2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nazannn

ceren cok şeker çıkmışş özellikle saç bantıyla baktığı o mahcup ifadeli fotoğrafta kiber kızz olcakk....

slm ben geldim bi kaç gundur giremedm foruma yani aslında girdim de sayfa açık kalıyordu hep bişey yazamadançıktım..

geçmiş dag gibi birikmiş okumak istiyorum ama nasıl nezaman bakalım.

eşim kaç gundur çook yogun çalışıyor. malum kış geldi kombi zamanı..akşamları çok geç geliyor.bu hafta iyice sıyırdım kafayı kendi başıma kaldım tum gun evde çok canım sıkılıyor. pufffffffff.resmen lohusasonrası depresyondayım valla
artık dışarı çıkamam ben bebek ya aglarsa ya üşürse vb.. vb.. seneryolar kurmakdan uvenimi kaybetmek üzereyeim çıldırcam yahu.. eşim bugunde çalışıyor yani yine evdeyim oglumla başbaşa...

geçmişe dönüp okuycam umarım kafam daglır umarım gece geyik muhbetler vardırdaokuyup biraz kendimegelriim...

emzirme ve sağma konuları açılmış. geçen gün bebişimi emzirdim uyudu aa 10 dk ya kalktı ben de o sırada süt sağayım dedim çoğalsın. eee ben sütü sağdım benim ki süt istedi . hadi biberona koydum sütü. biberondan korktu mu yadırgadı mı bilemem yüzüme baka baka 60-70 cc içti geri kalanını bıraktı . o sütlerde lavaboya döküldü mecburen. valla korkuyorum birden süt istiyor bebişim. gece 5-6 saat istemiyor. 2 kere emziriyorum geceleri. bir memeyi içiyor. 3-4 dakika emiyor uykusu ağır basıp sızıyor. diğer göğüs dolu ve ağrılı oluyor ama gece süt pompalayacak halim olmuyor. asıl gece içilen süt mü çoğaltıyordu. bir yerde öyle yazıyordu galiba. ama gece o kadar az ki tüketimi bebişin.talep buysa dedim ben de o kadar süt yapıcam galiba. anlamadım. izmire gidince humana ya başlıcam gene. sütüm yok mu ? var ama gece 5 saatte taş gibi dolan göğüslerim gündüz dolamıyor 2 saatte o kadar. o kadar dolmasına da gerek yok demek bebişim a. karna 60-70 cc kadar içti.hadi öncesi de var dielim 2 fırt çekti 100 cc olsun. gece üretilen kadar süte ihtiyacı yok demek. ama gene ben stokta süt olsun istiyorum göğsümde . aç gözlülük işte kaydirigubbakcemile2

bu rota aşısı konusunda hangisini yaptırmaylmışız. bi aç marka var sanırsam *

benim velete versem 24 saat emecek..hiç bırakmak istemiyor..bu yüzden belirli bi saatten sonra sütüm yetmiyor.
geriçıkarma yaşıyor musun.. bizim de çok emince geri çıkarıyor, sütüm akşamları yetmiyo..
Teşekkürler. Evde artık çok canımız sıkıldı. Sabah saatlerinde ortalık tenhayken dolaştık geldik. Hava da çok güzeldi, iyi geldi.
bizim tam bir fiyaskoydu.. karnı tok keyfi yerinde dışarı çıkardık, çok mızıldandı mecbur eve döndük bu güzel havada.. dışarda kendini güvensiz hissediyo... dışarda azcık dolaşalım temiz hava alsın istiyorum 10 dk. hava alıyoz ağlaya ağlaya eve dönüyoz...
kimileri de doysa da emer emer emer emer...

esracım çok geçmiş olsun..

gaz + nezle + haftada 3 posta misafir = nete girememek, yorgunluk, bel ağrısı, sırt ağrısı

ilaveten

Onur'un sürekli uyuması = sinir - stres, kocaya gıcık olma

annelik ne zormuş sahiden.. kolay olanları da var biliyo musun..benim annem erkek kardeşimi bebecikken bana bırakır gezmeye giderdi. uslu uslu saatlerce dururdu ben ilgilenirdim hatırlıyorum...

kakasını yapardı sırtına çıkardı, kaç kere tek başıma yıkamışlığım bile var, gıkı çıkmazdı. Bu arada Nazan bebeklerinizi yıkamayı beceremiyosunuz ağlatıyosunuz demiştin ya.. ;(belki şakaydı ama yine de ben çok üzülmüştüm, çünkü hepimiz en iyisini yapmaya çalışıyoruz bebeklerimize..) Yıllar önce tek başıma kardeşimi yıkardım ben gıkı çıkmazdı..Ama rüzgar ne yapsam ağlıyor..

