2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kalkıp ayva kompostosu yapayım dıyorum.. cok yorulmusum yaf nası yapılır komposta yavrular? deyiverin hele..

ayvaları küçük küçük doğra, üzerine su ekleyip kaynamaya bırak..ayvalar yumuşayınca şeker ekle, ağız tadına göre, biraz daha pişir..içine karanfil çubuk tarçın at varsa..
az önce ben de yaptım..bu ara menüler aynı gidiyo süt derdine

BEBEKLERıNıZLE OYUN OYNUYORMUSUNUZ???????????

biz yatakda yuvarlanıyoruz mıncıklıyorum öpüyorum konuşuyorum dizlerime koyup öpmeye çalışıyorumbirde uçak gibi elimle tutup gezdiriyorum. başka nasıl oynayabilerem????

Demam yafrum.. saolasın. Onu da deneyelım bakalım.

Tişkür ederim Eylemim.. bakalım bisim sonumus nolcek.

1 ayva 1 lt cıvarı su ıstedıgın kadar seker. ben yaptım duruyo yarısı ama ayvada kabızlık yapmıomu ya oda yapıo dıe ıcmedım cocugumu etkılemesın dıe

Eywallah gozum. saolasın.

Tamam yafrum.. tesekkur ederım.Sanırım Kuzy bunalıyor, bunu anlıyorum artık..

Yerim ben o yalayan Yusuf u.. ıyı olsun hep cocugum.. kıyamam ben ılk göz agrıma.

Tamma yafrum, ben karsıtırdım ısımlerı sanırım.. Pervinin yazdıgı dogru.

Ayvaların kabuğunu soyup küçük küçük kestikten sonra suyla kaynat ayvalar yumuşamaya başlayınca şeker kat. Ben karanfil de ekliyorum 2-3 tane. Afiyet olsun.cokacimcoook

Saol Belmam.. yapaceğim.

Kuzy masaja pek sıcak bakan bı cocuk degıl.. artı ev ne kadar sıcak olsa da ben bı ara bu cocugun mıdesını üşüttüğüm için Damlam, sımdı tırsıyorum.. cabucak gıydırme durumundayım hep. Profunun göslerınden operım emme yogurdu üfleme durumu bı nevi.

Bir uzman tv de konuştu kızlar. 4-5. aylarda her annede süt azalması olurmuş ve panik yapmamak gerekirmiş. Sonradan tekrar düzeliyormuş.

annem bana kayısı kompostosu yapmıştı... yerken gözümün içine bakan ve 3 gündür kaka yapmayan kızıma 2 kaşık verdim.... henüz kakadan ses yok. arz ederim.

:) yerim seni.

annem yemek getircem sen yapma dedi. bulgur getirdi kaydirigubbakcemile3

Sonumuz ıyı degıl Burcu.. ıyı degıl.

Saol cıger pare. Ugrasıyorus ıste.. arayıslarımısa devam, bırde Ayva ablaya sarılalım bakalım, ondan ne sonuc cıkacak

Sana da cok teskur yafrum.. haketen, herkeste asagı yukarı aynı menu :))

Daa ne olsun annem yaa.. lokma kadar cocuklarla bu kadar olur zaten :))

aynen şevvali anlattın be kuzu.banyop yaparken gıkı cıkmaz,ama sen gel giyinirken gör bizi.ikl baslarda anlamıyo ne zamankı bezını baglıyorum cıgırıyoo fena şekılde kafamçokkarıştı
maşallah nazar değmesin

o minik minik kelebegi isirirm ben elbiseye bak yaa, hemde pileli:)))

minişşş sevvalın elbısesı cok tatlı cok yakısmıs bandıda super

Sevvalıme kocaman kocaman masallahhh.. cok cıcı olmus elbısesı.. kız cocugu ıste.. cici bici :)
.

Şirinlik abidesi.Hem elbiseni hemde o güsel kaşlarını severim senin.

ÇOK TATLISIN SEN ÇOKKKK MAŞALLAH SANA

şevvale maşallah kız larında yeri başak ya süsle koy köşeye tam yemelik oluyorlar....
kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 saolun kızlar.uzun zamandır ilk defa süsledım kızımı,elbıse giyince cok kocaman geldı gözüme,bahar aylarını yaz ayını iple cekıyorum.kızımı süsleyıp gesmelere gitmek istiyorum
bozulsa tadı bozuk olurdu herhall.buzdolabında diilmidi

Bir uzman tv de konuştu kızlar. 4-5. aylarda her annede süt azalması olurmuş ve panik yapmamak gerekirmiş. Sonradan tekrar düzeliyormuş.

