2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın....

MİNİKİM evet aşı zamanımız geldi selin 1 ay önce doğduğu için en azından bizim geldi dün tam 18. ayımıza girdik sağlık ocağıda 18. ayda yapıyor bu aşıyı bugün olacağız inşallah sorunsuz atlatırırız...

GİZEM çocuklar ortam değiştirince alıştığı ortamı aradıkları için hırçınlaşıp mızmızlanıyorlar resmen huyları değişiyor...inşallah eve dönünce birrkaç gün sonra oda eskiye dönecek..

EVRİMM bi ara o bizimde başımıza gelmişti bilirim çok zor babaannemiz yıkamış ve büyük ihtimal sıcak suyla yıkamış çığlıkkıyamet suya girmek istememişti.. küveitninin içine koymadığım şey kalmadı en sonunda dayanamadı ama ilk hareketi kovadaki yıkama suyunu kontrol etti ondan sonra girdi küvetine sonra sorun çözüldü... inşallah sizinde en kısa sürede çözülür yoksa banyo saati işkenceye dönüşüyor...

ESRAKO yanıtladığın için teşekkür ederim bakalım bizde bugün aşı olacağız inşallah aynı markadır geçen gün tv de de vardı şu karma aşı olayı canımı sıktı bizde bugün karma aşı olacağız o yüzden sordum marka farkediyormu diye bugün öğleye kadar bakabilirsen ismine bende sağlık ocağını arayıp aynımı değilmi diye sorarım....

ÖZLEMM aşı hakkında bilgi istemişsin.. su çiçeği ve hepatit a falan özel aşıya giriyor bizimde dr. umuz su çiçeğini vurunmaya gittiğmizde 2 yaşında geleceksiniz bir daha aşıya ozaman hepatit a yapacağız dedi ama 18. aydada sağlık ocağındakini vurdurmayı unutmayın diye söylemişti.. 18. ayda sağlık ocağında karma aşı ve pnömoni yapılacakmış sanırım....

SELİN e at bulamıyoruz.. netten alacağım bu gidişle... yusuf paşa attan düşünce gözüm korkmuştu birde binmezse sevmezse diye bu güne kadar almak aklıma gelmemişti ama geçen akşam arkadaşın oğlunun atını çok sevdi üstünden inmek istemedi sallanıyor birde dehhh diyor... hemen baktım ama malesef o attan bulamadık... bu pilsanın atıydı hem sallayıor ileriye doğrudu o sallama kısmı çıkıyor tekerlekli kısmı kalıyor.. bulduk ama küçük boyu vardı bizim ardaşınki büyüktü, sonra bi tane büyük bulduk onunda ayakları sabit tekerlekleri yok... ne biçim bir yerde yaşıyoruz ya bi oyuncak bile yok((

SELİN de herşeyi kendi yapmak istiyor özgüveni çok gelişmiş kanepelere falan tırmanıyor düşecek diye elimle tutmaya çalışıyorum elimi iktiriyor ne yaparsa yapsın ona yardım etmemi istemiyor... dün gezmeye gittik arkadaşa ordada kıyamet kopardı tabaklara konulanlardan yemek istiyor ben veriyorum bi bağırıyor kıpkırmızı oluyor sıkıyor kendini daha tam olarak kaşık çatal düzgün olarak kullanamıyor kendi eline verince döküyor her yeri.. ısırıyor dediğni yapmayıncada sıkıyor kendini bizi ısıramazsa kazağını falan ısırıyor hırsını öfkesini öyle alıyor.. ne yapmam lazım bilemiyorum...

bızım burasıda aynı.ama netten sipariş gecebılırsın.bırcok sıtede var.pilsan at yaz cıkar hemen.hemde cokdaha ucuza bulursun.biznerdeyse herseyı netten ıstıyoruz ımkanlar kısıtlı burda.gecen aksam bızım gıttgımız arkadasın kızınında atı vardı aynı dedıgın gıbı ama Şevvalın pek ılgısını cekmedı.ama bısıkletlerı cok sevıyor,galıba bızde bısıklet tarzı bıse alıcaz
hepsı aynı bu bebiklerin.ŞEvvalde ölyle zaten uzunca bı zamandır tepelerde falan ama hersyı kendı yapmak istioyr.bıyere gıdınce yemegı kendı yemek ıstemesı sorun oluyor bırtek.Allahta arkadaslar ısrarla bırak nasıl ıstıyorsa yesın dıyor sonra supuruyoruz evı :)) cocuklu ınsanın halindan ancak yınede bır cocuklu anlıyor :))

