2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

seda enteresanmış bu bilgi - kilo verme konusunu diyorum. 3 dilim keke rağmen dünde 300 gr daha düşük çıktım sabah, şaşırdım ben de. doğru sanırım.

Merhaba önecelikle hepinizin bebeğini Allah bağışlasın sağlıkla büyütün inşallah bende Şubat annesi olacağım bu ay sonunda 32. haftamda izne ayrılacağım.Çalışan annelere bi sorum olacaktı.ssk da brüt maaşım 697 gözüküyor bu paranın 3/2 sini ssk dan alıcam ama ne kadar süre sonra birde başka ek ödeme yapacaklarmı bilen varmıdır aranızda?yardımcı olursanız çok sevinirim

pervin püreyi nasıl yapıyosun
çok fena oldular ya furkanda öle napcaz biz inşallah düzene sokarız onlar bzi değiştrmeden.
ya bisi sorcam sizdede oldumu, benim bu tuyler jet hiziyla cikmaya ve gur cikmaya basladi, bu hormonlar dhada aktif oldu mu demek?? inanamadim gecen gun..
bende kırkım çıktıktan hemen sonra bir hızdır aldı başını gitti.ama zamanla azaltırım sir ağdayla die takmıyorum
:roflol:gülerken ağlayasım geliyo ya .bzmkide bölydi doktora sordum huy değiştiriyodur dedi
masallah bizdik cin gibi..
ewet ya bi görsen gizli hç bişey yapmıyosun herşeyin farkında .eller kollar bir saniye durmuyo kendisinden bir hafta büyük bebiş var ailemizde saf saf duruyo çocuk benmki imkanı yok ayakarını tutunca poposunu kaldırıyo havaya:sm_confused:
Bir de bu ay (Salı günü) aşılarını yaptırmaya sağlık ocağına gittiğimizde kan ilacı verdiler. Hergün aç karnına 9 damla. Size de verdilermi? Doktoruna sormadım, sorsam mı acaba...
merhba canım biz bu ay doktora gittik doktor hanm bana bakıp kansızlık varmı sende dedi.tabi bende aşırı var arada baygınlıklarım dahi oluyo ewet dedim kansızlık olan annelerin bebeklerindede oluyo dedi.ve santafer kan ilacı verdi.bu arada kansızlık çocuklarda uykusuzluk yapıyo die biliyorum .oyüzden kullanmak istedim
3 yemek kasigi kadar seze puresi pesinden banyo pesinden emzirme pesinden uyku bakalim nekadar surcek

inşallah uyur:Saruboceq:

Bu bana cok tanidik geldi, biberon alirken bile ayaklar kipir kipir, hatta bazen uykusunda bile oynuyo ayaklar,gosteriyorum esime, bu karnimdada boyleydi ayaklar asagida vururdu habire, teperdi daha dogrusu...

eller ıslak çünkü emizliyo, ayaklar ıslak çünkü terleyip soğuyo. Havlu çorap kullanmıyorum bu yüzden. Normal pamuklu çorap kullanıyoruz...

Bu ıslaklı elleri emmeye başlamadan öncede vardı ki yanıt veren tüm arkadaşlarda varmış normal bi şey kanımca cevaplayan herkese teşekkürler.

Maşallah Furkana ve Çok geçmiş olsun

Allah kolaylık versin çok zor bi durum.Hayırlısıyla atlatın inşallah

buda bisss anca ekledim yuz saate

Maşallah tüm kuzulara Pervin hariç seni kuzudan saymıyorum ama bi maşallahta sana:))
SÜT SAĞAN anneler sorum size acaba sağılıp içirilen süt dokunur mu? o da aklıma geldi acaba dedim.
Alışma dönemidir annesi
Ceviz ne için bacılar ?

Hadi hayırlısı
Canım ordaki görevliler bizden daha tecrübeli için rahat olsun bence

Canan bi defada kaç cc veriyosun akşam kaçta yatıyo bıcırığın o vakite kadar kaç defa veriyosun süt?

pişiiiikk oldukk durduk yerde neden oldu anlamıyorummm bepanten geçirmedi zeytinyağıda denedim şimdi hamaten aldııkk gecirirmi sizceee bez bile bağlamıyorummm külot giydiriyorummm açık tutyorummm
Evet oda epey etkili dr dermo-trosyd ile karıştırıp kullan demişti hemen geçmişti

Çok geçmiş olsun Allah şifanızı versin
çoookkkk sevinçliyimm kızlar ilk sizle paylaşıyorummm
kızım huggies finalisti secildi haftaya istanbula cekimlere gidiyoruzzzz....
Gözünüz aydın.
Allah sanada sabır versin

Nazana selam söyle . Allah korusun inşallah böyle şeyler yaşamayız
herkeslere gunaydinn.
berbat ve sinir krizi doklu bir gecenin ardindan, sabahin korunde ise geldim, burda hava hala karanlik(
Bende canım bende işe nasıl geldim bilmiyorum 15 dk rötar yaptım zaten Allahtan bugün benden başka kimse yok.kesin ağrısı vardı yavrumun elleri kulaklarına gitti kaç kere eşimde işteydi akşam10 sabah 10 çalışıcak 1 ay hatta daha fazla evde olsaydı götürürdük hemen hastaneye 12 de yattı sıpa yarım saat aralıklarla ağlayarak uyandı sabaha doğru duruldu devam etse kendim götürecektim acile. REsmen elini kulağına atıp çekiyo ya . Ben diş mevzusundan çok şüphelenmeye başladım. Az öncede bi sitede okudum diş çıkaramanın huzursuzlukları 2-3 ay önceden başlarmış aman başka bi şey olmasında kulağında iltihap filan Allah korusun .
Bir de bu ay (Salı günü) aşılarını yaptırmaya sağlık ocağına gittiğimizde kan ilacı verdiler. Hergün aç karnına 9 damla. Size de verdilermi? Doktoruna sormadım, sorsam mı acaba...
Bizede verdiler ama hasta olduğundan yavrum dr içmöesin hasta olduğu sürece dedi bende vermeyi bıraktım.Emzirip veriyodum ben yanlışmı yaptım demek.

