salata keşke hafif bir salata olsaydı..doydum şüküradminini sevsinler senin salata çorba yettimi??
ritmini yerim ben senin güllü heyyy gülllüüüü hele hele güllüüüüminiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik istiyom istiyom istiyom..
ritmi anladın sen
canım benim inşallah düzelir ve inşallah bir daha böyle bir sorun yaşamazsın.çırpınıp duruyorsun yazık kıyamam ben ikinize de.Allah yardımcın olsun.düzene girecek bu ek gıda işidunden beri giremedim ecenin kakasi yumusamadi naptiysam.. emıo kakası gelı ahlıo cıkaramıo yada katı bı top zorla cıkarıo o aglıo ben aglıorum ... elma puresı suyu zeytınyag vs vs ..hepsını denedım corbasına patates koymadım hala sert kakası sanırım alısması lazım...bıraz gecmısı okıyım bugun gezmeye gıttık ordada benı malamat ettı cıktım geldım eve. herkesı yabancıladı agladı yapıstı bana cok az uyudu .. sımdı evdeyız kaca kaca geldım walla..
aksamda mamadan sonra uyudu yarım saat gectı gıttım baktım amann bakıo bu ya uyumamıs (sefa teyze edasıyla:)) kaldırdım pıspıslıycam elını agzına bı soktu bı kusturdu kendını buyuk adam oyle kusmaz mıdedekı hepsı bosaldı ust bas degıstık halıyı sıldım pıspıslıom uyumuo emzırdım bosalan yer dolsun dıe sonra 11 de gozu kapalı emzırdım ama emraha dedım bu gece bıze uyku yok dıe sut doyurmuo cunku. saat 1 3 bakmadım ama sanırım 5 yada 6ydı uyandımızırdadı son uyandıgında besıgını salladım artık uyuttum oyle boyle sabahladık
ananasın alerji riski olduğunu biliyorum ayrıca anne sütünü arttırdığı da söyleniyor hangisi doğru acaba?bıde arkadas ananas al dedı kabızlıga ıı gelıomus aldım bıtane ama emzıren anneler yemesın bebeklerde 6.aydan ıtıbaren yazıo nette yanı bebelacın ananaslı meyvesı varda onda 6.aydan ıtıbaren verın yazıo
bunu ıslatalım..doldur hindiyi geliyom evrimi de alıp.yoksa seni de yiyebülürükallahim cok mutluyum raporum bitiyor, bu aksam teslim edip rahatliycam, 1 hafta daha sik disini sonra 10 gun noel tatili:)))))))))
finkycim her nedense ben pek müzikli oyuncak sevmem çocuğun yaratıcılığını köreltip benim de kafamı şişirmesini istemem.biraz araştırdım müzikli yerine daha basit yalın çocuğun hayalgücünü çalıştıran oyuncakların daha elzem olduğuna karar verdim.bir tane battle rattle diye oyuncak almıştım neva dönenceden bıktı,oyun halısından sıkıldı ondan hiç sıkılmıyor hem ağzına sokuyor,hem renkli hem içinde çıngırak var.çok basit bişe belki beğenmezsin.markası dede o markanın diğer oyuncakları da güzel.ogluma muzikli oyuncak almak istiyorum tavsiyeleriniz lutfen. yamacımda e-bbek magazası varda söylmesi ayıp gidip alacam ama orda bakı mak istemiyorum gidip şu oyunca bakmıştım demek istiyorum....heheh
şaka bi yana hakkaten tavsiyeleriniz nelerdir..
allah kolaylık versin zor işler.merhaba arkadaşlar ....dünden beri evimim yaşanmışlığı ile savaş veriyorum çamaşır hiç bitmiyor yıka katla kurut kış günüde zor oluyor hiç dağınıklık bitmiyor o yüzden ...eşimde işlere yardım etmekten bıkmış dün azcuk tartıştık beni anlamıyorsun kaç gecedir uykusuzum sen gipip horul horul uyuyorsun ..neyse lafı fazla uzatmamayayım yanlız başıma ev iş çocuk eş arası koşturuyorum..nezman iflas decem belli olmaz ama rabbim güç veriyor bu saat oldu daha yeni oturdum arada sizlere bakayım dedim çünkü birazdan geri kalakcağım yusuf beyin mama saati kızım okuldn gelecek yemek yapılaca cek cak cak....
