şimdi şöyle söylim yahoo sabah 7 gibi kalkar emer geri yatar 9 da kalkar sonra ortalama 11-12 ye kadar uyur bu arada bende uyuyorum bu yüzden geceleri cin gibi oluyorum uykum gelmiyor hamilelik günlerime döndüm uykum gelmiyorrrryavv esram soracam unutuyom,kuzum ya sız gece uyumuyonusmu yaa,maşşalah muhabbetın dıbıne vuruyosunuz,ee bebıkler uyrken siz lak lak yapıyosunuz sabaha zombı olmuyonusmu yavff.ben dungece 1.5da yattım kızım gece 2 kere emmeye kalktı sabahta herzamankı saatını şaşmadan 8ı bıraz gecerken uyandı.ayy uykumu alamadım gıbı geldı.siz maşşalah 2.5da nettesınız.terukklarımı sunuyorum sizlere.başka bişi demiyorum fallaaaa
Uzunca bir aradan sonra merhabalar herkese..
Artık evimizdeyiz kızımla, şimdilerde iyi çok şükür, keyfi yerine geldi. Allah bir daha yaşatmasın, kimseye hastalık dert vermesin inşallah.
3250 doğdu ilk ay 1500 ikinci ay 1100 üçüncü ay 1200 aldık doktor yorum yapmıyor herşey yolunda sonuçta sağlığımız ve gelişimimiz iyi türkiye gelişimine göre ileri avrupaya göre normalmiş sorun yok ..canım cok buyuk gecmıs olsun.neysekı doktorun dedıgı gıbı erken teshısın önemini bıkez daha anlamıs olduk.inşallah tekrarlamaz.cokmu kusuyordu siz oyuzdenmı gıttınız yoksa hep atesımı yukselıyodu
senın bebıs 3 aylıkmı oldu.bızz 13unde 3.ayımız bıtıcek.benanne sütüyle canım.normal orabnlarda gıdıyo kılo alımı.zaten 3900 dogdu 1.ayda 1300 aldı sımdı 800gr.zaten önümüzdekı ay 7 kıloyu gecersek üst sınıra gırıyomus.mamayı azaltmı dedı doktorunuz
6gundur tık yok cok moralim bozuk sutumun yaramadıgını cocugun ac kaldıgını soyluo millet napcamı sasırdım işin garibi cok pis kokuyo gazıda yaptı sanıyorum bos bez...
6gundur tık yok cok moralim bozuk sutumun yaramadıgını cocugun ac kaldıgını soyluo millet napcamı sasırdım işin garibi cok pis kokuyo gazıda yaptı sanıyorum bos bez...
Ne buluşmaya gelebildim, ne de siteye girebildim bir süredir, çünkü bebeğim yeniden hastalandı :sinifsinif: Kan tahlilleri, idrar tahlilleri,ultrasonlar ve en son voiding çekimi ile hastalığının tanısı kondu. Vezikoüreteral Reflü..
Yani idrar kesesinden böbreklere idrar kaçışı oluyor ve bu da sıkça ateşli idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyor.
Tedbir alınmaz ise ilerleyen dönemlerde böbrek hasarına ve böbrek yetmezliğine kadar gidebiliyormuş Allah korusun.
Çok şükür hastalık çok ileri boyutlarda değil, hastalığın derecelendirmesi var, en son derece 5, kızımdaki reflü derecesi 2.. 4 ve 5.derecelerde ameliyat olması gerekiyormuş, ama bizimki 2.derecede reflü olduğundan şimdilik 1 yaşına kadar koruyucu antibiyotik tedavisi uygulayacağız. Her gece yatmadan önce düşük dozda antibiyotik alacak. İnşallah bu sayede enfeksiyonun tekrarlamasını engellemiş olacağız.
Bu hastalık yeni doğanların %30 luk bir kısmında görünüyormuş. Ve bir çok çocukta 2 yaşına kadar yapılan tedavi ile yok oluyormuş.