monolog 6 kuralında bir indirim yapsak olma mı?
Entresan şeyler yaz ,hayaller kur monolog yapcaksan evrim beğenmiyo yoksa lülülülülülü

hatira dis olayindan suphelenmiyor degilim, cunku neyi bulsa disini kasiyoroyuncak kendi eli biberonun agzi, o da huzursuzluk yapar, cunku kasinip hemen dis cikmiyor, 1-2 ay once basliyor kasinmasi, ee 5. aydan itibarende cikmaya basliyor disler, normalde 6 ama bazi cocuklar 1 ay erken cikarabiliyor..bence topikteki bebiklerin genel huysuzlugu bundanda olabilir...

hatta dun yine elma kemirttim, resmen dis cikicak yerleriyle oymaya calisti, ferahlatti heralde..
birde o dis kasima oyuncaklarini biraz buzdolabinda bekletip verin agrisini alir diyorlar..

seerni ecosu babaya benzetiolar bana sadece kus agzi ve cenesi benzio buarada nehirde cok tatli masallah..

rosewınd bir kucuk patates bır orta havucu hasladım 1 tatlı kasıgı pırınc robottan gecırdım pure oldu blendirim yokta ayıptır soylemesı sebze corbası yerıne sebze puresı oldu :)

konuyla ilgili gorusum asiya hic guvenmiyorum bir cesit soykırım teorısı oldugunu basından beri dusunuyorum Allaha emanetiz bıraz kaderciyim vademiz nezaman yettiyse ozaman gocecez bu dıyarlardan Allah bızlerıde evlatlarımızıda korusun .

Doğum iznin bittikten sonra başvuruyosun belgelerinle ssk ya 15 gün sonrada ücretini alıyosun 70-80 lirada emzirme ücreti oluyor içinde bildiğim kadarıyla
O çenesini ısırırım ben maşallah kuzucuğa
e bizimde 5. ay bitecek 9 gün sonra hadi hayırlısı dedim ya başka bi sıkıntı olmasında Allah korusun bende dün muz yalattım sonra elma yada armut yazdığını hatırladım bi çoğumuzun vazgeçtim hemen birde ne görem küçük bi kısmı yok muzun sıpa damağına saklamış aldım çıkardım hemen. Çok hoşuna gitti yavrumun.

Puket vardı o nerelere kayboldu bak ben de onu merak ettim..Zaten yeni katılmıştı, kayboldu aniden..

bır pukett vardı bızamanlar ne oldukı? evrımın dunuru:)

Kıskandım pukett'i valla.. Bugüne bugün hamileliğimden beri yazmaktayım, arada 2-3 defa da kaybolmuşluğum da vardır, kimsecikler beni merak etmedi yaff.. :çok üzgünüm: nazar etmiyim, azcık çalışayım da beni de ösleyenler olsun barii.... :teselli:

Ha bu arada kuzey; "acaba heryöne çekiştirsem meme ucun benimle gelir mi anne" denemesi yapıyor bugunlerde.. benden ilk şamarını yıyecek az kaldı.. gögus uclarım acıyor artık yaf!!

Bizde de var aynı durum.. Ya süt azalıp ilk emmeye başladığı zamanki gibi gelmediğinde yapıyor ya da muzurluğu tuttuğunda.. ben asıl dişleri çıktıktan sonra emzirmekten tırsıyorum... ısırıyorlarmış vallaa... akannehir o zamana kadar emmeyi bırakmasın da, ısırmasına da alışırız gari..

ya tam muzur veletler gibi değil mi? üzülme canım, Defne de yapıyor bunu. hatta ağlamasının yalandan olduğu, hani "canım sıkılıyor uleeen, azcık daha eğlendirin beni" ağlaması olduğu da o kadar bariz belli oluyor ki.. bak sen sıpaya diyorum, 4 ayda nasıl da şebek etti bizi..

Aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum arkadaşlar..
Ortalama emzirme süreniz ne kadar? Yani ben 4 saatte bir beslemeyi geçtim zaten, bari 3 saat olsun diye çalışıyorum. ama bizim kız 5 dk bilemedin 10 dkda (hatta 1o dk sürerse, iyi bari diyorum) bitiriyor emzirme işini.. doyuyor mu, yoksa sıkılıyor da emmiyor anlamış değilim.. zaten emerken kafasını geri çekip çekip arkasına, etrafına bakınmayı huy edindi.. bakalım nolcek..

Dün gece ilk defa emzirmedim Defne'yi. Bu gece emmelerini alışkanlık haline getirmiş olduğuna kanaat getirip uyandığında uyutmaya çalıştım sadece. Lakin uyandığında emzirsem eminim daha az yorulurdum ama ilerisini düşünerek denemeye karar verdim.

bende girdim bu siteye çok beğendim

insan arada düşünmüyor değil hani

geçmiş olsun

maşallah Nehir e

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…