yarında kızımı pisikoloğa götüreceğim eşim görev yerindeki bir olaydan dolayı savcıyla işi var o gelemiyor abim götürecek bizi ..geçen sefer gittiğimizde bir biz bir öğretmennin dolduracağı belirti tarama envanteri vermişti dohtur hanım öğretmenimizden gelen rapor baya umutlandırdı çünkü anasınıfında gözümüz korkmuştu ilk dönem neyse bakalım yarın nasıl geçecek...yusuf beyimde ablasından şifayı kapmış annem gelip bakacak ..onu dışarı çıkarmayacağım...heheh rapor verir gibi hissettim kendimi sanki beni merak eden varda ..herkesin kendine göre işi sorunu sıkıntısı var ..
efet çok seviyor farkındalık kazanması açısından yararlı bence.SİZLERE
,BİR
,SORU
evlatlarınızı aynaya baktırıyormusunuz????
AFİK çok seviyor bakmayı hatta aglarken aynanın karşısına geçince aglamsı bile duruyor.
acaba göz algılarına zararı varmıdır. ne biliyim aklıma geldi birden aynaya baktırmakda bi sorun olmas dimeeeeeeee
hay maşallah süphanallah çok güzelsin sen özdeciğim.oğlum olsaydı kerterdim kesin.
o minik ağzını öp benim için nasıl şirindir kimbilir.çok seviyom bebişlerimizi ya.öyle tanıdık oldularki sanki canımdan kanımdan hepsibu arada ben dersi bitirdim eve kaçarım kızım elma dilimlerini yutmaya çalışıyomuş.
deryacım bende seni merak ederim. allah kolaylık versin canım. öperim.
şükür.inşallah yardımsız yapar artık sarı şekerimn.cok sukur benım yardımımla yaptı glıserınlı bebek fıtılını yarıya bolup zeytınyagına batırıp koydum fıtılle bırlıkte cıktı bıkac kez ıslemı tekrar ettım en sonunda temızlendı hepsını cıkardı yavrucak
he vallah maminin uzun saçlısı ve daha zayıfı ama oda tontişBu ek gıda olayıda ne zor yaa ne yaparız nasıl yaparız ???
Esra görümcen mamiye nasıl benziyor öyle :roflol:
denge politikası izliyorsun demek..löpçük seniUlen süt olsun diye yediklerimden bir Doruk daha çıkacak yakında. Gene oldum löpçük gibi.
Bu arada ye bulguru, iç rezeneyi. Biri gaz yapıcı, diğeri çıkarıcı! Gazman oldum yaa, kocama rezil olmamak için zor tutuyom kendimi kaydirigubbakcemile3
9 numero elif Batman'dan katılıyorum saygılar..güllüüü sen bana çıkarsın inşallah aradığımı bulamayınca gönderirsin artık oradansırnaşık şeyçekilişe katılanlar kara tahta lepi
1.tugba
2.gülistan
3.taze burcu
4.özlem
5.evrim
6.kayra
7.derya
8.canan
düşünüyorummSabah baş ağrısı ile uyandım. Mİde bulantısı da eşlik ettiği için migren tanısını koymakta gecikmedim. EŞimin zoruyla -sağlık ocağı doktoruna da danışarak- avmigran aldım. Az önce prospektüsü okudum, "emziren anneler kullanmamalı, kullanırsa emzirmemeli" diyor.
1- Bu doktorun hiç bir kararından memnun kalmadım.
2- Annem gereksiz bulduğu için Doruk'un sürekli bir doktoru yok. (Böylece çatlağı ne durumda, takip edilemeyecek ve bugünkü gibi durumlarda yanlış kararlara maruz kalacağız)
3- Nerden çıktı bu migren, geçici olduğunu umuyorum. Şimdiye kadar hiç bu sorunum olmamıştı
4- Bİr daha olursa ne yapmalıyım ?
geçmiş olsun ördekinegunaydin herkese..minik ordegim sanirim nezle oldu, butun gece burunu tikali, oksurdu, yapisik balgam gibi salyalar cikardi, uyumadi(atesi yok allahtan, bende nezle gibiyim..ihlamur ve pekmez vermesini soyledim anneme, insallah duzelir hemencik, kiyamam ben ona..gerci bunlar daha iyi gunleri, krese baslayinca hastaliktan kurtulmiycak, gerci bi yandan vucudununda viruslerel ve mikroplarla savasmayi ogrenmesi gerek ama anne yuregi..
