kaynanagil ne kadar kalicak taze??
esra geçmiş olsun.iyi olmana sevindim.
cerene de maşallah nazan.aşı konusuna gelince 2. aydan beri hep soruyorum doktora,aşıyı atlamadı vakti konusunda benim tereddütlerim oluştu.ama son aldığım bilgiler ışığında yaptırabileceğime karar verdim.800 cc süt bizim bir günde üretebileceğimiz süt miktarıydı.tabi bireysel farklılıklar olabilir.
dide, evriş gördüm sizi SOBE SOBE SOBE!!! Çıkın bakayım ordan!
geçmiş olsun tatlım allah acil şifa versin bir an önce kurtulasın diş acısındanBen o fomfik parmakları yerimmmmmmm, acımam, yerim!!
Eylem, hayatta uzun pencerelerı okumam.. ama dur dedım nereye gıdecek bu konu ve hepsını okudum.. :))) ıyı bari, adamlar dememıs sana, "bı daa mumkunse bızden bişi almayın" dıye kaydirigubbakcemile3
Kanal tedavısı olan dişim resmen sızlamaya basladı.. hıc bır konuda benım işim rast gıtmez nedense, yuzde 95 tedavıler basarılı olur bu konuda, yuzde 5 ın ıcındeyım, kanal tedavısı basarısız oldu demektır bu da bende.. resmen aklımı oynatacagım, kalpten dolayı diş sorunu yasamamam lazımken yıne dısım sızlıyor su an.. bıktım,usandım,yoruldum..
geçmişler olsun canancım merak ediyoduk bizde seni biran önce toplanır inşallah ececikuzun bir ayrılıktan sonra herkese merhaba
nasılda özlemişim ....
nasıl bir sıklıkla girebileceğimi bilmiyorum yine kk ya ama şimdi fırsat bulmuşken daldım hemen
En son yazdığımdan bu yana şöyle değişiklikler oldu - ben daha iyim - safra kesemdeki taş kanala çıktı ve ordan düştü gitti kayboldu - bende rahatladım ancak yememe epey dikkat ediyorum
Ece de iyi - bağırsaklarındaki mikroplar temizlendi şuan gayet normal bir şekilde büyüyo - emme dışında :1shok:
Evet Ece memeyi nerdeyse bırakmak üzere - tam 10 gündür savaş veriyorum- geçen hafta ilaç kullandım ve bana serum takıldı o yüzden bir süre biberonla besledim - bir iki gün sonra emzirmeye başladım - muhtemelen sütümün tadı değişik geldi ve biberon kadar akışkan değildi o yüzden sürekli ağlamaya başladı emzireceğim zaman - hala devam ediyo
İlk günler çok zordu - şimdi biraz daha kolay oluyo - Petrik Nesrinciğimden de aldığım akıllarla ayakta emzirmeye başladım - yırtıyo kendini ağlamaktan ama memeyi yakalayınca susuyo emmeye başlıyo bende oturuyorum - bağırırsa tekrar ayağa kalkıyorum - hiç alışık değilim o pozisyona çünkü ben 3 aydır hep dizlerime koyup emziriyodum ama alışmaya başladım (dizerim kopuyo resmen ağırıdan ayakta emzirirken ) yapacak bişey yok :sinifsinif:
Dün sağlık ocağında bu durumun kız çocuklarında bu dönem normal olduğunu söylediler - pes etmemem gerektiğini ve asla biberonu göstermemem gerektiğini söylediler
Pes etmiyorum ama beni üzen şey Ecenin sadece 5 dk emmesi - 5 dk deli gibi emiyo ve bırakıyo - ya uyuyo ya da ilgilenmiyo daha memeyle - bende doymuyo diye her saat başı emzirmeye uğraşıyorum- kavga ediyoruz savaşıyoruz resmen - tüm günüm böyle geçiyo - tam 10 gün oldu 4 kilo verdim - stres + ayakta emzirme
Umarım geçicidir bu durum....
Şimdi gelelim sevgili arkadaşlarıma - geçmişi okumaya kalkarsam 1 hafta çıkamam işin içinden - biriniz bana kısa bi özet geçer mi - var mı sıradışı bişiler ???
