2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

az once peediatrini arayip sordum 4.5 aydan itibaren basla dedi ek gidaya..ama muzla basla dedi??sonra elma yada armut ekle dedi..iyide muz yapismazmi?? sebze ve yogurt muhallebi icin erken dedi??kafam cok karisti..

ben elma suyu armut suyu sonrada armut puresıne gectım armut bıtınce elma puresıne gecıcem sonra ıkısı karısık vs vs gıdıcem boyle pureye gecmıs olucam

esra bak bana drumun verdigi kagıtta ek gıda 3 sekilde olmalı sebe puresı meyve puresı ve pirincli mama. meyveler ara ogun sebze oglen ogunu mamada aksam ogunu olcak sekilde ayarlancak. ben mesela gecen ctesiden beri elma suyu armut suyu verdım aynı gun pirinc unlu muhallebıye devam maması katıp basladım. simdi bugun 1 hafta oldu pureye gectım sabah armut puresı oglende sebze puresı verdım. boyle boyle devam edecek miktarlar artarak. sende kafana gore bı sıstem olustur ver gulum.

doymuolar sutumuz azaldı mıdeler buyudu vs vs

gelebildim sonunda yusuf bey dün akaşmdan beri huzursuz şimdide otur kalk anca uyutabilidm ve geldim..tabi hala kıpırdanıyor..

ne güzel olmuş, dışarda biraz zaman geçirmen. keşke benim de öyle bir imkanım olsa, hani sinemaya felan gidebilsem. Maşallah Yahya'ya da, annesini üzmemiş bu hafta.. Tazelenmişsindir sen şimdi...
Meltem, bu gece emmeleri alışkanlığa dönüşüyormuş. Hatta ben 2 yaşıma kadar geceleri hep süt içmek istemişim de annem anca o zaman canına tak edip gece beslemeyi kesmiş. O zamandan sonra geceleri uyanmamışım. Bizim doktorumuz da gece emmesi şart değil demişti. Ona güvendim, deniyorum.

Yatılı bakıcı kesinlikle daha rahat. Bir kere sabah bakıcıyı bekleme stresi vs yok. Ama benim de evim müsait değil. Ayrıca biraz da zor gelir yabancı biriyle aynı evde yaşamak. Gerçi işin içinde yavrularımız olunca insan her zorluğa katlanmaya razı..

Ben de daha öncede bir kere denedim, sonra emzirmek kolayıma geldi. Ama artık karar verdim, heleki Esrako'nun anlattığı 18 aylık çocuğu okuduktan sonra kesin kararlıyım. En azından 1 hafta düzeni bozmadan deneyeceğim. Zaten hep aynı saatlerde kalkması alışkanlık olduğunu gösteriyor. Defne akşam 7-8 arası uyuduğu için sabah 7de benim kaldırmam gerekmedi. Hatta bazen sabahın 6sında kalkıyor Sen de bir dene bakalım, sıpalar mı galip gelecek biz mi.. hihoyyyt

easy olayına bayıldım yedir oyna uyut ben hep uykusu geldiğinde emziriyodum haliyle memede uyuma ben yokkende uyumama olayına dönüşüyodu. gün içinde toplamda 1 saat ancak uyumuş oluyodu. bugün emzirdim oynadım uyuttum. ama uyuturken yatağına yatırdım müziği açtım başına hafif masaj elini tuttum bide emzik verdim emziği uykuya dalınca aldım bu şekilde 3 saatten fazla uyudu daha gün bitmeden. fazla eylemde bulunduk uykuya dalmadan önce ama bunada razıyım. iyimi?

Aman Evrim'in sapıklığından ne olur ki? Çok çok 2-3 mesaj yazar alt alta! Teresam benim...

delikafadulden bencede anca lafta sapık olabilerr
kadın dediğin kocasına accık sapıklık yapacak ama değilmi laelaelaelaelae

Şu donumdan elinizi çekseniz be artık.. he, olma mı??

bır pukett vardı bızamanlar ne oldukı? evrımın dunuru:)

Ben de merak etmıyor degılım, bır kac defa da yazdım hatta.

