çok fena oldular ya furkanda öle napcaz biz inşallah düzene sokarız onlar bzi değiştrmeden.dun uyumamak icin direndi resmen,ki gozunden uyku akiyor, uyuyamadigi icinde sinirleniyor bi yandan, evde 3 kisi taklalar attik, dotunu yirtarak agliyor, biara sinirlerim bosaldi, nasil uykum var , o aglarken bos bos bakip ona bende agladim, bi an afalladi susutu, sonra o da aglamaya basladi, hadi koro yapalim der gibi..en son annemde kaldi sira, o uyutmayi basardi..gece yine ciglikla uyandi 5 te, mama hazirlanana kadar yirtti yine, ama susumuyo ya..
bende kırkım çıktıktan hemen sonra bir hızdır aldı başını gitti.ama zamanla azaltırım sir ağdayla die takmıyorumya bisi sorcam sizdede oldumu, benim bu tuyler jet hiziyla cikmaya ve gur cikmaya basladi, bu hormonlar dhada aktif oldu mu demek?? inanamadim gecen gun..
:roflol:gülerken ağlayasım geliyo ya .bzmkide bölydi doktora sordum huy değiştiriyodur dedihayir bir de neye kopuyorum, kendinden gecercesine aglarken, babasi parmaklaini siklatip susuturuyor bi 30 sn, o sure zarfinda guluyor kikir kikir, sonra bi an kendine gelip ben napiyorum ya dercesine, aglamaya devam ediyor, psikopat gibi ya..bide uyuturken alayci bi ifadeyle bakmiyormu suratima hadi len sen mi uyutcan beni der gibi...
ewet ya bi görsen gizli hç bişey yapmıyosun herşeyin farkında .eller kollar bir saniye durmuyo kendisinden bir hafta büyük bebiş var ailemizde saf saf duruyo çocuk benmki imkanı yok ayakarını tutunca poposunu kaldırıyo havaya:sm_confused:masallah bizdik cin gibi..
merhba canım biz bu ay doktora gittik doktor hanm bana bakıp kansızlık varmı sende dedi.tabi bende aşırı var arada baygınlıklarım dahi oluyo ewet dedim kansızlık olan annelerin bebeklerindede oluyo dedi.ve santafer kan ilacı verdi.bu arada kansızlık çocuklarda uykusuzluk yapıyo die biliyorum .oyüzden kullanmak istedimBir de bu ay (Salı günü) aşılarını yaptırmaya sağlık ocağına gittiğimizde kan ilacı verdiler. Hergün aç karnına 9 damla. Size de verdilermi? Doktoruna sormadım, sorsam mı acaba...
3 yemek kasigi kadar seze puresi pesinden banyo pesinden emzirme pesinden uyku bakalim nekadar surcek
:ewet ya bi görsen gizli hç bişey yapmıyosun herşeyin farkında .eller kollar bir saniye durmuyo kendisinden bir hafta büyük bebiş var ailemizde saf saf duruyo çocuk benmki imkanı yok ayakarını tutunca poposunu kaldırıyo havaya:sm_confused:
:
eller ıslak çünkü emizliyo, ayaklar ıslak çünkü terleyip soğuyo. Havlu çorap kullanmıyorum bu yüzden. Normal pamuklu çorap kullanıyoruz...
Maşallah Furkana ve Çok geçmiş olsundün doktora gittik.aşımızı olduk doktor ek besine izinverdi.kilomuz 6kilo 800gr mış
boyumuz uzun zaten.ewe bir geldik.oğlum benden grip kapmış nasıl hapşurup.öksürüyo anlatamam
ve nasıl ağlıyo dün gece sabaha kadar uyutmadı ve uyumadı.o ağladı ben ağladım biara ağlamaktan morardı yüzü çok korktum
sabah doktora gittik tekrar ve şuan tam 5 ilacımız var zavallı oğlum
benm çektğim yetmiyo şimdi o çekiyo
tabi bende gribim
ama bana ilaç vermdiler.bide bende çok kansızlık var die oğluşumada verdiler
Allah kolaylık versin çok zor bi durum.Hayırlısıyla atlatın inşallahselam kızlar gerçi şuan kimse yok ama biraz geçmişi okuyayım dedim.