Umarım daha sık girebilirim - dedemi getirdim istanbuldan misafirlik yapacak + Eceye çok güzel bakıyo konuşuyolar devamlı bende sizinle biraz vakit geçirebilirm böylece :)))
katılıyorumkızlar bi diş çıkarma mevzusudur gidiyor
bebişlerin ağzına ne verirseniz verin alır kaşır emer salya akıtır vs bunları dişe bağlamak çok saçma bence
kaldıki inş diş çıkarmıyolardır çünkü erken diş çıkması sağlıklı birşey değil..
ben yahyanın ağzına bazen serçe parmağımı sokuyorum onu bile emiyor yada damakları ile ısırmaya çalışıyor şu dönemde hepimizin bebişleri aynı reaksiyonu gösteriyor buda emme refleksinden kaynaklanıyor..
hiç heves etmiyorum diş çıkarmasına umarım çıkarmaz her gelişimi zamanında yaşasın meleğim ne erken ne geç..
benim vucuttada yemek yoksa süt yokkızlar ben emzirirken mümkün değil kilo veremeyeceğim anladım. hani yazıyorsunuz ya sadece su bile yetiyormuş süt olmasına ekstra bişeyler yemeye gerek yokmuş süt olsun diye... yok valla benim vücudum suyla çalışmıyor. tövbe su ile süt yapamıyorum. ille de tatlı yemem lazım benim. psikolojik midir acaba? tatlı yemesem düşüp bayılacak gibi oluyorum. resmen sanki kan şekerim düşüyor. günde bir paket çikolata artı iki porsiyon tatlı (her ne olursa) yemezsem olmuyor.
banane...ben hamilelikten önceki kiloma hatta -1 e kadar düştüm ki ben kilo almak isteyenlerdendimhep tombul olmak istemiştim çok umutluydum gebelikten sonra alıcam die ama yine başaramadım.. artık emmeyi bitirdikten sonra heralde umarım... işte kimi de ben gibi...
ben hiç bilmiyorum kaç cc çıktığınıkafa yiycem arkadaşlar ya, benim hesapta mı bi yanlışlık var anlamıyorum; benim kız hesaplarıma göre (ki nasıl hesaplanır tam olarak da kestiremiyorum) 600cc den fazla emmiyor günde ama aç gibi de durmuyor. keyfi maşallah allah bozmasın çok yerinde. ama günde en az 800cc alıyor olması gerekmiyor mu? ben yanlış mı okudum acaba?
berat 3. ayda 600 gr aldı :1shok:yeterli kiloyu alsaydı zaten takılmazdım ki cc lere. ilk 2 ay 1er kilo alan ceren 3.ay sadece 700gr almış. oysa en az 800gr almalıydı. sinan da kızıyor bana çok "kafayı yedin sen, kız işemeden önce tartsak zaten 100gr fazla çıkardı" diyor. ben gidememiştim bu kez doktor kontrolüne... 5680gr olmuş. az değil mi? bana gayet iyi görünüyor kilosu ama normalden az mı acaba diye de biraz daha özen göstermek istiyroum beslemeye.
maşallah ama cidden tam baba
Aynen şevvalide erkege benzetiyolar kiz deyince toparlamak bağbinda hee bunun arkasi erkek ondan didimdi diolar :))Bebişler benziyor, bakalım büyüdükçe nasıl olacaklar. O kadar pembe falan giydiriyorum halen erkek mi diye soran oluyor bana da:) Ama onlara da hak veriyorum, erkek siması var. Sonra da kıvırmak için aaa bunun arkası erkek ondan falan diyorlar. Ne arkası, ne önü ya, daha bunu büyütmeden ikinci çocuk çooook uzak bana.
İsin baya zormus be burcum.ama su onura kizma konusunda seni cok iyi anliyorum,hakanda böle yaptiginda cildiriyorumgaz + nezle + haftada 3 posta misafir = nete girememek, yorgunluk, bel ağrısı, sırt ağrısı
ilaveten
Onur'un sürekli uyuması = sinir - stres, kocaya gıcık olma
kilolarini veren tum hatunlar size gicik oldum biliyunus muu???