bilmemm nası yapsak :uhm: neyse cekılıs için acelemız yok,belkı bı çözüm pörtlerr biyerdenbende cekilise katilmak hediye alip vermek istiyorum:sinifsinif:nasil olcek:sinifsinif:
müsadenle çüş demek ohaaa demek istiyorum.pess kayınvalıde yapsa soğan gibi limee limeee ederdın kesın kaydirigubbakcemile3Annem her geldiğinde beni şaşırtacak birşey yapıyor başlarda kızıyordum ama şimdi sadece hayretle ne yaptığına bakıyorum sadece kayınvalidem yapsaydı neler olmazdı yasakkelime
Dün kızıma soğan yalattı kendini aştı annem ilk çikolata yalatmıştı sakıncalı dedim 2 ay önce yapmıştı dün soğan yalattı yaaa akannehir
bebeişlere alırız die düşünmüğştüm ben.evet kargoyla adrese teslımozlem kızın harika vallahi ya bayıldım allah nazarlardan saklasın gozlerde mavis yanii tek mavis kadriyenin sanıyorduk:))
cekilis nasıl olcak kargo ilemi yollayacagızz
bendekatılayım bari kendimize mi bebikleremi hediye alcaz peki,???
hayır kendimize alcaksak beden boy vs hiç bilmiyoruz kilolu herkes malum nası olcak zor is ama eglence olur bende varımm
ayy bıan gecen sene geldı aklıma.hamılelık cok güzel en güzel sekılde tadını cıkarın,tabı bebeklerı kucagınıza almak cok daha baska ama bebek içerdeykende süperrr.sizde görceksınız bugunlerı inşallahMerhaba hanımlar, ben 2010 ağustos anne adayı:kedi: Kendimi Oss sınavına girecek gibi hissettim! Üniversite adayıkaydirigubbakcemile3
Bizim topikte tüm hamişler uyuyor bende buraya geldim, aslan burcu bebişlerinize bakıyorum.Maşallah çok tatlılar, Allah bize de bu günleri görmek nasip etsin.
Arada bir gelip bize nasihatler verirseniz seviniriz:CüvCüv:
Sevgilerimle..a.s.
:roflol:delikafaduldenyaa hiç sorma savunmasıda ben sana herşeyden veriyordum diyor belli drlar 9 aylıkken rejim vermiş bana demiş bu çocuğa ne yaptın sen gıdım kat katmış :)) o gün bu gündür hala rejim yapmaktayım buyrunnnnnnnnn :roflol:
bıkereden bıişe olmaa heralde ama acılen bı cocuk doktoru edının gercekten cok gereklı.enaızndan aklına bişe takılınca arayabılıyosun.bıxım doktor nezaman olursa olsun acar cebını,sorumu sorarım :hulya:Sabah baş ağrısı ile uyandım. Mİde bulantısı da eşlik ettiği için migren tanısını koymakta gecikmedim. EŞimin zoruyla -sağlık ocağı doktoruna da danışarak- avmigran aldım. Az önce prospektüsü okudum, "emziren anneler kullanmamalı, kullanırsa emzirmemeli" diyor.
1- Bu doktorun hiç bir kararından memnun kalmadım.
2- Annem gereksiz bulduğu için Doruk'un sürekli bir doktoru yok. (Böylece çatlağı ne durumda, takip edilemeyecek ve bugünkü gibi durumlarda yanlış kararlara maruz kalacağız)
3- Nerden çıktı bu migren, geçici olduğunu umuyorum. Şimdiye kadar hiç bu sorunum olmamıştı
4- Bİr daha olursa ne yapmalıyım ?
kuzum meyvee mınarel olarmıkı akannehir minarel daha cok sankı sodada var gibiBİraz araştırdım, hormonlar sebeplerden ve sıvı çıkışı olduğu için elektrolit dengesizliğinden artarmış baş ağrısı. Mineral almak gerekirmiş. Bolca meyve yiyorum aslında, daha ne ?
eklıyorummmgünaydınlarrr......
bebeklerimizin resimleri çok tatlı maşallah hepsi birbirinden güzel bittim vallahi...
