2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

secil ben artık gıyıyorum dısarda topuklu ..onları baska zaman gıyıyorum aksesuaaaa :))

eh, anladık :)

siz kararlısınız benim kararımı değiştirmeye..:))...

şu uyutma işini bi araştırayım hiç duymadım..acaba benim bildiğim popodan yapılan sprey olayı mı? bir de bildiğim sıvı birşeyin içirildiği..onu da dr. 3-4 yaşlarındaki mecbur kaldığımız çok güçlü çocuklara uyguluyoruz demişti..

şimdi SEÇİLCİM, Doruk genel anestezi ile sünnet oldu. Ancak genel anestezi dedikleri şey, gaz koklatma olayı. Gazı koklatıp, lokal anestezi ile yapıyorlar. Ben epiduraldeyken bana şırınga etmişler öyle bir şey, Doruk'un çıktığı anı bile hatırlamıyorum, genel gibi olmuştu. Hayal meyal başımda konuşulanları hatırlıyorum.

Doruk hemşirenin kucağında ilk geldiğinde deli gibi ağlıyordu. Ve bir yarım saat böğürerek ağladı, hiç unutmam. Ne yaptıysam sakinleştiremedim. En sonunda gelip bir fitil koydular da, öyle sakinleşti. Doktora sorduğumda, gaz koklattık, ama elini ayağını tuttuğumuz için gerildi, ondan ağladı, canı yanmış olamaz, sadece iğne yaparken canı yanmıştır, dedi. Fitilden sonra 3-4 saat ayağımda uyudu. Mızırdandıkça sallamıştım. Sonra uyandığında gayet neşeliydi. Ancak o akşam 2-3 defa hafif şiddetli ağlamaları oldu, sanıyorum çişini yaparken falan gerilmiştir pipisi, lokal anestezinin de etkisi geçtiğinden ağlamıştır. Hatta o gece şurup bile vermemiştim, eski düzeninde uyumuştu. 2 gün sonra kontrole gittiğimizde her şey yolundaydı. Ve şimdiye kadar da bir sorun yaşamadık çok şükür.

Sözün özü, ne şekilde olursa olsun, canı yanacak, korkacak, ağlayacak. Buna hazırlıklı ol. Ama yeteri kadar ilgi ve şımartma ile telafi edebilmiştik biz. Travma yaşamadı yani Yahoom gibi. Geneli öneririm. Aslında aklı erdiğinde, "anne şuram acıyor" diyebildiğinde yaptırmak mantıklı bence ama, o yaşa gelene kadar da abuk sabuk insanların çocuğumu korkutma riskini, olayın kafasında çok farklı şekilde canlanmasını istemedim ben. Bir de Onur dedi ki; tüm çocukluğum boyunca 'ben bebekken sünnet olmuşum' diyen çocukları hep kıskandım. bunun üzerine kararım kesinleşti. İyi de oldu çok şükür. Lokal yaptırmaaaaaaaaaaaaaa

PERVİN neneniz nede güzel düşünmüş..güle güle giyin cicilerinizi..Ecoş hanımada maşallah yaramzlık hepsinde mevcut..:))

yusuf beyi ark aytaktan ablamızın karyolasına geçriyoruz ..odaya yeni düzen gelicek ve uyku hayıtmada inşalah..3-4 yaşına kadar rahatça yatabileceği ve içine girip esrako gibi ayağımda sallayabileceğim kadar büyük karyolamız ..keşke park yatağı hiç almasaymışm .:(((

ben de evin düzenini değiştirmek istiyorum çok sıkıldım..üstüme üstüme geliyorlar..imkan olsa toptan herşeyi yinelemek istiyorum..arada gelirler bana böyle..zevklerim de değişiyor sürekli..
ya ben de keşke park yatak alsaymışım diyorum..neden..şimdi mecbur bi oda takımı yapıcaz..bu bebe yatağı nereye koycaz..hani park yatak olsa katlar koyarsın bi yere..mecburen vercez birilerine..2.yi de düşünmüyorum zaten..

inşallah yeni düzenin daha rahat olur canım..yusuf paşa bol bol uyusun içinde..