1 günde göğüslerimizden çıkan süt miktarı o kadar hatta bi, kadın sağarak 1 litreye ulaştığını yazmıştı. Hepsini emmek durumunda da değiller. Perşembeleri izinliyim hem emzirebildim hemde sağdım sütümü e doymadım diye ağlamadıda ufaklık demekki hepsini içmiyolar annesi.kafa yiycem arkadaşlar ya, benim hesapta mı bi yanlışlık var anlamıyorum; benim kız hesaplarıma göre (ki nasıl hesaplanır tam olarak da kestiremiyorum) 600cc den fazla emmiyor günde ama aç gibi de durmuyor. keyfi maşallah allah bozmasın çok yerinde. ama günde en az 800cc alıyor olması gerekmiyor mu? ben yanlış mı okudum acaba?
sut arttırmak için
daha once nazan ve bir arkadasım daha soylemisti sagmak sut yapımını arttırıyor diye deneme imkanım olmamıstı çunku ece emdiktüen sonra yarım saatsonra tekrar meme isteyen bir beek oldugu için sagıp memeyi bos bulundurmaya cesaretim yoktu neyse hastanede tabi emzirmediim için 1,5 gun sutu sagıp attım ve hani gece boyu tek meme emzirdigim oluyor teki 7-8 saatte agrı yapacak hale gelirdi beni uykudan uyandırıp rahatsız etcek hale gelirdi oysa pompa ile sagınca baktım ki 3 saatte memeler acayip doluyor sızlıyor agrı yapıyor inanamadım
soyle diyim size 12 de sagdım ilk gece yattım 3 de gogsumun agrısı ile uyandım sasırdım hani ameliyat agrısı ile insan rahatsız olsa neysebendeki sansa bak dedim sut agrısına uyandım kalkıp sagdım uykum kactı bunun yuzunden falan filan ama bir deneyim olmus oldu anladımkı sagmak kesinlikle yararlı, simdi ece tum gun emiyor o yuzden tek memeyi yapmayı dusunuyorum arada o emdikten sonra tam emmiyor bosaltmıyor sanırım tekini sık sık sagıcam kesin artıyor sut çok eminim herkeste boyle olurmu bilemem tabi amamemenin tam bosaltılması çok onemli imis
Oğlumda 2 gün almadı ağlamaktan helak oldum yinede denedim şükür sonunda aldı pes etme sakınya bu gidişle bende hasta olacam zaten - inanılmaz sinirli oldum artı heryerim ağırıyo sırtım belim kollarım kopuyo - yani gnün 8-9 saati ayakta sallanarak bebeği emsin diye sakinleştirmek hiç kolay değil - es kaza meme ağısına yağışı da emer diye atletle emzirmeye çalışıyorum ve haliyle üşüyorum - dediğim gibi bu gidişle benimde hasta olmam yakındır
Çok güsel bi kıs annesi maşallah ona
aynen canım benimde sütüm yetmiyodumama takviye ediyorduk sağma makinası alıp sağdıktan sonra arttı cok şükür 2. aydan sonrada mamayı kestik...çok etkisi var bencedegöğüsleri sağmanın süt üretimine olan etkisi ve önemi üzerinde duran diğer arkadaşımız BURKO idi canım.
aynen ya okadar da erkeğe benzemiyo bence saçlarımız çok kız-sa die böyle diyolar sinir ediyolar arkasıda erkekmiş hemende erkek gb kız diyolar bi kerem benim kızım kız gb kız....Bebişler benziyor, bakalım büyüdükçe nasıl olacaklar. O kadar pembe falan giydiriyorum halen erkek mi diye soran oluyor bana da:) Ama onlara da hak veriyorum, erkek siması var. Sonra da kıvırmak için aaa bunun arkası erkek ondan falan diyorlar. Ne arkası, ne önü ya, daha bunu büyütmeden ikinci çocuk çooook uzak bana.