günaydın.... :))
bırde Şevval şu gunlerde çıplak gezmeye merak sardı.ne corap eşofman ıstıyo.aksı gıbı kendı sıyırmayıda öğrendı,arada denk getırıyo,indirıyo pijama ne varsa.bende arada cıkarıyorum 5-10 dakka istedıgı zaman.sonra ıkna yoluyla gıydırıyorum.hergunumuz bı olay :))

ya bırde annemde oldugumuzdan beridır berABER YATIYORUZ.dogdugundan berı beraber yatmamıstık.çok guzel oluyo ama ya ayrılmazsa,eve gecınce yatagında yatmazsa dıe korkuyorum.bakalım ne olcak...

MİNİKİM sağol yorumun için evet burda bulduk aslında ama at küçüktü yine pilsan markaydı arkadaşınki büyüktü boyu nette de bakyorum onlarda burda bulduğum gibi boyu küçük arkadaş nerden bulduk boyu büyük atı çözemedim :))) küçük şehirde yaşamanın gözü kör olsun...

ŞEVVAL alışmaz merak etme havalar ilk soğuduğunda odası ısınmamıştı selinin bizde aramızda yatırdık 1 ay kadar sonra odasına yatağına geçirdik bir kaç gün sorun yaşadık ama sonra düzeldi...

topik cidden can sıkıcı olmaya başladı ok. herkes bi sebepten ötürü giremiyor anlıyorum bende evde olsam giremem selinden...işte olduğumuz için bu kadar rahat girebiliyoruz ama artık sayfalar ilerlemiyor paylaşımda bulunamıyoruz artık biz girenlerde girmeyecek bu gidişle((( herkes okuyup çıkıyor bari işte olan arkadaşlarım siz yazın bi şekilde önceden vakit buluyorduk şimdide bulalım ağustos anneleri bu kadar çabuk bitmesin (((

inşallah dedıgın gıbı olur.ayırmak zor olmaz.çünkü yenı evde odası ayrı olcak kısmetse.bakalım zaman ne göstercek.

evet hıc ılerlemıyo sayfalar.bende annemlerde olmasam bukadar sık gıremezdım.Şevval hıç müsade etmıyor pcnın acılmasına.hemen saldırıyor ,tuşlarına ba4sıyor süreklı

kuzum nerden çıkardın ucretsiz yaptırdıgımızı. bizim tum aile olarak ozel saglık sigortamız var gunes sigorta asılarımızda police kapsamında asıların %80 ini sigorta karsılıyor ben %20 sini oduyorum devletle bir ilgisi yok ucretsiz de degil sadece ozel sigorta oduyor buyuk kısmını.
sadece verem asısıydı sanırım develet ozel dr larada isimlerle yolluyor hasta isimleri ile mi ne sayı ile o ucretsiz onun haricinde hersey ucretli

aaa ama evet daha aşı vaktı gelmemıskı,biz henuz 17 aylık degılmıyız.aşı 18.ay dıe hatırlıyorum.yanı şubatta,dogru hatırlıyomusum zaten.Esrako erken mı yaptırdın sen aşıyı

valla ben dr ne derse ne zaman neyi yaparsa ona bırakıoyurm sıkı takipte adam sonuçta diye ben kendim ordan burdan bakıp takip etmiyorum biz 15, ayda pnomokok olduk 17 de de karma yı olduk 2 yasına kadar ası yok dedi

:)) oyle bir geçer zamankiye basladım bastan izliyorum her oglen yuruyus yaparken hem oyalanmıs oluyorum tum arkadaslarım izliyor ben izlememistim 9. bolumdeyim su an daha anı yakalayamadım :)
yahu ozlem deli olcam 75,4 e takıldı tartı baskaları tartılmasa bozuld diycem yani rakama takıldı bu sabah ustune ustluk 75,6 cıktım kafayı yemek uzreyim spor yapıyorum diye vucut sıkılıasıyor kilo mu tutuyor vs bilmiyorum diyeti bozmuyorum bu sekil her zaman kilo verdim ki baslarkende verdim 1,5 kilo hemen hızla sonra noldu anlamadım ben yaa bir hafta boyunca tartılmıycam bu sefer diyet motivasyonum kaçıyor çunku

alah allah neden oldu acaba
gizem e de ankarada bu sorun olduguna gore mekan degisikliginden kaynaklı olabilirmi
valla yazılanları okuduysan aklıma daha cazip birsey gelmiyor sizlerde soyunup aynı anda falan girseniz vs diycem denedik diyceksin kesin :)

