bızım burasıda aynı.ama netten sipariş gecebılırsın.bırcok sıtede var.pilsan at yaz cıkar hemen.hemde cokdaha ucuza bulursun.biznerdeyse herseyı netten ıstıyoruz ımkanlar kısıtlı burda.gecen aksam bızım gıttgımız arkadasın kızınında atı vardı aynı dedıgın gıbı ama Şevvalın pek ılgısını cekmedı.ama bısıkletlerı cok sevıyor,galıba bızde bısıklet tarzı bıse alıcazSELİN e at bulamıyoruz.. netten alacağım bu gidişle... yusuf paşa attan düşünce gözüm korkmuştu birde binmezse sevmezse diye bu güne kadar almak aklıma gelmemişti ama geçen akşam arkadaşın oğlunun atını çok sevdi üstünden inmek istemedi sallanıyor birde dehhh diyor... hemen baktım ama malesef o attan bulamadık... bu pilsanın atıydı hem sallayıor ileriye doğrudu o sallama kısmı çıkıyor tekerlekli kısmı kalıyor.. bulduk ama küçük boyu vardı bizim ardaşınki büyüktü, sonra bi tane büyük bulduk onunda ayakları sabit tekerlekleri yok... ne biçim bir yerde yaşıyoruz ya bi oyuncak bile yok((
hepsı aynı bu bebiklerin.ŞEvvalde ölyle zaten uzunca bı zamandır tepelerde falan ama hersyı kendı yapmak istioyr.bıyere gıdınce yemegı kendı yemek ıstemesı sorun oluyor bırtek.Allahta arkadaslar ısrarla bırak nasıl ıstıyorsa yesın dıyor sonra supuruyoruz evı :)) cocuklu ınsanın halindan ancak yınede bır cocuklu anlıyor :))SELİN de herşeyi kendi yapmak istiyor özgüveni çok gelişmiş kanepelere falan tırmanıyor düşecek diye elimle tutmaya çalışıyorum elimi iktiriyor ne yaparsa yapsın ona yardım etmemi istemiyor... dün gezmeye gittik arkadaşa ordada kıyamet kopardı tabaklara konulanlardan yemek istiyor ben veriyorum bi bağırıyor kıpkırmızı oluyor sıkıyor kendini daha tam olarak kaşık çatal düzgün olarak kullanamıyor kendi eline verince döküyor her yeri.. ısırıyor dediğni yapmayıncada sıkıyor kendini bizi ısıramazsa kazağını falan ısırıyor hırsını öfkesini öyle alıyor.. ne yapmam lazım bilemiyorum...
MİNİKİM sağol yorumun için evet burda bulduk aslında ama at küçüktü yine pilsan markaydı arkadaşınki büyüktü boyu nette de bakyorum onlarda burda bulduğum gibi boyu küçük arkadaş nerden bulduk boyu büyük atı çözemedim :))) küçük şehirde yaşamanın gözü kör olsun...
ŞEVVAL alışmaz merak etme havalar ilk soğuduğunda odası ısınmamıştı selinin bizde aramızda yatırdık 1 ay kadar sonra odasına yatağına geçirdik bir kaç gün sorun yaşadık ama sonra düzeldi...
yerlikaya bebegıne gecmıs olsun .sankı bu 6.hastalık bu topıkte bı kac bebegın basına gelmıstı dıe hatırlıyorum. neyseki atlatmışsınız.
Sibelcim asılarda bı fark olacagını sanmıyorum çünkü Esrkoda ücretsız yaptırıyor,budurmda onuda devlet gönderiyor.eger ücret ödeseydı belkı fark olabılırdı.
