2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dun benı okadar darlattıkı agladım ensonunda kackere uyuttum bende anlamadım herseyı altust oldu bıde emrah demezmı uyut nolcak kolaymı dedım yatır kaldır ılgılen kollarım koptu beynım harap vs mısafır gıttıkten sonra koltukta yıgılmısım gıdıp yerıme yattım 11 de . emrahı bıle goremedım sınır oldum sabahta goremedım sessız sessız alıp kıyafetlerını salonda gıyınıp cıkıo kapı kapama sesıne uyanıyorum gec oluyo o sebepten cocugu hep erkenden gece moduna sokmaya cabalıyorum 1 haftadır cok rahat etmıstık mama verıoduk uyuyodu bızde basbasa kalıoduk eskı gunlerdekı gıbı takılıoduk yavas yavas

enson sıkıntısı var dıe calpol verdım 1 cay kasıgı mıdesı bulandı kustu bı cay kasıgı daha verdım yarım saat sonrada ayagımda salladım bıraz pışpışladım uyuttum cok sukur daha sallanmak ıstemedı ..

benım ıctıgım sut artırıcı cay yapmıs olabılırmı. ıcınde nane rezene bıde adını bılmedıgım bıtkı var..bugun ıcmedım bugun normal . ama dun her emmeden sonra kaka yaptı sutum ııdı bugun yapmadı daha.. off napcamı bılemedım

Kalkıp ayva kompostosu yapayım dıyorum.. cok yorulmusum yaf nası yapılır komposta yavrular? deyiverin hele..

dereotu olcak . o sut yapıo . onun cayı var burda ben tvdede seyretmıstım dereotunu azcık demlıycez ıhlamur denmler gıbı . bıtkılerı cok kaynatmak ıı deıl bılıosun. burdakı cayda dereotu tohumu var mesela ıcıorum sureklı gecelerı . hatta nazana getırmıstım sutu artsın dıe ama ne etkı ettı onda bılmıyorum

kızıma elbise giydirince resmini çekim dedim kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2

Şirinlik abidesi.Hem elbiseni hemde o güsel kaşlarını severim senin.
yok canim sadece huzursuzluk yapiyor iste, rahat nefes alamadigi icin uykusu beslenmesi engelleniyor..
Bi soru daha sorabilir miyim dr hanım (desene madem bana habire soru sorcan dra ne gidiyon)ton,imer kullanırken bu dekoferinde kullansam bi aksilik olar mı?
Datlım bütün tecrübeli anneler derki zamanla süt azalır ilk başlardaki gibi göğüsler şişmezsüt foşu foşur akmaz bizim durumumuzda bu.benimkide öyle akşam 10 da emzirtdim sağ göğsümü en son sabah kalktım eh işte biraz şişer gibi olmuş .Üzülme yetsinde kuzulara taşmasın sorun değil.
evrım bırak banyo sonrasını herdaım gıyınme seansımız aglak zırlak gecıo.
dereotunu denesene sutun ıcın . kaynatıp suyunu ıc az kaynat daha cok cay gıbı olsun
Ben bürsürü şey yiyip içtim bi farklılık olmadı yahu bi ayvayı denemedim onu deniycem bakalım nolcek ama şükür yetiyo sütüm

hatıra bızı azerıler yemege cagırdılar orda bısey yıyemedım ayva kompostosu ıctık bıkac bardak bıde baska komposto burdakı bıseyden yapıslar vısnevarı ınan sana 2 gun das gıbı gezdım hemde fıskırıodu bıde ece hızlı cekınce tıkanıodu ılk gunlerdekı gıbıydı sok oldum yaptım evde ayva hıc tın yanı etkı etmedı okadar. bıde obur sey neyse onu denemem lazım

Buse'de de ayynısı vardı. Sonra bir arkadaşın tavsiyesine uydum, şimdi hiç ağlamıyor. Klimayı 2-3 derece arttırıyorum ve havluya sarar sarmaz kollarımla sıkıca sarıp birkaç dakika konuşuyorum onunla. O zaman kendini güvende ve sıcak hissediyor, ağlamıyor.