benim aile sorunum halen devam ediyor bir çare bulamadık böyle gidersede son çare olarak kendi evimden taşınmak olacak galiba evim babamın üzerine olunca pek çaresiz kaldım allahımdan bana yardım etmesinden başka birşey dilemekten başka çarem yok gibi.kış günü yavru bebekle taşınmak zor geliyor tabi kirayı hiç düşünmek bile istemiyorum.
burçine ek gıda vermek istemiyordum 6 ayından önce ama mecbur kaldım geçenlerde özdilek magzasına gitmiştik yanımda maması vardı ama yememek için direndi resmen yıktı ortalıgı bende alt kattaki marketten belki yer umuduyla milupanın sütlaçını aldım arabaya gittim ve benim cadı şapır şapır yemezmi allahım ne yemek sanki kıtlıktan çıkmış neyse karnı doydu herkes arabaya bindik birde bizi beklliyorlar park yerinden çıkalım diye bir aile hop bir koku dedim herkes insin arabadan mok temizleme zamanı herkesi indirdim birde baktım yanlış alarm püf ne kokuydu be gazman kızım benim işte ek gıdaya geçiş hikayem arkadaşlar
Alışma dönemidir annesiSÜT SAĞAN anneler sorum size acaba sağılıp içirilen süt dokunur mu? o da aklıma geldi acaba dedim.
Ceviz ne için bacılar ?EVRİM bu kadar olur yaa.her yaptığımı yapma kardeşim sonra ruh eşiyiz deyip çıkıyon işin içinden.ben de iki gündür cevizi suya koyuyorum zabahtan da içiyorum suyunu kendini de yiyiorum.ha ceviz ortadaki zarıyla birlikte koyulacak.hadi bunu da yapıyorum de
Aşının Türkiyede abartılmasını planlı yapılan birşey olduğunu da düşünmeye başladım. Ortalık bu kadar karışıkken, pkk azıtmışken, halkın dikkatini başka yere çekmek için de bunu kullanıyorlar gibi geliyor.
Velhasıl ben bugün eşimle birlikte domuz gribi aşısı olacağım arkadaşlar.
Canım ordaki görevliler bizden daha tecrübeli için rahat olsun bencebuarada sabah krese gittim saglik karnesini istediler dosyasi icin, sonrada gidecegi bolum belli olmus onu gosterdiler 7-8 bebek 2 bakici var onun bolumunde..ama cocuklar bir melek kendi kendine oyniiyorlar biri anakucaginda sallaniyo, digerleri emekliyo, oyuncaklarla oynuyor falan ama biride aglamiyor... en kucugu 5 aylik..icimden dedim kadina bu son iyi gunlerin yani Teomani o sekilde sakin sakin oynarken dusunemiyorum ben(insallah kresten atmazlar yavrumu (birak anakucagini sallanan titreyen salincakta durmuyor adam ya, nolcak nasil olcak bilmiyorum (
Canan bi defada kaç cc veriyosun akşam kaçta yatıyo bıcırığın o vakite kadar kaç defa veriyosun süt?didom çok üzüldüm Nevanın böyle sizi üzmesine - ama bebek bu sağı solu belli olmaz - biyeri ağırıyodur belki - inanıyorum ki geçici bir durum
süt ile ilgili - ben sağıp veriyorum ve bu yönteme geçtiğimden beri düzenimiz taş gibi oturdu - sonuçta anne sütü ne şekilde verildiği okadar da önemli değil şartlar böyle gerektirince . Sen sütü sağıp buzdolabında saklıyorsun değil mi? babanne ve dede içirtiyolar - ısıtıyolar değil mi sütü ? nasıl yapıyorsunuz?