aaa ama evet daha aşı vaktı gelmemıskı,biz henuz 17 aylık degılmıyız.aşı 18.ay dıe hatırlıyorum.yanı şubatta,dogru hatırlıyomusum zaten.Esrako erken mı yaptırdın sen aşıyı
Dilek atlmışım sanırım görmedim geçmiş olsun Kıvanc a off o duyguyu çok iyi biliyorum başıma geldiğinde evde tektim hemde... Bütün bebiklerimizi Allah korusun ben kendim yemek verirken boğuluyordu az kalsın
Özde nin de şu lekelerden falan vardı sağlık ocağı alerji demişti doğum gününe yakın hatta foto koymuştum deniz alerjisi dedi hatta bütün doktorlar alerji dedi o dönem netten araştırırken buldum o hastalığı benekler ona mı benziyor diye ama doktor değil dedi 3 dr da alerji taşhisi koydu ama neye diye sonra oturup özellikle salata tabağını önüne çekip didikliyorÇatalı veriyorum neyakalarsa götürüyor
Sanırım Kuzey e sıcak su falan degdırdık galıba.. 18 aydır banyo yapmaktan buyuk keyıf alan cocuk artık yıkanmak ıstemıyor.. resmen katıla katıla aglıyor ve yıkayamadan cıkarıyoruz.. ne yapacagımı bılemıyorum, ellı tane sey okudum sacma sapan onerıler.. sevdıgınız oyuncaklarla yıkayın onerısınden baska bısı yok.. da karsımdakı bunları yutacak kadar bebek degıl artık.. cok uzgunum, sıkıntılıyım, kırk yıl dusunsem aklıma gelmezdı
Salonun ortasına bıle tüm edavatı kurduk, yok adam sudan korkmus bellı.. ben banyoyu yadırgıyor sanmıstım..
günaydın....
dönüşüyor...
ESRAKO yanıtladığın için teşekkür ederim bakalım bizde bugün aşı olacağız inşallah aynı markadır geçen gün tv de de vardı şu karma aşı olayı canımı sıktı bizde bugün karma aşı olacağız o yüzden sordum marka farkediyormu diye bugün öğleye kadar bakabilirsen ismine bende sağlık ocağını arayıp aynımı değilmi diye sorarım....
ocağında karma aşı ve pnömoni yapılacakmış sanırım....
aşılardan devletten bahsetmişken aklıma geldi
bilmeyenlere söyleyin etrafınızdaki..
hastanelerin acil bölumleri artık ücrestiz.
özellerde bile
sgk guvencesi olmayanlara bile.
devlet özel farketmeden..
topikdeki bu sakinliğe gelince..
bebiklerimiz artık bıraktıgın yerde durmuyorlar hep ilgi oyun istolar.ve onlar uykudayken ancak yemek ev topla mutfak topla derken vakit geçiyor.temizliği hiç saymıyorum bile.
ama arada fırsat bulup girmeye çalışıyorum
hiç bi zaman eskisi gibi olmıcak bu topik kabullenmek lazım serzeniştebulunmak fayda etmez.
istemek lazım bide.
yani sevmek lazım.
sevgi olunca insan merak eder arkadaslarım nasıllar beni merak etmişlerdir girip bişeyler yazyım falan der.
kuzum nerden çıkardın ucretsiz yaptırdıgımızı. bizim tum aile olarak ozel saglık sigortamız var gunes sigorta asılarımızda police kapsamında asıların %80 ini sigorta karsılıyor ben %20 sini oduyorum devletle bir ilgisi yok ucretsiz de degil sadece ozel sigorta oduyor buyuk kısmını.
sadece verem asısıydı sanırım develet ozel dr larada isimlerle yolluyor hasta isimleri ile mi ne sayı ile o ucretsiz onun haricinde hersey ucretli
nı
aşılardan devletten bahsetmişken aklıma geldi
bilmeyenlere söyleyin etrafınızdaki..
hastanelerin acil bölumleri artık ücrestiz.
özellerde bile
sgk guvencesi olmayanlara bile.
devlet özel farketmeden..
aa nasıl yani gullu ne zamandan beri var bu uygulama
ablam daha geçenlerde gitmis ozel hast ye ssk larıda yoktu o ara 18 yas altı çocuklara gunduz ozel hastaneler ucretsiz bakıyord a gece olmaz demisler hatta nobetci drcagırma fiyatı normal muayne ucretlerinin ustundeymis turkiye hast den bahsediyorum bu arada. çok yeni bir uygulama mi bu konuyla ilgili ne biliyorsan yazarsan sevinirim ablama ileteyim.
aynen sevmek gerek baglılık gerek
zorla sevgi istenmez ilgi beklenemez.
ama biz bize az oz sekilde yillarca gotuturuz diye dusunuyorum.
minnak senin
"ayy aşı zamanımı gelmiş unutttum"
"ayy yok ya zamnı değilmiş"
diye başlayan cümlelerine koptum..
ilahi çok tatlısın ya.
pembe nanak:9mucks
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?