Kalkıp ayva kompostosu yapayım dıyorum.. cok yorulmusum yafnası yapılır komposta yavrular? deyiverin hele..
dereotu olcak . o sut yapıo . onun cayı var burda ben tvdede seyretmıstım dereotunu azcık demlıycez ıhlamur denmler gıbı . bıtkılerı cok kaynatmak ıı deıl bılıosun. burdakı cayda dereotu tohumu var mesela ıcıorum sureklı gecelerı . hatta nazana getırmıstım sutu artsın dıe ama ne etkı ettı onda bılmıyorum
Datlım bütün tecrübeli anneler derki zamanla süt azalır ilk başlardaki gibi göğüsler şişmezsüt foşu foşur akmaz bizim durumumuzda bu.benimkide öyle akşam 10 da emzirtdim sağ göğsümü en son sabah kalktım eh işte biraz şişer gibi olmuş .Üzülme yetsinde kuzulara taşmasın sorun değil.
Ben bürsürü şey yiyip içtim bi farklılık olmadı yahu bi ayvayı denemedim onu deniycem bakalım nolcek ama şükür yetiyo sütüm
1 ayva 1 lt cıvarı su ıstedıgın kadar seker. ben yaptım duruyo yarısı ama ayvada kabızlık yapmıomu ya oda yapıo dıe ıcmedım cocugumu etkılemesın dıe
Buse'de de ayynısı vardı. Sonra bir arkadaşın tavsiyesine uydum, şimdi hiç ağlamıyor. Klimayı 2-3 derece arttırıyorum ve havluya sarar sarmaz kollarımla sıkıca sarıp birkaç dakika konuşuyorum onunla. O zaman kendini güvende ve sıcak hissediyor, ağlamıyor.
SEÇİLİM geçmiş olsun canım. Allah şifasını versin
şevvale maşallah kız larında yeri başak ya süsle koy köşeye tam yemelik oluyorlar...
Efrim sütün düzelir inşallah stres yapma ..tere otu değil sakın dere otu tere sakıncalı sanırım tam tersi etki yapıyor diye biliyorum...pekmez çok işe yarıyor tekrar teşekkür Yusuf ta seni yalayıp öpüyor teyzesi....
baby bende dün akşam tam 5 saat ayağımda salladım dalıyor tam indireyim diyourm açıyor gözünü basıyor yaygarayı...bizimde babamızla ablamız hiç sessiz olamıyor....onların sayesinde uykumuz böyle oldu çeken bilir ..
Canım pervin doğru isim söylüyo dere otu olucak. Tere de haşlanmaz anacım benim bildiğim dere otunuda çiğden yiyebilirsen ye ben sevmezdim kendisini hatta ığğ derdim süt yapıyo dediler ha babam de babam yedim memişler extra şişmiyodu ama ığğ dediğim şeyi yiyebiliyorum artık .6 damla gibi..
Ayvaların kabuğunu soyup küçük küçük kestikten sonra suyla kaynat ayvalar yumuşamaya başlayınca şeker kat. Ben karanfil de ekliyorum 2-3 tane. Afiyet olsun.cokacimcoook
ÇOK TATLISIN SEN ÇOKKKK MAŞALLAH SANA
tatlım biz banyodan sonra nerdeyse 15-20 dakika yağlanma losyonlanma faslı yapıyoruz. ev fazlasıyla sıcak olduğu için üşüyecek gibi düşünmüyorum. sadece kuruladığım havluyu alıp kuru havluyla devam ediyorum. banyodan daha çok masaj kısmına bayılıyor gibi. heryerine masaj yapıyoruz başı ve selülitli poposuda dahil.... sonunhda pestile dönüyor giydirdiğimi farketmiyor bile. külotlu çoraba aynı tepkiyi veriyodu vazgeçtim onuda giydirmiyorum artık. profumuz kat kat giydirmeyin dedi dışarı çıkarken bir kat daha giydiriyorum o kadar. iki günde bir banyo yapıyoruz bu arada. kuzyi öperim ayrıca.
annem bana kayısı kompostosu yapmıştı... yerken gözümün içine bakan ve 3 gündür kaka yapmayan kızıma 2 kaşık verdim.... henüz kakadan ses yok. arz ederim.
annem yemek getircem sen yapma dedi. bulgur getirdi kaydirigubbakcemile3
evriiiiiiiiiiim dimek sende süt için rayışdasın.
