2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

:lepi:Şeniz
Vayy.. resim bolumu haa.. e bı sahmet yetenek olsun kızında be yavrum..

Nıye ben gülemiyorum artık :)) bulgur dıyorum.. uzaklara dalıyorumm bırden mesela :sinifsinif:

terruk ederim
paşa kalktı ağliyi yine ....

yaaa hatun kişiler buarada ben hala regl olmadım yaa,panıklemelımıyımmm,benım gıbı olmayan varmı
bende hala olmadım - oh mis gibi çok rahatım :)

Kalkıp ayva kompostosu yapayım dıyorum.. cok yorulmusum yaf nası yapılır komposta yavrular? deyiverin hele..

komposto mu hosaf mı??
komposto kavanozda olur diye biliyom - ben genelde çok sık hoşaf kaynatırım ki her türlü meyveden sütü arttırıyo - ayvadan bi başka güzel oluyo tabi - ayvaları büyük küplere paçala tencereye koy yukarıya kadar su doldur - dök içine şekeri göz kararı - kaynasın öyle 1 saat kadar - soğutup dik kafaya

Bu aksam kendıme şöle bir bulgur pılavı yapiimm dıyorum.. şöle tane tane.. ohh mis gibi.. ağzım sulandı vallaa.. hayır hayır o gözyası degıl.. agzımın suyu... mafoldumben

dün okadar bulgur bulgur konuşuldu ki kalktım 1 tencere yaptım yarısı yedim - için dışım bulgur pilavı oldu - ama çok lezzetliydi :) bece sen bu akşam da şöyle güzel bir bulgur pilavı yap - yanına yoğurt :)

- Müzik açıp onu kucağıma alıp dans ediyoruz. Aynı anda şarkıya eşlik ediyorum (mırıldanarak çünkü kulağı ağzımın yakınında oluyor) dikkatle şarkıyı dinliyor ve ritimle hareket etmek hoşuna gidiyor sanırım. yere koymak istediğimde ağlamaya başlıyor.

- Ayaklarını, kollarını ileri geri hareket ettirirken ve bisiklet hareketi yaptırıken ritimli bir şekilde asker marşlarını söylüyoruz kaydirigubbakcemile3 her türk asker doğar, herşey vatan için, vb... nerden estiyse aklıma :uhm:... ama hoşuna gidiyor. daha HER dediğimde gülmeye başlıyor.

- Bir kabın içine tespih doldurdum. Onları tutup kaptan çıkarmaya bayılıyor. Çıkarıp çıkarıp yere atıyor. arada ağzına götürmek istiyor ama cısss lmaz:

- Aynada kendini seyrettiriyorum. Yaklaşık bir aydır aynaya bakıyoruz ama bir haftadır aynada kendine dokunmaya çalışıyor.

- Yüzümü yüzüne iyice yaklaştırıyorum, onunla konuşuyorum elleriyle yüzümü keşfetmeye çalışıyor. Gözlerime, ağzıma dokunuyor. Elini çeneme koyup babababa yada annnne gibi abartılı ağız hareketleriyle konuşuyorum. Bazen taklit etmeye çalışıyor ama genelde çığlık yada kahkaha atarak cevap veriyor. Avucunun içini abartarak öpüyorum muuuuccck diye dudağımın titreşimini hissetmek onu gıdıklandırıyor, hoşuna gidiyor.

Aklıma gelenler bunlar.

Bu aksam kendıme şöle bir bulgur pılavı yapiimm dıyorum.. şöle tane tane.. ohh mis gibi.. ağzım sulandı vallaa.. hayır hayır o gözyası degıl.. agzımın suyu... mafoldumben

işe yaramıyorsa neden kendini bukadar mutlu etmeye devam ediyorsun efrimim..ye bulguru akşama dolmadıysa zorlama :kedi:..etkisini hemen gösteriyor çünkü ..yerimseniben

ay kıyamam sana Evrim..kısır olarak devam etsen bulgura..büyük bi değişiklik olur bak

Sanırım acı cekmekten hoşlanıyorum kuzu fisfisfis

Ahh Cananın ya.. komposto hoşaf.. ne ıse ıste.. ıse yarasında..

yaptım yaptımm şöleeeeee güzelinden :))

Bulgurlu lahana tarifi vereyim size. Arada bulgurun farklı versiyonlarını yapmak iyi gelir.