SEÇİLİM geçmiş olsun canım. Allah şifasını versin

şevvale maşallah kız larında yeri başak ya süsle koy köşeye tam yemelik oluyorlar...
Efrim sütün düzelir inşallah stres yapma ..tere otu değil sakın dere otu tere sakıncalı sanırım tam tersi etki yapıyor diye biliyorum...pekmez çok işe yarıyor tekrar teşekkür Yusuf ta seni yalayıp öpüyor teyzesi....
baby bende dün akşam tam 5 saat ayağımda salladım dalıyor tam indireyim diyourm açıyor gözünü basıyor yaygarayı...bizimde babamızla ablamız hiç sessiz olamıyor....onların sayesinde uykumuz böyle oldu çeken bilir ..

Dereotu mu,tere otu mu bu arada?? dere otunu haslamak bıraz enteresan olur da,ama tere ıse o olur sankı.
Canım pervin doğru isim söylüyo dere otu olucak. Tere de haşlanmaz anacım benim bildiğim dere otunuda çiğden yiyebilirsen ye ben sevmezdim kendisini hatta ığğ derdim süt yapıyo dediler ha babam de babam yedim memişler extra şişmiyodu ama ığğ dediğim şeyi yiyebiliyorum artık .
yusuf beyi uyutup gelicem....ağliyi...
Canım kilo almış yusufcuk gözün aydın. Ben yusuf isminiçok seviyorum hep bi olgunluk güzelllik çağrıştırır bana belkim Hz. Yusuftan dolayı öyledir.
Evt canım bundan daha öncede sanki bahsetmiştin hatırladım bugün buranın pazarı giderken alıverem bari severim zaten ayvayıda.Ece kızda bir an evvel düzene girer hapur hupurda mamalarını götürür inşallah.

Vitamin ve kan haplarıyla ilgili Dr.Özlen Kaya Çardakdan alıntıdır;

Her sağlıklı bebek D vitaminini günde 3 veya 4 damla şeklinde 1 yaşına kadar kullanmalıdır. Anne sütüyle bebeğe geçmeyen tek vitamin D vitamini olduğu için dışarıdan verilmesi zorunludur. Yaz aylarında bebekler güneşten de D vitamini alırlar ama her gün güneşe çıkarma imkanı olmayabilir bu nedenle 1 yaşına kadar yaz kış Devit 3 damla kullanılması uygundur.
Ferrosanol kan yapıcı bir demir vitaminidir. Sağlık Bakanlığı Türkiyedeki çocukların büyük çoğunluğunda demir eksikliği ve kansızlık görüldüğü için son 2 yıldır her bebeğe sağlık ocaklarında bu ilacı ücretsiz vermeye başlamıştır. Çok yerinde olan bu uygulamada tek hata ilacın 4.ay sonunda verilmesidir.Aslında 5. veya 6.aydan sonra kullanılmaya başlanması daha uygundur. Sağlık ocaklarında 5. ve 6. aylarda aşı yapılmadığı ve bebekleri bu aylarda görmelerine imkan olmadığı için Ferrosanol 4.ayda ailelere verilmektedir.
Eğer annede kansızlık çok aşırı değilse bu ilaca 5.ay bittikten sonra 6.ayda çocuğun kilosu kadar damla sayısında başlayın.Yani çocuk 6 kilo ise Ferrosanol 6 damla gibi..

Kalkıp ayva kompostosu yapayım dıyorum.. cok yorulmusum yaf nası yapılır komposta yavrular? deyiverin hele..