Emin ol her bebek farklı ne yapsam banyodan sonra ağlıyor.. hepsinin farklı huyları karakterleri olabiliyo..bazen eğitemeyebiliyoruz..

puff ..ölee..içimde kalmasın dedim..kötü niyetle söylemediğine eminim ama ben üzülmüştüm...söyledim geçti..

finki çok az giriyosun artık neden kardeşim deyiver bana..

bizimki de evde mızıklıyo dışarda iyi.Allah kolaylık ve sabır versin hepimize. Her bebek farklı gerçekten, bazen insan çaresiz kalıyor ağlayınca ama öyle böyle büyücekler işte. hepsi geçiyor, dilerim sağlıkla geçer bu güzel günler

Kabızlık ve süt problemi yaşayan herkese PIRASA yı tavsiye ederim. Kaç aydır anam ağladı benim de kabızlıktan anca şimdi normal insanlar gibi yapabildim. Eşim pırasa yemediği için bana kaldı tümü, iyiki de kalmış.

ESRAKO canım büyük geçmiş olsun aramıza dönmüşsün yeniden hoşgeldin seni bu sayfada görmek çok güzel.....

ROTA VıRÜS aşısı bizde vurdurmadık dr. umuz ki 3 tane dr. a gittik kimse bukonuda bize birşey demedi bizde yaptırmadık zaten artık çok geç 4 aylık olacağız 3-5 gün sonra....

TAZECıM sana allah kolaylık versin.....

ECE, CEREN, YAHYA, vs. tüm bebekler çok tatlı maşallah rabbim nazarlardan korusun onları...

Emzirmediğim için emzirme ile ilgili konularda yorumda bulunamıyorum....

selin durmuyorum çıkmak zorundayım... görüşürüz arkadaşlar....sanırım rahatsız ağlayıp duruyor uyumuyor ağlayarak uykusundan uyanıyor bi ağrı kesici şurup vericem şimdi.... bugün bi akrabamız oturmaya çağırdı evi doğalgazlıydı salonunuda yakmamış biz gelicegimiz zaman yakmış içerisibuz gibiydi selini battaniyeden dışarı çıkaramadım ama korkuyorum şimdide durmayınca inşallah hasta olmaz ne bilinçsiz insanlar var hem oturmaya çağır hem soğuk odada milleti oturt....

nazancimceren baya buyumus, simasi daha farkli cikmis bu fotolarda..bencede eger aglamiyorsa, huzursuz degilse sutun yetiyordur, birde kilo kadar boy artisida onemli, yanilmiyorsam boyu gayet iyiydi..
keyfi çok yerinde ağlamıyor, ama ben sapıttım işte az emiyor diye. boyu normal sınırlarda 61cm....

Normal emen bir bebek 5 dk kada göğsün %90 ını boşaltabiliyomuş.

sizleri okuyunca gerçekten çok rahatladım arkadaşlar. biberonla veren arkadaşlar bebeklerini ne kadar beslediklerini biliyorlar ama emzirince bilemiyorsun ve insana hormonlarla gelen bi "az yedi bu çocuk" gibi tipik bir annelik içgüdüsüyle kafayı sıyırmak üzereydim. neyseki hepimiz aynı durumdaymışız. demek ki bebeklerimizin çoğu artık kısa süreli içiyormuş. gerçekten içim çok ferahladı. ve hala çok şaşkınım nasıl oluyorda 5 dakiklada doyuyor...

haydaaaaaa
PEK TABİ Kİ de şaka yapmıştım canım. benim ne haddime size "beceremiyorsunuz yıkamayı" diyeyim. aşk olsun. ben daha bi kere bile tek başıma yıkamadım cereni. cesaret edemem. ki ben çok güvensem dahi kendime bu konuda yine de öyle bi laf etmezdim ciddi olarak. bir bilgeye sormuşlar "en iyi neyi bilirsin" diye o da "haddimi" demiş. umarım şaka yapmış olduğuma ikna edebilmişimdir. pek çok bebek yıkanırken ağlar canım, sen kendinde suç arama. bazı bebekler doğuştan korkarmış sudan. genlerde olurmuş bu su korkusu. kendini üzme. seni üzdüğüm için de özür dilerim bilmeyerek de olsa...

kızım bu ay sadece 500 gr almış doktor akşamları mamaya başlattı çok üzüldüm 3500 gram doğmuştu 3 ay sonunda 5950 gram oldu normal mi?
sizinkiler kaç kilo oldular

cerenin fotolarına iltifat eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. bebeklerimizin büyümesine hepberaber tanık oluyoruz. bence bebeklerin hepsi birbirinden şeker. eşim bile "yok mu yeni bebek fotosu ekleyen, göstersene" diye soruyor hep. fotoları ona da gösteriyorum. o da bayılıyor.

kızım bu ay sadece 500 gr almış doktor akşamları mamaya başlattı çok üzüldüm 3500 gram doğmuştu 3 ay sonunda 5950 gram oldu normal mi?
sizinkiler kaç kilo oldular

seni çok iyi anlıyorum, benimki bu ay sadece 700gr almış diye ben de üzüldüm. ama önemli olan sağlıklı olması diye avuttum kendimi. seninki yine iyi benimki 5680 grda hala....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…