2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar,16,5 aylık bir bebeğim var.hastalandı ve çok zor bir hafta geçirdik.sizinle paylaşmak istedim çünkü hiç bilmediğimiz bir hasatlıktı.6.hastalık diye birşey.aniden ateşi çıktı hiçbir şikayeti yokken,ateş düşürücü vermeme rağmen düşmedi,soğuk suyla kollarını bacaklrını,yüzünü yıkadım düşmedim ve havale geçirdi.bunların hepsi yarım saatte oldu.antibiyotik iğne olduk 5 tane.2gün sonra burunakıntısı öksürük ve inatla düşmeyen ateş.1 hafta dolduğunda.bütün bedeninde kırmızı döküntüler oluştu.tekrar doktora gittik meger 6.hastalıkmış.boşuna antibiyodik almışız.5 doktora gösterdik hiç biri bilemedi.sadece ateş düşürücü kullanıp ılık duş aldırmak yeterliymiş.benzer şeyler yaşarsanız doktora bu olasılığı hatırlatın,çünkü onların aklına gelmiyor.bebeğim boşu boşuna üzüldü,iğne oldu.

oglen sinir oldum ustmu giyindim kosu bandını actım dizimi actım pc de hoparlor taktım birde aksam pc sesi yetmyor kosu bandının sesi ile duyamıyorum vs hoparlorleride actım ki onlarında kabloda temassızlık var kabloyla iki saat oynadım ayarladım tam falan yuruyorum pat internet kesiliyor ki tum gun oglene kadar oturdum hiç kesinti vs hiç olmaz zaten. ay deli oldumi ndim çıktım kosu bandından internet kablosuna bakıyorum itip kakıyorum ece mi elleldi vs salonda tv nin yanında splitter çunku bantladım duvara vs napsam olmadı uç dk da bir hat gidioyr tekrar geliyor bazen iki dk gelmiyor ogle tatili bitmek uzre ben ne yurudum nede dizi izleyemedim in çık kablo bakmakla geçti ve vazgectim yurumekten ogle tatili bitmeden internet sorununu halledeyim diye sonra indim hersey normale dondu az evel gorumceme msn den anlattım elk agır gelip modem kendini anlık dever dısı yapıyor vs olabilir dedi hiçç aklıma gelmemisti dizi izledgim internet sitelirenile ilgisi varmıdır vs diye aptal aptal yorumlara basvuruyordum simdi birazdan deneme yapacagım kosu bandını vs acıp teknik olarak kafası yatkın olan ların yorumları varsa yazıverin bari de :) topik canlansın boylelikle

yerlikaya selam çok geçmis olsun oncelikle
6. hastalık çok bilinen bir hastalık gibime geliyor çunku benim ikinci çocugum bu ve etrafımda bolca çocuklu arkadasım var hepimiz biliriz. hangi ildesin hangi hast dr ları bilemedi bilmiyorum ama talihsizlik olmus neyseki kalıcı bir kusur vs sorun yok bosa içctigi antibiyetik varsın olsun

ESRAKO güle güle kullanın mama sandalyesini iyi yapmışsın tabiki sonuçta bir aylık bi ihtiyaç değil 1 sene kadar daha ihtiyacımız olacak sanırım...

ESRAKO cidden çok sıkıcı bi durum aksilikler üst üste gelmiş ama malesef teknik olarak hiçbir fikrim yok keşke yardımcı olabilseydim...

YERLİKAYA hoşgeldin.. allah şifa versin bebeğine geçmiş olsun.. genelde 2-3 gün düşmeyen yüksek ateş olduğunda bu hastalıklardan şüpheleniyorlar ama neyse geçte olsa farkedilmiş rabbim bir daha yaşatmasın....

ESRAKO geçen hafta dr. kontrolüne gittiğinizde siz karma aşınızı olmuşmuydunuz?? peki bu karma aşı ne adını falan hatırlıyormusun, sizin niye dr. yapıyor neden sağlık ocağına yaptırmıyorsunuz, size yapılan aşının sağlık ocağındakilerden bi farkı var??? ne çok soru sordum kusura bakma :))

sağolun arkadaşlar,izmirde oturuyoruz devlet ve çocuk hastalıkları hastanelerine gittik.ama artık iyi bir doktor bulmam gerekiyor.önerileriniz varsa yazın lütfen.

hatirlarsaniz Hayatta 6 aylik felanken yaklasik 2 hafta yüksek atesle gezmisti..doktorlar virüs var dedi ve sadece agri kesiciyle ancak 2 hafta da düzeldi..acaba o da mi 6. hastalikti???

