2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Eki Görüntüle 125820 Eki Görüntüle 125821 çokkk sevgi dolu mustii çokkk 2 öpmeden sonra bi tane kafasına yapıştırıo yavrunun:))
maşallahh nur kocaman olmuş yiğittt

5 yaşında anaokulu başlıyo bende 4 de gönderirim diyedüşünüyorum ama belki 3 yaşında yarım gün falan başlanabilir yada 3.5 gibi..

çok doğru gülistan.. anne olmak çok özel.. ama her anne böyle değil bence ve doğuran herkesede anne denmeli mi tartışılır diye düşünüyorum..

ah tuğbacım geçmiş olsun anlık oluyo böyle şeyler ne kadar dikkat etsende bi anlık çok geçmiş olsun..

NUR maşallah nasıl da büyümüş olmuş Yiğit gerçekten, çok da yakışıklı olacaklar çok güzel bir tablo sarıldıkları resim.
TUĞBA geçmiş olsun, pimi çekilmiş bomba gibi çocuklar kaşla göz arasında herşey bir anda oluveriyor bizim evde de.
BURCU geçmiş olsun sana da. Evet çok şirinler şu dönemde gerçekten çocuklar ama enerjimizi emiyorlar resmen eşinle aranıın düzelmesine çok sevindim.
MELTEM kusmasın başka sebepleri olabilir bence. Yedikleri mi dokunuyor, üşütmesi falan mı var acaba.
Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 125820 Eki Görüntüle 125821 çokkk sevgi dolu mustii çokkk 2 öpmeden sonra bi tane kafasına yapıştırıo yavrunun:))

ayyerim ben bunları nasıl tombik olmus ikiside masallah yaa

geçmis olsun canım sevvale ortada bırakmamak gerek bu tarz kesebilcek seyleride kalemtras in parmak keseceğini bende dusunmezdim

nur iki kuzuya da maşallah canım, yiğite sütün yaramış tombalak olmuş maşallah nazarlardan korusun Allah her ikisini de.

gerçekten nur harika bir iş başardın.Allah kolaylık versin çok şekerler
çok çok geçmiş olsun en korktuğum şeylerden biri

Tubiş
çokçok geçmiş olsun ya
ayy kıyamam yavru nasıl kesmişki kalemtraşla
parmagınımı sokmuş.
Yüz ifadesini anlattın ya gözumde canlandı yavrum benim

taze gelmiş gitmiş.
Onurla mektuplaşmanız işe yarıyor demeke.sözle yola gelmiyorsa yazıyla diyosun!!

Seboş gelmiş..
Ayyy arada aklıma geliosun neler yapıosn merak ediyorum senin afacanlar nasıllar!kendini bakıma almışsın.kolay gelsin limonkahve olayı biraz işe yarıyor bende bi süre denedimdi..

günaydın ilk günaydın mesajını bu saatde ben mi atıyorum benim pc demi sorun var dünden beri kimse gelmedi mi yani.. bişeymi oldu anlayamadım ..

günaydınn

aa kimsecikler yok
edaa ilahi ya ne olack yahuherkes birbirine küstü
tipik terkedilmiş topik işte!arada oluyor alıştık artık!

Nur maşallah yavrularına çok tatlı olmuş ikiside
helal olsun sana valla bravo ben kendimi 2 minik çocukla düşünemiyorum
kafayı sıyırırdım heralde

Tuba canım çok geçmiş olsun şevvale
ayy bir anda ne oluyorsa oluyor zaten
allaha emanet yavrularımız
benimde akşam yüreğim ağzıma geldi
misafir vardı mısır patlatmıştım
kıvanç almış mısırdan atmış ağzına
tabi boğazına takıldı başladı öksürmeye
ödüm patladı sırtına falan vurdum çocuk kızardı morardı
gözlere kan oturdu falan ben öldüm tabi o anda
sonra kusarak çıkardı ama benim ömrümden ömür gitti
ne olduysa bir anda oldu işte
o kadar da dikkat ettim mısırdan almasın diye ama kaşla göz arasında almış

Meltem sizede geçmiş olsun
sürekli kusuyorsa buketin dediği gibi altında yatan başka sebepler olabilir

günaydinlar!!

havalar yine yagmurlu soguk..tuba sevvale cok gecmis olsun..su siralar her hareketleri bir tehlike iceriyor malesef..