canım ya mesajını yeni gordum ama bugun ece annemlerde temizlik var bizde ve ası kartı cantasında kalmıs canta da orada simdi banu olsaydı ac karneden oku bana markayı bul vs derdim ama hatun anlarmı bilmiyorum ası kartından arka sayfalardan tarihe bakaca ası markasını bulcak falan pek ihtimal vermiyorum ama zaten saglık ocagnda yaptırıyorsun marka baska ise benimkiyle yaptırmayacak degilsin heralde sonuçta herkes orda yaptırıyor ben sana daha sonra bakıp mutlaka yazarım markasını

minnak senin
"ayy aşı zamanımı gelmiş unutttum"
"ayy yok ya zamnı değilmiş"
diye başlayan cümlelerine koptum..
ilahi çok tatlısın ya.
pembe nanak:9mucks

babylerdeki banyo korkusus ;

bizde yaşamıştık.hemde gizemin anlattııgı gibi yakama koluma sımsıkı sarılıp nasıl aglıyordu.
biz çok sevdiği fatih abiside yanımızdayken en sevdiği oyuncak araba vs yi sanki yanlışlıkla olmuş gibi atık suya .afik düşen bişeylere çok gülerde.
sonr aglamayı bırakıp gülmeye başladı öylelikle cıp cıp falan dye alıştı şükürler olsun.

güldüğü şeyleri yapmaya çalışın.
aklıma bişeygelmiyor.hatta biz afikin deniz ve havuz videolarını izlerken banyo yaptırmayı bile denemiştik ama olmamıştık.

aşılardan devletten bahsetmişken aklıma geldi
bilmeyenlere söyleyin etrafınızdaki..

hastanelerin acil bölumleri artık ücrestiz.
özellerde bile
sgk guvencesi olmayanlara bile.
devlet özel farketmeden..

topikdeki bu sakinliğe gelince..

bebiklerimiz artık bıraktıgın yerde durmuyorlar hep ilgi oyun istolar.ve onlar uykudayken ancak yemek ev topla mutfak topla derken vakit geçiyor.temizliği hiç saymıyorum bile.

ama arada fırsat bulup girmeye çalışıyorum
hiç bi zaman eskisi gibi olmıcak bu topik kabullenmek lazım serzeniştebulunmak fayda etmez.
istemek lazım bide.
yani sevmek lazım.
sevgi olunca insan merak eder arkadaslarım nasıllar beni merak etmişlerdir girip bişeyler yazyım falan der.

özellerde bile

aa nasıl yani gullu ne zamandan beri var bu uygulama
ablam daha geçenlerde gitmis ozel hast ye ssk larıda yoktu o ara 18 yas altı çocuklara gunduz ozel hastaneler ucretsiz bakıyord a gece olmaz demisler hatta nobetci drcagırma fiyatı normal muayne ucretlerinin ustundeymis turkiye hast den bahsediyorum bu arada. çok yeni bir uygulama mi bu konuyla ilgili ne biliyorsan yazarsan sevinirim ablama ileteyim.

aynen sevmek gerek baglılık gerek
zorla sevgi istenmez ilgi beklenemez.
ama biz bize az oz sekilde yillarca gotuturuz diye dusunuyorum.

canım özel sıgaortanız oldugu ıcınmı bılmıyorum ama yenı yasaya göre özel hastanelerde bıle su cıcegı hepatıt a ve rota harıc hepsı ucretsız die bıılıyorum.zaten artık butun cocuklar 18 yasına kadar sıgortalı.

Son düzenleme:

özellerde bile

ben aşılarıda ücretsız dıe bılıorum.aklımda öle kalmıs.özel hastanede bıle devletın ödedıgı aşılar bulunuyormus.ama yanlısda bılıyor olabılırım.o yuzden Esrakoda ücret ödememıstır yazdım ama ödüyormus :))

acıllerle ılgılı yasa yenı cıktı ama devletten bagımsız calısan hastanelerde var.onlardan bırıdır belkı

resimlere yorum yazan hirkese tşk ederimmmmm

minnakımmm şevvalime çok geçmiş olsun kuzum yaaa
efrimim bizde mustiyi ateşlendiğinde ılık duş aldırdığımızda banyoya girdiği an ağlıyordu sonra sonra alıştı tekrar umarım kuzeyimde alışırda seni zorlamaz annesi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…