Bir yere gitme birşey soracağım sana ben yazana kadar falan çıkarsın kaçırmayayım seni:)))

canım ben hep masa basında oturuyuorum aslında bir yere kaçmıyorum :) arada ekranı kapatıyorum ekranımda bir suru pencere acık olunca kalabalık etmesin yazan vs yok olunca kapatıyorum arada tekrar acıyorum sen sor sorularını bana her zaman ben mutlaka gorurum yarım saat içinde

canım biz ozel dr a gidiyoruz çunku o yuzden saglık ocagi ile isimiz yok bir farkı oldugunu sanmıyorum asılar devlet bakanlıgı onaylı ama marka vs farklı olabilirmi bilmioyrum ben hiçsaglık ocagına gitmedim ordaki proseduru de bilmiyorum ne ası yapılır ordakiler nelerdir vs.
karma ası olduk evet son gidiste markasına ası kartından bakmam gerek dr oraya isliyor.

hatirlarsaniz Hayatta 6 aylik felanken yaklasik 2 hafta yüksek atesle gezmisti..doktorlar virüs var dedi ve sadece agri kesiciyle ancak 2 hafta da düzeldi..acaba o da mi 6. hastalikti???
sizde dokuntu olmusmuydu peki ozgul ?

evet ya olmustu iste...kac tane doktor gezdik sadece enfeksiyon kapmis yapacak birsey yok dediler..tamam gercektende yokmus ama bu hastalik bize de hic söylenmedi..hastalik gecerken döküntü oldu..atesten sonra olmasi normal dediler...yavrum belkide ayni hastaligi gecirmisti..günlerce ugrasmistik..hergün doktor hergün doktor...

yerlikaya bebegıne gecmıs olsun .sankı bu 6.hastalık bu topıkte bı kac bebegın basına gelmıstı dıe hatırlıyorum. neyseki atlatmışsınız.

Sibelcim asılarda bı fark olacagını sanmıyorum çünkü Esrkoda ücretsız yaptırıyor,budurmda onuda devlet gönderiyor.eger ücret ödeseydı belkı fark olabılırdı.

aa buyuk ıhtımelle ozaman sizde 6.hastalık gecırdınız.döküntü oldugu halde nasılda anlamadılarkı,entrresan.ama neysekı ıcmenız yada yapmanız gereken bıse yokmustu.bı ates düşürücüyle hallolan bıseymıstı.

aaa ama evet daha aşı vaktı gelmemıskı,biz henuz 17 aylık degılmıyız.aşı 18.ay dıe hatırlıyorum.yanı şubatta,dogru hatırlıyomusum zaten.Esrako erken mı yaptırdın sen aşıyı

Son düzenleme:
Dilek atlmışım sanırım görmedim geçmiş olsun Kıvanc a off o duyguyu çok iyi biliyorum başıma geldiğinde evde tektim hemde... Bütün bebiklerimizi Allah korusun ben kendim yemek verirken boğuluyordu az kalsın
Özde nin de şu lekelerden falan vardı sağlık ocağı alerji demişti doğum gününe yakın hatta foto koymuştum deniz alerjisi dedi hatta bütün doktorlar alerji dedi o dönem netten araştırırken buldum o hastalığı benekler ona mı benziyor diye ama doktor değil dedi 3 dr da alerji taşhisi koydu ama neye alerjisi vardı çözemedik tabii :26: Geçmiş olsun yerlikaya... Havaleden çok korkuyorum :18:
Esra talihsizlik olmuş ne dizisiydi merak ettim hep sen mi edeceksin ? Hadi ha gayret gel yamacıma bu sabah tam 69 du ama tartıda o rakamı görünce şımarıp saldırdım bugün 3 tabak makarna ve bir gofredo sapıttım 68 i bile görmüştüm halbuki pis boğazlığımdan çıktım yine 67 yi görsem hamile kaldığım kilo Mama sandalyeniz hayırlı olsun Özde ye boşa aldık öyle salonun kenarında boş yere yer işgal ediyor... Masada bir sandalyeyi ona tahsis ettik ben daha sofrayı tam hazırlamadan dayanamıyor babasının elinden tutuyor yattığı koltuktan kalkana kadar ıhh ıhh yapıp duruyor babası kalkınca bir sevinç bi heyecan masaya getirtiyor kollarını kaldırıyor sandalyeme koy diye sonra oturup özellikle salata tabağını önüne çekip didikliyor Çatalı veriyorum neyakalarsa götürüyor

