2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yeter huleyyn! En son uykuyu ittir edip gece yarılarına kadar geyik nöbetine duracağım, o olacakklava:

Hatırladıklarım:

ESRAKO, CANAN, ŞEBNEM safra kesesi mağdurları hepinize geçmiş olsun. En kısa zamanda kurtulun inşallah

Fotolara bayıldım. Taze gitgide güzelleştiğin yorumuna kesinlikle katılıyorum:lepi:

Evrim Kemeraltı'nın oralarda NT var ama bizi bozar bacımyerimseniben

TANSAŞ'ta Playskool oyuncaklarında %30 indirim var. Ben aldım iki tane

FASULYEKO biberonda en az akıtanını kullanıyorum tek delikli. Pompam elektrikli Medela ve çok memnunum. Hesaplı da. Rota virüsü aşısını mutlaka yaptır dedi doktorumuz. Haftaya gittiğimizde yaptıracağız. Netten baktığım kadarıyla 114 lira gibi uçuk bir fiyatı var ama ne yapalım:bbo:

Bana bugün şöyle bir mail gelmiş:

Dr.Vinay Goyal

Yoğun bakım ve Tiroit uzmanıdır. MBBS, DRM DNB.20 yıldan fazla klinik tecrübesi vardır.

Hinduja Hastanesi, Bombay hastanesi, Saife Hastanesi, Tata Memorial hastanesi gibi önemli kurumlarda görev yapmıştır.

Şu anda Malad’da, Riddhiviayak Cardiac and Critical center’da Nükleer ilaç departmanı ve tiroit klinikleri şefi olarak görev yapmaktadır.

Ve diyor ki;

Mikrobun vücuda giriş noktaları yalnızca burun delikleri, ağız ve boğaz yoluyla olmaktadır.
Çok bulaşıcı bir yapıya sahip olmasından dolayı her türlü önleme karşı H1N1 virüsüy letemas etmekten kaçınmak veya korunmak imkânsızdır.
H1N1 virüsüyle temas etmek virüsün vücutta çoğalması kadar önemli değildir.

Sağlığınız yerinde ve H1N1 hastalık belirtileri göstermiyorken virüsün vücutta üremesini, belirtilerin daha da şiddetlenmesini ve ikincil enfeksiyonların gelişmesini önlemek için dikkatimizi N95 veya tamiflu gibi ilaçları stoklamaya vermek yerine çoğu bildirgelerde bahsedilmeyen bazı çok basit önlemleri uygulayabiliriz.

1. Ellerin sıklıkla yıkanması ( Bütün bildirgelerde bahsedilmiştir)

2. “Hands-off-the-face” “Ellerinizle yüzünüze dokunmayın” yaklaşımı.
Yemek, banyo ve yara bakımı gibi zorunluluklar dışında yüzünüzün herhangi bir yerine dokunmaktan kaçınınız.

3. Ilık tuzlu suyla günde iki kere gargara yapınız ( tuza güvenmiyorsanız listerin kullanınız).
H1N1 ‘in boğaz ve burun boşluklarında çoğalıp enfeksiyona sebep olarak karakteristik belirtileri göstermesi için 2 -3 güne ihtiyacı vardır.
Sağlıklı bir kişinin ılık, tuzlu suyla gargara yapmasının etkisi hastalığa yakalanmış olan bir kişinin tamiflu kullanması ile aynıdır.
Bu basit ucuz fakat güçlü önleyici yöntemi küçümsemeyiniz.

4. Yukarıdaki 3. Önleme benzer olarak; Burnunuzun içini en az günde bir kere ılık tuzlu suyla temizleyiniz.
Günde bir kere burnunuzu sümkürün ve sonra ılık tuzlu suya batırılmış pamuk tamponlarla silerek temizleyiniz.
Bu yolla burnunuzda bulunak virüs sayısını etkili bir şekilde azaltmış olursunuz.

