2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

geç yazıyorum yağız kendini baktırıyor hezamanki gibi.kolidorda gezmk istiyor.oturduğum an yaygarayı koparıyor

geç yazıyorum yağız kendini baktırıyor hezamanki gibi.kolidorda gezmk istiyor.oturduğum an yaygarayı koparıyor

aynı canım şevvalde öyle,eger gezınıyıorsak bı oturayım koğpartıyor yaygarayı.sankı evde gezıntıye degılde keşfe cıkıyoruz,bayılıyorum o bakıslarına.resmen herseyı kafasınaa kazırcasına incelıyor dikkatlıce bakıyor.gözlerını acıyor kocaman kocaman,ayy içime sokasım gelıyor nekadar yorsada.ama tabı zaman zaman sırtık kopuyor malüm göğüslerde kocaman bırde 6 kılo bır bebkler saatlerce ayakta kalmak yoruyor insanı,şükür daldı öğlen uysununa 2 saattır delıksız uyuyor aman maşşalahh

buarada 2.aylık kontrolumuzde bebısımın kılosu cıplak olarak 6200 gr boyuda 60cm geldı.doktorgelısımı iyi dedı.ilk ay 1300 2.ay 800 gr aldık.bakalım 3.ay ne olcak

esra tırnak kesme olayına bende cevap vermiştimya hemide ilk gün kız bi, bak istersen ayakları rahat kestim elleride uyurken kesin daha rahat diye yazmıştımlmaz::umursamaz:

bu gadınlar geceyi yine geyikle geçirmişler ben sizi okurken koltukdan düşüyordum bee. bissürü alıntı yapmıştım sonra bi baktım nerdeyse bir sayfa tutar yaptıgım alıntılar bende kısaca özetle geçeyim dedim.

ama harbi elif bile zivanadan çıkmış evrim taze ve esra didomla beraber muhteşem 4 lü olmuşsunuz..

inanılmaz birşey oldu gezinirken koynumda uyuya kaldı hemen yatırmadım tadını çıkardım biraz.diyorum ya huyun suzluğundan böyle şeylerin tadını çıkaramadım hiç.ancak yarım saate kadar uyanır yemek saati geliyor.şu oyun halısı almak farz oldu hafta içi bi bakmam gerek olmazsa internetten sipariş vereceğim bende.

vucudum kalas gibi oldu biraz esnetme hareketleri yapmam lazım yağızım uyurken 5 dk müsade.

yavv esram soracam unutuyom,kuzum ya sız gece uyumuyonusmu yaa,maşşalah muhabbetın dıbıne vuruyosunuz,ee bebıkler uyrken siz lak lak yapıyosunuz sabaha zombı olmuyonusmu yavff.ben dungece 1.5da yattım kızım gece 2 kere emmeye kalktı sabahta herzamankı saatını şaşmadan 8ı bıraz gecerken uyandı.ayy uykumu alamadım gıbı geldı.siz maşşalah 2.5da nettesınız.terukklarımı sunuyorum sizlere.başka bişi demiyorum fallaaaa

yusuf mama yemeyi reddediyor yardım kızlar ....
iki gecedirde ayaktayız gaz problemimiz hortladı geceler haram oldu gündüzde hep kucakta mız mız karnı davul gibi yavrunun metsil nurse her fırsata vermeye başaldım resmen kakamızıda 1 kere yaptık

Uzunca bir aradan sonra merhabalar herkese..
Ne buluşmaya gelebildim, ne de siteye girebildim bir süredir, çünkü bebeğim yeniden hastalandı :sinifsinif: Kan tahlilleri, idrar tahlilleri,ultrasonlar ve en son voiding çekimi ile hastalığının tanısı kondu. Vezikoüreteral Reflü..
Yani idrar kesesinden böbreklere idrar kaçışı oluyor ve bu da sıkça ateşli idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyor.
Tedbir alınmaz ise ilerleyen dönemlerde böbrek hasarına ve böbrek yetmezliğine kadar gidebiliyormuş Allah korusun.
Çok şükür hastalık çok ileri boyutlarda değil, hastalığın derecelendirmesi var, en son derece 5, kızımdaki reflü derecesi 2.. 4 ve 5.derecelerde ameliyat olması gerekiyormuş, ama bizimki 2.derecede reflü olduğundan şimdilik 1 yaşına kadar koruyucu antibiyotik tedavisi uygulayacağız. Her gece yatmadan önce düşük dozda antibiyotik alacak. İnşallah bu sayede enfeksiyonun tekrarlamasını engellemiş olacağız.
Bu hastalık yeni doğanların %30 luk bir kısmında görünüyormuş. Ve bir çok çocukta 2 yaşına kadar yapılan tedavi ile yok oluyormuş.

Doktorların söylediğine göre biz şanslıymışız erken teşhis edildiği için. Bir çok çocukta idrar yolu enfeksiyonu sıkça tekrarlar ama kendini ateş ile belli etmez ya da çocukta var olan ateş, yanında başka hastalıkları düşündürür ve idrar yolu enfeksiyonuna yönelik tedaviler uygulanmazmış. Bu da kısa sürede böbrek hasarlarına sebep olurmuş.

Bunları uzunca yazıyorum çünkü herkesin bu konuda bilgisi olsun istiyorum. Özellikle kız bebek anneleri, doktorları ile konuşup, hiç bir belirti vs olmasa bile, en azından bir defaya mahsus idrar tahlili ve idrar kültürü yaptırın. Allah korusun, gerçekten çok ızdırap verici ve bebeklerde çok zor tedavi edilen bir hastalık bu..

Artık evimizdeyiz kızımla, şimdilerde iyi çok şükür, keyfi yerine geldi. Allah bir daha yaşatmasın, kimseye hastalık dert vermesin inşallah.

yaw birşey soracağım çoğu kişi mama yedirmeye başlamış.ben anne sütünden başka bişey vermiyorum su bile vermedim.süt yetmediği içinmi başladınız.ben 8 ay hiçbirşey vermemeyi düşünüyorum.birde bebieğinizin kabızlığı için bizimde kabız yapmayan gıdalar tüketmemiz gerek ben etkisini gördüm

ben kaçırdım sen bebeğini anne sütüylemi besliyorsun...biz mama yiyoruz (bu günlerde onuda reddediyor tabi)
yusuf'un 3. ay kontrolünde kilosu 7050gr boyda 63 cm çıktı çok kilo almış dedi her gittiğimde canımı sıkıyorlar doktor bişey demiyor ama sağlık ocağında moralimi bozup gönderiyorlar ....

Çok geçmiş olsun ....

ben doğduğundan beri anne sütü +mama veriyordum sonra direk mamaya geçtik mecburen sütüm artmadı ...birde araya taşınma ve bazı stresli ailevi mevzular girdi sütüm iyice gitti ...
o yüzden mama veriyorum

canım cok buyuk gecmıs olsun.neysekı doktorun dedıgı gıbı erken teshısın önemini bıkez daha anlamıs olduk.inşallah tekrarlamaz.cokmu kusuyordu siz oyuzdenmı gıttınız yoksa hep atesımı yukselıyodu

senın bebıs 3 aylıkmı oldu.bızz 13unde 3.ayımız bıtıcek.benanne sütüyle canım.normal orabnlarda gıdıyo kılo alımı.zaten 3900 dogdu 1.ayda 1300 aldı sımdı 800gr.zaten önümüzdekı ay 7 kıloyu gecersek üst sınıra gırıyomus.mamayı azaltmı dedı doktorunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…