Doktorların söylediğine göre biz şanslıymışız erken teşhis edildiği için. Bir çok çocukta idrar yolu enfeksiyonu sıkça tekrarlar ama kendini ateş ile belli etmez ya da çocukta var olan ateş, yanında başka hastalıkları düşündürür ve idrar yolu enfeksiyonuna yönelik tedaviler uygulanmazmış. Bu da kısa sürede böbrek hasarlarına sebep olurmuş.
Bunları uzunca yazıyorum çünkü herkesin bu konuda bilgisi olsun istiyorum. Özellikle kız bebek anneleri, doktorları ile konuşup, hiç bir belirti vs olmasa bile, en azından bir defaya mahsus idrar tahlili ve idrar kültürü yaptırın. Allah korusun, gerçekten çok ızdırap verici ve bebeklerde çok zor tedavi edilen bir hastalık bu..
Artık evimizdeyiz kızımla, şimdilerde iyi çok şükür, keyfi yerine geldi. Allah bir daha yaşatmasın, kimseye hastalık dert vermesin inşallah.
Çok geçmiş olsun ....
Yok, sadece bir kere fışkırır tarzda kustu, peşinden ateşi yükseldi, hastaneye götürdüm yapılan tahlilde ortaya çıktı. Sürekli ateş ya da kusma falan olmuyordu.. İşte bunun için çok sinsi ilerler, farkedemezsiniz diyorlar bu hastalık için..canım cok buyuk gecmıs olsun.neysekı doktorun dedıgı gıbı erken teshısın önemini bıkez daha anlamıs olduk.inşallah tekrarlamaz.cokmu kusuyordu siz oyuzdenmı gıttınız yoksa hep atesımı yukselıyodu
canım tekrar geçmiş olsun amin inşallah
2 ay 10 günlük.:))
hatıra öle diyosunda biz hayatımız boyunca bezle dolaşmıyoruski onlar doğdukalrında hep bezli ..ha çok hoşuna gidyo tmm ama ya gaz olayı banyodan banyoya aldığı hava yetsin ona bide altını temizlerken..tabi sıcak olsa kalsın dicem ama benim bebe gazwomen
Canım kıyamam.yusuf mama yemeyi reddediyor yardım kızlar ....
iki gecedirde ayaktayız gaz problemimiz hortladı geceler haram oldu gündüzde hep kucakta mız mız karnı davul gibi yavrunun metsil nurse her fırsata vermeye başaldım resmen kakamızıda 1 kere yaptık
Ne buluşmaya gelebildim, ne de siteye girebildim bir süredir, çünkü bebeğim yeniden....
saol minişim sevvalede masallah cok guzellesmiş. ondan cok idrar yapıo demekki su cıkarıo
yusuf mama yemeyi reddediyor yardım kızlar ....
iki gecedirde ayaktayız gaz problemimiz hortladı geceler haram oldu gündüzde hep kucakta mız mız karnı davul gibi yavrunun metsil nurse her fırsata vermeye başaldım resmen kakamızıda 1 kere yaptık
.
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.
canım kıyamam yusufuma bizde aynı durumdayız canım2 gün önce bütün gün mama yediremedim sanki yutkunamıyordu burçin dünden beride meme emmiyor zorlada vermek istedim baztı çıglıgı bugün biraz yedi ama dünden beride ben hastayım muhtemelen üşüttüm sabahları kızımı okula götürürken terli oluyorum ondan olsa gerek zaten sütümde bayagı azaldı bu gidişle memeyi bırakıcak benim sıpa.
Burçinde günde 1 sefer yapıyor bazen 2 olduguda oluyor ama yeşil kakası bogazında balgamı olmassa kusması nadir oluyor çok fazla yerse fazlasını kusuyor ,
dün gece çok güzel uyudu kızım ama ben hastalandım wc çıkamadım üstüne migde agrısı ilaç bile fayda etmedi ballı sütü içince biraz iyi geldi
İki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan İzmir'e geldik.
Doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.
Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.
Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:
* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır ....(kk dan alıntıdır)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?