Ben de su siralar cok zorlaniyorum..Hayatin buldugu her türlü abul subuk seyi agzina atmak gibi bir huyu var..oglum hic yapmazdi ama Hayatta bu en üst boyutta..Allahtan yutmuyor..cigneyip cigneyip bir süre sonra kendiliginden veriyor..ama ben de ne bulsam yerden alir atardim agzima..hatirladigima göre cok ta kücük degilimdir..acaba bir hastalikmidir bu??

Sağol tazem... Mektup olayını bende çok denedim balık hafızalı kocamı 3-5 gün adam ediyor... Can huy çıkmaz ne yapalım

Geçmiş olsun canım ya bu meraklılar kaşla göz arası her şeyi yapıyorlar maalesef

Sen anlatırken ben yoruldum :26: Allah kolaylık versin araya bakımıda sıkıştırmn büyük yetenek Ben duş alacağım ona bile kaç takla atıyorum

Ece ye geçmiş olsun... Belki üşütmüştür... Bizim evin hemen arka sokağına okulun karşısına açıyoruz...

Özde de hala vazgeçmedi bu arada çizmesindeki peluşları söküp yemesine engel olamıyorum çizme ayağındaysa illa gözümün önünde olması lazım doğduğundan beri kıl saç tüy beton her haltı yiyor ya

Pika sendromu yabancı madde yeme alışkanlığı anlamına gelir. Bunun gelişme nedeni ise daha çok demir, bakır ve çinko eksikliğine bağlı olmaktadır. Kişide demir eksikliği varsa buna bağlı olarak kansızlık gelişir. Daha çok çocuklarda görülür. Toprak, kağıt, buz, ip, kireç, kum, boya gibi maddelerin yenmesi ile ortaya çıkan bir durumdur. Çocukların dünyayı tanıma anlamında her bulduğunu ağzına atması ile karıştırılmaması gereken bir durumdur. Bazen hamile kadınlarda da toprak yeme olayı ile karşılaşmaktayız. Hamilelik sürecinde demir eksikliği gelişmesine bağlı olarak bu tablo ortaya çıkmaktadır. Bulantı hissini azaltacağı düşüncesi ile toprak yenir ve buna bağlı olarak demir eksikliği oluşabilir.

Çocuklarda zeka gelişimini etkiler
Diyetisyenleri ilgilendiren kısmı ise demir, bakır ve çinko eksikliğinde sorunun oluşmamasıdır. Çocuklarda zeka gelişimi sorunlarına bağlı olarak pika sorunu gelişebilir. Kansızlık ve çinko eksikliği çocuğun zihinsel gelişiminde olumsuz rol oynayacaktır. Durumun iyi değerlendirilmesi gerekir. Aynı zamanda vücut direncinin düşmesine yol açar ve çocukta sık enfeksiyonlara açık bir durum gelişir. Tedavisinde psikolojik yönü de değerlendirilmeli, sağlıklı beslenme koşulları öğretilmeli ve doktor gözetiminde demir tedavisi uygulanmalıdır. Fark edilmediğinde genelde bu insanlarda kurşun zehirlenmesi, sindirim sistemi sorunları, enfeksiyonlar, saç yendiği için tıkanmalara bağlı acil cerrahi müdahalelere maruz kalma gibi sonuçlarla karşılaşılaşılabilir.

Deniz ürünleri tüketmelisiniz...
Demir kaynakları; karaciğer, tüm kırmızı etler, yumurta, kuru baklagiller, pekmez, siyah üzüm (taze ya da kurusu), yeşil yapraklı sebzeler ama en iyi emilim hayvansal kaynaklı besinlerden olur. Demir içeriği yüksek bir besin tüketirken o öğüne mutlaka C vitamini içeren bir salata, domates, taze sıkılmış bir portakal suyu eklemek gerekir. Çinko; deniz ürünleri, tam buğday unu, kuru baklagillerdir... Bakır; karaciğer, yumurta, kakao, kuru baklagillerde bulunmaktadır...