Evet oda epey etkili dr dermo-trosyd ile karıştırıp kullan demişti hemen geçmiştipişiiiikk oldukk durduk yerde neden oldu anlamıyorummm bepanten geçirmedi zeytinyağıda denedim şimdi hamaten aldııkk gecirirmi sizceee bez bile bağlamıyorummm külot giydiriyorummm açık tutyorummm
Çok geçmiş olsun Allah şifanızı versinözledim siz, kızlar. ben izmirdeyim. bebiş bağırsak enfeksiyonu oldu mikrop kapmış. ne kadar dikkat etsenizde birileri pis ellerle dokunuyor.küsen bile var bebeği elletmeyince. ne değerli çocuğun varmış diyende. evet bebeğim çok değerli. napayım
Gözünüz aydın.çoookkkk sevinçliyimm kızlar ilk sizle paylaşıyorummm
kızım huggies finalisti secildi haftaya istanbula cekimlere gidiyoruzzzz....
Allah sanada sabır versinÇalışan annelerin yanında benimki sönük kalır belki ama...
Günlerdir 3-4 saat uykuyla durmaya çalışıyorum. Bünyem çok yoruldu, Ruzy'ye artık verimli bakamıyorum..Gözlerinin içine bakıyorum uyusun diye.. geceleri uyuyor aslında neredeyse 10 saat ama nasıl?? Uykuya daldırmak için en az 2 saat memede kalıyor. Gece de gözlerini açmadan uyanıp emiyor ama en az 45 dk. dalmasını bekliyorum yoksa uyanıyor..E ben uykuya dalana kadar uyanıyo derken hiç uyuyamıyorum.. Gece ellerimi ısırıyorum emzirirken uyanık kalmak için...Ve artık geceleri acaip sık uyanıyor..4saat kesintisiz uykuyu kaybettik..Bulan varsa göndersin bana..
Böyle işte..Gündüz uyusa da kucağımda oluyor yine uyuyamıyorum.. Sinirlerim çok yıprandı hergün ağlıyorum dayanamayıp...
Büyüdükçe düzelecek diye bekliyorum ama giderek daha kötü..
Nazana selam söyle . Allah korusun inşallah böyle şeyler yaşamayızaftabru ile telde konusuyoruz zaten aynı dr a goturuyoruz çocuklarımızı pek musait olamıyor sanırım
helin de bana birkaç kez ozelden yazdısanırım son tatsız yazısmalardan sonra ikiside topige yazmama kararı aldılar
BU ARADA BUGUN ÇOCUGU 18 AYLIK OLAN BİR ARKADASIMLA KONUSTUM BEBEK HALA GECELERİ 3-4 KEZ KALKIP MEME DİYE AGLIYORMUS EMZİRİYORMUS İNANAMADIM HATTA GECEN AKSAM YEMEGE GİTMİSLER KARI KOCA KIZIN TEYZESİ BEBEGEBAKIYOR MEME MEME DİYE AGLAMAYA BASLIYOR SALDIRGANLASIYORMUS BAKAN TEYZEYE FALAN SALDIRIYORMUS YEMEGİ YARIM BIRAKIP EVE DONMEK ZORUNDA KALMISLAR FALAN ALLAHIM KINAMAK İSTEMİYORUM BİRYOL OLMALI BU ASAMADA MEME BİRAKILMALI İNSALLAH BU HALLERE DUSMEYİZ NE ZOR 1,5 YASINDA VE GECE HABİRE EMEN BİR BEBEK SOKAKLARDAN DONDUREN BİR BEBEK
Bende canım bende işe nasıl geldim bilmiyorum 15 dk rötar yaptım zaten Allahtan bugün benden başka kimse yok.kesin ağrısı vardı yavrumun elleri kulaklarına gitti kaç kere eşimde işteydi akşam10 sabah 10 çalışıcak 1 ay hatta daha fazla evde olsaydı götürürdük hemen hastaneye 12 de yattı sıpa yarım saat aralıklarla ağlayarak uyandı sabaha doğru duruldu devam etse kendim götürecektim acile. REsmen elini kulağına atıp çekiyo ya . Ben diş mevzusundan çok şüphelenmeye başladım. Az öncede bi sitede okudum diş çıkaramanın huzursuzlukları 2-3 ay önceden başlarmış aman başka bi şey olmasında kulağında iltihap filan Allah korusun .herkeslere gunaydinn.