Mercimekim Merhaba ben 2009 temmuz annesiyim ve 25 ağustosta oğlumu genel anestezi ile sünnet yaptırdık.Bizimki biraz mecburen oldu kasık fıtığı vardı ve ameliyat olması gerekiyordu anestezi almışken sünnetinide aradan çıkaralım dedik iyikide öyle yapmışız.İkisi birden halloldu.Bende zaten sünnetini çok geciktirmek istemiyordum.Operasyon 1 saat sürdü fıtıkta olunca.Ameliyattan önce oğluma ağızdan şırıngayla bir ilaç verdiler sersemleştirdi ve sakinleştirdi o ilaç.Öyleki ameliyathanenin kapısına kadar babasının kucağında gitti oynayarak.Ben düşünüyordum şimdi nasıl ayrılacak bizden de doktora gidecek diye..ağlar sanıyordum. Asistan aldı oğlumu babasından tabi ilacın etkisiyle hiç itiraz etmedi yattı omzuna ve ilerlediler kapı kapandı....
Çıktığında uyuyordu uyanıncada hiç ağlamadı.sadece ilaçların etkisi geçtikçe ameliyat bölgesinde ve pipisinde acı hissettiği için ve ilk birkaç kere çişini yaparken çok ağladı tabi yakıyor idrar kolay değil.Serumuna iğne yaptılar ağrı kesici ve uyutucu.Onun etkisiyle bikaç saat daha uyudu.Yine uyandığında ise artık hiç canı acımıyordu idrarınıda rahatça yapıyordu.Bu arada serum verdikleri için sık sık çişi geliyor.Akşama doğruda beslemeye izin verdiler.Meyve suyu,çorba falan içip beni emince keyfi yerine geldi.Ertesi günde taburcu olduk.
İşte böyle demek istediğim genel anesteziden çok korkmayın.O kadar küçük bebekler varki doğar doğmaz ameliyata alınıyorlar ve çok ciddi operasyonlar geçiriyorlar.Asıl lokal anesteziden daha çok etkileneceğini düşünüyorum ben.Çünkü herşeyin bilincindeler artık herşeyi anlıyorlar.Tabi en doğru kararı siz vereceksiniz ebeveyn olarak.Her ne şekilde olursa olsun inşallah kolayca atlatırsınız sevgiler

şimdi SEÇİLCİM, Doruk genel anestezi ile sünnet oldu. Ancak genel anestezi dediklerSözün özü, ne şekilde olursa olsun, canı yanacak, korkacak, ağlayacak. Buna hazırlıklı ol. Ama yeteri kadar ilgi ve şımartma ile telafi edebilmiştik biz. Travma yaşamadı yani Yahoom gibi. Geneli öneririm. Aslında aklı erdiğinde, "anne şuram acıyor" diyebildiğinde yaptırmak mantıklı bence ama, o yaşa gelene kadar da abuk sabuk insanların çocuğumu korkutma riskini, olayın kafasında çok farklı şekilde canlanmasını istemedim ben. Bir de Onur dedi ki; tüm çocukluğum boyunca 'ben bebekken sünnet olmuşum' diyen çocukları hep kıskandım. bunun üzerine kararım kesinleşti. İyi de oldu çok şükür. Lokal yaptırmaaaaaaaaaaaaaa

sabah bi ara mesaneye baktım ordaysan fikirlerini alıcaktım..iyi oldu yazdığın çok memnun oldum paylaşımın için..bu durumu da sorayım bi dr.a..daha sonraki acıyı zaten çekecek dediğin gibi hazırlıklıyım buna..lokalde olsa genel de olsa bunu biliyorum.

daha önce yazdığım gibi eşimin kuzeni 7 yaşında ve olmak istemiyor..artık ne duyduysa okulda felan..kıyametler kopuyor..şu an pedogoga gidiyor çocuk...istiyorum ki hatırlamasın ama travma da yaşamasın.
.eşim de söylüyor hala unutamam o zamanı diye..şimdi diyorum keşke daha önce yaptırsaydım ama olmadı işte..akılda vardı ama olmadı..
neyse çok kafa patlattım bu konuda..senin dediğini araştıracağım..

