2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

6gundur tık yok cok moralim bozuk sutumun yaramadıgını cocugun ac kaldıgını soyluo millet napcamı sasırdım işin garibi cok pis kokuyo gazıda yaptı sanıyorum bos bez...

şimdi şöyle söylim yahoo sabah 7 gibi kalkar emer geri yatar 9 da kalkar sonra ortalama 11-12 ye kadar uyur bu arada bende uyuyorum bu yüzden geceleri cin gibi oluyorum uykum gelmiyor hamilelik günlerime döndüm uykum gelmiyorrrr

Uzunca bir aradan sonra merhabalar herkese..
Artık evimizdeyiz kızımla, şimdilerde iyi çok şükür, keyfi yerine geldi. Allah bir daha yaşatmasın, kimseye hastalık dert vermesin inşallah.

canım tekrar geçmiş olsun amin inşallah

3250 doğdu ilk ay 1500 ikinci ay 1100 üçüncü ay 1200 aldık doktor yorum yapmıyor herşey yolunda sonuçta sağlığımız ve gelişimimiz iyi türkiye gelişimine göre ileri avrupaya göre normalmiş sorun yok ..
ama sağlık ocağında manyak gibi davranıyorlar kızımda hep ileriydi ama şimdi yaşına göre kilosu ben anlamıyorumki bu ebeleri ...
6gundur tık yok cok moralim bozuk sutumun yaramadıgını cocugun ac kaldıgını soyluo millet napcamı sasırdım işin garibi cok pis kokuyo gazıda yaptı sanıyorum bos bez...

bebeğin kilo alımı normalse neden canını sıkıyorsun baby

canım üzülme ac olsa aclıktan nasıl aglar kımbılıur.vıyakvıyak durmaz gece gunduz.gazıda tuvaetını yaspmadıgı i.çin kokuyodur muhtemelen.ablamın kızıda 8gun yapmamıstı bebekten,doktor bırtek anne sutu aldıgı için rahatsız etmez demıs ama fıtıl vermıstı.sanırım anne sutunun yararlı maddelerını alıyomuş gerısıde su oldugu için idrarla cıkıyomus.belkı sütün biraz azalmıstır stresrten.ama ac olsa durdıuranmazsın pervıncım ,cok aglar.doktora gıtde için rahatlasın

dun saglık ocagına pnomokok yaptırmaya gittim salak gibi dra sormadım. ptesi gidicez ozele genel kontrole ama ins yapmıs olur. stres oldum zaten sutum gidip gelio

çok çok geçmiş olsun..şükür ki evdesiniz ve teşhis konulmuş..artık ne olduğunu biliyosunuz ve tedavidesiniz..inşallah kısa sürede atlatır Deva bu durumu..

zeytinyağı verdinmi pervin 1 kaşık..denemişsindir sen muhtemelen ama söyliyim dedim..sakın kulak asma o türlü laflara,üzme kendini.sütün yetmeseydi ece durmazdı..

Çok geçmiş olsun ....

Çok teşekkürler..

Yok, sadece bir kere fışkırır tarzda kustu, peşinden ateşi yükseldi, hastaneye götürdüm yapılan tahlilde ortaya çıktı. Sürekli ateş ya da kusma falan olmuyordu.. İşte bunun için çok sinsi ilerler, farkedemezsiniz diyorlar bu hastalık için..

canım tekrar geçmiş olsun amin inşallah

Sağol Esracım

sakın etraftakılere kulak asma doktor hersey iyi diyorsa umursama insanları.birde cok kusuyorsa kakasını yapmaz çiş yapar genelde.çişinde sorun yoksa doyuyordur.hem doymazsa ağlar durmaz hiç.bizim kakamızda sorun yok ama dikkat ediyorum çok kustuğu gunler kaka yapma sauısı cok düşüyor.

2 ay 10 günlük.:))

Maşallah Rüzgara.

Canım onlar bezli doğmuyo biz bağlıyoruz): Ben anenemdeyken annem yapıyo rahatsız olmuyorum kayınvalidem istemediği için işer diye ondan yapamıyorum maalesef.

Canım kıyamam.

Uzunca bir aradan sonra merhabalar herkese..
Ne buluşmaya gelebildim, ne de siteye girebildim bir süredir, çünkü bebeğim yeniden....

Çok geçmiş olsun Devaya Allah acil şifalar versin şükür teşhis konulmuş.

Ya bu klasik laftır bebekte olumsuz herhangi bi durum olsa hemen sütün yaramıyo , sütün az vs. herkes çok biliyo. ınşallah yapar ece kzımız kakasını O aç olsa parçalar valla seni ben oğlumun bi ağlayışı var hiç unutmuycam ne olduğumu şaşırdım valla doymamış yavrum yıktı ortalığı, Ece 6 gündür aç aç duracak öyle mi.Takma sen her konuşanı.

saol minişim sevvalede masallah cok guzellesmiş. ondan cok idrar yapıo demekki su cıkarıo

Saol pervincim bebisimle öptük sizi.evet ondan olabilir,sütün biraz azaldiysa ecenin karni doyuyo geriye cikarcak fazla bise kalmiydur belki ama dedigim gıbı o cocuk ac olsa aglamaktan yikar ortaligi. bide bagirsaklar dolu olunca bebek cok kusuyo.ecede kusuyomu? Kakasini yapmaya calisir gibi cok ikinmiyosa rahatsiz olmuyodur bebisin.ama gör enfazla 8gün dayanir sonra cikarir bi haftalik enseye kadar :)) doktor fitil verir muhtemelen ecoşa

Son düzenleme:
ıki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan ızmir'e geldik.

Doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.

Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular

E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır ....(kk dan alıntıdır)

tuana alinti icin saol.ben zaten sütümün arttigini farkettigim andan itibaren bu sekilde emziriyorum.hep sulu sütü emmesin diye 5-6saat hep ayni gögsümü veriyorum.bu sekilde memede arkada kalan sütüde almis oluyor.önceden geceleri daha sik uyanirde ama artik da az uyaniyor gece

canım kıyamam yusufuma bizde aynı durumdayız canım2 gün önce bütün gün mama yediremedim sanki yutkunamıyordu burçin dünden beride meme emmiyor zorlada vermek istedim baztı çıglıgı bugün biraz yedi ama dünden beride ben hastayım muhtemelen üşüttüm sabahları kızımı okula götürürken terli oluyorum ondan olsa gerek zaten sütümde bayagı azaldı bu gidişle memeyi bırakıcak benim sıpa.
burçinde günde 1 sefer yapıyor bazen 2 olduguda oluyor ama yeşil kakası bogazında balgamı olmassa kusması nadir oluyor çok fazla yerse fazlasını kusuyor ,
dün gece çok güzel uyudu kızım ama ben hastalandım wc çıkamadım üstüne migde agrısı ilaç bile fayda etmedi ballı sütü içince biraz iyi geldi

çok güzel bir bilgi ...
Yusuf mama yiyor ama mamadan önce hep su içiyor sonra mama yiyordu .....VAY BE DEMEKKKİ BU DOĞAL BİR ETKİLEŞİMMİŞ MAMADA YESE YAVRU ÖNCE SUSZLUĞU GİDERME YÖNTEMİNİ KULLANIYOR ...

çok geçmiş olsun kadriye ...
Benim kız öğlencide bi nebze rahatız ...
Yusufcuk ağlıyor .......................

valla sahane bır bılgı.. bayıldım, ellerıne saglık bacı kardes ( bu arada ben evrım :) )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…