Ayvaların kabuğunu soyup küçük küçük kestikten sonra suyla kaynat ayvalar yumuşamaya başlayınca şeker kat. Ben karanfil de ekliyorum 2-3 tane. Afiyet olsun.cokacimcoook

uyandık emdık oyuna basladık.. buarada yaptıgım kompostonun suyunun kalan kısmında gotrdum kapalı sısede duruyodu bozulmamıstır dımı bozulmamıstır dıyın tadında kokusunda bısey yoktu dıktım gıttı ama kalbımede geldıler

minnacıııııııııııııııık ayy o şevvalin elbisesini yerim beeeeeeeen. oyy oyy kemeride varmış büyümüşde kemerli elbiseler giyermiş saçına bant takarmış hey maşallah. kız çocugu böle işte cic cici

kızıma elbise giydirince resmini çekim dedim kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2

ÇOK TATLISIN SEN ÇOKKKK MAŞALLAH SANA

tatlım biz banyodan sonra nerdeyse 15-20 dakika yağlanma losyonlanma faslı yapıyoruz. ev fazlasıyla sıcak olduğu için üşüyecek gibi düşünmüyorum. sadece kuruladığım havluyu alıp kuru havluyla devam ediyorum. banyodan daha çok masaj kısmına bayılıyor gibi. heryerine masaj yapıyoruz başı ve selülitli poposuda dahil.... sonunhda pestile dönüyor giydirdiğimi farketmiyor bile. külotlu çoraba aynı tepkiyi veriyodu vazgeçtim onuda giydirmiyorum artık. profumuz kat kat giydirmeyin dedi dışarı çıkarken bir kat daha giydiriyorum o kadar. iki günde bir banyo yapıyoruz bu arada. kuzyi öperim ayrıca.

slm kızlar kaç gündür pc bozuktu yoktum şimdide nehir hanım kucağımdan inmiyo bende sadece okumakla yetiniyorum
şu ayva işini bende denicem merak ettim
bende bitki çayı içiyorum bu ararlar yavaş yavaş kilo veriyorum
içine ısırganotu rezene tarçın zencefil elma kabuğu koyuyorum günde 100gra yakın gidio
ama 2 veya 3 defa ballı sirkede içmiştim onunda etkisi olabilir ballı sirkeyi yemekten sonra içtim aç karna bi işe yaramadı

Pervinim,olabıldıgınce surubu vermemeye calıs.. daha karacıgerlerı gelısmemıs oldugundan karacıgerını cok yorarmış şuruplar.

deryacım gözün aydııııın guzel haberler gelmişsiniz. ohh maşallah yusuf paşaya canolsun kan olsun kilo olsun saglık olsun yediği mamalar..

annem bana kayısı kompostosu yapmıştı... yerken gözümün içine bakan ve 3 gündür kaka yapmayan kızıma 2 kaşık verdim.... henüz kakadan ses yok. arz ederim.

evriiiiiiiiiiim dimek sende süt için rayışdasın.
kesinlikle ayva kompostosu öneriyorum. başkada bişi demiyorum birde emzirme öncesi ve sonrası mutlaka su iç:)
komposto tarifini belma vermiş bende aynen öyle yapıyorum...karanfil kokusuyla muhteşem bir tad oluyor..

birdeeeeeeeeee ben o viyak viyak viyaklayan Kuzyi yerimm:)köfte dudak

benim oglumda önceden banyo sonrası giyinirken aglardı ama artık aglamıyor bornozda sarılıyken biraz emziriyorum sakinleişiyor ve oyunla gülücükle giyiniyoruz tabii babannesi hep yanımızda ve elinde çıngırakla eşlik ediyor bize:)

bizde kafadan giyme antipatisi var..sevmiyor adama kocakafayız biraz kafasından giyinmeyi sevmiyor. bende çare buldum
tüm çıtçıtları açıp alttan giydiriyorum..
diğer kıyafetlerde sorun olmuyor ama iç badilerinde sevmior kafasından geçmesini

adam ehlikeyif yaff keyfi bozulsun istemiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…