Balkabağı tatlısı yapıyım dedimdi dibi tuttu tencerem simsiyah oldu:bbo: Bİ kısmını zor bela çıkardım ama kalanı çıkaramıyorum.. Önerisi olan bilmiyorumkismile

camasırsuyu dok beklesın herturlu yanıgı bu sekılde cıkarıorum

PERVİN neneniz nede güzel düşünmüş..güle güle giyin cicilerinizi..Ecoş hanımada maşallah yaramzlık hepsinde mevcut..:))

senın nezdınde herkese cok tskler..evet cok hassas eceye karsı..emrahla banada bırer cıft corap cıktı :)) oysakı annemın yolladıgı kolıde cogu sey banaydı :)

Mercimekim Merhaba ben 2009 temmuz annesiyim ve 25 ağustosta oğlumu genel anestezi ile sünnet yaptırdık.Bizimki biraz mecburen oldu kasık fıtığı vardı ve ameliyat olması gerekiyordu anestezi almışken sünnetinide aradan çıkaralım dedik iyikide öyle yapmışız.İkisi birden halloldu.Bende zaten sünnetini çok geciktirmek istemiyordum.Operasyon 1 saat sürdü fıtıkta olunca.Ameliyattan önce oğluma ağızdan şırıngayla bir ilaç verdiler sersemleştirdi ve sakinleştirdi o ilaç.Öyleki ameliyathanenin kapısına kadar babasının kucağında gitti oynayarak.Ben düşünüyordum şimdi nasıl ayrılacak bizden de .O kadar küçük bebekler varki doğar doğmaz ameliyata alınıyorlar ve çok ciddi operasyonlar geçiriyorlar.Asıl lokal anesteziden daha çok etkileneceğini düşünüyorum ben.Çünkü herşeyin bilincindeler artık herşeyi anlıyorlar.Tabi en doğru kararı siz vereceksiniz ebeveyn olarak.Her ne şekilde olursa olsun inşallah kolayca atlatırsınız sevgiler

teşekkür ederim önem verip paylaştığınız için..ama işte zorundalık olunca başka çareniz olmuyor..biz de o yok..durduk yere almasın istiyor küçücük bedeni..geçmiş olsun size de..allah bağışlasın yavrunuzu..

camasırsuyu dok beklesın herturlu yanıgı bu sekılde cıkarıorum
senın nezdınde herkese cok tskler..evet cok hassas eceye karsı..emrahla banada bırer cıft corap cıktı :)) oysakı annemın yolladıgı kolıde cogu sey banaydı :)

ee işte o da anne..dayanamıyor kuzusuna

Biz defneyle 2-3 aydır beraber giriyoruz WC yekaydirigubbakcemile
Havalar iyiyken hadi çiş yapalım dedğimde lazımlığına 2 kez çiş 1 kez kaka yapmıştı. Havalar soğuyunca üşümesin diye ( birazda üşengeçlik var tabi) pek ilgilenmedim.
Bakalım 18 ayı bi doldursun bişeylerin daha iyi farkına varsın, başalrız elbet..

Bu arada arkadaşlar bişey sorcam; Şeker yanığı nasıl temizlenir??
Balkabağı tatlısı yapıyım dedimdi dibi tuttu tencerem simsiyah oldu:bbo: Bİ kısmını zor bela çıkardım ama kalanı çıkaramıyorum.. Önerisi olan bilmiyorumkismile

Cif in çamaşırsulu yağçözücüsü var yeşil olan..onla bekletiyorum 1 gece..kolayca geçiyor..ya da karbonat döküyorum biraz da su o şekilde bekletiyorum..öyle de geçiyor..

