inşallah
ben sadece annelerin 6 ay 1 sene evde olmaları taraftarıyım daha sonra çalışmak çok mantıklı bence
anne sütü muhteşem birşey niye onu biberondan içsin ki
anneyle bebek arasındaki en güzel şeylerden biri emzirmek..
kızlar herkes ek gıdaya geçti mi?? sadece anne sütü ya da mama veren yok mu ?
dün bizdede oldu taze 2 kakasında üst üste tabi beni aldı telaş çok gazlıydı çörek otu suyu vermiştim ondandır diye tahmin ediyorum şuan her moku takippteyim inş tekrarlamaz inş dorukta bian önce iileşir:))) teşekkür ederiz teyzesi :) Ben Doruk'la Deva'yı çok benzetiyorum. Birbirlerinin kız - erkek versiyonu gibiler bence :9
Yok canım, çok şükür kabızlık yaşamadık şimdiye kadarolurmuş öyle. Silerken hoyrat davranmış olabilir miym diye düşündüm. Islak mendilini değiştirdim, ondan olmuş olabilir mi dedim ama, onur bunlarla ilgisi yoktur diyor. Doktor da bişi demedi. Bebeklerde sık görülürmüş.
delikafaduldendelikafadulden:roflol: çok datlusun bagyanESRAKO
O sazanlık olayını hatırlamıyorum ama çok güldüm :) ayrıca beni özlemene sevindim -tatlicadiarzu-
Doruk artık biberon da alıyor çok şükür. Kaşığa da alışsın istiyorum. O nedenle kaşıkla verdim. Sonuç gayet başarılı. Metal çay kaşığı ile içiyor.
Elma bağırsak hareketlerini düzenler. İshale de, kabıza da iyi gelir. Çift yönlü çalışan bir meyvedir. Aynı su gibi. İshalde de, kabızda da bolca tüketmek gerekir. Armut vermeyeyim o zamn ben. Zaten niyetim yok şimdilik. Doruk da anası gibi elmacı olsun isterim. Kış mevsimini en çok doyasıya güzel elma yemek için severim desem? Bana deli muamelesi yapmazsınız değil mi? Elma yerken neredeyse şey olacak gibi olurum =) Çok severim elmayı çoookkkk... inleye inleye yerim :)
tekrar geçmiiş olsunÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİNE GİTTİK
Doruk'un makatında çatlak varmış. Kanama bu nedenle oluyormuş. Muhtemelen gazı varmış gibi bağırarak uyanması da bu yüzden. Uykusunda gaz çıkarırken canı yanıyor olabilir. (kakada) Gizli kan tahlili istedi doktor. Bütün gün hastane civarında Doruk'un kaka yapmasını bekledik. Yapmadı sıpa! Normalde olsa 2 defa yapardı. Oturduğumuz semtte bir polikliniğe sorduk, orada yapılıyormuş. Akşam eve geldikten sonra yaptı, Onur bezi koştura koştura götürdü. Yarım saati geçmemesi gerekiyormuş. Neyse, gizli kan falan yokmuş, rahatladık bayağı. Tedavisi bepanten ve anestol. Bİr de popoyu yıkamaya karar verdim, ıslak mendillerle silmeyeceğim bir süre.
Doruk ELMA SUYUnu çok sevdi, capıldaya capıldaya içti kaşıkla. Hemen arkasından da bi güzel kaka yaptı. 2'de 2! İki defa verdim, ikisinde de aynısı oldu.
Bugün hastanede, dedesinin omzunda :)
[/IMG]
[pg[/IMG]
QUOTE]
maşallah doruk a saçlar her zamanki gibi yakıyo
herkes geçmedi canım bende dün denedim bugün vermicem aşı olduk yarın denemelere devam
Ya Allahtan Ayşin ve senden önce başlamışım işe yoksa yazılarınızı okur iş yerinde dağıtır yıkardım ağlamaktan ortalığı şimdi bile her yazıda darmadağın oluyorum 2 ay 8 gün oldu işe başlayalı hala kuzumun kokusu gelir burnuuma sesini duyarım bi yerlerdenseda geçmiş olsun.doktora götüreceksin değil mi? pek okuyamıyorum geçmişleri arkadaşlar.dünden beri sütüm azaldı gibi geldği.Acaba neva'yı görememek etkiliyor olabilir mi?.çok üzülmemeye çalışıyorum.hatta alışmaya başladım diyebilirim.kendi evinde bildiğin insana bırakmak daha rahat oluyor galiba.keşke dümen tek maaşla döneb,ilecek gibi olsa evrimin dedği gibi.biz gemiyi ona göre almışız baştan.Ama herşey güzel olacak inanıyorum.Ama gerçekten çalışan anne olmak zormuş.mesela dün eve gittiğimde neva uyuyordu uyanınca genellikle yatağında konuşmaya başlar sonra yanına giderim beni görünce kocaman kocaman sırıtır. oyüzden çok sevindim bu anı yakalayacağım diye.lavaboya girdim çıkana kadar uyanmış ve yatağında babaannesine gülüyordu.sonra akşamüstü huysuzlandı mutfakta bir kaç işimi bitirip onu alıp sarılıp uyumayı planladım bir de gittim babaannesiyle sarılmış uyuyorlar.Bırakmadım tabi utyanması pahasına alıp gittim kızımı yatak odasına.yarım saat uyuyup uyandı.bir sürü oyun oynadık,kahkahalar faln attık ama hani şu her saniyesini yaşamak varya o olmuyor tabi..bir de dün gece 2.30 da zorla uyudu.ha bir de kendi kendine uyuyan çocuğum bu aralar kucağa almadan uyumuyor.kayınpeder uykusu gelince alıyor kucağına dolaştırmaya başlıyor.yanlış yapıyorsun yapma dedim.yapmayacak artık.SÖZÜN ÖZÜ herkesin kişiliği gibi bebek bakma tarzı da ayrı herşey istediğimiz gibi olmuyor.Kızıma güveniyorum evde oturmak bebeğiyle olmak da kimileri için büyük fedekarlık eminim.ama şunu anladımki çalışan anne olmak çok daha büyük fedekarlık.hep daha iyibir hayatı olsumn diye aslında çoğumuzun çalışması.ne götürür ne getiriri ikisi birbirini dengeler mi bilmiyorum.Ama dengelemek için var gücümle çabalayacağım.