ayneeen bende evlen alırsın yok cocuk yap alrsın gene yok 11 kilo aldım 6 sı doğumdan sonraki ilk hafta gtti sezeryan olmama ragmen su 5 kiloda gitmesin die elimden geleni yapıyorum yoksa hemen oda gitcekk.ben hamilelikten önceki kiloma hatta -1 e kadar düştüm ki ben kilo almak isteyenlerdendimhep tombul olmak istemiştim çok umutluydum gebelikten sonra alıcam die ama yine başaramadım.. artık emmeyi bitirdikten sonra heralde umarım... işte kimi de ben gibi...
bizimde aklımıza gelmezdi ama dr. 3.ayda kaşınma başlar ne zaman cıkacağı belli olmaz illada kaşınıyo die hemen çıkacakta değil diş çıkarmakta kolay değil zaten ayrıca erken olması bilindiği gb kötüde değilmiş anne ne zaman çıkardıysa o zaman çıkarırmışş ve gelişimine göreymişşcanım bende doktor söylemedikçe hayatta aklıma gelmezdi üçüncü ayında diş.yoksa ben de çok iyi bilirim bebeklerin bu dönemlerinde dünyayı nesneleri ağızlarıyla tanımaya başladıklarını.elini ağzına götürdüğü için diş çıkarıyor demedim.
üçüncü ay kontrolüne götürdüm doktor diş sorunu başlamış çok huzursuz mu dedi.hatta üç defa tekrarladım eminmisiniz diye.bu sorunmu diye sordum.doktor ise"hayır ona iyi baktığınızı gösterir "dedi.
yoksa en az senin kadar istemiyorum bu dönemde diş çıkarmasını.hiç hevesim benim de yok
paylaşmamın nedeni doktorun söylediğine inanamıyor yanılıyor diye düşünmemdendir.hatta defalarca ben diş görmüyorum doktor yanılmış olabilir mi diye sordum sizlere
canım doktorun söylediğiyle gidiyoruz zaten yoksa kafamıza göre değil yoksa bizimde aklımıza gelmezdi sağlıkları ii olsunda ne zaman çıkarırlarsa kimi .3.4. ayda kimide 8. ayda çıkarırmışşkızlar bi diş çıkarma mevzusudur gidiyor
bebişlerin ağzına ne verirseniz verin alır kaşır emer salya akıtır vs bunları dişe bağlamak çok saçma bence
kaldıki inş diş çıkarmıyolardır çünkü erken diş çıkması sağlıklı birşey değil..
ben yahyanın ağzına bazen serçe parmağımı sokuyorum onu bile emiyor yada damakları ile ısırmaya çalışıyor şu dönemde hepimizin bebişleri aynı reaksiyonu gösteriyor buda emme refleksinden kaynaklanıyor..
hiç heves etmiyorum diş çıkarmasına umarım çıkarmaz her gelişimi zamanında yaşasın meleğim ne erken ne geç..
diş mi çıkarıyor kızın.benim doktorumda üç aylık kontrolünde diş çıkarıyor dedi ama diş göremiyorum şimdilik.
çok kıskandım çok seni :1hug:.pervin keşke bende eksilere oynasam.daha vermem gereken kilolar var.şimdi verme hızım yavaşladı.almaktan çok korkuyordum ama çok şükür emzirme dönemimde almadım şimdilik.bende seni kıskandırayım osaman ben 18 kg aldım hepsi gitti .. ne olcak simdi :) verecek bişi kalmadı .. eksilere oynayayım bari vakit gecsin
hanımlar, 70 günlük bir oğlum var.ayda 1 kilo aldı hep ve uzun süre emirdi,ama son günlerde 4 dakika kadar zor emiyor.biliyorum doymasa ağlardı ama içime sinmiyor işte,zorladığımda da öğürüyor.sizin bebeklerde öğlemi?
hanımlar, 70 günlük bir oğlum var.ayda 1 kilo aldı hep ve uzun süre emirdi,ama son günlerde 4 dakika kadar zor emiyor.biliyorum doymasa ağlardı ama içime sinmiyor işte,zorladığımda da öğürüyor.sizin bebeklerde öğlemi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?