Saol Belmacım.. ınsallah oyledır. Burcu nun onerdıgı karısımı ıcıyorum ıkı gundur de.. rezene,kımyon,ısırgan otu.. Isırganı yazın kendım kurutmustum, ıcmeyı sevıyorum dıye.. sımdı de ona basladık..

esra bi doktora götürsen yahoyu neden böyle oluyorki bi öğren çok geçmiş olsun kuzuya ..meyve püresi içine bebe bisküvisi ekle ver ..bu mamalraın hepsi kaşık mamasımı ..
kızımın yeteneğiyle ilgileneceğiz araştırma yapıyorum nereye ve neye gönderebiliriz diye..bakalım bu arada bede resim bölümü mezunuyum...azcık yetenek vardı yani bulaşmış sanırım....
Nurdan teo ya çok geçmiş olsun biz sterimar diye bir sprey kullanıyoruz tıkanınca filan çok iyi geliyor ...

Eyy ahallii.. buugun sütün için ne yaptın?? modundayız bu seferde..

Hamıleyken de bugun bebeğin için ne yedin modundaydık??

Yaza da kilo kaybetmek ıcın ne yaptın moduna gırecegız..

Bız artık kopmaz baglarla bırbırıne baglanmış kaderzedeleriz bacı kardesler..

Vayy.. resim bolumu haa.. e bı sahmet yetenek olsun kızında be yavrum..

ayy çok güldüm..

Nıye ben gülemiyorum artık :)) bulgur dıyorum.. uzaklara dalıyorumm bırden mesela :sinifsinif:

Vallahi çok başarılı buluyorum sizi.Ve tabi cesaretli.
Ben küvette banyo yaptırırken bile elimden vıjt vııjjt kayıp duruyor Deva, düşüreceğim diye korkuyorum, siz banyoya sokabiliyorsunuz vallahi bravo.alkisalkisalkis

Hazır hepsini deniyorken bende bir tavsiyede bulunmak istiyorum Evrim.
Kuzey yavrusuna içirdiğin pekmezden iki çorba kaşığı bir bardağa koy. Üzerine su ekleyip karışıtırıp şerbet yapıp iç. Akşam yatmadan iç, bak gece uyanınca göğüslerin ne hale gelmiş. Benim süt azalınca denediğim ve en faydasını gördüğüm yöntem bu.

Maşallah maşallah kuzuya

Dereotu mu,tere otu mu bu arada?? dere otunu haslamak bıraz enteresan olur da,ama tere ıse o olur sankı.

Arkadaşlar da yazmışlar, benim de bildiğim dere otu..

Kalkıp ayva kompostosu yapayım dıyorum.. cok yorulmusum yaf nası yapılır komposta yavrular? deyiverin hele..

Ayvaları soyup dörde-altıya böl, 1 litre suya (5 bardak) at kaynasın, kaynayınca 2 su bardağı şeker ekle biraz daha kaynasın. Afiyet olsun cokacimcoook

Konuyu Toplam 15 Kullanıcı okuyor. (13 Kayıtlı kullanıcı ve 2 Misafir)
minik_kelebek, Aidaa, babymom+, defnedamla+, evriş+, gypsyesra+, jenny_sh+, kedici, mercimekim, pinky_42+, rosewind, seerni+, tazefasulye+

maşşalah varmı arttırannn

banyoda ağlamıyoruz sonrasından bazen basıyor yaygarayı elim ayağım karışıyor giydirme faslı bitene kadar ama çok nadir oluyor şükürki...losyon yağadan daha iyi ayd a1 kere filan banyo sonrası yağlıyorum gerisi losyonluyorum ağlarsa hemen giydiriyorum uzatmıyoruz yani faslı..senin anlıyorum efrim o yüzden o anda ter alıyor başını gidiyor bis birde yusuf öncesi aplamızı yıkıyoruz yoksa kıskanma mevzuları oluyor peşpeşe iki sıpa ve birde ağlayan bir bebek tam cuk oturuyor...-tatlicadiarzu-

Ayşinim tüm cevapların ıcın tek tek tesekkur ederım.. onu da denerım arkadasım saolasınız.

Valla sız oldugunuz surece benım sırtım yere gelmez.. Allah razı olsun hepınızden tek tek..

Allah sana sabır versın Deryaaa.. kafamçokkarıştı

minnacık liste tamamda çekiliş ne zamn bacım. kim yapacak ne zamn yapacak... heycanlandım.

Bu aksam kendıme şöle bir bulgur pılavı yapiimm dıyorum.. şöle tane tane.. ohh mis gibi.. ağzım sulandı vallaa.. hayır hayır o gözyası degıl.. agzımın suyu... mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…