2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gecmis olsun diyen herkese çok çok tesekkurler arkadaslar

geldim evimdeyim çok sukur atlattım bunuda
sezaryanlar dahil 6. operasyonumdu bu artık sıkıldım ama insallah son olur uzunca bir zaman insallah, surekli aynı tablo yasanıyor sanki benhastanede yatıyorum es dost geliyor ziyarete surekli geçmis olsun telefonları ben hep hasta falan sanki oyle bir hissekapıldım ki gercek olan bu en son geçen sene ekimde ameliyat oldum sonra agustosta malum dogum simdi kasım da yine ameliyat uçuncu aneztezimi aldım neyse,

ameliyat guzel geçti ilk gun biraz agrım oldu kapalı ameliyat falan ama içeri verilen gaz yuzunden çok agrım oldu sezaryandan daha zordu ilk gece diyebilirim yani ki kesik kuçuk du bunda,

gelelim ece naptı konusua:) gunler ondcene sitrese girdim biryandan alah yardım eder modundaydım inanıyordum guzel olcak ama yinede endiseli idim hastaneye de goturcez ece yi diye konusmustuk ailecek hastaneden izinler aldık falan ama ibo karar degistirdi herkes yok grip olur yok enfeksiyon kafasını karıstırmıs asla istemiyorum getirmek ben gidip tum gece gerekirse omzumda uyuturum diyerek aksam eve gitti benim yanımdada harika gorumcem vardı hatırlayanlarınzı varsa o kaldı, bu arada tum gun mama emip ayakta sallanarak uyumus mamayı once almak istememis garip garip bakmıs içirenkisiye ama sonra aksamustune dogru alısmıs daha rahat almıs hatta annem kayınvaldem gorumcem uçu baktı bir ara o ayakta uyurken cay keyfi bile yapmıslar foto mak aramıslar resmetmek bana gostermek için makina benim yanımda idi:)) yani iste alah yardım ediyorr çok sukur
aksamda 11 de uyumus 5 e kadar tabi mama etkisi inanmadım bunada, v s ben eve geldim ilk an yine emziremedim agrım vardı aksamustu emzirdim memenin tadını tekrar aldıktan sonra bir aara yine mama verin agrım var dedim ama mamaya çok agladı istemedi tamam dedim aglatmayın emzireyim vs neyse simdi iki gundur babasınnı omzunda uyamayı ogrendi annemin ayagında biraz rahatladım vesile oldu sanki insallah boyle devam eder, biraz kendimi sokaklara atma sansım olur belki,

canım 3 ay sonra ultrasoncu tekrar görmek istiyo - safra kesem taş üretmeye eğimli mi bakacak - ozaman kadar yiyeceklere dikkat edecem - yumurta çikolata yağlı şeyler yasak- umarım bi sorun çıkmaz ozaman kadar çünkü balıkesirde uzman yoktur bu konuda - istanbula gidecem tekrar aynı ultrasonda bakılması daha sağlıklıymış - yani gerekirse de aldırırm saframı - annanem 7 yıldır safra kesesiz yaşıyo - çokta memnun hiç ağırım olmuyor diyo

sut cc leri konusu

arkadaslar bebekler emip uyuyorsa aglamıyorsa ve duzenli kilo alıyorsa cc lere niye takıldınız bukadar, onemli olan kilo alımı ve huzurlu olmaları her bebek farklıdır tıpkı insanlar gibi kimi az yer kilo alır kimi çok yer almaz

sadece minoset içmiştim canancım. ama benimkinin emme problemi hastalık öncesine dayanıyor. zaten o yüzden bitkin düşüp bu virüse teslim oldum ya.... sürekli kızı emzireceğim diye uykusuz kaldım. bi işe de yaramıyordu zaten kız 5 dak dan fazla emmiyordu.

canancım banada safra kesesinden sonra gittikten sonra yani hazımsılık vs olur bir sure dendi su an gayet iyiyim ama sanki azıcık yedigimde midem dolmus gibi oluyor az sık yemege calısıyorumki bu en saglıklı yasam sekli yani zararı yok kiloda verdiri bana hani budurumdan sikayetci degilim daha iyi kendimi kaybetip çok yemem yani ama baska sıkıntılıarı olanlar varmı safara alındıktan sonrabilmiyorum

takibini duzenli yaptır aman sonucta birtek tasmı vardı yani sende o da gitti mi yani?

emme konusunda

bu aralar bizim meme manyagı ece bile az emmeye basladı yani bes on dakika emiyor sonra oynuyor yalıyor yalancı emzik gibi emiyor falan yani kuvvetli sut cekisini az yapıyor ve boyle olunca sıkca acıkıyor bu bur donem heralde herkesde oldugnua gore ve bebekler genelde kime sorsam bizimki 3 aylık biraktı memeyi bizimki 4 aylıkfalan gibi yanıtlar alıyorum acaba memeden soguma evresi falanmı bu donem