Bende geçmedim daha bi 2 ay daha ihtiyacımızda olmaz inşallah.kızlar herkes ek gıdaya geçti mi?? sadece anne sütü ya da mama veren yok mu ?
canım 2 tane yaptılar ama aşı kartında 4 tane gözüküyor bendede DBT karma, Polio Ç.Felci,HIB menenjit ve Pnömokok zatürre hepside yapılmış olarak işaretlenmiş e nasıl iş bu hakkaten yawbu 4 aylık aşısı 2 tane değil mi kızlar
aşı kartıb-nıda 3 gözüküyor bize 2 dene yaptılar uyuz ebelere bişey sorulmuyo i gıcıklar cevap vermiyorlar
damla hayırlı olsun odanız.belki biz de görürürüz.
pek okuyamıyorum geçmişleri arkadaşlar.dünden beri sütüm azaldı gibi geldği.Acaba neva'yı görememek etkiliyor olabilir mi?.çok üzülmemeye çalışıyorum.hatta alışmaya başladım diyebilirim.kendi evinde bildiğin insana bırakmak daha rahat oluyor galiba.keşke dümen tek maaşla döneb,ilecek gibi olsa evrimin dedği gibi.biz gemiyi ona göre almışız baştan.Ama herşey güzel olacak inanıyorum.Ama gerçekten çalışan anne olmak zormuş..
dönencesi olan varmıydı arkadaşlar?????
Ayşin,kızın cok guzel be canım.. hakıkaten ne manalı ne anlamlı bır yuz ıfadesı var.
Bitirdin beni be kadın.. istifa et.. buyusun Deva.. devam et. Boyle de yasanmaz ki.. tekrar ıs bulabılırsın ama Deva tekrar bebek olamaz.. durumunuz musaıt ıse.. musaıt bıle degıl, tek bır maasla gemının dumenı donmeye yetıyorsa.. et arkadasım..
Sahsen, calısmıyorum, ha calıssam emın ol daha sahane yasayacagız.. ama su an yeterı kadar yasamak adına Kuzey ın bu zamanını kacırmak ıstemıyorum.. o yuzden her cıkan yenı seyı hemen gıdıp alamıyorum belkı, ya da eskısı gıbı zırt pırt bı yerlere kacamıyoruz,ama Kuzey ın sanıyesını dahı kacırmamak sanırım hersseye bedel kı.. sımdıye kadar ıcıme oturan bısı olmadı.Ama herkesın duzenı ayrı bılıyorum..
Konuyu Toplam 3 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 2 Misafir)
tazefasulye
Anlaşıldı, ben mutluluğu kocamın sıcak fücudunda arayayım. (sevişmek babında değil, regliz heralde! sarılıp uyumak, ısınmak baaabında :)
Deva cok tadluuuu..Aysin inan her sabah evden nasil cikiyorum bi bilsen, ayaklarim geri geri gidiyor, gun icinde oglumu cok ozluyorum..aynene gelince annem bugun sunu yaptik bunu yaptik diyor, cok icime oturuyor, hatta annemde daha mutlu duruyor, beni unuttu mu diyorum(bende agliyor yada naz yapiyor..