NUR önlük düşüncen harika ..mustafa beyde çok datlu...
COMELY bu karmakarışık hayatına bir can daha getiriyorsun ya ne diyeyim hayırlı olsun..
ÖZGÜL bende seni merak ediyordum hayatın azı dişleri çıkmış maşallah..uyku bizdede aynı durumda..
SÜNNET mevzusuna yorumum genel anestezidir kesinlikle..
.

derya bahsettıgın karyoladan yıgenımın var cok guzel emınım daha rahat olacak oyle olunca..bende o karyolalardan alıcam donunce eger donebılırsem:) dun emraha dedım bıgun burdan donersem dahada arkama bakmam dıe..buaralar yıne sıkıldım buralardan

Aklın yolu birmiş demek -tatlicadiarzu- Aslında çocuğa yeni bir davranış kazandırma ya da yeni bir duruma adapte etmede mantık hep aynı işliyor. Adım adım yüzleştir, aşama aşama tanıt. Birlikte ol, beraber yap, cesaret ver ama onun adına yapma. Çocuk büyüyene kadar pek çok konuda düsturumuz hep bu olacak. (Bilmiş bilmiş ahkam kesmeyi sevmem ama biraz öyle oldu, idare edin sengözlerimebaksanab)
nedeek sen yaz kıymetli paylaşım bunlar..kaydirigubbakcemile3
arkadasım geldı demın ortak olmayı planladıgımız..allahım nası şık magaza duvarlara kagıtlar fılan yapmıs fotoları gosterdı ıcım gıttı konustuk bıraz nası yardımcı olabılırım dıe..kısmet deılmıs
nasip pervinim nasip..
ecenın ogunlerının yerını degıstım dunku maceradan sonra...oglen uykulu corba ıcmek ıstemedıı ıcın sut verdım bıskuvılı cevızlı corbayı uyanınca vercem nasılsa aynı ogunlerı gun ıcınde tuketıo nası ıstıosa oyle olsun
ben uyanınca çorba yatırmadan önce içerse mama veriyorum..bazen tam tersi değişiklik gibi oluyor ..
Bir arkadaşım sünnet ettirmiyor. Büyüyünce çocuk kendi karar verecekmiş,
kendini hazır hissettiğinde kendi sünnet olacakmış. :roflol: kaydirigubbakcemile3 Çok garip bir fikir gibi gelmesine rağmen bence çok da mantıksız değil. Ama geleneğimize ayrıkırı. Sünnet töreni, mevlütler, vs... olmayacak.
bu düşünce bana göre yorumsuzdur..
biliyorum o ilacı..çocuklar için şurubu var evet..büyükler için de tableti var sakinleştirici..arkadaşım çocuğu çok hırçın uyumaz etmez fecii çok huysuz bi çocuktu..çocuk dr.u vermişti arada kullanıyordu hatta ilk kullandığında çocuk saatlerce uyumuş kalmış endişelenmişti..şok olmuştum küçücük çocuğa nası verilir bu ilaç diye..ama var pediatrik atarax..
bir arkadaşım panik ataktı ve bunun hapını kullanıyordu paso uyuyordu ve acayip iştah açmıştı .küçück çocuğa sakıncalı ..bazı doktorlar hiç düşünmedne verebiliyor gerçekten
çoık duygusal bır topık olmus bugun.. Mucıze gırıp cıkmıs yazmıs, kotu oldum :(

Seçilim, korkularını, duygularını yazmıs, daha bır kotu oldum..

:( amannnn karmakarısıkk oldummm :(
olumunekankayizsmile
secilcim berkeye ilaclı film alan çekiyorduk bebekliginden beri bobrek tasları yuzunden her biri ayrıkabustu 3 yasına kadarhep uyutarak cektik ama onu uyutmakda ayrı bir zorluk
bir ilac vardı adını hatırlayamıyorum active gibib irseydi
allahım onu içindce once sarhos gibi sersem gibibir agresif birk endini etrafa atar hale geliyordu ama sonra pat diye uyuyordu
ama yani artık aneztezilerçok hafif en basıtı ben doguma bile girdigimde 45 dk sonra odamda kendimdeydim.
ben olsam uyanıkken ona o travmayı yasatmak istemezdim o aglayısları unutulmuyor inasınin içine iniyor
eskidten olsa aneztezi sakıncalı idi artık tıp da ilerledi

