2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sabahları işte bol bol su içmeye çalışıyorum
helva yiyorum kahvaltıda
arada da rezene çayı ve still tee lerden içmeye çalışıyorum içim havuz gibi oluıyor kaydirigubbakcemile3

yanaklari kizardi ecosun ama kuruluktan ... bende johnson baby vazelın suruyorum 2 gundur. hanı opunce yumos yumos olur bebe yanagı bununkıler sert sert

işyerinde süt sağan anneler sabah 9 dan 5 e kadar kaç cc süt sağabiliyorsunuz

bebekler kiloları * 150 cc süt içerlermiş günde

ebruuu supersin bende denemeyi dusunuyorum ayni seyi nasil gecti peki emmeden uyudumu detay istiyorumm
Pervin'cim, yatmadan önce Tracy teyzeyi okudum. Önceden farketmediğim bir detayı farkettim, "uyku öğünü" dediği şeyi ben yatmadan önce emzirmeli gibi algılamışım. Meğerse o öğün en geç gece 23te olmalıymış. Daha sonraya kalırsa bir işe yaramıyormuş. Bense genelde yatmadan önce emzirir öyle yatardım ki, Defne'yi tutabildiği kadar tutsun. Ama benim yatma saatim akşam 11i geçiyor çoğunlukla. Neyse.. Akşam 23te emzirdim. Saat 2:30da kalktı, gittim emzirmeden uyuttum. Uyutma yöntemim de şu, sakinse yattığı yerde pşş pşşş sesi ile poposuna veya sırtına pat patlıyorum. eğer bunun işe yaramayacağını görürsem ( gözlerinde hiçbir bayılma ifadesi olmazsa) o zaman emzirme pozisyonunda kucağıma alıyorum, gene pşş-pat'la (ağzında illa ki emziği olacak) uyumasını bekliyorum. Bu pozisyonda yattığı yerden daha kolay uykuya dalıyor. Bu şekilde daldıktan sonra yerine bıraktım ama bir 5 dk sonra gene mızırdandı, kalktım aynı yöntemle yine dalmasını bekledim. Yani emzirsem daha kısa süre ayakta kalırdım muhakkak ama tracy çeldi aklımı bir kere :) Sabaha karşı 5:30da yine uyandı. Yine emzirmeden aynı şekilde uyuttum. Yarım saat sürdü. Bu sefer biraz gazı da vardı. Tekrar uyandığında saat 7 olmuştu, zaten sabah uyanma saatidir diye aldım, emzirdim. Güne başladık böyle.. Bu şekilde devam edeceğim. Dayanabilirsem 1 hafta deneyeceğim. Bakalım ne olacak..
ebru ecede cok az emio mesela su demin 7civari emdi sonra birakti tamda sutum yagli kismi gelmeye baslamisti birakti/
Ya evet, ben de en çok ona yanıyorum. Hem sütün yağlı kısmını almadan bırakmış oluyor. Bu şekilde emmesi gaz sancısını da tetiklermiş. Bir de süt üretimini kötü etkileyecek diye korkuyorum. Sağmak lazım, onu da ben ihmal ediyorum ne yazıkki..

Pervin, gece emzirmeden uyutma çabalarım sırasında epey ağladı. Bu detayı atladım. Ama ben gene de uyutuna kadar uğraştım.

seda enteresanmış bu bilgi - kilo verme konusunu diyorum. 3 dilim keke rağmen dünde 300 gr daha düşük çıktım sabah, şaşırdım ben de. doğru sanırım.
hangi bilgiii ben kaçırmışım ??
ay bu süpermiş maşallah kuzuna gözleri renklimi seda??
didee monologda 6 kuralını esra cıkardı ben sadece monologu cıkardım :)
birbirmizi tamamlıyoruz işte bebişim yerimseniben
aynı bizde öyle 5 dk emiyor bırakıyor doğal olarak doymuyor ve kilo almıyor ya benle muhabbette yada etrafa bakıyor :sinifsinif:
puketi kıskanma sende gelmeyince senide merak ediyoruz hem ayrıca buraya gelmesende facete görünce anlıyoruzki iyisin zemuszemus
yanaklari kizardi ecosun ama kuruluktan ... bende johnson baby vazelın suruyorum 2 gundur. hanı opunce yumos yumos olur bebe yanagı bununkıler sert sert
bana yolla yumuşatırım o yanakları iki günde opuyorumnanaktan

az once peediatrini arayip sordum 4.5 aydan itibaren basla dedi ek gidaya..ama muzla basla dedi??sonra elma yada armut ekle dedi..iyide muz yapismazmi?? sebze ve yogurt muhallebi icin erken dedi??kafam cok karisti..