Bi diyetisyen için devlet hastanesinde aile hekimine tatliller için gitmiştik doktor eline yazsın diye kağıt kalem vermişti dedim kağıdı yer vermeyin sadece kağıtta değil dedim saydım... Pika olabilir dedi bende daha önce araştırıp doktoruna sormuştum o normal zamanla geçer dedi ne yapacağımı bilmiyorum

evet resmen hayalet şehir gibi olmuş topik ruhuna bi elll fatiha diyeceğiz sanırım:))

NURR resmen bittim abi kardeş resimlerien maşallah ne kadarda büyümüş yiğit tam bi yiğit olmuş adıyla yaşasın... arada oluyor hem sevecek hem dövecek kardeşlik böyle işte.. maşallah size özenmedim desem yeridir çok güzel bi tablo yapsakmı ikincileri napsak:))

MİNİKK geçmiş olsun kuzum ya cidden görünmez kaza eline aldıkları herşey bizim için tehlike arz ediyor artık...

GÜLLİİ bende bakmak isterdim gün topigine ama biz günden muafız boşuna bakıpta dahada üzülmeyelim biz niye yokuz orda diye:)))

MAVİŞ geçmiş olsun sizede ne kadar dikkat etsende kaşla göz arasında oluyor.. sizinkinin aynısını bizde yaşadık akşam allah korudu armut kaçtı selininde bogazına kızardı öğürmleye öksürmeye çalışıyor biz sırtına vuruyoruz en son çare artık ters çevirelim dediğimiz an selin çıkarmayı başardı aynen benimde ömrümden ömür gitti çok panikliyorum zaten bir daha yaşatmasın rabbim((

BURCU mektup olayıyla bazı şeylerin düzelmesine sevindim inşallah bir daha hiç gerek kalmaz bu tarz şeylere...

SELİNin yarın aşısı var bakalım napıcaz bilemiyorum canım çok sıkkın şimdiden telaşı başladı her zamanki gibi topiğin ilklerini yine biz yaşıyoruz .. yarın öğleden sonra inşallah izin alabilirim...

Toplam 8 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 5 ziyaretçi)

milkshake,yerlikaya,KORKAK 61,

yanlızları oynuyorum.. bizden kimse yok aksine 5 tane misafirimiz var ( yanlış topikte falan değilim demi bi ses verin hele ağustos anneleri :))

selamlarr

sabahtan yogundum. ece ye yeni mama sandalyesi almaya karar verdim
epeydir aklımda kuçukken de bakmıstım bir ara vazgecmistim buyuyor gerek kalmaz vs diye keske daha evel alsaymısım tepe tepe kullansaymısız.
berked en kalan peg perego mama sand vardı ablamın oglu kullandı birkaç sene sonra geri aldım ama zamanla tabi plastik kisimlari son birkaç ayda naylon kumas vs gibi yerleri yani yirtilmaya basladı elyafları çıktı elyaf kısımlara yemekler aktı kustu vs temizlenemiyor koku çıkıyor sandalyeden bana sinir geliyor pis kokulara karsı zaten hassas bir burnum var. dun aksam iboyuda ikna ettim ucuzlardan birtane alalım dedim chicco vs sart degil ki ece 7-8 aylıken alsam chicco alacaktım karralıydım sonra vazgeçtim gereksiz diye.
ayrıca 15 de bir annemde ece oraya tasıyoruz yazın berke annemde kalacak bolca sandalye ihtiyacımız olacak bizde sıkca orda olacagız aksamları çunku
ece yi baskayerde yedirmek çok zorlu ouyor kaçıyor kafa ceviriyor vs. maxima bistro diye bir marka buldum hepsiburda com dan 129 tl aldım artık sonra satarım yine diyorum :))

niye yazdım bu kadar detaylı azıcık konu olusn sayfalar ilerlesin cidden kimseler yok su anda ya inanamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…