevmem ama biraz öyle oldu, idare edin sengözlerimebaksanab)
Seçilcim ben de aynı nedenden dolayı hiç yorum yapmadım. Pervinin mesajını görünce aklıma geldi, umrumda değilmiş de yazmamışım gibi olmasın. Yazılanları okudukça, olacaksa genel anestezi olsun diye gönlümden geçiyor.
Aklın yolu birmiş demek -tatlicadiarzu- Aslında çocuğa yeni bir davranış kazandırma ya da yeni bir duruma adapte etmede mantık hep aynı işliyor. Adım adım yüzleştir, aşama aşama tanıt. Birlikte ol, beraber yap, cesaret ver ama onun adına yapma. Çocuk büyüyene kadar pek çok konuda düsturumuz hep bu olacak. (Bilmiş bilmiş ahkam kesmeyi sevmem ama biraz öyle oldu, idare edin sengözlerimebaksanab)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?