biz berke 3 yasına geldi artık bu ilacları çicirmeyelim film mr vs cekilirke ikna ederiz dedik. 45 dk lık kımıldamadan yatması gereken bir film cekilecekti gorumcem ben ibo ustune abandık ama abartısız 45 dk tam olarak o agladı yalvaran gozlerle bakmasının yanı sıra nolur beni birakın niye beni tutuyorsunuz nolurr hala nolur vs vs yani ay hala hatırladıkca o gunu gozlerim dolar kabus gibiydi ruzgar hos daha kuçuk eminim hatırlamaz birkaç gune unutur ama ne bilim biz ne zaman ece yi aglatsak kızsak vs o gece uyanıp aglıyor.
bizimde her ay penadur iğne maceramız böyleydi koları ben bacaklaır babsı tutardı alalhım ne zor günlerdi..hastaney giderken başalrdı ane iğnemi olucam hiç yalan söylemedim ama evet kızm mecburen giderken başalrdı ağlamaya ama en azından yalanla gidip şok olması güveninin sarsılmasındar iyidir diye hep anlattım açıladım o ağladı benim içim yandı..iğne sonrası yürüyemzdi bile mafoldumben
birazdan kahvalti edip spora gidecegim..sonra görüsürüz..:gitme:
zaten dal gibisin maşallahın var birde spora gidecem diye yazma bari alsanaalsanasmile şimdi kaç kilosun..?
ya artik uyumaya korkar oldum..her gece ayni sey..sürekli aglamakli sürekli uyaniyor ve gecede kac kere uyandigimi bile hatirlamiyorum..öyle yoruldum ki anlatamam..aslinda 4 azisida cikti..simdi neden yapiyorki anlamiyorum..bence bunu bir aliskanlik haline getirdi..:1no2:
olumunekankayizsmile
Deryam sanirim cocuklardan biri hasta yine..cok gecmis olsun canim..biri düzelse biri basliyor..a.s.
yok hastamız yok şükür geçridik..huyszu damadın uyumuyor uymuyor uyumuyor...
günaydın.. .geçmişe baktım geldim...

DERYACIM geçmiş olsun hediyemiz için çok çok teşekkür ederiz sabah sabah sevindirdin beni rabbimde seni sevindirsin..... bundan ala hediyemi olur hediyelerin en büyüğü bu haber:)))

....

SELİN kızlar ne yapıcam benya... bizim dairenin çelik kapısını açmayı öğrendi selin dün kaç kez açmış allah korusun bir anlık bi dalgınlıkla ya çıksaydı dışarı merdivenler falan var allah korusun sıkı sıkı anneme tembihledim kapılyı kilitle anne ne olur olmaz diye ama inşallah bakalım yeni birşey gelmesin başımıza.....
güze ve içten duan için AMİN canım..
kapıyı bizde açıyoruz ve bizimd ehemen merdiven var..üst taraf kilitli devamlı..
hamileyken yaptıgım monologlar geldı aklıma...kactım ben hey gıdı mucıze gadını nerelerdesın ya
temzi yürekli naif gadın seviyorum seni..Şeniz
sorma aklımda hala...gozumu kapayınca onun o aglama sahnesı gelıo cok fenayım
dun parka cıktık yogurtdunu orda yedırdım oynadık vs eve geldık patates kızarttım oda cok sever yerken bogazına kactı cıkarayım derken hopp kustu yogurduda patatesıde..sonra ufak ufak dogradım yıne verdım yedı oynaya oynaya..ama gece yanımızda uyudu ayakucumuzda..vede cok uyandı emınım etkısı vardır cocuk durduk yere tramva yasadı..
hemen etkilniyolar..:teselli:
ferfinim bunalımlardamısın beybim bende geçen gün çıkabildim anca bu buhrandan
herkeste aynı delirme durumları var maalesef...
olumunekankayizsmile
merhabalar hepinize!!!

bugün kaynanam gitti..oglum cok üzüldü ve agladi..cok düskündür babaannesine..yine bizbize kaldik..ben de üzüldüm..alismistim baya...