kesinlikle ayva kompostosu öneriyorum. başkada bişi demiyorum birde emzirme öncesi ve sonrası mutlaka su iç:)
komposto tarifini belma vermiş bende aynen öyle yapıyorum...karanfil kokusuyla muhteşem bir tad oluyor..
birdeeeeeeeeee ben o viyak viyak viyaklayan Kuzyi yerimm:)köfte dudak
benim oglumda önceden banyo sonrası giyinirken aglardı ama artık aglamıyor bornozda sarılıyken biraz emziriyorum sakinleişiyor ve oyunla gülücükle giyiniyoruz tabii babannesi hep yanımızda ve elinde çıngırakla eşlik ediyor bize:)
bizde kafadan giyme antipatisi var..sevmiyor adama kocakafayız biraz kafasından giyinmeyi sevmiyor. bende çare buldum
tüm çıtçıtları açıp alttan giydiriyorum..
diğer kıyafetlerde sorun olmuyor ama iç badilerinde sevmior kafasından geçmesini
adam ehlikeyif yaff keyfi bozulsun istemiyor..
ayvaları küçük küçük doğra, üzerine su ekleyip kaynamaya bırak..ayvalar yumuşayınca şeker ekle, ağız tadına göre, biraz daha pişir..içine karanfil çubuk tarçın at varsa..
az önce ben de yaptım..bu ara menüler aynı gidiyo süt derdine
BEBEKLERİNİZLE OYUN OYNUYORMUSUNUZ???????????
biz yatakda yuvarlanıyoruz mıncıklıyorum öpüyorum konuşuyorum dizlerime koyup öpmeye çalışıyorumbirde uçak gibi elimle tutup gezdiriyorum. başka nasıl oynayabilerem????
aynen şevvali anlattın be kuzu.banyop yaparken gıkı cıkmaz,ama sen gel giyinirken gör bizi.ikl baslarda anlamıyo ne zamankı bezını baglıyorum cıgırıyoo fena şekılde kafamçokkarıştıKuzey ıle bırlıkte banyo yaptık.. hersey yıkanma faslının bıtıp havlu uzerıne konulmasına kadar sahane ıdı.. adamı gıydırmeye baslayıncaa baslıyor yaygara... sankı ekvatorda yasıyorus.. hıc gıyınmeyı sevmıyor banyo sonrası.. yemın ederım arkama bakmadan kacasım gelıyor.. vıyyak vıyyakk.. duyan varsa,kesın dıyodur cocugu kesıyor bu kadın!!!!
maşallah nazar değmesin
o minik minik kelebegi isirirm ben elbiseye bak yaa, hemde pileli:)))
minişşş sevvalın elbısesı cok tatlı cok yakısmıs bandıda super
Sevvalıme kocaman kocaman masallahhh.. cok cıcı olmus elbısesı.. kız cocugu ıste.. cici bici :)
.
Şirinlik abidesi.Hem elbiseni hemde o güsel kaşlarını severim senin.
minnacıııııııııııııııık ayy o şevvalin elbisesini yerim beeeeeeeen. oyy oyy kemeride varmış büyümüşde kemerli elbiseler giyermiş saçına bant takarmış hey maşallah. kız çocugu böle işte cic cici
ÇOK TATLISIN SEN ÇOKKKK MAŞALLAH SANA
kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 saolun kızlar.uzun zamandır ilk defa süsledım kızımı,elbıse giyince cok kocaman geldı gözüme,bahar aylarını yaz ayını iple cekıyorum.kızımı süsleyıp gesmelere gitmek istiyorumşevvale maşallah kız larında yeri başak ya süsle koy köşeye tam yemelik oluyorlar....
bozulsa tadı bozuk olurdu herhall.buzdolabında diilmidiuyandık emdık oyuna basladık.. buarada yaptıgım kompostonun suyunun kalan kısmında gotrdum kapalı sısede duruyodu bozulmamıstır dımı bozulmamıstır dıyın tadında kokusunda bısey yoktu dıktım gıttı ama kalbımede geldıler
Bir uzman tv de konuştu kızlar. 4-5. aylarda her annede süt azalması olurmuş ve panik yapmamak gerekirmiş. Sonradan tekrar düzeliyormuş.
annem yemek getircem sen yapma dedi. bulgur getirdi kaydirigubbakcemile3
esra bi doktora götürsen yahoyu neden böyle oluyorki bi öğren çok geçmiş olsun kuzuya ..meyve püresi içine bebe bisküvisi ekle ver ..bu mamalraın hepsi kaşık mamasımı ..
kızımın yeteneğiyle ilgileneceğiz araştırma yapıyorum nereye ve neye gönderebiliriz diye..bakalım bu arada bede resim bölümü mezunuyum...azcık yetenek vardı yani bulaşmış sanırım....