Ya ben aşılar hakkında bir şey bilmiyorum doktor bize en son su çiçeği yaptı sonraki aşı 2 yaşında dedi sanki öyle hatırlıyorum biri beni bilgilendirebilir mi acaba rica etsem ? :44:

Sanırım Kuzey e sıcak su falan degdırdık galıba.. 18 aydır banyo yapmaktan buyuk keyıf alan cocuk artık yıkanmak ıstemıyor.. resmen katıla katıla aglıyor ve yıkayamadan cıkarıyoruz.. ne yapacagımı bılemıyorum, ellı tane sey okudum sacma sapan onerıler.. sevdıgınız oyuncaklarla yıkayın onerısınden baska bısı yok.. da karsımdakı bunları yutacak kadar bebek degıl artık.. cok uzgunum, sıkıntılıyım, kırk yıl dusunsem aklıma gelmezdı

Salonun ortasına bıle tüm edavatı kurduk, yok adam sudan korkmus bellı.. ben banyoyu yadırgıyor sanmıstım..

aynı şeyı dun 2.kez yasadık.sudan cıkmayan cocuk kıyametı kopardı. banyo yapmak istemedı.zor ıkna ettık.duş almayı sevmıyo ama kuvetıne gİRMEK İSTEMEDI.BEbeklerını yıkadık bı guzel en son aglaya zırlaya gırdı kuvete.sonra cıkmak ıstemedı o ayrı.

ya allah allaaahhhh !!! hepsi aynı anda aynı şeyi yapıyor bu bebelerin! ben şimdi ankaradayım ya, suya banyoya deliren, yer zaman mekan fark etmeyen çocuk, burda banyo yapmak istemiyor! kıyamet kopuyor. kollarıma boynuma sarılıyor beni al diye. denemediğim şey kalmadı. halbuki daha kasımda burdaydık ve hiç böyle bir sorun yoktu. acaba eve dönünce ne olacak merak ediyorum. durum burası ile mi ilgili yoksa genel mi bilemiyorum. zaten ada son 1 haftadır acaip huy değiştirdi. tanıyamıyorum çocuğumu. herşeyi ağlayarak istiyor, istediği yapılmayınca kıyamet kopuyor. en ilginci de insanlardan kaçmaya başladı. kendisini sevmek isteyene vurmaya filan kalkıyor, asabiyet yapıyor. bunun sebebi bu aralar herkese sarılmak ve öpmek isterken dayak yemesi de olabilir tabi.. çocuk büyük ayrımı da yapamadığından henüz.. ya nasıl toplıycam ben bu çocuğu dönünce bilmiyorum. umarım bir dönemdir ve geçer.. hepimiz için..

günaydınn

aa kimsecikler yok
edaa ilahi ya ne olack yahuherkes birbirine küstü
tipik terkedilmiş topik işte!arada oluyor alıştık artık!

:) bilemedim gülistan hiç böle görmedim de ben burayışaşkınıım :))

dilek boğazına bişey kaçınca öksürerek onu dışarı atmaya çalışır ama sen sırtına vurarak onu aşağı göndermeye çalışırsın aklında olsun böyle olunca sırtına vurma ters çevir öyle vur yada baş aşağı olacak şekilde.. hatırlatmak isterim..

biz geçirdik 6. hastalığı ama bizim doktorumuz hemen tahmin etti zaten kırmızı döküntüler olmadan kesin 6. hastalık denilmiyor o yüzden bekledik çok şükür kazasız atlattık.. 5 doktorun bilememsi çok enteresan şansızlık olmuş neyseki atlatmışsınız geçmiş olsun..

2 hafta sürmüyo 6. hastalığın ateşi 4-5 gün ateşsonra kızamık gibi döküntüler oluyo.. o değildir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…