hayat biraz daha iyi ama cok afacan oldu..bir dakika yerinde durmuyor..en kötüsüde koltuk yada sehpa üzerlerine cikiyor ve inerken nereye bastigini bilmeden atiyor kendini..yani bir dakika yalniz birakamiyorum..:1no2:

birde abisiyle kosusturmasi var..abisini ayagina yetisecek diye tepe taklak top gibi yuvarlani veriyor..birde gülüyor üstüne üstlük..kaydirigubbakcemile3
aynı bizmkileri anlatmışsın akşam ablamız okuldan gelince aynı sahne koşturmaca düşme ağlama tekrar koşturmaca ..:emir_bebek:
ben de evin düzenini değiştirmek istiyorum çok sıkıldım..üstüme üstüme geliyorlar..imkan olsa toptan herşeyi yinelemek istiyorum..arada gelirler bana böyle..zevklerim de değişiyor sürekli..
ya ben de keşke park yatak alsaymışım diyorum..neden..şimdi mecbur bi oda takımı yapıcaz..bu bebe yatağı nereye koycaz..hani park yatak olsa katlar koyarsın bi yere..mecburen vercez birilerine..2.yi de düşünmüyorum zaten..

inşallah yeni düzenin daha rahat olur canım..yusuf paşa bol bol uyusun içinde..

bende sıkılınca ilk işim evde eşyaların yerini değişmek olur..
amin inşallah uyur ..:Saruboceq:park ayatağı ne yapacağım bilmiyorum..:uhm:

derya bahsettıgın karyoladan yıgenımın var cok guzel emınım daha rahat olacak oyle olunca..bende o karyolalardan alıcam donunce eger donebılırsem:) dun emraha dedım bıgun burdan donersem dahada arkama bakmam dıe..buaralar yıne sıkıldım buralardan

kayınvalidelerden gelen paketlerden hep banada sadece çorap çıkar oğlunda öyleya gerçi..
sıkılmışsın sen yine..birgün ordan elbette gideceksin ama gittiğinde keşke gelmeseydim demyeceğin bir zamanda gideceksin..

biliyorum o ilacı..çocuklar için şurubu var evet..büyükler için de tableti var sakinleştirici..arkadaşım çocuğu çok hırçın uyumaz etmez fecii çok huysuz bi çocuktu..çocuk dr.u vermişti arada kullanıyordu hatta ilk kullandığında çocuk saatlerce uyumuş kalmış endişelenmişti..şok olmuştum küçücük çocuğa nası verilir bu ilaç diye..ama var pediatrik atarax..

ya ama bu tarz ilaclar beyne etki ederek amaca ulasıyorlar ben mecbur kalmasam hiç vermem buyukk onismiyim ama oyle hircindiye verilebilecek seyler degil tabi bilmiyorum ne boyuttaydı dr vermis vs..

yusuf beyi ark aytaktan ablamızın karyolasına geçriyoruz ..odaya yeni düzen gelicek ve uyku hayıtmada inşalah..3-4 yaşına kadar rahatça yatabileceği ve içine girip esrako gibi ayağımda sallayabileceğim kadar büyük karyolamız ..keşke park yatağı hiç almasaymışm .:(((

normalde sallayıp oyle park yatagamı alıyordun derya ?
valla bu tarzçok rahat uyanma riskinden kurtuluyorsun uyanıyormu yataga geçirirken yusuf bilmiyorum ama ece bazen uyanabiliyor garanti oluyor boyle
sabah uyanıncada ben yataga girip kıvrılıyorum o biraz oynuyor yarım saat falan sekerleme yapmıs oluyorum haftasonları tabi