sut arttırmak için

daha once nazan ve bir arkadasım daha soylemisti sagmak sut yapımını arttırıyor diye deneme imkanım olmamıstı çunku ece emdiktüen sonra yarım saatsonra tekrar meme isteyen bir beek oldugu için sagıp memeyi bos bulundurmaya cesaretim yoktu neyse hastanede tabi emzirmediim için 1,5 gun sutu sagıp attım ve hani gece boyu tek meme emzirdigim oluyor teki 7-8 saatte agrı yapacak hale gelirdi beni uykudan uyandırıp rahatsız etcek hale gelirdi oysa pompa ile sagınca baktım ki 3 saatte memeler acayip doluyor sızlıyor agrı yapıyor inanamadım

soyle diyim size 12 de sagdım ilk gece yattım 3 de gogsumun agrısı ile uyandım sasırdım hani ameliyat agrısı ile insan rahatsız olsa neysebendeki sansa bak dedim sut agrısına uyandım kalkıp sagdım uykum kactı bunun yuzunden falan filan ama bir deneyim olmus oldu anladımkı sagmak kesinlikle yararlı, simdi ece tum gun emiyor o yuzden tek memeyi yapmayı dusunuyorum arada o emdikten sonra tam emmiyor bosaltmıyor sanırım tekini sık sık sagıcam kesin artıyor sut çok eminim herkeste boyle olurmu bilemem tabi amamemenin tam bosaltılması çok onemli imis

yeterli kiloyu alsaydı zaten takılmazdım ki cc lere. ilk 2 ay 1er kilo alan ceren 3.ay sadece 700gr almış. oysa en az 800gr almalıydı. sinan da kızıyor bana çok "kafayı yedin sen, kız işemeden önce tartsak zaten 100gr fazla çıkardı" diyor. ben gidememiştim bu kez doktor kontrolüne... 5680gr olmuş. az değil mi? bana gayet iyi görünüyor kilosu ama normalden az mı acaba diye de biraz daha özen göstermek istiyroum beslemeye.

canancımne zaman istersen arayabilirsin ama ben seni arayamıyorum çunku bende hiçbir numaran yok ben bunu dedigimde beni arıyorsun hemen sagol ama ben seni arayamıyorum bilgine yani yoksa saglıgını merak etmistim gunlerdir senden ses çıkmayınca ama arayacak bir numara olmadıgı için elimde arayamadım

göğüsleri sağmanın süt üretimine olan etkisi ve önemi üzerinde duran diğer arkadaşımız BURKO idi canım.

nazannn erhan bey sana soylemedimi bundan sonra ayda yaklasık 650 gr alacakk diyee
bizim kız 20 gunde 500 gr almıs aa dedmi o zaman 30 gunde 750 almıs gibi oluyor eksik olmus biraz dedim hayırrr çok iyi dedi ilk bir iki ay ayda 1 kilo falan alır bundan sonra az alacak daha az olcak o hızla gitmezki dedi bende aa iyi ozaman dedim

cereni tartınca iyi demedim erhan bey kilosuna yani sen hani bunu kendin mi dusundun ?

ya benimkisi taş bile değildi - kağıtta çamur parçası yazmış ultrasonda bakan adam rapora - yani taş değildi - 2 mm bir çamur bana okadar ağırı yaptı ölüyodum - taş olsa ne olurdu bilemiyorum

ya bu gidişle bende hasta olacam zaten - inanılmaz sinirli oldum artı heryerim ağırıyo sırtım belim kollarım kopuyo - yani gnün 8-9 saati ayakta sallanarak bebeği emsin diye sakinleştirmek hiç kolay değil - es kaza meme ağısına yağışı da emer diye atletle emzirmeye çalışıyorum ve haliyle üşüyorum - dediğim gibi bu gidişle benimde hasta olmam yakındır

nazan bir evelki kontrolde sizinle aynı gun gitmistik hatırlarsan o zaman ece 5500 gr idi cerende 5200 gibibirseydi sanırım bizim ece su an yine aynı gun gittik 6000 olmus senin cerende 5680 olmus yani yaklasık aynı oranda kilo almıslar erhan bey bize çok iyi çok iyi dedi sen kontorle gidemedigin için belki sinanda bu detayları sana soylemedi diye endise ettin ama aynı orana bize çok iyi diyen aynı dr demekki cerenede iyi demistir yani endise etmene hiç gerek yok daha az alacaklarmıs bundan sonra

aynen katılıyorum - yeterli kilo alsa zaten asla takmam 5 dakka emiyomuş 30 dakka emiyomuş ama bizim kilo konusu çok kötü - ece 1. ay 1100 aldı ( super dedi doktor ama ozaman 40 dakka 1 saat emiyodu) 2. ay 610 gr almış sadece - emme süresi azalmıştı biraz ve hastaymış biraz geç tespit ettik - haftaya kontroldeyiz 3. ay kontrolü ve ben evde tartıyorum 400 gr kadar almış görünüyo - üzülmeyeyim de napim 4800 hala kilosu - resimlere bakıyorum sizin çocuklar coşmuş bizimki hala fındık kadar

canım ben sana mesaj atarım numaraları ev felan - şimdi cebim nerde bilmiyorum bulunca atarım mesaj

erhan bey kilosuna iyi demiş ben yoktum evde karantinamda yatıyordum. zaten önemli olan sağlıklı olması ama işte anne yüreği biraz daha iyi beslensin istiyorum. buna da çoooook şükür, aman yanlış anlaşılmayayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…