AYSIN deva ya koca bı masallah oyun halısı cok guzel pembesını bende alacaktım ama belki bıde oglum olur dıe yesilli turunculu aldım nasılsa eskımıycek ama pembeyı merak edıodum cok sekermıs gercekten :) buarada annen sakın domates vermesin domateste bal gıbi ilk 1 yıl yasak alerjı tehlıkesı yuksek , yogurtta vermesınler ondada ınek sutu proteını var. ayrıca kıyamam sızın bulusmanıza cok ıclı anlatıosun resmen ben yasıorum o anı...
adama spagetti bolognez versem ancak doyar gibi geliyor, biberonun her bitisinde agliyor, ve emerken kendineden geciyor, uyuyor saniyorsun, ama o, o anin keyfini cikariyor resmen ya..
oda takımımız geldi dün akşam kurduk çok cici oldu mağazada gördüğüm kirliymiş demekki temiz hali daha bir güzelmiş. hala almayan varsa çileği tavsiye ederim.
damla hayırlı olsun odanız.belki biz de görürürüz.
seda geçmiş olsun.doktora götüreceksin değil mi? pek okuyamıyorum geçmişleri arkadaşlar.dünden beri sütüm azaldı gibi geldği.Acaba neva'yı görememek etkiliyor olabilir mi?.çok üzülmemeye çalışıyorum.hatta alışmaya başladım diyebilirim.kendi evinde bildiğin insana bırakmak daha rahat oluyor galiba.keşke dümen tek maaşla döneb,ilecek gibi olsa evrimin dedği gibi.biz gemiyi ona göre almışız baştan.Ama herşey güzel olacak inanıyorum.Ama gerçekten çalışan anne olmak zormuş.mesela dün eve gittiğimde neva uyuyordu uyanınca genellikle yatağında konuşmaya başlar sonra yanına giderim beni görünce kocaman kocaman sırıtır. oyüzden çok sevindim bu anı yakalayacağım diye.lavaboya girdim çıkana kadar uyanmış ve yatağında babaannesine gülüyordu.sonra akşamüstü huysuzlandı mutfakta bir kaç işimi bitirip onu alıp sarılıp uyumayı planladım bir de gittim babaannesiyle sarılmış uyuyorlar.Bırakmadım tabi utyanması pahasına alıp gittim kızımı yatak odasına.yarım saat uyuyup uyandı.bir sürü oyun oynadık,kahkahalar faln attık ama hani şu her saniyesini yaşamak varya o olmuyor tabi..bir de dün gece 2.30 da zorla uyudu.ha bir de kendi kendine uyuyan çocuğum bu aralar kucağa almadan uyumuyor.kayınpeder uykusu gelince alıyor kucağına dolaştırmaya başlıyor.yanlış yapıyorsun yapma dedim.yapmayacak artık.SÖZÜN ÖZÜ herkesin kişiliği gibi bebek bakma tarzı da ayrı herşey istediğimiz gibi olmuyor.Kızıma güveniyorum evde oturmak bebeğiyle olmak da kimileri için büyük fedekarlık eminim.ama şunu anladımki çalışan anne olmak çok daha büyük fedekarlık.hep daha iyibir hayatı olsumn diye aslında çoğumuzun çalışması.ne götürür ne getiriri ikisi birbirini dengeler mi bilmiyorum.Ama dengelemek için var gücümle çabalayacağım.
Ayşin içim parçalanıyor resmen..çalışan bir annenin çocuğu olmak da çok zor..şu an çok küçükler belki farkında değiller ama büyüyünce onlar için de zor oluyor..annem ptt den emekli..eskiden telefon sistemi günümüzden çok farklıydı..görüşceğin kişiyi ptt memura bağlatıyodun falan filan zaten biliyosundur..o yüzden annemin gece nöbetleri de olurdu..çok özlerdim annemi..yaz tatillerin de dersen babanemde ananemde geçerdi..gerçekten 2 taraf için çok çok zor..ama yaşamın gerçekleri bunlar..tüm çabamız onlara daha iyi bi yaşam gelecek sunabilmek..gelecek kaygımız olmasa keşke..
Deva çok tatlı olmuş..maşallah..
benim annemde hemsire emeklisi gece nobetlerinde yaninda kalmak icin okadar heves ederdimki yada gormek icin . klasık calısan anne cocuguyum ıste ama ondan herzaman guclu olmayıda ogrendım zor ama geleceklerı ıcın onemlı onu bunu bırak bızım ıcınde calısmak onemlı sonucta 2 sene sonra dıs dunyaya acılacaklar krese gıdıcekler vs bız napcazkı evde koca beklerken bıde cocukmu beklıycez ben calısmak ıstıyorum hemde cok ama suan ıcın deıl belkı bı bebegım daha olursa ozaman dahada zorlasır arayı uzun tutmayı dusunmuyoruz ama illaki bi sekilde calısmak hayatın akısında bulunmak ıstıyorum
canım 2 tane yaptılar ama aşı kartında 4 tane gözüküyor bendede DBT karma, Polio Ç.Felci,HIB menenjit ve Pnömokok zatürre hepside yapılmış olarak işaretlenmiş e nasıl iş bu hakkaten yaw
dönencesi olan varmıydı arkadaşlar?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?