geriçıkarma yaşıyor musun.. bizim de çok emince geri çıkarıyor, sütüm akşamları yetmiyo..benim velete versem 24 saat emecek..hiç bırakmak istemiyor..bu yüzden belirli bi saatten sonra sütüm yetmiyor.
bizim tam bir fiyaskoydu.. karnı tok keyfi yerinde dışarı çıkardık, çok mızıldandı mecbur eve döndük bu güzel havada.. dışarda kendini güvensiz hissediyo... dışarda azcık dolaşalım temiz hava alsın istiyorum 10 dk. hava alıyoz ağlaya ağlaya eve dönüyoz...Teşekkürler. Evde artık çok canımız sıkıldı. Sabah saatlerinde ortalık tenhayken dolaştık geldik. Hava da çok güzeldi, iyi geldi.
kimileri de doysa da emer emer emer emer...sut cc leri konusu
arkadaslar bebekler emip uyuyorsa aglamıyorsa ve duzenli kilo alıyorsa cc lere niye takıldınız bukadar, onemli olan kilo alımı ve huzurlu olmaları her bebek farklıdır tıpkı insanlar gibi kimi az yer kilo alır kimi çok yer almaz
gaz + nezle + haftada 3 posta misafir = nete girememek, yorgunluk, bel ağrısı, sırt ağrısı
ilaveten
Onur'un sürekli uyuması = sinir - stres, kocaya gıcık olma
geriçıkarma yaşıyor musun.. bizim de çok emince geri çıkarıyor, sütüm akşamları yetmiyo....
keyfi çok yerinde ağlamıyor, ama ben sapıttım işte az emiyor diye. boyu normal sınırlarda 61cm....nazancimceren baya buyumus, simasi daha farkli cikmis bu fotolarda..bencede eger aglamiyorsa, huzursuz degilse sutun yetiyordur, birde kilo kadar boy artisida onemli, yanilmiyorsam boyu gayet iyiydi..
esra geçmiş olsun.iyi olmana sevindim.
cerene de maşallah nazan.aşı konusuna gelince 2. aydan beri hep soruyorum doktora,aşıyı atlamadı vakti konusunda benim tereddütlerim oluştu.ama son aldığım bilgiler ışığında yaptırabileceğime karar verdim.800 cc süt bizim bir günde üretebileceğimiz süt miktarıydı.tabi bireysel farklılıklar olabilir.
hanımlar, 70 günlük bir oğlum var.ayda 1 kilo aldı hep ve uzun süre emirdi,ama son günlerde 4 dakika kadar zor emiyor.biliyorum doymasa ağlardı ama içime sinmiyor işte,zorladığımda da öğürüyor.sizin bebeklerde öğlemi?
Normal emen bir bebek 5 dk kada göğsün %90 ını boşaltabiliyomuş.
artık bundan sonra öle uzun emmeler olmuyo benim kızımda aynı burda topikteki arkadaşların bebkleride aynı durumda ..yani bu durum normal..dr da normal diyo...daha hzılı çkiyo önceden durup durup çekerdi şimdi hızlı çekiyo ve doyuyo.gelişimi normalse sorun etme...bende başta sorun etmiştim budurumu neden böle diye zola vermiştim zorla verdiğimi kustu..yani ihtyiycı olanı alıyo zaten....
Emme konusunu ben dün denedim. Ortalama 2 saatte bir emziriyorum. Dün 2 saat geçtikten sonra emzirmedim, Buse uzun uyudu biraz. Ben de sağdım. 90-100 cc çıktı. Buse bir memeyi yaklaşık 5 dakika ciddi ciddi emiyor ve bitiriyor sütü. Bittiğini anlamak benim için kolay çünkü süt varsa silikonun içi dolu oluyor. Süt bitince ucu boşalıyor ve Buse kafasını sağa sola çevirerek "ıh! hıh" gibi sesler çıkarıyor heyecanlı heyecanlı. Bu durumda o 90-100 ccyi beş dakikada içiyor demektir. Rahat olun
emzirme ve sağma konuları açılmış. geçen gün bebişimi emzirdim uyudu aa 10 dk ya kalktı ben de o sırada süt sağayım dedim çoğalsın. eee ben sütü sağdım benim ki süt istedi . hadi biberona koydum sütü. biberondan korktu mu yadırgadı mı bilemem yüzüme baka baka 60-70 cc içti geri kalanını bıraktı . o sütlerde lavaboya döküldü mecburen. valla korkuyorum birden süt istiyor bebişim. gece 5-6 saat istemiyor. 2 kere emziriyorum geceleri. bir memeyi içiyor. 3-4 dakika emiyor uykusu ağır basıp sızıyor. diğer göğüs dolu ve ağrılı oluyor ama gece süt pompalayacak halim olmuyor. asıl gece içilen süt mü çoğaltıyordu. bir yerde öyle yazıyordu galiba. ama gece o kadar az ki tüketimi bebişin.talep buysa dedim ben de o kadar süt yapıcam galiba. anlamadım. izmire gidince humana ya başlıcam gene. sütüm yok mu ? var ama gece 5 saatte taş gibi dolan göğüslerim gündüz dolamıyor 2 saatte o kadar. o kadar dolmasına da gerek yok demek bebişim a. karna 60-70 cc kadar içti.hadi öncesi de var dielim 2 fırt çekti 100 cc olsun. gece üretilen kadar süte ihtiyacı yok demek. ama gene ben stokta süt olsun istiyorum göğsümde . aç gözlülük işte kaydirigubbakcemile2
geriçıkarma yaşıyor musun.. bizim de çok emince geri
kakasını yapardı sırtına çıkardı, kaç kere tek başıma yıkamışlığım bile var, gıkı çıkmazdı. Bu arada Nazan bebeklerinizi yıkamayı beceremiyosunuz ağlatıyosunuz demiştin ya.. ;(belki şakaydı ama yine de ben çok üzülmüştüm, çünkü hepimiz en iyisini yapmaya çalışıyoruz bebeklerimize..) Yıllar önce tek başıma kardeşimi yıkardım ben gıkı çıkmazdı..Ama rüzgar ne yapsam ağlıyor..
Emin ol her bebek farklı ne yapsam banyodan sonra ağlıyor.. hepsinin farklı huyları karakterleri olabiliyo..bazen eğitemeyebiliyoruz..
puff ..ölee..içimde kalmasın dedim..kötü niyetle söylemediğine eminim ama ben üzülmüştüm...söyledim geçti..
kızım bu ay sadece 500 gr almış doktor akşamları mamaya başlattı çok üzüldüm 3500 gram doğmuştu 3 ay sonunda 5950 gram oldu normal mi?
sizinkiler kaç kilo oldular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?