Ben Teo nun yaygara basış şeklini ıkı gozumle gordum, resmen insanın eli ayağı boşalıyor.. Allah sabır versın sana cıgerımm.. ama ama ama çok sefımlı be yaff..

kaydirigubbakcemile3 aynı samanda da zeki bi ördek o

İnanırım..

az once peediatrini arayip sordum 4.5 aydan itibaren basla dedi ek gidaya..ama muzla basla dedi??sonra elma yada armut ekle dedi..iyide muz yapismazmi?? sebze ve yogurt muhallebi icin erken dedi??kafam cok karisti..

Iyı de muz kabız yapmaz mı baba?? Koca adamı kabız yapıyor, daha bagırsakları hala gelısmekte olan bı bebege neler yapmass... ben olsam fermesdım.

Bulgur oldukca ıse yarıyor cıgerler.. dunden berıdır bı tava pılav yedım.. ılk aylardakı gıbı göğsüm setlesmıstı sabah uyandıgımda.. Ha bulgur yıye yıye ne hale gelecegım o da merak konusu. Bu arada benım doktorum daha 1 ay ek gıdaya gecme dedı.. arada elma armut suyu ver dedı.. Ben bugunlerde burun delıklerının ıcının ıslak oldugunu gordugum ıcın sabahları kecıboynuzu pekmezı ıcırmeye devam edıyorum.

Bisim malikanenin alt mahsenının yanında küçük bir oda var.. oraya kalkılı yatılı bakıcı alıcam bende.. hoş, evde oda cok ama.. ben gecelerı oda oda gezınıp uyumayı cok sevıyorum,bir odadan bir odaya atıyorum kendımı,bi nevi yuvarlanmak ta dıyebılırs ona.. o yusden mahsenın yanındakı odayı ayarladık.. pardon ayarlattımm..

Bır de bınıyorus Golf arabamısa, Kuzey ıle evı dolasıyorus, evın ıcınde gezmeyı sevıyorlar ya.. e ayakta o kadar kılometrelerce yol gıtmek zor oluyor halıyle.. neyse kı golf arabamıs lpg li.. cok yakmıyor.

efrim bende dün hemen başladım pekmeze sağol bakalım etkisi ne olcek ..
henüz ağalamıyorya iki yazayım dedim bu arada..
şu kilo artı 150 cc bize uymuyor ya zaten az yiyor birde onu tutturmaya çalışırsam psikopata bağalarım 600 cc yesin o gün düğün bayram bise .....

ayşin sen ne düşünüyosun paylaştığın yazı hakkında??ben inanmak istemiyorum böyle şeylere..hatta bende aşı olmayı düşünüyorum ama aşı yok diyorlar burada..

Ben hiç ironi gibi gelmiyor bunlar Esracım.
Aşıya karşıyım, ailemden kimsenin yaptırması taraftarı değilim. Domuz gribi aşısına hiç güvenmiyorum, daha evvel de yazmıştım kısa ve uzun vadeli hiç bir sonucu bilinmeyen bir aşı bu.
Ayrıca benim bu hastalıkla ilgili de şüphelerim var,her gün televizyonlarda domuz gribinden şu kadar kişi öldü deniyor, bu ölenlerden herhangi birini tanıyan var mı aramızda? Ya da şunun yakını domuz gribinden ölmüş denilen? Neden kimlikleri açıklanmıyor ölenlerin? Ya da neden istatistiki hiç bir bilgi yok elimizde? Ölenler hangi yaş grubunda, nasıl başlıyor hastalık nasıl gelişiyor, nasıl ölüme sebebiyet veriyor, bunları hep teorik bilgi olarak biliyoruz. Hiç şahit olduk mu?
Farkettiniz mi bilmem, domuz aşısı Türkiyeye gelmeden önce, bir çok ünlü enfeksiyon uzmanı doktorlar, hastanelerin enfeksiyon bölüm başkanları falan televizyonlara çıkıp, ' ne ile karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz, aşı buna çözüm olmaz vs ' açıklamaları yaptılar. Ama aşı Türkiyeye geldikten sonra bu doktorların bir çoğu sağlık bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütünün (who) baskılarıyla aşı gereklidir, aşı olmazsa ölümler artacak vs diye herkesi telaşlandırdılar. Ve benim dikkatimi çeken bir başka konda şu; aşılar Tükiyeye gelmeden evvel Türkiyede bir kişi bile ölmemişti. Ama aşılar Türkiyeye geldi, ertesi günden itibaren ölüm haberleri yayınlanmaya başladı.
Sizce de tuhaf değil mi?