LAHANAŞI (kaynanamın tarifi. Bulgar göçmeni kendisi, yöresel bir yemekleri. Ben bayıldım bu tarife)

Lahanadan kapuska yapmayı bilirsiniz sanırım. Bildiğiniz gibi kapuskayı pişirin ocaktan almadan önce içine bir avuç bulgur atın. Bulgur pişip, ocaktan yemeği indirince bir limon (çok ekşi sevmezseniz yarım limon) sıkın. Ama tadını limon veriyor söyliyim. Kırmızı pul biber de serpin. mmmm çok lezzetli oluyor.cokacimcoook Bulgurdan içi kalkan bunu bir denesin.

işe yaramıyorsa neden kendini bukadar mutlu etmeye devam ediyorsun efrimim..ye bulguru akşama dolmadıysa zorlama :kedi:..etkisini hemen gösteriyor çünkü ..yerimseniben

ıse yaradıgından kendısne bu kadar yapısmıs durumdayım yaa.. ama sabah aksam yersem ıse yarıoo, mesela dun aksam yemedım.. ondan tosladık annem.

Bu arada Esram.. hanı dıyorsun yaa Memetalibeyyyyyyyyy nıe programa cagırmıo benı dıe.. bak tv a anlarsın.. daşşşşşşşş gibi hatunları dismişler, adam onlarla goturuyor programı... yenı dogum yapmıs Esra yı napsınn :)))

Ben kapuskayı ole pısırırımm zaten.. bol fulgurlu.. hatırlattıgın ıyı oldu Belmacım.. gercekten cok lezız oluyor ama unutmustum..

bu bana cok tanidik geliyor, yakinda komsular sosyal guvenlik uzmanlarini cagiricak eve bu cocuga napiyolar evde diye, oyle agliyo yani, dusun...
annem yemek getircem sen yapma dedi. bulgur getirdi kaydirigubbakcemile3
evrimide cagir, ozlemistir o cok sever ne zamandir yememisti...
ay kıyamam sana Evrim..kısır olarak devam etsen bulgura..büyük bi değişiklik olur bak
guzel oneri, benide cagirsin, kuru kuru gitmez o..

bencede, dahada zorlama dicem ama umut fakirin ekmegi..

minnacık liste tamamda çekiliş ne zamn bacım. kim yapacak ne zamn yapacak... heycanlandım.
diorum bu pazar olsa şu işde bızde ufaktan baksak hedıye
maşallah süslü şevval'e..yeni gördüm çok şeker olmuş..
saol canım
mafoldumben aglamak istiyorum senın halıne aglayabılermıyımm bacımmmmm

:roflol: süperrrdelikafadulden

ama cidden biara bende sut lsun diye neredeyse mok yicek duruma gelmistim, hayir yapiyo deseler yicektim..

hem buarada pervıncım sen kesın katılamıyonmu cekılıse
nurdan gibi bı yöntemın varsa(yanı trden gelıp gıtcek bırı varsa yakın zaman içinde ölede yapabılırız.)
galıba sen verıceksın bıze numaralarımızı.eger katılmıyorsan çekılıse

komposto hoşaf dediniz, kuru kayısı vardı aklıma geldi gittim onu ıslattım. Ama yemek yok akannehir. Kocişe desem de dışardan bişey alsa dedim, telefonu kapalı. Sisi bırakıp yemek yapasım gelmiyor. Banane banane. Ne bulursak onu yeriz :umursamaz:

iki yumurta kırıver kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…