2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hic sorma sendemi kacirdin.ben salak gibi kendi doktorumuz yüzünden degil ama saglık ocagındaki yüzünden kacirdim.hani su canli asilar arasinda enaz 3hafta gecmeli diolar ya asiya gittigimizde öle dedi.bunlari vuralim sonra rotayi getir vurur ebe dedi.bende buhafta kendi doktorumuzu aradim 3.ayın basi yada ortasinda olmalıydı engec,gec kalmissin dedi.kendime kiziyorum simdi.nasil irdelemedim şu işi.hic böle yapmazdim ama oldu bikere
Canım kesinlikle katiliyorum herseyi zamaninda yasasin yavrularimiz.ben zaten dis cikariyor demiyorum damakları kasiniyor.doktor bunun 3.aydan sonra basliyacagini ve bebeklerın genelde 6.aydan sonrada dis cikaracagini söledi.kesinlikle emme refleksiyle ellerini agizlarina getiriyorlar.ama damaklariyla sikistirirlarsa kasindigi icin olurmus.dis bugün kasinip yarin cikmazmisda esram .önce bi müddet kasincak sonra patlicakmis.doktor öle didi napim dövelimmi keratayi.

netten aşının prospektüsünü buldum.16. haftadan önce ilk doz yapılmalı diyor. yırttık galiba.

minik şuna bir bak:

Aşılama şeması iki dozdan oluşur. ılk doz 6 haftalıktan itibaren uygulanabilir. Dozlar arasındaki süre en az 4 hafta olmalıdır. Aşılama programı 24. haftaya kadar tamamlanmış olmalı ancak 16. haftadan önce verilmiş olması tercih edilmektedir.
bizim alacağımız aşınını prospektüsü

canan tekrardan gecmis olsun canim.neyseki sende ece de iyiymissiniz.ama su emme meselesine cok takilma,bicok yerde okudum,bebekler ihtiyaci olan sütü ilk 5dakkada bosaltirmis.geri kalan zamandada emme ihtiyaclarini giderirlermis.ama yinede bi netten arastir.belkide sen saat basi zorladigin icin huysuzlaniyordur.tabi dogrusunu cocuk doktoru bilir.

ben göğsümü 5 dk sağınca 80-90 cc süt çıkıyor canancım.bence saat başı emzirip bıktrma..ama yine de doktoruna sor.umarım düzelir herşey

uzun bir ayrılıktan sonra herkese merhaba
nasılda özlemişim ....

Canım hoşgeldin.
Tekrar geçmiş olsun sanada Eceyede .
Esrakoda perşembe günü ameliyat oldu safra kesesindeki taş yüzünden ,Çingene esrada eşiyle görüşmüş ameliyatı iyi geçmiş. Sen ameliyata gerek kalmadan atlatmışsın ne güzel
Alttaki yazıyı oku rahatla :)
ALINTIDIR
EMZİRME TEKNİĞİ...

Bebeğin sık beslenmesi gerekir.. Bebek ilk günlerde saatsiz, bebeğin istediği sıklıkta emzirilmelidir. Anne sütü mideyi mama ve inek sütüne göre çok daha çabuk terkeder. Bu nedenle bebek bir saat sonra tekrar emmek isteyebilir. Bu durum sütün yetmediği şeklinde yorumlanmamalıdır. Normal durumda her emzirmede her iki göğüsde verilir. Sağlıklı bebek bir memenin % 90ını yaklaşık 10 dakikada boşaltır. Bu nedenle her bir göğüsün yaklaşık 10-15 dakika emdirilmesi yeterli olmaktadır. Bir sonraki emzirmede, en son verilen memeden başlanmalıdır. Emzirme sonunda meme başının doğrudan çekilmesi meme başında zedelenmeye neden olabililir. Anne, küçük parmağını bebeğin ağız köşesinden sokarak memeden ayırabilir.

Hadi gözünüz aydın sen yinede dr a sor canım.Sütünede maşallah

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun, Allah kolaylık versin. Ben de yeniyim forumda. Buket ben. Göüşmek dileğiyle...

benim velete versem 24 saat emecek..hiç bırakmak istemiyor..bu yüzden belirli bi saatten sonra sütüm yetmiyor.

iyi dilekleriniz için sağolun - keşke daha 1 hafta önce girip sizlerle dertleşseymişim - ufak ufak rahatlıyorum şimdi - okadar da kasmama gerekiyor kendimi
Doktora radevu da aldım salıya - ona da anlatacam -artık ne olursa olsun gerekirse sağıp verecem - çok yıprandım bu konuda
daha yolun başındayım aslında - daha neler neler bekliyor beni - şimdiden bukadar kendimi üzmeye gerek yok dimi
Tekrar teşekkür ederim hepinize...

Hadi gözünüz aydın sen yinede dr a sor canım.Sütünede maşallah

canım benim sakın yanlış anlaşılma olmasın çok üzülürüm.cananı teselli için yazdım.Benim sütüm de normal miktarlarda herkesinki gibi..demek istedimki 5 dk da bu kadar süt geliyor yani ece doyuyordur.çünkü neva da 5 dk emer genelde..teşekkür ederim

her elini ağzına götüren bebek diş çıkarıyor diye bi yanılgıya sebep olmak istemem
Helincim zaten doktorun dis sorunu basladi demis.dis cikariyor dememiski.bizim doktorda ona benzer bisi sölemisti.3.aydan itibaren bebeklerin genelinde damak kasinir aradan 2 3ay sonrada sirasiyla patlatir dislerini dedi.arkadasimin oglu tam 6cekti damaklari cok kasiniyodu pürüzdü 9.ayinda bi cok dis birden cikardi.yani bugün damak kasinsin yarin dis patlasin olmuyo haliyle.ama Esraninda dedigi gibi hepsi zamaninda cikarsin insallah inci dislerini
netten aşının prospektüsünü buldum.16. haftadan önce ilk doz yapılmalı diyor. yırttık galiba.

Ay cok sevindim didecim bu msja.haftaici kontrolümüz var,etraflica bi konusalim doktorla bu konuyu

ama didecim bu dioki asilama programi 16.haftaya kadar bitmis olmalidir.galiba asilama programina 2.dozda dahıl olmak üzere 16.haftaya kadar bitmis olmalidir dio.galiba yirtamadık

cünkü elifcim ilk doz 12haftada 2.dozda 16.haftada verilip asilama programi bitmis olmaliymis.bilmiyom ama eger 2.doz asida ayni asiysa,bu prospektüsten ben bunu anladim sanirim.

minik tercih edilmeli diyor..ama sen de haklı labilirsin..offfffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…