tuvalet alışkanlığını konuşmak bile şu an çok erken desem bağyanlar..2-3 yaş arası hata erkek çocukat daha geç olabliyor ..tubaya 3 yaşında alıştırdım..çünkü tam tuvalet eğitimi zmanaı şarka gittik ve sobalı buz gibi bir evde 1 yıl oturmak zorunda kalınca gecikti ..zaten telden hastalanıyordur ama işin güzel tarafı sadece 3 gün içinde hem geceyi hem gündüzü alışıp bezi bıraktık..
kesinlikle erken hiç acelem yok erken bezden kurtulmasının bana maddi yarardan baskab ir yararı oldugunu dusunmuyorum yine tuvalet yaparken biz temizliycez bizim esligimizde gidecek varsın ayda 50-60 lira bez parası vereyim modundayım kendimce.
berkeye 2 yasındaydı tam yuvaya verdik orda ogrettiler ama aksam glince ben baglıyordum altı ay kadar boyle yasadık çunku evde dinlemyior yapıyordu sonra nasıl ol dugunu bile hatırlamam kendilginden evdede baglamamay basladık yumusak geçis olmus demekki hatırlamıyorum
geceleride 5 yasına kadar falan bagladmı sabah kuru bezi alıp kaldırıyordum ama hiç ugrasamam etrafa sacılan cisler kakalar ortamı hijyen etmekle benim tarzı bu sekil :)
olayın çocuk için olacak olumsuz boyutlarını da dusunuyorum tabiki o da benim tarzımla aynı yonde allahtan rahatca ileri yasları bekliyorum

şimdi SEÇİLCİM, Doruk genel anestezi ile sünnet oldu. Ancak genel anestezi dedikleri şey, gaz koklatma olayı. Gazı koklatıp, lokal anestezi ile yapıyorlar. Ben epiduraldeyken bana şırınga etmişler öyle bir şey, Doruk'un çıktığı anı bile hatırlamıyorum, genel gibi olmuştu. Hayal meyal başımda konuşulanları hatırlıyorum.

Doruk hemşirenin kucağında ilk geldiğinde deli gibi ağlıyordu. Ve bir yarım saat böğürerek ağladı, hiç unutmam. Ne yaptıysam sakinleştiremedim. En sonunda gelip bir fitil koydular da, öyle sakinleşti. Doktora sorduğumda, gaz koklattık, ama elini ayağını tuttuğumuz için gerildi, ondan ağladı, canı yanmış olamaz, sadece iğne yaparken canı yanmıştır, dedi. Fitilden sonristemedim ben. Bir de Onur dedi ki; tüm çocukluğum boyunca 'ben bebekken sünnet olmuşum' diyen çocukları hep kıskandım. bunun üzerine kararım kesinleşti. İyi de oldu çok şükür. Lokal yaptırmaaaaaaaaaaaaaa

aynnenn berke de 10 aylıktı genel aneztezi ile tam 2 saatlik bir ameliyat oldu yarım sunnet egrilik vs duzeltildi. buyuyunce hep ben oldum dimi diye hevesle soyluyordu arkadasallır sıra sıra olacagı zaman hatırlamıyor etmiyor en guzeli. bir oglum daha olsa yeni doganken yaptırırdım.

ayy derya içim acayip oldu yavrum tuba da bu tarz tahlil tetkik igleler yasamıs kuçuk yasta
allah beterinden korusun tabi ama biz çok yıprandık berke de
ece de de bobrek tası vs olacak diye aklım çıktı simdilik herseyi normal olsa çıkardı ilerde olursa herkes gibi olabilir deniyor risk oyk hiper kalsiyum yok en azından berkedeki gibi.

sünnet konusunda bende erken yasta yaptirilmasi taraftariyim..zaten 2,5 ve 6 yas arasi pek tavsiye edilmiyor..tam cinselligi ögrendikleri cag oldugu icin ya 2,5 yasina kadar ya da 6 yasin sonra olmaliymis..ben 2 yasinda sünnet ettirmistim..genel anesteziyi gazla yapiyorlar zaten..cok kisa süreli oluyor..1-2 gün zor oliuyor sonra geciyoor zaten..

Pervin canim sen en azindan corap almissin bana o da yoktu malesef..kaydirigubbakcemile3

Deryam 53 kiloyum su an..tatilde almadimda su 1 ayda 1 kac kilo aldim..kaynanamla yedik durduk..sporu kilom icin degilde 1 yillik üyeligim var..o yüzden gitmem gerekiyor..iyide geliyor bana zaten..stresimi atiyorum biraz..a.s

Back
X