Nurdan teo ya çok geçmiş olsun biz sterimar diye bir sprey kullanıyoruz tıkanınca filan çok iyi geliyor ...
ayy çok güldüm..
Kuzey ıle bırlıkte banyo yaptık.. hersey yıkanma faslının bıtıp havlu uzerıne konulmasına kadar sahane ıdı.. adamı gıydırmeye baslayıncaa baslıyor yaygara... sankı ekvatorda yasıyorus.. hıc gıyınmeyı sevmıyor banyo sonrası.. yemın ederım arkama bakmadan kacasım gelıyor.. vıyyak vıyyakk.. duyan varsa,kesın dıyodur cocugu kesıyor bu kadın!!!!
O uyudu.. bende koltuga yıgıldım resmen şu an..
Gece sütü bir sağayım,bakıyım durumum ne dedım.. bır corba kasıgı ıkı gogusten ya cıktı ya cıkmadı.. Aptamıl ın evde gece maması vardı.. onu verdım Kuzey e.. sanırım evde gece maması bulundursam ıyı olacak artık..topıge yazdıktan sonra gıttım bır ayva yedım Canan dedı dıe, bıraz da hurma yedım Rosewıne dedı dıe.. sabaha kadar dolmus gogusler neysekı.. ama neredeyse 6 saat sonra doluyor.. elımden gelenı yapıyorum.. ama sanırımm bu süt işini başaramayacağım ben galıba
merhaba arkadaşlar ...sağlık ocağına gittik bugün gelişimimiz ne durumda bakalım dedik çok şükür uğraşlarımın ve uykusuz kalmamın karşılığını aldım oğlum kilo almış 69 cm.boy 41 cm kafamız olmuş..mamamızı yemeye başlamıştı üç gündürde aptamil kaşık maması yoğurt ve meyve püremizede az az başlamıştık...vitaminimiz ve efrimin sayesinde pekmez hem grip olmadan hemen atlatmamıza hemde iştahımıza iyi geldi....bu sabahta kahvaltıyı denedim azcık yedi ..insan mutlu oluyor birşeylerin yoluna girmesi çok iyi ..ama çok çektim sinirden ağladığım günler geceler oldu kaç kutu kaç biberon mamamız çöpe gitti ..
Dereotu mu,tere otu mu bu arada?? dere otunu haslamak bıraz enteresan olur da,ama tere ıse o olur sankı.
Kalkıp ayva kompostosu yapayım dıyorum.. cok yorulmusum yafnası yapılır komposta yavrular? deyiverin hele..
Vallahi çok başarılı buluyorum sizi.Ve tabi cesaretli.
Ben küvette banyo yaptırırken bile elimden vıjt vııjjt kayıp duruyor Deva, düşüreceğim diye korkuyorum, siz banyoya sokabiliyorsunuz vallahi bravo.alkisalkisalkis
Hazır hepsini deniyorken bende bir tavsiyede bulunmak istiyorum Evrim.
Kuzey yavrusuna içirdiğin pekmezden iki çorba kaşığı bir bardağa koy. Üzerine su ekleyip karışıtırıp şerbet yapıp iç. Akşam yatmadan iç, bak gece uyanınca göğüslerin ne hale gelmiş. Benim süt azalınca denediğim ve en faydasını gördüğüm yöntem bu.
Maşallah maşallah kuzuya
Arkadaşlar da yazmışlar, benim de bildiğim dere otu..
Ayvaları soyup dörde-altıya böl, 1 litre suya (5 bardak) at kaynasın, kaynayınca 2 su bardağı şeker ekle biraz daha kaynasın. Afiyet olsun cokacimcoook
banyoda ağlamıyoruz sonrasından bazen basıyor yaygarayı elim ayağım karışıyor giydirme faslı bitene kadar ama çok nadir oluyor şükürki...losyon yağadan daha iyi ayd a1 kere filan banyo sonrası yağlıyorum gerisi losyonluyorum ağlarsa hemen giydiriyorum uzatmıyoruz yani faslı..senin anlıyorum efrim o yüzden o anda ter alıyor başını gidiyor bis birde yusuf öncesi aplamızı yıkıyoruz yoksa kıskanma mevzuları oluyor peşpeşe iki sıpa ve birde ağlayan bir bebek tam cuk oturuyor...-tatlicadiarzu-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?