Az önce sağdım iki göğüsten toplam 150 cc çıktı ama sabahtan beri ilk sağmam bu. Gitti sütüm :sinifsinif:

Yatılı bakıcıyı bende çok istiyorum, çünkü ben eve çok yorgun gidiyorum, annem Deva'ya bakıyor, o da akşama kadar zaten yorulmuş olduğu için, akşam Devaya elini bile sürmüyor. Eşimden de bu konuda malesef hiç destek alamıyorum. Akşam eve döndüğüm andan itibaren Deva ile yapışık olmak zorundayım. Ama bir yandan da zaten kızımla çok az vakit geçiriyorum, bu sürede de onu bakıcıyla bırakmak bana hiç vicdanlı gelmiyor.
Bakalım ne zaman patlayacağım laelaelaelaelae

bende ayni seyi dusunuyorum efrim muz konusunda, once elma armutla baslayip sonra muzu karistiriim belki, ama daha 2 hafta sonra baslicam..4.5 aylik olsun..
sut icin bulgurun ise yaramasina sevindim, 1-2 aydaha idare etse bari memisler..

Iyı olur ınsallahh kuzum.. Allah sabır versın sana da.Neyse kı saglıgı sıhhatı yerınde,buna da sukur.

bende ayni seyi dusunuyorum efrim muz konusunda, once elma armutla baslayip sonra muzu karistiriim belki, ama daha 2 hafta sonra baslicam..4.5 aylik olsun..
sut icin bulgurun ise yaramasina sevindim, 1-2 aydaha idare etse bari memisler..

Aynen oyle Nurdanım.. bıraz daha ıdare etse sahane olacak.. bıraktım kılo vermeyı falan..tek derdım sımdı sütün cogalması..

offf bıktım bu durumdan berat omzumda durmuyo huysuz
günde 2 defa kaka yapan bugün 4.
dün dr gittik kilo almamış idrar ve kaka tahlili istedi o poset takıldı berat 4 saat çiş yapmadı kaka yapmıcanı zaten biliyodum neyse acilden o posetlerden alıp geldik ctesi kaka ve çiş beklicem

Ayşin, katılıyorum eşine, ne işi var yatılı kadının evınızde yahu.. artık 1. derecedeki akarabaya bıle guven olmuyor.. kaldı ki yedi ced yabancı. Patlayana kadar sık dişini falla.. bak ben uyudugu zaman boş boş duvara bakıyorumm.. o kadar dipteyim.

Isten eve gidince yorgun argin zor oluyor bebislerle oyalanmak, cidden bi bakici hayalini bende cok kuruyorum, sole olsa bi bakici gelince yemegimi temizligimi utumude yapmis olsa(

ayşin allah aşkına gitti diye düşünme. bol su içtinmi bugün ne yedin onları düşün. bırak sütünün miktarını düşünme.

buaralar lotoya sardim zati hadi bakalim, cok hain planlarim var bi ciksa...

ah deryam ya, yusufta mizmizlar gurubunda, ne zaman duzene giricek bu cocuklar..kolay gelsin..

aynısını düşünüyorum
ben basladığımda kardesim gelcek bakmaya
kreş zamanınsa kadardaretcez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…