işyerinde süt sağan anneler sabah 9 dan 5 e kadar kaç cc süt sağabiliyorsunuz

bebekler kiloları * 150 cc süt içerlermiş günde

Meltemcim, benim işe giriş çıkış saatlerim düzenli değil bu yüzden saat aralığı yok ama genelde günde 2 yada 3 defa sağabiliyorum. Geçen hafta sonuna kadar, her sağımda iki göğsümden yaklaşık 100 er cc süt çıkıyordu, 3 defa sağınca akşam elimde 600 cc süt ile gidiyordum eve.
Ama bu hafta hem çok yorgun ve uykusuzum hemde çok gerginim, galiba bunların etkisiyle sütüm inanılmaz azaldı. Dün 2 defa sağdım 3 saat arayla toplam 250 c süt çıktı :sinifsinif: Bu yüzden hafta başından beri yeniden mama takviyesi yapmaya başladım kuzuma.. Çok üzgünüm..
Bugünkü ilk sağımı da şimdi yapıcam bakalım ne çıkacak..

ayşin sen ne düşünüyosun paylaştığın yazı hakkında??ben inanmak istemiyorum böyle şeylere..hatta bende aşı olmayı düşünüyorum ama aşı yok diyorlar burada..

nurdan muzlamı başla dedi çok ilginç yaa bence muzla başlama elma armut kivi suları vs
bana doktorum muza bikaç ay sonra başla demişti

kafam çok karışık her doktor ayrı telden çalıyor ne yapıcamı bilemedim bende gece yatmadan kaşık mama vermeyi planlıyorum ama hala kararsızım birde mesela sabah elma püresi verdim akşamüstü armut suyu versem olurmu?çorbaya geçsemmi??eve tartı aldım önce kendim sonra yahya ile tartılıyorum hibi gelişme yok grmında tartıdamı bi sorun var bilmiyorum ama mamaya geçeceğim doymuyor sanırım bu çocuk

bu haftam ne çabuk geçti anneme iyiki gittim çok iyi geldi
ablamla sinemaya gittim 'Abim' filmine tavsiye ederim güzel duygusal komik bir filmdi..aylar sonra bir sosyallik yapmak yahoyu düşünmeden 2.5 saat geçirdim kendimi filme kaptırıp..aynı akşamda oğlumu aldım oliviumu gezdim iki saat o geceden beri güzel uyuyor ağlamıyor çıldırtmıyor gelirkende ablamı getirdim işime gücümede bakıyorum yahyada huysuz değil geçen hafta ile kıyaslıyorumda muhteşem bir hafta geçirdim bakalım yahya ne kadar gidecek böyle sanki eski günlerine döndüü Allahım nazar değmesinn maşallahhh ama umudum yok benim yinede akannehir

o kadar saat emzirmemek uzun olmuyormu canım?
kilo alması gerilemesin de

ben hiç 600 cc yi görmedim bende ortalama 3 defa sağıyorum ve 350 cc falan çıkıyor toplam
ama sütüm işe başlayınca azaldı gibi oldu gerçi daha çok yoruluyorum

eve yatılı bakıcı almak çok mantıklı büyük evi olanlar için işten gelince bebekle ilgilemnmek için ev işiyle uğraşmak zor çünkü uykusuzluk ve yorgunluk vuruyor insanı

maşallah ruhuna iyi gelmiş gezmek sütüne de iyi gelir

ebru ben o konuyu okudum zaten ece gece mamasini yiyo bide emio uyuyo yani saat engec 11de uyumus oluyoki uyku ogununu almis oluyo bende ona guven'orum uyanmaz die bikac kez uyandiginda pispisleyip uyuttum ama digerlerinde emzirmek kolayima geldi yaptigimin yanlis oldugunu bile bile..bana cesaret verdın aynısını bende denıycem bugece. kaczamandır dusunuyorum ama uygulamıodum bakalım nasıl olcak. bıde gune 9bucukta baslıos bız 7de baslasak gece uykusuda erkene kayar rahatlamıs olurum boyle olursa belkı 7de gune baslarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…