5. Narenciye suları gibi C vitamin bakımından zengin olan yiyecekler kullanarak doğal bağışıklığınızı güçlendiriniz.
Eğer ilave olarak C vitamin kullanmak zorunda iseniz emilimi artırmak için mutlaka Çinko ile birlikte alınız.

6. Bitkisel çaylar, çay, kahve gibi sıcak veya ılık içeceklerden içebildiğiniz kadar çok içiniz.
Sıcak içecekler içmek gargara yapmakla aynı etkiye sahiptir fakat ters yöne doğru.
Sıcak içecekler virüsleri yaşamaları mümkün olmayan ortama sahip olan mideye doğru yıkayarak götürürler.
H1 N1 virüsü mide’de çoğalamaz, herhangi bir zarar veremez ve hayatiyetını devam ettiremez.

Sağlıklı günler dileğiyle.

Dr. Vinay Goyal

Aşağıdaki isimler gitgide azalıyor. Herkes kocişine(!) gitti sanırsamCADIARZU

28 Ekim öğleden sonra tatil
29 Ekim tatil
30 Ekim tatil
Hatta sonraki 2 gün de tatil
Buluşmayan ne olsun? Hı? Ne olsun?:umursamaz:

ne yaptımki didom biraz daha kalsan süper olucaktı hala içimde ukde
daha ne yapıcan bayıldım herşeye
çeker bence niye çekmesin.ama her bebek farklı mesala neva da kuzeyin bayıldığı o çıngırağa hiç bakmıyor bile.
ay melek alemsin niye hayal kırıklığı yaşayasın :)) beğenmezse bakmaz nolcekki :))
ne hevesle aldı biliyunnü?

çok kafamı kurcalıyor bu mesele.özellikle salihin çalıştığı yer.köylerden ilçelerden hiç de hijyenik koşullarda yaşamayan insanlar da gelebiliyor RAM'a yazılanların hepsini uygulayacağız ailece sağol burcucum.

Vay be, topiğin en miniği bile 2 ayını dolduracak neredeyse. Çok duygulandım:gitme:Neredeeen nereyesenağlama

Sorma ben de paranoyak olmak üzereyim. Aksi gibi bu hafta okulda 30 (pardon, 31) kişilik bir yurtdışı grubu var Comeniusçu:bbo:

Kızlar merhaba.. Hazır Defne uyuyorken bir bakayım dedim neler oluyor, herkesler iyi mi..
Ancak geçmişi okumadan yazıyorum, son sayfadaki alıntılardan anladığım kadarıyla Jenny Canan safra kesesinden ameliyat olacakmış.. Geçmiş olsun, inşallah tez zamanda iyileşir.. Esrako'dan haberim vardı, ona da tekrar acil şifalar diliyorum.

perşembe misafirim gelicek bissürü
yarın temizlik yapıcam
çarşamda hamurişlerimi
zemuszemus
Kızım maşallah diyorum sana.. sen mi çok hamaratsın yoksa - Allah nazarladan saklasın- Yahoo'muz mu uslu ötesi anlamadım.. benim dün işyerinden arkadaşlarım geldi bebek görmeye.. Allah'ım kabus gibi bir gündü... Defne'nin gece 3te başlayacan huzursuzluğu sabaha karşı 5te tavan yaptı. annemle sabahın o saatinde Defne'yi battaniyede sallamak zorunda kaldık. Gün boyu Defne hiç durmadı.. toplamda ağlamadığı süre 1-2 saati geçmez. Bir yandan misafirle ilgilenip bir yandan çocuğa bakmak hiç kolay değildi.. eminim misafirler arasında çocuk yapmayı düşünen varsa bizi gördükten sonra bir kez daha düşünmeye karar vermiştir.. şimdi önümüzdeki haftasonu da hem cts hem pazar misafirim olacak.. bende paranoya yaptı, acaba Defne gene huysuz olur mu diye... o yüzden diyorum ki sen bu çocuğaa hiçbir kötü sıfat takma, MAŞALLAH diyorum, başka da birşey demiyorum zemuszemus

30 ekim okullar tatil
Ne oldu kız, senin Yahoo okula mı başladı heeee? kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…