berbat ve sinir krizi doklu bir gecenin ardindan, sabahin korunde ise geldim, burda hava hala karanlik(
Bizede verdiler ama hasta olduğundan yavrum dr içmöesin hasta olduğu sürece dedi bende vermeyi bıraktım.Emzirip veriyodum ben yanlışmı yaptım demek.Bir de bu ay (Salı günü) aşılarını yaptırmaya sağlık ocağına gittiğimizde kan ilacı verdiler. Hergün aç karnına 9 damla. Size de verdilermi? Doktoruna sormadım, sorsam mı acaba...
Entresan şeyler yaz ,hayaller kur monolog yapcaksan evrim beğenmiyo yoksa lülülülülülümonolog 6 kuralında bir indirim yapsak olma mı?
seda enteresanmış bu bilgi - kilo verme konusunu diyorum. 3 dilim keke rağmen dünde 300 gr daha düşük çıktım sabah, şaşırdım ben de. doğru sanırım.
pervin aynsı bizdede başladı...2 gün önce...2.30 da uyudu 5 te kalktı emdi...7.30 uyandı emdi...9.30 da uyandı emdi....süt mü azalıyo..doymuyo.ç.yoksa midemi büyüdü sık acıkıyo:S..
Merhabalar,
Az önce okuduğum bir komplo teorisi. Buyrun okuyun :ecrin_bebek:
Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkında çor cesur açıklama. Domuz gribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itirafa eden Dr. Kilde, “Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” dedi.Bu düşüncenin eski ABD Başkanlarından Henry Kissinger’e ait olduğunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderberg toplantısında bu kararın alındığını belirtti.Dr. Kilde, bir televizyona yaptığı açıklamasında, “ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayı hedeflemektedir” diye konuştu.Dünya Sağlık Örgütü’ne domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, “Böylece aşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamile kadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması gelecek nesilleri hedeflediğini göstermektedir” açıklamasında bulundu.Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini ve hastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade eden Kilde sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerinin olacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalık mı?” Dr. Rauni Kilde, “Amerikan yönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayı ilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önlemini aldı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işin ciddiyetini göstermeye yeter” dedi.
Doğum iznin bittikten sonra başvuruyosun belgelerinle ssk ya 15 gün sonrada ücretini alıyosun 70-80 lirada emzirme ücreti oluyor içinde bildiğim kadarıylaMerhaba önecelikle hepinizin bebeğini Allah bağışlasın sağlıkla büyütün inşallah bende Şubat annesi olacağım bu ay sonunda 32. haftamda izne ayrılacağım.Çalışan annelere bi sorum olacaktı.ssk da brüt maaşım 697 gözüküyor bu paranın 3/2 sini ssk dan alıcam ama ne kadar süre sonra birde başka ek ödeme yapacaklarmı bilen varmıdır aranızda?yardımcı olursanız çok sevinirim
O çenesini ısırırım ben maşallah kuzucuğa
e bizimde 5. ay bitecek 9 gün sonra hadi hayırlısı dedim ya başka bi sıkıntı olmasında Allah korusun bende dün muz yalattım sonra elma yada armut yazdığını hatırladım bi çoğumuzun vazgeçtim hemen birde ne görem küçük bi kısmı yok muzun sıpa damağına saklamış aldım çıkardım hemen. Çok hoşuna gitti yavrumun.hatira dis olayindan suphelenmiyor degilim, cunku neyi bulsa disini kasiyoroyuncak kendi eli biberonun agzi, o da huzursuzluk yapar, cunku kasinip hemen dis cikmiyor, 1-2 ay once basliyor kasinmasi, ee 5. aydan itibarende cikmaya basliyor disler, normalde 6 ama bazi cocuklar 1 ay erken cikarabiliyor..bence topikteki bebiklerin genel huysuzlugu bundanda olabilir...