çelişten bahsedilmiş MİNİK benide yazarmısın KARA TAHTAYA bende katılmak istiyorum çekilişe.... çam sakıız çoban armağanı bi hatıramız kalır birbirimize:))))
eklıyorummarkadaşlar günaydın
sabah sabah bir sürü alıntı yapmıştım ki pc hata verdi
aklımda kalanlar
Özde ye maşallah tam yemelik olmuş Altınoluk a geldiğimde öperim onu
tuğba ben i de yaz çekilişe
bu arada aynaya baktırmak iyi bir şey bebek kendini tanırmış oyun halılarının bir çoğunda var
kızlar dün ece formül mamasını ilk defa içti o da 60 cc falan yani
sonuç ishal omuş dün tam 3 kez kaka yaptı birinde sırtına kadar çıkmış banyo yaptırdık mecburen
en iyi formül mama hangisi acaba biz hipp kullanmaya başladık
gunaydin herkese..minik ordegim sanirim nezle oldu, butun gece burunu tikali, oksurdu, yapisik balgam gibi salyalar cikardi, uyumadi(atesi yok allahtan, bende nezle gibiyim..ihlamur ve pekmez vermesini soyledim anneme, insallah duzelir hemencik, kiyamam ben ona..gerci bunlar daha iyi gunleri, krese baslayinca hastaliktan kurtulmiycak, gerci bi yandan vucudununda viruslerel ve mikroplarla savasmayi ogrenmesi gerek ama anne yuregi..
fasulyeko cok saol bakiorum hemen// bugun tarhana corbası verdım azcık yanı o ıstemedıgınde aglıo ozaman duruyorum bende.. cok sulu tarhana ıctı yanı tattı dıyeyım :)
ayy kıyamam size.neva için katlanıyorsun neticede.bugunlerde gececek elbet.ve katılıyorum anne olmak cok başka birşeymişakşamları giremeyince böyle uzun alıntılar oluyor işte.dün hele çok fenağlardaydım dostlar.ikinci defa regly oldum ilkgün işyerinde olmak çok kötü oluyor.eve gittim heryerim ağırıyor nevayı aldım yatakodasına yattık yuvarlandık ,uyudu uyandı falan en son 10 da uyumuşuz sözde yıkayacaktım cadıyı..bir uyandım saat 1 neva uyuyor yanımda salih de bizi uyandırmamış nevanın odada yatmış horluyor.sonra neva'yı yatağına yatırdım..sabah işe geç kaldık uyanamadık.süt sağma ve uykuda emzirme seansları yüzünden daha erken kalkmam gerek.
zorlıklar yaşıyorum evet.neva hatırına çok önem verdiğim 3 kişilk dünyamızdan bazı ödünler veriyorum .evde 24 saat televizyon izleyen iki ayrı insana tahmmül ediyorum.sabahın köründe uyanıyorum,gecenin geç saatklerinde uyuyabiliyorum..ama kızımı çoook seviyorum herşeyin iyisini yapmaya çalışıyorum ve herayının,her gününün tadını çıkarmaya çalışıyorum.annelik çok başka şeymiş
miniş noliyiii kuzu çüş oha falan ayıp ayıp..
listeye beni de yazar mısın* yazdım ama görmedin sanırım
işyerinde olmak ne kötü mafoldumben
ESRAKO, annemi anladığım gün ereceğim zaten. Defalarca söyledim, avantajlarını anlattım. Devlet memuru olduğumuzdan devlet hastanelerinde rahatça muayene oluyoruz, çoğunlukla memnun da kalıyoruz ama sürekli bir çocuk doktoru bence de şart. Annem niyeyse gereksiz buluyor. "Özel" takıntısı olan bir insan değilim ama bu durumda gerekli bence de. Geçen aşıya gittik sağlık ocağına, hemşire "soracağınız bir şey var mı" dedi. Annem "evet, bizim özel bir doktora gitmemizi mutlaka önerir misiniz" diye soruyor. KAdın da devlet memursunuz gerek yok cinsinden bişiler söyledi. Ama şimdiye kadar pek çok defa "bir doktorum olsaydı" dedim. Neden hala yok? Çünkü aracımız yokBabama bağımlıyız bu konuda, o da çalışıyor. Oturduğumuz semt de azcık şehir dışı.
