secil ben artık gıyıyorum dısarda topuklu ..onları baska zaman gıyıyorum aksesuaaaa :))
eh, anladık :)
siz kararlısınız benim kararımı değiştirmeye..:))...
şu uyutma işini bi araştırayım hiç duymadım..acaba benim bildiğim popodan yapılan sprey olayı mı? bir de bildiğim sıvı birşeyin içirildiği..onu da dr. 3-4 yaşlarındaki mecbur kaldığımız çok güçlü çocuklara uyguluyoruz demişti..
şimdi SEÇİLCİM, Doruk genel anestezi ile sünnet oldu. Ancak genel anestezi dedikleri şey, gaz koklatma olayı. Gazı koklatıp, lokal anestezi ile yapıyorlar. Ben epiduraldeyken bana şırınga etmişler öyle bir şey, Doruk'un çıktığı anı bile hatırlamıyorum, genel gibi olmuştu. Hayal meyal başımda konuşulanları hatırlıyorum.
Doruk hemşirenin kucağında ilk geldiğinde deli gibi ağlıyordu. Ve bir yarım saat böğürerek ağladı, hiç unutmam. Ne yaptıysam sakinleştiremedim. En sonunda gelip bir fitil koydular da, öyle sakinleşti. Doktora sorduğumda, gaz koklattık, ama elini ayağını tuttuğumuz için gerildi, ondan ağladı, canı yanmış olamaz, sadece iğne yaparken canı yanmıştır, dedi. Fitilden sonra 3-4 saat ayağımda uyudu. Mızırdandıkça sallamıştım. Sonra uyandığında gayet neşeliydi. Ancak o akşam 2-3 defa hafif şiddetli ağlamaları oldu, sanıyorum çişini yaparken falan gerilmiştir pipisi, lokal anestezinin de etkisi geçtiğinden ağlamıştır. Hatta o gece şurup bile vermemiştim, eski düzeninde uyumuştu. 2 gün sonra kontrole gittiğimizde her şey yolundaydı. Ve şimdiye kadar da bir sorun yaşamadık çok şükür.
Sözün özü, ne şekilde olursa olsun, canı yanacak, korkacak, ağlayacak. Buna hazırlıklı ol. Ama yeteri kadar ilgi ve şımartma ile telafi edebilmiştik biz. Travma yaşamadı yani Yahoom gibi. Geneli öneririm. Aslında aklı erdiğinde, "anne şuram acıyor" diyebildiğinde yaptırmak mantıklı bence ama, o yaşa gelene kadar da abuk sabuk insanların çocuğumu korkutma riskini, olayın kafasında çok farklı şekilde canlanmasını istemedim ben. Bir de Onur dedi ki; tüm çocukluğum boyunca 'ben bebekken sünnet olmuşum' diyen çocukları hep kıskandım. bunun üzerine kararım kesinleşti. İyi de oldu çok şükür. Lokal yaptırmaaaaaaaaaaaaaa