Puket vardı o nerelere kayboldu bak ben de onu merak ettim..Zaten yeni katılmıştı, kayboldu aniden..
bır pukett vardı bızamanlar ne oldukı? evrımın dunuru:)
Ha bu arada kuzey; "acaba heryöne çekiştirsem meme ucun benimle gelir mi anne" denemesi yapıyor bugunlerde.. benden ilk şamarını yıyecek az kaldı.. gögus uclarım acıyor artık yaf!!
ya tam muzur veletler gibi değil mi? üzülme canım, Defne de yapıyor bunu. hatta ağlamasının yalandan olduğu, hani "canım sıkılıyor uleeen, azcık daha eğlendirin beni" ağlaması olduğu da o kadar bariz belli oluyor ki.. bak sen sıpaya diyorum, 4 ayda nasıl da şebek etti bizi..hayir bir de neye kopuyorum, kendinden gecercesine aglarken, babasi parmaklaini siklatip susuturuyor bi 30 sn, o sure zarfinda guluyor kikir kikir, sonra bi an kendine gelip ben napiyorum ya dercesine, aglamaya devam ediyor, psikopat gibi ya..bide uyuturken alayci bi ifadeyle bakmiyormu suratima hadi len sen mi uyutcan beni der gibi...
Merhabalar,
Az önce okuduğum bir komplo teorisi. Buyrun okuyun :ecrin_bebek:
Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkında çor cesur açıklama. Domuz gribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itirafa eden Dr. Kilde, “Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” dedi.Bu düşüncenin eski ABD Başkanlarından Henry Kissinger’e ait olduğunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderberg toplantısında bu kararın alındığını belirtti.Dr. Kilde, bir televizyona yaptığı açıklamasında, “ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayı hedeflemektedir” diye konuştu.Dünya Sağlık Örgütü’ne domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, “Böylece aşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamile kadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması gelecek nesilleri hedeflediğini göstermektedir” açıklamasında bulundu.Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini ve hastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade eden Kilde sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerinin olacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalık mı?” Dr. Rauni Kilde, “Amerikan yönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayı ilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önlemini aldı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işin ciddiyetini göstermeye yeter” dedi.
Bende canım bende işe nasıl geldim bilmiyorum 15 dk rötar yaptım zaten Allahtan bugün benden başka kimse yok.kesin ağrısı vardı yavrumun elleri kulaklarına gitti kaç kere eşimde işteydi akşam10 sabah 10 çalışıcak 1 ay hatta daha fazla evde olsaydı götürürdük hemen hastaneye 12 de yattı sıpa yarım saat aralıklarla ağlayarak uyandı sabaha doğru duruldu devam etse kendim götürecektim acile. REsmen elini kulağına atıp çekiyo ya . Ben diş mevzusundan çok şüphelenmeye başladım. Az öncede bi sitede okudum diş çıkaramanın huzursuzlukları 2-3 ay önceden başlarmış aman başka bi şey olmasında kulağında iltihap filan Allah korusun .
Bizede verdiler ama hasta olduğundan yavrum dr içmöesin hasta olduğu sürece dedi bende vermeyi bıraktım.Emzirip veriyodum ben yanlışmı yaptım demek.
Entresan şeyler yaz ,hayaller kur monolog yapcaksan evrim beğenmiyo yoksa lülülülülülü
[/URL][/IMG]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?