Annenin onaylaması şart mı, diyebilirsiniz, tabii ki değil. Ama "benim dediğim olsun" u çok seven bir insanla iç içe yaşamanın bir takım zorlukları var. Buna ulaşım da eklenince işte böyle oluyor. Neyse 1 defa kullanmaktan bir şey olmaz elbet. Ama canım sıkıldı işte...
akşamları giremeyince böyle uzun alıntılar oluyor işte.dün hele çok fenağlardaydım dostlar.ikinci defa regly oldum ilkgün işyerinde olmak çok kötü oluyor.eve gittim heryerim ağırıyor nevayı aldım yatakodasına yattık yuvarlandık ,uyudu uyandı falan en son 10 da uyumuşuz sözde yıkayacaktım cadıyı..bir uyandım saat 1 neva uyuyor yanımda salih de bizi uyandırmamış nevanın odada yatmış horluyor.sonra neva'yı yatağına yatırdım..sabah işe geç kaldık uyanamadık.süt sağma ve uykuda emzirme seansları yüzünden daha erken kalkmam gerek.
zorlıklar yaşıyorum evet.neva hatırına çok önem verdiğim 3 kişilk dünyamızdan bazı ödünler veriyorum .evde 24 saat televizyon izleyen iki ayrı insana tahmmül ediyorum.sabahın köründe uyanıyorum,gecenin geç saatklerinde uyuyabiliyorum..ama kızımı çoook seviyorum herşeyin iyisini yapmaya çalışıyorum ve herayının,her gününün tadını çıkarmaya çalışıyorum.annelik çok başka şeymiş
akşamları giremeyince böyle uzun alıntılar oluyor işte.dün hele çok fenağlardaydım dostlar.ikinci defa regly oldum ilkgün işyerinde olmak çok kötü oluyor.eve gittim heryerim ağırıyor nevayı aldım yatakodasına yattık yuvarlandık ,uyudu uyandı falan en son 10 da uyumuşuz sözde yıkayacaktım cadıyı..bir uyandım saat 1 neva uyuyor yanımda salih de bizi uyandırmamış nevanın odada yatmış horluyor.sonra neva'yı yatağına yatırdım..sabah işe geç kaldık uyanamadık.süt sağma ve uykuda emzirme seansları yüzünden daha erken kalkmam gerek.
biz seninle aynı dönemlerde izine ayrılıp aynı dönemlerde başladık değil mi? sürekli neva'yı düşünürsem vakit geçmiyor ben de işlere gömülüyorum
Burcu çok geçmiş olsun baş ağrın için. Stresten kaynaklanıyor olabilir, bende sürekli baş ağrısı ile cebelleşiyorum.
Doruk ile Deva'nın benzerliği kadar annelerimizde benziyor vallahi bu kadar olur !
Benimki de 'benim dediğim olsun' annelerinden.. Ben kızımın giyeceği kıyafete bile çoğu zaman kendim karar veremiyorum. Şu tulumunu giydireyim diyorum, annem yok o olmaz bunları giysin diyor. Lacivert-kırmızı kadife bir tulum almıştım, çok hoşuma gitmişti renkleri, bebeğe koyu renk giydirilmez diye bir kere bile giydirmeyip, yeni doğum yapan bir başka komşumuza vermiş tulumu vs vs gibi bir dolu şey..
Yine de iyi ki var..
Eliifff :kedi: Allah kolaylık versin, kızına kocaman bir maşallah, seni çok üzmüyor
Benimde biraz motivasyona ihtiyacım var, kendimi çok yorgun hissediyorum, depresyona mı girdim nedir.. Evet kızımı çok seviyorum bende, en kıymetli şeyim o benim. O mutlu olsun iyi olsun diye elimden geleni yapıyorum ama ben nasıl sıyrılıcam bu psikolojiden bilemiyorum.
işyerinde olmak ne kötü mafoldumben
Mama başlayan arkadaşlar
Neden hipp mama veriyorsunuz? Doktor tavsiyesi mi?
Ben sanırım aranızda mamaya ilk başlayanlardanım ve bu mama konusunu çok araştırdım, kimseden de hipp tavsiyesi duymadım. Benim kızım 20 günlüktü, sütüm yetmediğinden, süte ek olarak Pre Aptamil'e başlamıştım. Görüştüğüm doktorlarda hep Milupa Aptamil ya da SMA Gold tavsiye ettiler.
Bunlardan birini kullansanız? Bebekler çok severek içiyorlar bunları, mama geçişlerinde bağırsak sorunları hep yaşanır ama bu mamalarda bu durum en aza iniyor.
canımsın ya aglattın durduk yerde...kıyamam sızın 3 kısılık dunyanıza.ins hep coookkk mutlu olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?